میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مجموعه مقالات «تغییرات پس از انقلاب اسلامی» شامل ۸ مقاله است که نویسندگان آن موضوع «تغییرات» پس از انقلاب اسلامی را در حوزههای مختلف اعم از ادبیات، سینما، فضای سایبری، ارزشها و نگرشهای فرهنگی و … در دستور کار خود قرار دادهاند. «گفتمان سیاست و تئاتر ایران در دهۀ شصت خورشیدی»، «صورتبندیِ شکاف نسلی در علوم اجتماعیِ ایرانی»، «هویت، دین، و روشنفکران پساانقلاب ایران»، «مؤلفههای گفتمانی ادبیات ایران بعد از انقلاب اسلامی»، «تحصیلات و تحول نگرشها و ارزشهای فرهنگی در جامعة ایرانی»، «واقعیت جامعۀ سایبری و تغییر فرهنگ در ایران»، «بسط زندگی روزمره در ایران»، «تحلیلی فرهنگی از روند سینمای پس از انقلاب» عناوین مقالات این مجموعه است.
نوشتار «صورتبندیِ شکاف نسلی در علوم اجتماعیِ ایرانی» از آرش حیدری پس از ارائه دادههای موجود در مورد شکاف نسلها، تلاش دارد تا تصویری از وضع موجود مواجهه با مسئلۀ شکاف نسل ارائه کند و نشان دهد که فهم این پدیده نیازمند بازگشت به نظام دانش و شیوههای پروبلماتیک کردن مسئلۀ نسلها است.
مقاله «هویت، دین، و روشنفکران پساانقلاب ایران» از محمدمنصور هاشمی، قصد دارد ضمن بررسی تفاوتهای میان اندیشمندان نسل پیش از انقلاب با اندیشمندان پس از انقلاب ایران، چشمانداز احتمالی آینده تفکر در ایران را ترسیم کند.
در بررسی تحولات ادبیات ایران بعد از انقلاب، بیش از آنکه پرداختن به سؤالهایی درباره فرم و محتوا، سبک و شیوه پردازش متن، تحلیل و نقد ادبی، مسأله اصلی تحقیق «مؤلفههای گفتمانی ادبیات ایران بعد از انقلاب اسلامی» باشد، پیگیری خط سیر این تحولات بر بستر محدودیتهای گفتمانی مرتبط با قدرت حاکم مسأله است. به همین دلیل شاپور بهیان نویسنده مقاله، این تحولات را بررسی کرده تا بداند چگونه تحولات مذکور در ارتباط با این گفتمان بهوجود آمدهاند و در نهایت، مؤلفههای گفتمانی آن چه بوده است.
نگارنده نوشتار «تحصیلات و تحول نگرشها و ارزشهای فرهنگی در جامعة ایرانی» درصدد است از طریق واکاوی رابطه تحصیلات با ارزشها و نگرشهای فرهنگی- اجتماعی کنشگران انسانی، با الهام از آرا اینگلهارت، پاسخ این پرسش را که «آیا در ایران تحصیلات میتواند خاستگاه تفاوتهای نگرشی و ارزشی مردم باشد»؟ را بیابد.
رویکرد مقالۀ «واقعیت جامعۀ سایبری و تغییر فرهنگ در ایران» از حامد کیا، بررسی ادبیاتی است که حول وضعیت فضای مجازی در ایران شکل گرفته است و با به دست آوردن تصویری از آنها تلاش میکند تا با خلق مفاهیمی جدید رویکرد دیگری را برای فهم فرهنگ دیجیتال در ایران پساانقلابی به دست آورد.
مقاله «گفتمان سیاست و تئاتر ایران در دهۀ شصت خورشیدی» از فرهاد مهندسپور به چگونگی رویکرد به تئاتر در ایران پس از انقلاب اسلامی، جریانشناسی و چرایی و چگونگی نگرش به آن در فاصلۀ سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۹ خورشیدی میپردازد.
این نوشتار ضمن بررسی جریانهای غالب در تئاتر ایران در پایان دهۀ پنجاه خورشیدی، به وضعیت تئاتر در دروۀ گذار از پهلوی به جمهوری اسلامی پرداخته است. در پایان رویکردهای تازه به تئاتر در دهۀ شصت خورشیدی، و تأثیر رویدادهای سیاسی و اجتماعی آن سالها بر تئاتر و نمایشنامهنویسی ایران بررسی و به سه دوره بخشبندی شده است: دورۀ یکم (رهایی) از آغاز ۱۳۵۸ تا انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۵۹، دورۀ دوم (گسست) از ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲ کمی پس از بازگشایی دانشگاهها و تغییراتی در دولت، و دورۀ سوم (نوزایی) از ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۹.
«بسط زندگی روزمره در ایران» از دکتر خطیبینژاد، به دنبال فهم چرایی تغییر فرهنگی در جامعه ایران بوده و با حمل تغییر فرهنگی به تغییر شیوه کلی زندگی، یک سوژه را در کانون و مرکز شیوه کلی زندگی قرار داده؛ سوژهای که حامل و محمول تغییرات فرهنگی است که با سوژه نیمه اول دههی ۶۰، تفاوت دارد. ادعای این نوشتار چنین است که با افول روایت ایدئولوژی دینی به مثابه ایدئولوژی مسلط مبتنی بر اسلام سیاسی، نوع دیگری از ایدئولوژی در نظام سیاسی ایران مسلط شده است.
و در پایان، مقاله «تحلیلی فرهنگی از روند سینمای پس از انقلاب» نوشته مازیار اسلامی، با اشارهای کوتاه به سینمای پیش از انقلاب، روند طیشده در سینمای ایران بعد از انقلاب و بهخصوص پس از شکلگیری بنیاد فارابی در دهه ۶۰ را، پی میگیرد و با مقایسه تحولات سینما و فیلمهای ساختهشده طی دهههای ۶۰ تا ۹۰ شمسی، سینمای دهه ۱۳۶۰ را با همه ویژگیها و مولفههایش از نظر مهندسی فرهنگی در سیاستگذاریهای فرهنگی، مهمترین دهه سینمای پس از انقلاب میداند.
منبع : خبرگزاری مهر
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند