میرنیوز

بانوی نخبه پزشکی: تئوری قرآنی‌ام در نشریات معتبر دنیا چاپ شد / مقالاتی که در داخل منتشر نشد، در نشریات دنیا رتبه "excellent" گرفت

 بانوی نخبه پزشکی: تئوری قرآنی‌ام در نشریات معتبر دنیا چاپ شد / مقالاتی که در داخل منتشر نشد، در نشریات دنیا رتبه "excellent" گرفت 2021-12-20T13:04:29+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ مطالعات دانشمندان نشان داده که بین مذهب و معنویت، رابطه‌ای دوسویه وجود دارد و در این مطالعات، لزوم توجه به بُعد معنویِ سلامت به‌عنوان بعدی تأثیرگذار بر ارتقای سلامت مورد تأکید قرار گرفته است. سوگوارانه با غلبه نگاه مادی بر جوامع بشری، گاهی ارتباط بین معنویت با سایر ساحت‌های اجتماع و ساحت سلامت به حاشیه می‌رود و سلامت جسمانی بدون در نظر گرفتن ابعاد معنوی و روحانی مورد توجه قرار می‌گیرد. در این مدل، انسان صرفاً به‌عنوان موجودی بیولوژیک در نظر گرفته شده و تمرکز آن تنها بر سلامت جسمی است. در حالی که اساس بسیاری از بیماری‌ها به جنبه‌های فرامادی مثل ابعاد روحی و روانی ارتباط می‌یابد،‌ مسئله‌ای که بارها با عناوینی همچون "سلامت معنوی" (spiritual health) به اثبات علمی رسیده است. جالب اینکه در منابع دینی ما به رابطه معنویت با سلامت انسان اشاره شده است؛‌ ادعیه‌ای که حاکی از رفع نوع خاصی از بیماری است و یا یکسری از اعمالی که ارتباط مستقیمی با سلامت جسمانی افراد دارد، در راستای موضوع مورد بحث قرار دارند.

برای باز شدن ابعاد مسئله سلامت و معنویت به گفت‌وگو با دکتر مینو اسدی زندی،‌ کارشناس ارشد بیهوشی از دانشگاه تهران و دکتری تخصصی مدیریت تحقیقات علوم پزشکی از دانشگاه بقیةالله نشستیم. "بررسی طرحنامه نظریه‌پردازی مدل مراقبت معنوی قلب سلیم" از جمله تحقیقات وی است که اکنون این نظریه در معتبرترین نشریات پزشکی دنیا چاپ و یا مورد واکاوی قرار گرفته است.

مینو اسدی زندی به عنوان عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی کشور و عضو هیئت مؤسس مرکز تحقیقات سلامت معنوی دانشگاه علوم پزشکی قم،‌ دارای حدود 62 مقاله علمی پژوهشی به زبان انگلیسی است که محوریت برخی از آنها با موضوع دین و معنویت است؛ «تأثیر توانمندسازی خودمراقبتی معنوی بر اساس مدل قلب سالم بر سلامت معنوی» و «لمس‌درمانی در فلسفه پوزیتیویسم و اسلام» از جمله این تحقیقات شمرده می‌شود.

* شما مدت‌هاست که درباره موضوع "سلامت و معنویت" تحقیق می‌کنید و مطلع شدیم مقالات علمی پزشکی شما در مجلات و نشریات معتبر جهان منتشر و مورد استقبال اندیشمندان غربی قرار گرفته است. درباره پیشینه این مسئله صحبت می‌کنید.

سلامت معنوی پیشینه خیلی وسیعی در بستر تاریخ دارد تا جایی که ردّ آن را در آموزه‌های ادیان می‌یابیم؛ تا قبل از رُنسانس، درباره ارتباط سلامت با دین و معنویت اعتقاداتی وجود داشت. حتی اگر در آثار فرهنگ باستان توجه کنید،‌ این ارتباط را می‌بینید. گاهی هم مشاهده می‌کنید خدمات سلامت توسط روحانیون صورت می‌گرفت. متأسفانه با آغاز رنسانس این رویکرد توسط غرب تا حدود زیادی از میان رفت. آنها با حاکمیت نگاه مادی و سکولار سعی کردند محوریت خداوند را از زندگی بشر بردارند؛ در این راستا سیاست دین‌زدایی را پیش گرفتند و همه مسائل را به حس و تجربه بشری سپردند. با این وجود، در دهه‌های بعدی یعنی دوران مدرن و پسامدرن، هم در علم پزشکی و هم در علم روانپزشکی شاهد رویکردهای معناگرایانه هستیم.

حالت‌های روانی بر سیستم عصبی و ایمنی نقش دارند

حدود سال‌های 50 تا 70 میلادی افرادی مثل «هانس سِلیه»، نظریه "دو عاملی بیماری" را مطرح کردند و گفتند 80  درصد بیماری‌ها ناشی از استرس‌ها و 20 درصد آنها منشأ عفونی دارد. آنها بر این نظر بودند گروه زیادی از بیماری‌ها که در افراد بروز می‌کند، به دلیل استرس‌ها و تغییراتی است که درون‌شان به‌وجود می‌آید و افراد ناگزیر به سازگاری خود هستند. وقتی توان سازگاری نداشته باشند، روی جسم‌شان اثر می‌گذارد و بیمار می‌شوند؛ مثل انواع و اقسام حساسیت‌ها و بیماری‌های گوارشی و غیره؛ در 1990 تا 1999 "آلدر" و "کوهِن" دیدگاه چندعاملی را مطرح کردند؛ آنها به این موضوع رسیدند که حالت‌های روانی ما روی کارکرد سیستم عصبی و حتی در دفاع ایمنی بدن نقش دارند. از آن زمان به بعد رویکرد غالب در علم پزشکی sprit main body یا "سلامت معنوی بدن" است. اسپریت به معنای معنویت،‌ بر تفکرات و پس از آن،‌ بر بدن ما تأثیر دارد.

پیشتازی دین اسلام درباره "سلامت معنوی"

در این راستا دو پزشک به نام راسل و عثمان به سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد دادند تا یک بُعدی به نام "سلامت معنوی" را وارد ابعاد سلامت کنند؛ یعنی اگر سلامت در گذشته دارای ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی بود، اکنون جنبه‌ی معنوی هم به آن اضافه شد. در اجلاسیه سی‌وهفتم به این نکته رسیدند به تأثیر باورها در التیام‌بخشی توجه شود. این ایده در منشور "بانکوک" تأیید شد و به سایر کشورها تسری یافت. پس رویکرد سلامت و معنوی امری جهانی است؛ هرچند پیشینیه این امر نزد ما مسلمانان به تاریخ نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و اهل بیت وحی و احادیث آن بزرگواران باز می‌گردد.

قرآن , پزشک ,

روش‌های درمان، درد و آلام را تقلیل نمی‌داد

* شما تحقیقات خود را از چه زمانی آغاز کردید؟
با مددی که از حضرت زهرا (س) گرفتم،‌ حدود 20 سال در حوزه سلامت معنوی کار می‌کنم. پشتوانه این طرح، انتشار حدود 80 مقاله و 12 جلد کتاب بود که اکثر آنها به زبان انگلیسی است. در اوایل که تصمیم گرفتم کار تحقیق را آغاز کنم، متوجه شدم ممکن است دردهای جسمی تسکین یابد، اما بشر یک آلام روحی دارد که با وجود داروهای مختلف نمی‌تواند این دردها را تسکین دهد. در نتیجه به دنبال این موضوع بر آمد که چرا خداوند با وجود آنکه بندگان خود را دوست دارد، آنها را مبتلا به بلا می‌کند و یا اذن بیماری می‌دهد؟ روش‌هایی که در علم پزشکی بود، درد را تسکین و یا کم نمی‌کرد.

دانشجویان پزشکی را به بُعد روحانی و معنوی توجه نمی‌دهند

از این جهت شروع به مطالعه کردم و متوجه شدم علم پزشکی، روانپزشکی و یا بسیاری فلیسوفان، از یک بُعد عظیمی در وجود بشر غافلند که همان بُعد ملکوت عالم هستی و بُعد ملکوتی وجود انسان است. این جنبه تأثیر مستقیمی بر روح و روان و جسم انسان دارد. در هیچ کتاب درسی این موضوع را یافت نمی‌کنیم؛ یعنی هیچ دانشجویی در هیچ کدام از رشته‌های علوم پزشکی یا روانشناسی و روانپزشکی موضوع روح را مطالعه نمی‌کند و چیزی راجع به آن نمی‌داند. اگر بپذیریم جنبه روحی و ملکوتی از مقولات غیبی محسوب می‌شود،‌ آیا به این غیب ایمان داریم یا خیر؟ در حالی که خداوند در ابتدای سوره بقره درباره ایمان به غیب تأکید دارد و درباره یکی از ویژگی‌های اهل تقوا می‌فرماید "الَّذینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ" یعنی به غیب ایمان دارند. متناسب با این موضوع شروع به تحقیق کردم. اوایل که قصد داشتم اطلاعاتی از روح پیدا کنم، خیلی از اساتید حوزه به بنده می‌گفتند علم روحی، علمی نیست که توانایی ورود به آن را داشته باشی. علت آن را می‌پرسیدم. به این آیه استناد می‌کردند: "وَ یَسْئَلُونَكَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی وَ ما أُوتِیتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِیلًا" می‌گفتند معنایش این است که روح امری از جانب خداست؛ علم روح، قلیل است و کسی توانایی شناخت آن را ندارد. بیشتر تحقیق کردم و متوجه شدم امام باقر علیه‌السلام فرمود "وَ ما أُوتِیتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِیلًا" یعنی این آیه به این معنا نیست که علم روح قلیل است، بلکه منظور آن است که علم آن را به افراد قلیلی می‌دهیم. این افراد قلیل طبق آیه قرآن،‌ اهل ذکر هستند و اهل ذکر همان اهل بیت وحی معرفی شده‌اند.

حاصل 20 سال تحقیقاتم توسط دانشگاهی در انگلیس منتشر می‌شود

متوجه شدم باب دیگری در شناخت ما وجود دارد که همان "شناخت‌شناسی وحیانی" است که علامه مطهری در  کتاب شناخت خود به صورت مفصل به آن توصیه می‌کنند. این حرف‌ها را وقتی در ایران می‌گفتم، متهم به جادوگری و خرافه شدم و اینکه حرف‌های تو پشتوانه علمی ندارد.  تمام این یافته‌ها را پس از 10 سال تبدیل به مقاله کردم. این مقاله را به مجله‌ای در آمریکا فرستادم. ابتدا داوری در این باره نیافتند، چرا که متخصص رشته ادیان و اسلام نداشتند تا اینکه پس از دو سال داوری شد و در مجله منتشر کردند. البته از بنده هم دعوت کردند تا ارائه دهم. دانشگاهی هم در انگلیس از من درخواست داشتند تا حاصل 20 سال کار خود را بنویسم. انتشارات "آمازون" هم قصد چاپ آن در سطح بین‌الملل را دارد.

 

 

* شما درباره تأثیر مطالعات قرآن در پیشرفت علمی خود سخن گفتید. در این باره بیشتر توضیح می‌دهید.

تأکید قرآن بیشتر درباره خودمراقبتی معنوی است

اصلاً مدلی که ارائه دادم مبتنی بر آیات قرآن بود. پس از اینکه این مطالب را عنوان کردم و اولین مقاله منتشر شد، سعی کردم بیشتر روی این روش کار کنم. در این راستا مدلی را به عنوان مدل "قلب سلیم" طراحی کردم. این مدل در بیماران، الگوریتم اجرایی جداگانه‌ای دارد. در مواقعی که ما با یک مددجوی سالم کار می‌کنیم،‌ روش کار متفاوت می‌شود. بعد به این نکته رسیدم که در دین اسلام روی خودمراقبتی تأکید زیادی صورت گرفته است؛ مثلاً در  آیه18 حشر "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ ..." (ای اهل ایمان، از خدا پروا کنید و هر کسی باید با تأمل بنگرد که برای فردای خود چه چیزی پیش فرستاده است) این موضوع را می‌بینیم. خود مراقبتی معنوی در علم پزشکی مربوط به جسم است،‌ در حالی که تأکید دین اسلام بر سلامت و خودمراقبتی معنوی است؛ هرچند درباره مراقبت‌های پزشکی و جسمانی هم نسخه‌های زیادی ارائه داده منتها آنچه غلبه دارد، مسائل معنوی است که در ادامه به علت‌ آن اشاره می‌کنیم.

خودمراقبتی در غرب به صورت فردی است، در حالی که دین اسلام خودمراقبتی را برای خود و خانواده طرح می‌کند؛ مثلاً خداوند در قرآن می‌فرماید قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلِیكُمْ ناراً. خود و خانواده‌تان را از آتش نگه دارید. بنابراین الگویی را طراحی کردم برای خودمراقبتی در آحاد جامعه؛ یعنی چگونه افراد جامعه می‌توانند از جهت معنوی از خودشان مراقبت کنند؟

صراحتاً در خیلی از محافل علمی مطرح کردم که مشکل جامعه اسلامی ما این است که اندیشمندان ما شواهد دینی را در هرم تحلیل‌ها توجه نمی‌کنند؛ مثلاً امام باقر را که به عنوان شکافنده علم بودند،‌ به عنوان یک صاحبنظر در نظر نداریم. اشکال عده‌ای افراد این است که ما روش تحقیق دینی را نمی‌دانیم چرا که معتقدند حدیث موثق را از غیر موثق تشخیص نمی‌دهیم و یا برداشت ما از آیات قرآن به عنوان یک پزشک امکان‌پذیر نیست؛ اما به هر صورت شواهد دینی در مبنای خیلی از تحقیقات می‌تواند قرار گیرد.

قرآن , پزشک ,

* محور مطالعات شما کدام آیات قرآن و کدام تفاسیر بود؟

بیشترین مطالعه‌ام در تفسیر المیزان و یا کتب شهید مطهری است. در قرآن کلمه‌ای به نام قلب داریم که علامه طباطبایی آن را معادل جان آدمی می‌داند؛ و معتقد است قوایی است که به واسطه آن می‌تواند با سایر عوالم ارتباط برقرار کند. در واقع قلب را همان روح می‌دانند. شهید مطهری می‌فرماید روح یک جوهر روحانی و لطیفه ربانی است که دانا و توانا، مُدرک و محل عواطف و احساسات است، مورد خطاب حضرت حق است و حیات جاودان دارد. اگر دقت بفرمایید تمام توانایی‌هایی را برای روح مطرح می‌کنند، در علوم پزشکی می‌گوییم "کُرتکس مغز" این کار را انجام می‌دهد؛ یعنی وقتی از عواطف صحبت می‌کنیم، علم پزشکی می‌گوید "سیناپس‌های مغزی" با یکدیگر چگونه ارتباط دارند و یا دوپامین‌ها و ... چه مقدار بالا و پایین شوند سبب تغییر حالات ما می‌شود. بنابراین علم پزشکی روز تمام این تغییر و تحولات را به مغز ارتباط می‌دهد. در حالی که منابع دینی ما از تأثیر گزاره مهمی به نام "روح" یا "قلب" در سلامتی جسم و روان سخن می‌گویند.

 

 

 

در تحقیقی که انجام دادم، به مسئله قلب در قرآن پرداختم؛ به قلب سلیم، قلب منیب، قلب مریض، زیغ قلب و ... رسیدم. به این نتیجه رسیدم کسانی که دارای قلب سلیم هستند و خداوند در سوره صافات درباره ابراهیم نبی از آن سخن می‌گوید، چه ویژگی‌هایی دارند؟ این تحقیق حدود 4 سال به طول انجامید. بعد به یکسری شاخصه‌ها رسیدم و آن را منطبق بر سیره امیرالمؤمنین علیه‌السلام یافتم. وقتی مشخصه‌ها را تببین کردم، دریافتم پروفسور "سلیگمن" در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا تحقیقی را در کل ادیان اعم از ادیان توحیدی و غیر توحیدی انجام داده و به همان شاخصه‌هایی دست یافته بود که من منطبق با امیر مؤمنان یافته بودم؛ خیلی جالب بود که مثلاً تحقیقی که انجام دادم، ویژگی‌های انسانی که در روانشناسی مثبت به عنوان انسان سالم می‌دانند، پوشش داد. این تحقیقات دستاورد بسیار عظیمی برایم داشت. به محبت حضرت فاطمه (س) به دستاوردهای خوبی دست یافتم.

وقتی شما کلیدواژه health Spiritual sound heart به معنای "قلب سلیم؛ سلامت معنوی" را بنویسید، برای شما توضیح می‌دهد که از دیدگاه اسلامی افراد دارای چیزی به نام قلب هستند که همان روح است. این روح دارای قابلیتی است که اگر با خدا ارتباط یابد،‌ با ایمان و عمل صالح و با امید به رحمت خداوند سبب سلامت معنوی می‌شود. قلب سلیم دارای سلامت معنوی است. توانستم به جهان، مفهوم سلامت معنوی به عنوان برخورداری از قلب سلیم که مستند به آیات و روایات بود، عرضه کنم. اکنون می‌بینم سایر پیروان ادیان در زمینه قلب سلیم از دیدگاه دین خود سخن می‌گوید. بعداً تبیین کردم چگونه سلامت معنوی بر جسم اثر می‌گذارد و ابعاد سلامت چیست. در نهایت مقاله‌ای منتشر کردم. دستاوردهای خوبی داشت. خیلی از مقالاتی که در کشورمان منتشر نمی‌کردند در خارج از کشور در داوری رتبه « excellent» یا عالی می‌گرفت. یا یک مقاله‌ای با عنوان "تئوری درد" نوشتم. در این مقاله ادراک درد را توسط روح دانستم و این را عنوان کردم که ما می‌توانیم مداخله روحانی کنیم.  

ادامه دارد ...

انتهای‌پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...

دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است

 دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است
2024-04-14T11:05:20+03:30
گلرخسار صفی‌اوا گفت: من در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا از جمله مسکو، فرانکفورت و... شرکت کرده‌ام، اما به نظرم هیچ نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب ت...

افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟

 افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟
2024-04-14T11:05:19+03:30
معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید گفت: هنوز مقدار افزایش حقوق ایثارگران مشخص نشده اما تا آخر فروردین اعلام خواهد شد.

دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب

 دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب
2024-04-14T11:05:19+03:30
امروز بنی‌اسرائیل در غزه آن خباثت نهفته در خود را که سبقه در گذشته سیاه‌شان دارد، آشکار کردند و آتشی که در گذشته برای سایر پیامبران و ملت‌ها روشن کرده بودند...

یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه

 یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه
2024-04-14T11:05:18+03:30
روزگاری در موسیقی پاپ ایران اعلام شد که حامد همایون در پنج ماه ۲۳۹ کنسرت برگزار کرده است؛ آماری که از رکوردی عجیب روایت داشت؛ اما در نهایت سرنوشت حامد همایو...

صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد

 صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد
2024-04-14T11:05:18+03:30
مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت صادرات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به برخی از کشورها را جزو مهمترین برنامه‌های این مجمع در سال جدید خواند.

قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد

 قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد
2024-04-14T11:05:17+03:30
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به لازم‌الاجرا بودن قانون حجاب در کشور و لزوم مکانیزه بودن مواجهه با هنجارشکنان گفت: کسانی که به موضوع عفاف و حجاب در کش...

تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت

 تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت
2024-04-14T11:05:17+03:30
افزایش نرخ ارز پس از دو هفته دامن بازار کاغذ را نیز گرفت،‌بر این اساس قیمت کاغذ تحریر در بازار افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد

 سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد
2024-04-14T11:05:16+03:30
براساس آمارهای ثبت‌شده از میزان استقبال از فیلم‌های درحال اکران در تعطیلات پایان هفته قبل ۳۵۳۰۰۰ هزار نفر برای دیدن فیلم مورد علاقه خود در هفته سوم فروردین ...

شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند

 شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند
2024-04-14T11:05:16+03:30
پس از سده نهم هجری شاعران متعددی با تخلص عطار ظهور کردند که اتفاقاً بسیاری از آثار منسوب به عطار نیشابوری، از برکات حضور آنهاست.

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!

 «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!
2024-04-14T11:05:15+03:30
«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰میلیون بازدیدکننده رسید.

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

 مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید
2024-04-14T11:05:15+03:30
مهرداد صدقی از انتشار کتاب "آبنبات لیمویی" در ادامه مجموعه طنز خود خبر داد و گفت: این کتاب آخرین اثر از مجموعه "آبنبات‌ها" خواهد بود.

عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

 عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
2024-04-14T11:05:14+03:30
مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید

 دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید
2024-04-14T11:05:14+03:30
یهودیانِ بنی‌نضیر چنان مغرور و از خود راضی بودند که تکیه‌گاهشان دژهای نیرومند و قدرت ظاهری‌شان بود، اما از آنجا که خدا می‌خواست بر همه روشن کرد که چیزی در ب...

حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران

 حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران
2024-04-14T11:05:14+03:30
جمعی از شاعران کشور در حمایت از عملیات "وعده صادق"، تازه‌ترین سروده‌های خود را به این موضوع اختصاص دادند.

گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل

 گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل
2024-04-14T11:05:13+03:30
نغمه مستشار نظامی در تازه‌ترین سروده خود از عملیات «وعده صادق» پاسخی به حمله جنگنده‌های ارتش اسرائیل به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق حمایت کرد.

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)