میرنیوز
در این نشست طرفین علاوه بر معرفی مؤسسات تحت مدیریت خود به اهم اهداف و پارهای از عملکرد این مؤسسات اشاره کردند و با بیان دغدغهها و مسئولیتی که در قبال مشکلات و مصائب جهان معاصر احساس میکنند علاقهمندی خود را برای ارتباط و تعامل بیشتر ابراز داشتند.
در این نشست، سلیمانی در سخنان خود، با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تأثیر آن بر سبک زندگی مردم گفت: آنچه که ما را به هم پیوند میزند، علاوه بر مسئولیت دینی، مسئولیت انسانی است. روزهایی است که جامعه جهانی درگیر ویروس کرونا شده است و متأسفانه این پاندمی متعلق به یک کشور یا یک مکان نیست، بلکه مسئله مشترک انسانی است و با سرعت بسیار زیادی در سراسر جهان گسترش یافته است.
سرپرست مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها با اشاره به امضای بیانیه «حفظ مخلوقات» توسط پاپ فرانسیس، اسقف اعظم کانتربری جاستین و پاتریارک بارتلمئوس رهبر کلیسای ارتدکس استانبول که اخیراً منتشر شده، اظهار کرد: این بیانیه پیام مشترکی است که برای ما قابل احترام است؛ چراکه موضوع این بیانیه، مسئله همه ماست و آنچه که این پیام را دلچسبتر میکند، این است که از سوی کسانی روایت میشود که دین دار و دین باور هستند.
وی ضمن استقبال از موضوع این بیانیه، تأکید کرد: براساس آنچه که در این بیانیه آمده است میتوانیم همکاریهای مشترکی را برای آینده برنامهریزی و اجرا کنیم.
سلیمانی همچنین، با اشاره به همزیستی مسالمت آمیز و همکاری و همدلی پیروان ادیان مختلف در ایران گفت: این همکاری و همدلی نمونهای آشکار از تعامل سازنده پیروان ادیان است که میتواند در دیگر مناطق جهان نیز محقق شود.
وی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ایجاد مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها زمینههای بسیار ارزشمندی را در برگزاری گفتوگوهای دینی با مسیحیت کاتولیک واتیکان و برخی دیگر از کشورهای جهان، مسیحیت ارتدوکس روسیه و یونان، ارامنه حوزه سیلیسی، شورای جهانی کلیساها، بودیسم تایلند و میانمار، هندوئیسم هند و … فراهم کرده که برخی از آنان بیش از ۱۰ دوره را تجربه میکنند و توانسته در ایجاد شناخت و فراهم آوردن زمینههای همکاری هر چه بیشتر ادیان و آئینها توفیقات مهمی را به دست آورد.
سرپرست مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها تأکید کرد: این مرکز با عهده دار بودن مسئولیت برنامهریزی، هدایت و برگزاری گفتوگوهای دینی، برای ایجاد اتحاد و همبستگی دینی در میان رهبران و پیروان ادیان الهی به منظور رویارویی جمعی با بحرانهای معنوی و سیاسی جهان میکوشد.
سلیمانی در ادامه سخنانش، به مسائلی همچون توسعه صلح و عدالت، کرامت انسان و حفظ محیط زیست و … به عنوان موضوعاتی که در گفتگوهای دینی با دیگر ادیان مورد بررسی قرار گرفته اشاره کرد و افزود: تغییرات آب و هوایی و تخریب محیط زیست تأثیر قابل توجهی در جابجایی و مهاجرت مردم سراسر جهان داشته است، از این رو میتوانیم علاوه بر مسئله محیط زیست در خصوص پناهندگان و مهاجران گفتوگو کنیم که امیدوارم در این زمینه شاهد تحقق یک کار برجسته و بزرگی باشیم.
گفتوگوهای دینی؛ عامل ایجاد صلح در جهان
اسقف فیلیپ هاگینز، رئیس شورای کلیساهای استرالیا در این دیدار مجازی، ضمن معرفی خود و شورای ملی کلیساهای استرالیا، با تأکید بر اهمیت گفتوگو بین رهبران و اندیشمندان جهان گفت: در تمام طول عمرم به دنبال صلح، آرامش و دوستی بودم و همواره آرزویم جهانی عاری از خشونت بوده است.
وی با تأکید بر ضرورت تداوم گفتمان دینی بین اسلام و مسیحیت جهت ترویج ارزشهای الهی در جهان، پیشنهاد کرد بیانیه مشترک همکاری بین شورای کلیساهای استرالیا و مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها صادر شود زیرا این بیانیه مشترک میتواند مبنایی مناسب برای آغاز گفتگو و همکاری بین ما باشد.
اسقف هاگینز در پایان سخنانش، گفتوگوهای دینی را یکی از بهترین راه حلها برای شناخت متقابل و رفع سو تفاهمهای احتمالی و همکاری مشترک ادیان دانست و اظهار امیدواری کرد مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها نیز در برنامه دعای مشترک ادیان در اجلاس گلاسکو مشارکت کند.
مقام روحانی پروفسور استفان پیکارد، مدیر اجرایی مرکز استرالیایی مسیحیت و فرهنگ و هیأت علمی دانشگاه چارلز نیز در سخنانی، به معرفی مرکز خود پرداخت.
وی در ادامه، به مسئله تغییرات آب و هوایی و تخریب محیط زیست اشاره کرد و افزود: ما با اتخاذ وحدت رویه و گفتمان سازنده در گفتوگو با رهبران و اندیشمندان میتوانیم با جریانات و بحرانهای ناشی از تغییرات آب و هوایی مقابله کنیم.
در پایان این دیدار طرفین بر تهیه بیانیه مشترک و برنامه ریزی برای برگزاری گفتوگوی دینی و نیز همکاریهای آتی تاکید کردند.
منبع : خبرگزاری مهر
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است
رای دادگاه لاهه ننگی بر پیشانی اسرائیل جنایتکار است
گفتمان مقاومت در همه دنیا گسترش پیدا کرده است
مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند
انقلابی بودن ویژگی ممتاز بسیج است
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دشمن با حضور بسیج عقبنشینی میکند
تصویب قطعنامه ضدایرانی در سازمان ملل رسوایی بزرگی برای آنها است
تبعیت از اوامر ولی فقیه یکی از دلایل فائق آمدن بر مشکلات است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
دولت بر رفع مسائل معیشتی و اقتصادی مردم تمرکز کند
حق جوانان بومی استان بوشهر برای اشتغال محقق شود
رمز پیروزی و بقای جمهوری اسلامی «بسیج» است
ترویج تفکر بسیجی لازمه برونرفت از مشکلات است
امروز در شرایط جنگ ترکیبی سختی قرار داریم