میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت به دبیری محمد حمیدی مقدم در آذرماه امسال در حالی برگزار خواهد شد که شیوه برگزاری آن یکی از موضوعات اصلی در بین جامعه مستندسازی است. این جشنواره سال گذشته به صورت آنلاین برگزار شد، اما امسال با توجه به کاهش مبتلایان به کرونا در ماههای اخیر انتظار برگزاری جشنواره به صورت فیزیکی وجود دارد.
حامد شکیبانیا، معاون بخش مستند مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم درباره شیوه برگزاری جشنواره امسال سینما حقیقت گفت: تا به امروز، تصمیم به برگزاری جشنواره به صورت آنلاین است، اما ممکن است در صورت مساعد بودن شرایط، بخش حضوری هم داشته باشیم. اما حتی اگر قرار باشد جشنواره را حضوری هم برگزار کنیم، بخش آنلاین خواهیم داشت، چرا که برگزاری این بخش کمک بسیار زیادی به دیده شدن فیلمهای مستند میکند.
افزایش 15 برابری مخاطبان جشنوارهای که آنلاین برگزار شد
وی ادامه داد: سال 1398 که سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت به صورت حضوری برگزار شد، پربینندهترین فیلم جشنواره 800 بیننده داشت، در حالی که در جشنواره سینماحقیقت در سال 1399 که آنلاین بود پربینندهترین فیلم بیش از 12 هزاربار تماشا شد و این یعنی جشنواره آنلاین مخاطبانی به وسعت کل ایران خواهد داشت و تلاش بر این است که سطح تماس مخاطبین با جشنواره امسال همچنان گسترش یابد.
معاون مستند مرکز گسترش خاطرنشان کرد: همچنین برگزاری جشنواره به صورت حضوری هزینه بیشتری نیاز دارد که لازم است تأمین شود و در حال حاضر با توجه به وضعیت بودجه و اولویتهای کشور شاید نیاز باشد برای جشنواره حضوری نیازمند دعوت از اسپانسر باشیم، اما فضای سینما حقیقت به خاطر ذات سینمای مستند نمیتواند پذیرای هر نوع اسپانسری باشد.
انتشار مستندها در فضای مجازی فرصت پخش بینالملل را از آنها نمیگیرد
شکیبانیا درباره اعتراضات برخی مستندسازان درباره قاچاق فیلمها به واسطه نمایش آنلاین گفت: در سینمای مستند این موضوع جدیای نیست. باید به چند نکته دقت داشت. اولاً در سینمای مستند برخلاف سینمای داستانی هزینه سرمایهگذاری شده برای تولید فیلم در اغلب موارد از بلیطفروشی تأمین نمیشود و بلکه چرخه کسب و کار سینمای مستند معمولاً متفاوت است. اتفاقاً اغلب مستندسازان از این که کارشان در مقیاسی گسترده دیده شود خوشحال خواهند شد. هر چند تعداد کمی از مستندسازها هم هستند که نگران اکران و قاچاق فیلمشان هستند. از طرفی نگرانی از انتشار فیلم در فضای مجازی و از دست رفتن فرصتهای پخش بینالملل با توجه به ضابطههای فضای مجازی و امکان جلوگیری از این موضوع چندان مطرح نیست.
وی درباره بخش بینالملل جشنواره سینماحقیقت توضیح داد و گفت: جشنواره امسال در بخش بینالملل رقابتی خواهد بود و هیئت داوران متشکل از فیلمسازان و فعالان حوزه مستند از کشورهای مختلف آن را به شیوه آنلاین داوری خواهند کرد. در واقع در هیچ بخشی مهمان حضوری خارجی نداریم و همه بخشهای مسابقه بینالملل، کارگاهها و پیچینگ حقیقت فقط به صورت آنلاین خواهد بود. اسامی افرادی که کارگاه برگزار میکنند هنوز قطعی نشده است، اما به زودی اعلام میشود.
معاون مستند مرکز گسترش درباره سطح کیفی فیلمهای امسال گفت: تقریباً همه فیلمهای حاضر در جشنواره امسال را دیدهام؛ باید بگویم که سطح کیفی فیلمهای بخش بلند و نیمه بلند به صورت میانگین بالاتر از دورههای قبل است اما این موضوع به معنای این نیست که تعداد فیلمهای خیلی خوب زیاد است. از این نظر، کار هیئت انتخاب سختتر است، چرا که فیلمها در سطحی تقریباً برابراند.
شکیبانیا بیان داشت: به نظرم در بخش کوتاه تعداد کارهای چشمگیر به نسبت باقی بخشها بسیار کمتر است. نکته مهمی که باید اشاره کنم این است که امسال مستندسازان شناختهشدهتر کمتری در جشنواره حضور دارند و بیشتر مستندسازان نسل جدید را میبینیم که میتواند تجربه جدیدی را رقم برند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
خاموشی: باید مشخص شود در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها، چقدر پیشرفت کرده ایم و چه خلاهایی داریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
پورمعین: نرم افزار کاربردی حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس