میرنیوز

روایت دکتر گلشنی از "دسیسه نفوذی‌های غرب" برای پا نگرفتن ایران پیشرفته/ مقام آمریکایی صراحتاً گفت "نمی‌گذاریم یک ژاپن اسلامی به پا شود"

 روایت دکتر گلشنی از "دسیسه نفوذی‌های غرب" برای پا نگرفتن ایران پیشرفته/ مقام آمریکایی صراحتاً گفت "نمی‌گذاریم یک ژاپن اسلامی به پا شود" 2021-10-13T14:26:49+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مهدی گلشنی، فیزیک‌دان و پژوهشگر فلسفه علم، به عنوان چهره‌ای ماندگار در عرصه فیزیک برای علاقه‌مندان این عرصه نامی آشناست. افزون بر این، گلشنی در مجامع رسمی و دانشگاهی ما به عنوان یکی از مدافعان سرسخت نظریه علم دینی هم شناخته می‌شود که از سال‌ها قبل با علاقه‌مندی و جدیّت در این عرصه وارد شده و با نگارش آثار متعدد و ایراد سخنرانی‌های پرشمار در مجامع علمی داخل و خارج از کشور بر ضرورت تدوین و تنقیح نظریه علم دینی و دامنه و ابعاد آن پای فشرده است.

در گفت‌وگوی تسنیم با این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، موضوعات متعددی حول محور تحّول علم در کشور و بایستگی‌ها و چارچوب‌های نظری و عملی آن طرح و شرح شده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم:  

*مسأله ارزش‌گذاری و ارزیابی علمی در نظام آموزش عالی به نحوی است که عملاً دانشگاهیان ما را به سمت انتشار مقالات‌شان در مجلات خارجی ترغیب می‌کند؛ به نظر می‌رسد که این مسأله با کیفیت‌بخشی به نظام آموزش‌عالی و بهبود و ارتقای آن از رهگذر ارزیابی‌ درونی در تعارض جدّی باشد، شما این طور فکر نمی‌کنید؟

ببینید مسئله همین است که الان خودتان هم اشاره کردید اگر کسی مقاله‌اش در یک مجله خارجی چاپ شده باشد، ما او را برای ادامه تحصیل در دوره دکتری می‌گیریم چون در واقع رویکرد کلی ما این است که حتماً کسی که در آی اس آی مقاله داشته، مهم‌تر از کسی است که در مجلات داخلی مقاله منتشر کرده است. البته مشکل عمده در اینجا از نهادهای سیاست‌گذاری است چون این‌ها رویکردی است که خود وزارت علوم دارد و نمی‌گذارد که ایده‌های ناب درونی در کشور رشد کند و شکوفا شود. به نظر من وزارت علوم واقعاً در این زمینه‌ها کم می‌گذارد.

مسائل علمی این‌طور نیست که شما در بالا بنشینید و یک سری سیاست‌ها را به دانشگاه‌ها ابلاغ کنید و مشکلات حل شود؛ تحول علمی شیوه‌ها و شگردهای خاص خودش را دارد  و اولین قدم در این راه این است که ارتباط بین علوم فنی-مهندسی با علوم انسانی ترمیم و حتی آغاز شود اما این تا زمانی که نظام دانایی و منطق سنجش علمی کنونی دانشگاه‌های ما تغییر نکند، ممکن نیست.

*آقای دکتر! شما جدا از شأن علمی و دانشگاهی خودتان، در مقام یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌توانید در این زمینه منشأ اثر باشید و با اصلاح روندهای ناکارآمد و تغییر شیوه‌های سنجش علمی، راهگشایی کنید؛ این طور نیست؟

حرف‌های سرکار را تایید می‌کنم. بیشترین حرص را بنده در شورای عالی انقلاب فرهنگی خوردم و در ایام انتخاب وزرا و ... بیشترین حرص را خوردم برای اینکه باید تفکر حاکم بر وزارت علوم عوض بشود. نگاه فعلی عقب افتاده و تنبل است و علتش هم نفوذی‌ها هستند. وقتی من نشانه نفوذی‌های غرب را می‌بینم نمی‌توانم سکوت کنم. شما سرنخ قضیه مقالات آی اس آی را بگیرد و ببینید که توسط یک عامل بیگانه اسرائیلی گذاشته شده. من بارها این را گفته‌ام، به مقام معظم رهبری نامه نوشته‌ام و در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اعتراض کرده‌ام. همین اواخر در سخنان قبل از دستور شورا دو مرتبه این مسأله را متذکر شده‌ام که تا قوانین و معیارهای حاکم بر ارزیابی اساتید و فارغ‌التحصیلان‌مان تغییر نکند ما تکان نمی‌خوریم اما این کارها از عهده یک نفر، ولو یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برنمی‌آید بلکه نیازمند عزم و اهتمامی جمعی است.

*شما بارها گفته‌اید که علوم انسانی شایسته نقش‌آفرینی بیشتری در جامعه است و تأکید هم کرده‌اید که علوم انسانی در جاهایی که توانسته نقش‌آفرینی فعال‌تری داشته باشد، به دلیل کاربردی‌تر بودن مباحثش بوده چون تا زمانی که علوم انسانی فقط توصیه‌های کلّی می‌کند، نمی‌تواند جایگاه خودش را در اجتماع به دست بیاورد بنابراین فکر نمی‌کنید مادامی که علوم انسانی کاربردی‌تر و انضمامی‌تر وارد عرصه نشوند قدر و منزلت‌شان هم شناخته نمی‌شود؟

ببینید، علوم انسانی وقتی می‌تواند کاربردی‌تر بشود که شأن آن روشن باشد. الان دانشجوهای ممتاز مهندسی و علوم پایه اقبال زیادی به علوم انسانی نشان می‌دهند اما متاسفانه راه برایشان باز نیست. بنده دیده‌ام که وقتی یک دانشجوی نخبه از فیزیک یا مهندسی برق شریف آمده در فلسفه علم، چقدر مشتاق آمده است برای این که آن‌ها قضایا را فهمیده‌اند بنابراین مشکل از دانشجویان و نبود علاقه‌مندی در این زمینه نیست. به نظر من پیش از همه باید نقش علوم انسانی در جامعه روشن بشود و این کار باید از طریق رسانه‌هایی مثل صدا وسیما و رسانه‌های مکتوب و مجاری اطلاع‌رسانی حاکمیتی انجام بشود.

شما روزنامه‌نگاران باید در این زمینه روشنگری کنید و با انتشار مقالات و مطالب ارزشمند و مستند، مسیر را هموار کنید.

 اساتید مهندسی دانشگاه ام آی تی که با هرنوع ارزشیابی که انجام بدهید جزو مهم‌ترین و بزرگ‌ترین دانشگاه‌های دنیاست یک زمان به این نتیجه رسیدند که فارغ‌التحصیلان‌شان در جامعه موفق نیستند رئیس دانشگاه آنجا آن‌قدر عاقل بود که فوری بین خودشان جلسه گذاشت و تصمیم گرفتند که هر دانشجوی مهندسی، باید وارد علوم انسانی شود تا با بنیان‌ها و زمینه‌های این حوزه آشنا شود. این نکته خیلی مهمی است که من روی آن اصرار دارم اما متأسفانه توجهی به آن نمی‌شود و امیدوارم که وزیر علوم جدید عنایتی به این قضیه بکنند.

نکته‌ای که در اینجا خیلی مهم است، رعایت شایسته‌سالاری در انتصاب رؤسای دانشگاه‌ها است به ویژه دانشگاه‌های فنی-مهندسی اگرچه همه دانشگاه‌ها واقعاً مهم‌اند. در زمان رژیم گذشته در یکی از دانشگاه‌های صنعتی بخش علوم انسانی را راه‌اندازی کردند که به جای خودش بسیار مفید بود. در همین دوران انقلاب هم آمدند کتاب‌های مرحوم استاد مطهری در زمینه فلسفه اسلامی را در دانشگاه‌های مهندسی تدریس کردند که خیلی خوب بود اما این کارها مقطعی و غیرنظام‌مند است و باید آن‌هایی که از تحولات علمی غرب و نیازهای معاصر جامعه خودمان مطلّع‌اند و در این زمینه خبره‌ترند، از خودشان مایه بگذارند و یک کاری کنند که جامعه با اهمیت علوم انسانی آشنا شود تا شأن آن ارتقا پیدا کند.

این را هم عرض کنم که تا معیارهای ارزیابی علمی-دانشگاهی ما تغییر نکند خیلی چیزها تغییر نمی‌کند و این مستلزم این است که اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها ساکت نباشند و با امضای طومارهای درخواست شورای عالی انقلاب فرهنگی را بمباران کنند تا شورا مجبور شود این معیارها را تغییر بدهد.

معیارهای فعلی، معیارهای غرب است برای این که ما جلو نرویم. یکی از همین مسئولان آمریکایی صاف و صریح در مراکش سخنرانی کرده و گفته بود نمی‌گذاریم یک ژاپن اسلامی به پا شود. امیدوارم با انتخاب معاونین و رؤسای مناسب برای بعضی جاها و نه همه جاها که رؤسای خوبی دارند، تغییر جهت و فکری صورت بگیرد و همه این را درک کنند که باید روال جاری عوض بشود تا فرهنگ به دانشگاه‌های ما راه پیدا کند، این هم تحمیلی نیست:

 درس معلم ار بود زمزمه محبتی
جمعه به مکتب آورد طفل گریزپای را

شما وقتی درس معارف اسلامی می‌گذارید و دانشجو مجبور است یک سری مطالب ثقیل را یاد بگیرد و در آخر هم انگار نه انگار که راجع به اسلام چیزی خوانده، نشان می‌دهد که یک جای کار ما اشکال دارد. هرچیزی مراتبی دارد که آن مراتب باید پله پله و از دوران دانش‌آموزی در مدارس طی شود تا نتیجه بدهد. اگر وزارت آموزش و پرورش با وزارت آموزش عالی هماهنگ نباشند و هر کدام ساز خودشان را بزنند، همه نیروها دفع می‌شود و فقط خسارت به بار می‌آورد. این‌ها مسائلی است که باید رویشان کار بشود و حتی لازم است که تمام تمرکزها روی این دو نهاد برود چون آینده ایران را همین‌ها می‌سازند.

*در صحبت‌هایتان اشاره کردید که پیوند درستی بین دانشگاه و جامعه به وجود نیامده است اما آیا برای برقراری این پیوند افزودن دروس علوم انسانی به رشته‌های فنی-مهندسی کافی‌ است و نباید برای پیوند علوم انسانی با علوم تجربی، نهادی ترکیبی طراحی شود؟

بله، اگر نهادی هم بشود و افراد خبره و آگاه در آن انتخاب شوند تأثیر دارد ولی از نهادها و شوراهایی که مطابق وضع فعلی داریم، چیزی در نمی‌آید. ببینید بنده در سال 2003 مالزی بودم. در آنجا آکادمی علوم جهان اسلام، دکتر مهاتمیرمحمد، از رئیس آکادمی علوم کره جنوبی دعوت کرده بود که بیاید رمز موفقیت کره را بگوید. او هم آمد سخنرانی کرد و گفت رئیس جمهور ما تعدادی از نخبگان واقعی را انتخاب کرد و گفت بنشینید اولویت‌های کشور را تهیه کنید تا مطابق آن‌ها مسیر کلّی کشور را تعیین کنیم؛ حالا نتیجه‌اش این شده است که تمام خیابانِ جمهوری ما، الان پر از محصولات کره‌ای است. شما وقتی افراد شایسته را به کار می‌گیرید و شایسته‌سالاری و عقلانیت حاکم می‌شود، به این نتایج می‌رسید.

اما وقتی قرار باشد از آدم‌های دست دوم وسوم شورایی تشکیل بشود حتماً نتیجه‌بخش نیست. خداوند می‌فرماید "وأتو البیوت من ابواب‌ها". هر چیزی باید از مجرای صحیح خودش دنبال شود تا به نتیجه مطلوب برسد البته قبول دارم که این کارها یک روزه انجام نمی‌شود اما مهم این است که ما در انتخاب مسیر خودمان اشتباه نکنیم.

خاطرم هست در سوم خرداد 58 گروهی از اساتید دانشگاه شریف رفته بودیم خدمت حضرت امام (ره) و در آنجا به ایشان عرض کردیم که بعضی طرح‌ها باید در سطوح خُردتر امتحان شود و بعد که امتحانش را پس داد، ما یک قانون بگذرانیم و آن را در سطح کلان ملّی اجرایی کنیم؛ که ایشان هم بسیار استقبال کردند. الان هم به نظر من راه درست همان است و باید نخبگان و خبرگان ما از این حالت سکوت و انفعال دربیایند و روشنگری کنند تا مسئولین مجبور بشوند روش‌های ناکارآمد فعلی را تغییر بدهند.

*با توجه به این که فلسفه علم در ایران به علوم طبیعی و اندکی اقتصاد و جامعه‌شناسی محدود شده، به نظر شما به طور خاصّ در مورد فلسفه علوم انسانی و اجتماعی چه می‌شود کرد؟

ببینید خود اساتید علوم اجتماعی و بعضی از فلاسفه باید بنشینند و بگویند که اولویت‌شان چه مسائلی هست و برای آن برنامه‌ریزی کنند. یک بار آقای دکتر نهاوندیان می‌گفتند که وقتی سال آخر دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران بودم پیش دکتر مشکات رفتیم و گفتیم ما می‌خواهیم درس اقتصاد اسلامی بگذاریم، دکتر مشکات می‌گوید خودتان بروید و استادش را پیدا کنید من حرفی ندارم. آن‌ها می‌آیند با مرحوم استاد محمدتقی جعفری صحبت می‌کنند که قبول نمی‌کنند؛ مرحوم دکتر بهشتی هم قبول نمی‌کنند اما استاد مطهری می‌فرماید من اول باید یک جلسه با اساتید مارکسیست و غیرمارکسیست داشته باشم تا ببینند اولاً مشکلات و مسائل چیست و بعد از آن تدریس می‌کنم. این وسعت نظر استاد مطهری را نشان می‌دهد و همین‌هاست که امروز هم به ما جواب می‌دهد و ما هم باید از همین مسیر حرکت کنیم.

یک تفاوت مهم بین دانش‌هایی مثل علوم اجتماعی و روانشناسی و ... با علومی مثل فیزیک وجود دارد که نباید آن را نادیده گرفت. در عرصه فیزیک هر زمانی یک تئوری حاکم بوده است؛ یک وقت تئوری فیزیک، نیوتنی بوده، بعدش فیزیک انیشتینی حاکم شده و به همین ترتیب یعنی در هر دوره یک تئوری، اکثریت قاطع داشته است اما در حوزه علومی مثل روانشناسی و اقتصاد و نظایر این‌ها در هر دوره چند تئوری هست که همه این‌ها به صورت مغشوش و غیرتاریخی و غیرروشمند به ما رسیده است و ما در وهله اول باید بیاییم خودمان بنشینیم بحث کنیم و ببینیم مسائل‌مان چیست و مشکلات و شبهات و ... چیست و  وقتی خوب در این زمینه‌ها روشنگری کردیم، بیاییم درس ارائه بدهیم. این مقدمه لازم تحول در این حوزه‌هاست و این کاری است که در علومی مثل فیزیک شده اما در زمینه علوم اجتماعی کمتر مورد توجه بوده و بنابراین کار سخت‌تر است ولی نشدنی نیست و به نظر من یک "خواستن توانستن است" در  اینجا مسئله را به راحتی حل می‌کند.

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...

دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است

 دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است
2024-04-14T11:05:20+03:30
گلرخسار صفی‌اوا گفت: من در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا از جمله مسکو، فرانکفورت و... شرکت کرده‌ام، اما به نظرم هیچ نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب ت...

افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟

 افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟
2024-04-14T11:05:19+03:30
معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید گفت: هنوز مقدار افزایش حقوق ایثارگران مشخص نشده اما تا آخر فروردین اعلام خواهد شد.

دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب

 دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب
2024-04-14T11:05:19+03:30
امروز بنی‌اسرائیل در غزه آن خباثت نهفته در خود را که سبقه در گذشته سیاه‌شان دارد، آشکار کردند و آتشی که در گذشته برای سایر پیامبران و ملت‌ها روشن کرده بودند...

یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه

 یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه
2024-04-14T11:05:18+03:30
روزگاری در موسیقی پاپ ایران اعلام شد که حامد همایون در پنج ماه ۲۳۹ کنسرت برگزار کرده است؛ آماری که از رکوردی عجیب روایت داشت؛ اما در نهایت سرنوشت حامد همایو...

صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد

 صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد
2024-04-14T11:05:18+03:30
مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت صادرات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به برخی از کشورها را جزو مهمترین برنامه‌های این مجمع در سال جدید خواند.

قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد

 قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد
2024-04-14T11:05:17+03:30
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به لازم‌الاجرا بودن قانون حجاب در کشور و لزوم مکانیزه بودن مواجهه با هنجارشکنان گفت: کسانی که به موضوع عفاف و حجاب در کش...

تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت

 تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت
2024-04-14T11:05:17+03:30
افزایش نرخ ارز پس از دو هفته دامن بازار کاغذ را نیز گرفت،‌بر این اساس قیمت کاغذ تحریر در بازار افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد

 سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد
2024-04-14T11:05:16+03:30
براساس آمارهای ثبت‌شده از میزان استقبال از فیلم‌های درحال اکران در تعطیلات پایان هفته قبل ۳۵۳۰۰۰ هزار نفر برای دیدن فیلم مورد علاقه خود در هفته سوم فروردین ...

شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند

 شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند
2024-04-14T11:05:16+03:30
پس از سده نهم هجری شاعران متعددی با تخلص عطار ظهور کردند که اتفاقاً بسیاری از آثار منسوب به عطار نیشابوری، از برکات حضور آنهاست.

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!

 «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!
2024-04-14T11:05:15+03:30
«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰میلیون بازدیدکننده رسید.

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

 مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید
2024-04-14T11:05:15+03:30
مهرداد صدقی از انتشار کتاب "آبنبات لیمویی" در ادامه مجموعه طنز خود خبر داد و گفت: این کتاب آخرین اثر از مجموعه "آبنبات‌ها" خواهد بود.

عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

 عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
2024-04-14T11:05:14+03:30
مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید

 دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید
2024-04-14T11:05:14+03:30
یهودیانِ بنی‌نضیر چنان مغرور و از خود راضی بودند که تکیه‌گاهشان دژهای نیرومند و قدرت ظاهری‌شان بود، اما از آنجا که خدا می‌خواست بر همه روشن کرد که چیزی در ب...

حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران

 حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران
2024-04-14T11:05:14+03:30
جمعی از شاعران کشور در حمایت از عملیات "وعده صادق"، تازه‌ترین سروده‌های خود را به این موضوع اختصاص دادند.

گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل

 گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل
2024-04-14T11:05:13+03:30
نغمه مستشار نظامی در تازه‌ترین سروده خود از عملیات «وعده صادق» پاسخی به حمله جنگنده‌های ارتش اسرائیل به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق حمایت کرد.

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)