میرنیوز

صادرات کتاب‌ـ۵|قزوه: فرهنگ‌فروشی خطرناک‌تر از خاک‌فروشی است/ نان‌ونوای ناشران روشنفکر از آشفته‌بازار ترجمه در ایران

 صادرات کتاب‌ـ۵|قزوه: فرهنگ‌فروشی خطرناک‌تر از خاک‌فروشی است/ نان‌ونوای ناشران روشنفکر از آشفته‌بازار ترجمه در ایران 2021-07-14T10:48:16+04:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اگر با یک غیر ایرانی درباره ادبیات ایران صحبت کنید، بی‌شک آن را با خیام و حافظ می‌شناسد. فرقی هم نمی‌کند که او از کدام نقطه این کره خاکی باشد، همه جا، آسمان همین رنگ است. معلوم نیست اگر امثال ادوارد فیتز جرالد، مترجم ثروتمند بریتانیایی یا آن نابغه آلمانی، گوته، اقدام به ترجمه و معرفی بزرگانی چون خیام و حافظ نکرده بودند، باز هم ادبیات ایران در جهان شناخته شده بود یا نه؟

میراث ایرانیان شعر است و از این میراث به جهانیان سهم چندانی نرسیده است. در حالی که حتی کشورهای همسایه مانند ترکیه تمام هم و غم خود را به کار گرفته‌اند تا از طریق صادرات کتاب، به صدور فرهنگ خود بپردازند، دست ما در حضور در بازارهای جهانی چندان پر نیست. گویی عبارت «صادرات کتاب» برای جامعه ادبی و مسئولان فرهنگی ما امری است سهل و ممتنع؛ هم می‌دانیم چیست و هم نه. این در حالی است که ادبیات ایران در یکصد سال گذشته و به ویژه پس از پیروزی انقلاب، ادبیاتی پویا است که حوزه‌های مختلفی را تجربه کرده است، با این حال کمتر صدایی از این جامعه بزرگ ادبی مجال و فرصت یافته است که با مخاطبان خارج از ایران نیز هم‌صحبت شود. 

علیرضا قزوه از شاعران شناخته شده در کشور است. او که سابقه حضور در تاجیکستان و هندوستان را دارد، در این سال‌ها موفق شده با تشکیل گروه‌های مجازی و انجمن‌های ادبی، زمینه را برای پیوند میان فارسی‌زبانان ایجاد کند. مؤسسه شاعران پارسی‌زبان اخیراً به کوشش او و جمع دیگری از شاعران، اقدام به انتشار آثار ادبی جامعه فارسی‌زبان از کشورهای مختلف از جمله ایران، هند و افغانستان کرده است؛ امری که با استقبال خوبی از سوی فارسی‌زبانان از کشورهای مختلف همراه شده و زمینه را برای همدلی بیشتر میان آنها فراهم کرده است. 

در پنجمین شماره از پرونده «صادرات کتاب» با علیرضا قزوه که اکنون وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی در دهلی‌نو است، به گفت‌وگو پرداختیم. او معتقد است غفلت از ایجاد ارتباط میان جامعه ادبی در کشورهای مختلف از جمله فارسی‌زبانان، از جمله نقاط ضعف ایران در حوزه صادرات کتاب است. به گفته او؛ ما از داشته‌های ادبی خود اطلاع دقیقی نداریم؛ همچنان که ما بعد از این همه سال هنوز زعفران قائنات‌مان را که بهترین زعفران دنیاست، کیلویی و فله‌ای و در گونی با قیمت‌های ارزان صادر می‌کنیم، ادبیات بالنده و ارزشمند خود را نیز همان‌طور فله‌ای می‌خواهیم به قیمت مفت صادر کنیم

بخش دیگر صحبت‌های قزوه به دلیل افزایش روزافزون کتاب‌های ترجمه‌ای در بازار ایران اختصاص داشت. او همچنین گریزی به آژانس‌های ادبی و نقش آنها در ایجاد عدم توازن در بازار کتاب ایران نیز زد. مشروح گفت‌وگوی تسنیم با این شاعر و پژوهشگر را می‌توانید در ادامه بخوانید:

*تسنیم: از پروژه انتشار مجموعه شعر شاعران پارسی‌زبان آغاز کنیم. انتشار عناوینی از این مجموعه که از سال گذشته آغاز شده، بازتاب مثبتی در میان جامعه ایرانی، جامعه فارسی‌زبانان و فارسی‌آموزان داشته است. به نظر می‌رسد همین یک گام کافی بوده تا پیوندهای ایجاد شده میان فارسی‌زبانان در کشورهای مختلف محکم‌تر و همدلی‌ها بیشتر شود. چطور شد که به فکر تدوین و انتشار این مجموعه افتادید؟

راستش در میان شاعران ایرانی کمتر کسی را سراغ دارم که دغدغه کار در آن سوی مرزها را داشته باشد. حتی در بین کشورهای فارسی‌زبانی که زبانشان فارسی است، مثل تاجیکستان و افغانستان یا کشورهایی که روزی به زبان فارسی حرف می‌زدند و امروز زبان فارسی در آن کشورها زیاد کاربرد ندارد مثل هند و پاکستان. من این سعادت را داشتم که مدت دو سال در تاجیکستان حضور داشتم و مدت بیش از هفت سال از عمرم در هند گذشته است. سفرهای زیادی به افغانستان و پاکستان هم داشته‌ام و تقریباً با تمام شاعران مطرح این کشورها در حوزه زبان فارسی مرتبط بوده و هستم.

به نظرم یکی از کارهای غفلت شده ما همین عدم ارتباط ادیبان این کشورها با یکدیگر است. حتی نشرها و مؤسسات فرهنگی این کشورها ارتباط پایدار و تعریف شده و هماهنگی با هم ندارند. من با عنایت به این ارتباطات دیرینه که تقریباً بیش از 30 سال دوام داشته است، با تنی چند از دوستان مؤسسه شاعران فارسی‌زبان را راه‌اندازی کردیم و اخیراً تعداد 20-30 کتاب از شاعران این کشورها را در دهلی نو منتشر کردیم و نیت داریم تا در تهران و دیگر پایتخت‌های این کشورهای فارسی‌زبان نیز این آثار را منتشر کنیم، یک پای مستحکم فرهنگی بین ادیبان این کشورها ایجاد کنیم تا هم از تجربیات هم استفاده کنند و هم صدای یکدیگر را بشنوند و سبب همگرایی و صمیمیت بیشتر خلق‌های فارسی زبان بشوند.

*تسنیم: از ابتدای دهه 90 آرزویی در دل نویسندگان، اهالی شعر و اندیشه ایران مبنی بر ترجمه آثار ادبی ایران به دیگر زبان‌ها و توزیع آن در کشورهای مختلف شکل گرفت. مدیران وقت امیدهایی در این زمینه دادند و تلاش‌هایی هم در این زمینه صورت گرفت، اما نتیجه حاصل شده آن چیزی نیست که اهالی فرهنگ و قلم انتظارش را داشتند. هنوز گفته می‌شود که ادبیات ایران در خارج از کشور و حتی در میان مخاطبان کشورهای منطقه، ادبیات غریب و ناشناخته‌‌ای است. متأسفانه هنوز بعد از گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب، شناختی از ادبیات برآمده از انقلاب اسلامی(اعم از شعر، داستان، خاطره و ... در موضوعات گوناگون) در این کشورها وجود ندارد. این مسئله را ناشی از چه امری می‌دانید؟ آیا ادبیاتی که پس از انقلاب تولید شده، به لحاظ جهانی حرفی برای گفتن ندارد؟

بله، خوشبختانه در برخی جاها مثل حوزه هنری و سازمان فرهنگ و ارتباطات مراکز ترجمه فعال شده و با تمرکز بر معرفی ادبیات انقلاب به آن سوی مرزها قدمی در این زمینه برداشته شده است، اما برخی از انتشارات‌ها و آژانس‌های ادبی و ترجمه با استفاده از کمک‌های کشورهای خارجی که برای معرفی ادبیات کشورشان هزینه می‌کنند، اوضاع بازار ترجمه نشر را به نفع ادبیات آن سوی مرزها و ادبیات غربی برگردانده‌اند.

مسلماً آنها نمی‌آیند روی ادبیات انقلاب سرمایه‌گذاری کنند؛ چون نه انگیزه‌اش را دارند و نه از این رهگذر چیزی گیرشان می‌آید. همان کاری که پیش از انقلاب هم آژانس‌های ادبی چپ و سرمایه‌داری انجام می‌دادند، امروز هم در زیر نقاب روشنفکری و آزادمنشی دارد انجام می‌شود. خیلی‌ها دغدغه‌ای جز سود مالی ندارند. در این اوضاع آشفته و دشوار، ادبیات بالنده انقلاب هم قدم‌های جدی برداشته و در بسیاری از کشورها توانسته خوانندگان خوبی هم جذب کند، اما این کافی نیست و ضرورت توجه بیشتر و سرمایه‌گذاری بیشتر در این زمینه لازم است. به‌خصوص با وضعیت دلار فعلی اوضاع بسیار سخت شده است.

علیرضا قزوه , کتاب , شعر , ترجمه , حافظ , کتاب و ادبیات ,

علاوه بر آن، بحران مخاطب و کرونا هم از عوامل دیگری هستند که کار را به مراتب سخت و دشوار کرده‌اند، اما در همین شرایط دشوار هم می‌توان کار کرد و خوب هم کار کرد.

* تسنیم: شما چندین سال است که در تاجیکستان و پس از آن در هند حضور دارید و با محافل ادبی و نویسندگان و شاعران فارسی‎زبان این مناطق در ارتباط هستید. در ابتدای امر، شناخت آنها از ادبیات معاصر ایران به چه اندازه بود؟ آیا این گفته که متأسفانه پس از گذشت چند دهه و با وجود آثار شاخص در ژانرهای مختلف، ایران همچنان با ادبیات کلاسیک خود مانند اشعار خیام و حافظ شناخته می‌شود، درست است؟

نه، الآن اوضاع خیلی بهتر از قبل است. ادبیات امروز تاجیکستان خیلی با ادبیات مدرن و امروزی ما آشنا شده و برخی چهره‌های ادبی در آن سامان هستند که شعر شاعرانی چون سهراب، اخوان، قیصر، فروغ، علی معلم و نسل جدید شعر و داستان ما را خوانده‌اند. در افغانستان هم همین‌طور است. در هند البته اوضاع به مراتب سخت‌تر بود؛ زیرا حضور یک استعمار کهنه مثل انگلیس در هند تقریباً تمام ریشه‌های زبان فارسی را سوزانده بود و ما کار بسیار دشواری داشتیم تا توانستیم همین 10-15 شاعر فارسی‌زبان را تربیت کنیم. برخلاف تاجیکستان که به هر حال این انقطاع فرهنگی در زمینه شعر فارسی صورت نگرفت؛ بلکه شاعران سطحی و شعار شده بودند اما در آنجا هم در چند دهه گذشته اتفاقات خوبی رقم خورد.

اتفاقاً من معتقدم اگر ادبیات کلاسیک ما یعنی همان بیدل، سعدی، حافظ و مولانا خوب خوانده و خوب فهمیده شود، همان کفایت می‌کند؛ چون همان بخشی از تازگی و طراوت ادبیات معاصر را هم دارد. خوشبختانه ما با برپایی انجمن‌های ادبی بیدل در هند و بعد هم راه‌اندازی گروه‌های هندیران توانسته‌ایم بسیاری از ادیبان و استادان زبان فارسی هند و پاکستان و حتی بنگلادش را در زیر یک سقف گرد بیاوریم و همزمان آنها را با ادیبان ایران، افغانستان، تاجیکستان و دیگر کشورها مرتبط کنیم و با راه‌اندازی برنامه‌های منظم هفتگی- که تاکنون بیش از یکصد برنامه منظم ادبی داشته‌ایم- سبب ایجاد این وحدت و نزدیکی ادیبان کشورها به هم شده‌ایم.

به نظرم وجود کرونا خودش باعث این گردهمایی و این نزدیکی ادیبان و استادان به یکدیگر شد. در این محیط فرهنگی آدم‌هایی را سراغ دارم که در اوایل کار حتی دو سطر مطلب به زبان فارسی نمی‌توانستند تایپ کنند، امروز هم فارسی‌شان قوی شده است و هم دستور زبان‌شان کامل و هم برخی از آنها می‌توانند شعر بگویند و نثر ادبی قوی بنویسند. در این فضای رفاقت و دوستی بسیاری از شاعران هند مثلاً با ادیبان خراسان، مازندران و شیراز در برنامه‌های مشترک شرکت می‌کنند و در وبینارهای مجازی شعر می‌خوانند و حرف می‌زنند. ایجاد این فضای رفاقت و صمیمیت را باید به فال نیک گرفت و توسعه داد.  

*تسنیم: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بود. انقلابی که برخلاف سایر انقلاب‌های جهان، سعی داشت با این رویکرد روی کار بیاید و عمل کند. در برهه‌ای از تاریخ در ابتدای انقلاب، ملت‌های منطقه مانند بخشی از مردم آذربایجان، بخشی از مردم پاکستان و افغانستان و حتی عراق، به دلیل رویکرد متفاوت انقلاب و شخصیت امام(ره)، همدل با انقلاب و آرمان‌هایش بودند. انقلاب ایران برای آنها نویدبخش و الهام‌بخش یک زندگی جدید بود. دستگاه‌های فرهنگی کشور و جامعه ادبی ما طی این چند دهه چقدر توانسته از این ظرفیت‌ها برای صدور انقلاب استفاده کند؟ آیا ما خوراک مناسب فرهنگی برای این دسته از مخاطبان جدید داشته‌ یا داریم؟

مسلماً بله، ما اگر روی ارتباط فرهنگی و ریشه‌های مشترکمان تکیه کنیم و ادبیاتی انسانی و اخلاقی را رواج بدهیم و مدافع انسانیت باشیم، ثمره‌اش می‌شود این که یک شاعر هندوی هندوستان که مسلمان هم نیست، وقتی می‌بیند ترامپ ایران را تهدید می‌کند و سردار سلیمانی ما را به شهادت می‌رساند، می‌آید برای شهید سلیمانی شعر می‌گوید و جلوی تهدید ظالم می‌ایستد. حتی وقت‌هایی که آنها در شرایط دشواری قرار بگیرند، ما از آنها دفاع می‌کنیم. پس قبل از همه ایجاد این ارتباط و رفاقت مهم است و بعد هم همدلی بر مبنای همان شعر سعدی که «بنی آدم اعضای یک پیکرند».

من معتقدم که شناخت از انقلاب اسلامی از راه‌های فرهنگی ممکن‌تر و آسان‌تر است و در کنار مبلغان دینی، همین که ما هم آدم‌های خوبی باشیم و خوب عمل کنیم، در جاده انسانیت خوب قدم برداریم، مدافع مظلومان جهان باشیم و از تلاش و خلاقیت دست برنداریم برای هر قوم و ملتی جاذبه ایجاد کرده‌ایم. ادبیات در ایجاد این جاذبه بسیار توفیق داشته است.

*تسنیم: به نظر شما مهمترین مانعی که بر سر راه ترجمه آثار ایرانی وجود دارد، چیست؟

نداشتن مترجمان قوی و بومی و جدی نبودن ناشران و نویسنده‌ها و شاعران در معرفی اندیشه های خود به جهانیان یکی از عوامل جدی در این راه است. ما از  داشته‌های خود، چه داشته‌های کلاسیک و میراث ادبی‌مان و چه داشته‌های نوین و شخصیت‌های ممتاز ادبی و فرهنگی‌مان زیاد اطلاع نداریم و آثار آنها را دسته‌بندی و انتخاب نکرده‌ایم. همچنان که ما بعد از این همه سال هنوز زعفران قائنات‌مان را که بهترین زعفران دنیاست، کیلویی و فله‌ای و در گونی با قیمت‌های ارزان صادر می‌کنیم، ادبیات بالنده و ارزشمند خود را نیز همان‌طور فله‌ای می‌خواهیم به قیمت مفت صادر کنیم. دقیقاً باید بلد باشیم با بهترین تبلیغات و با بهترین بسته‌بندی همراه با زیباترین طراحی و چاپ آثار ادبیات امروز و دیروزمان را گزینش و انتخاب و ترجمه و چاپ کنیم.

در این زمینه تجربه ناشرانمان زیاد نیست. در معرفی ادیبان تراز اول معاصرمان زیاد توفیق نداشته‌ایم. به نظرم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه باید سرمایه‌گذاری جدی کند و خود ادیبانمان هم یاد بگیرند که با جهان امروز خودشان وارد گفت‌وگو و تعامل بشوند.

علیرضا قزوه , کتاب , شعر , ترجمه , حافظ , کتاب و ادبیات ,

* تسنیم: چرا بازار کتاب ایران مملو از آثار ترجمه است اما خبری از انتشار کتاب ایرانی در بازارهای جهانی نیست؟ کتابفروشی‌ها پر است از آثار بعضاً عام پسند و زرد از نویسندگان ترک و ... که کمتر حرفی برای گفتن در حوزه هنر و فرهنگ دارد. آثاری با رویکرد صرفاً سرگرمی که گاه در آنها رگه‌هایی از طرح موضوعات ضد فرهنگ هم دیده می‌شود. اگر فرهنگ را به مثابه یک جاده دو طرفه در نظر بگیریم، چرا این جاده در این سال‌ها یک طرفه بوده و در سال‌های اخیر، این عدم توازن بیشتر هم شده است؟ چقدر مشکلات اقتصاد نشر و تلاش ناشر برای سرپا ماندن در شرایط سخت کنونی را در این زمینه دخیل می‌بینید؟

مسلماً کشورهایی مثل ترکیه، آلمان، فرانسه، امریکا و ... برای ادیبان کشورشان سوبسیدهای ویژه‌ای در نظر گرفته‌اند و به آژانس‌ها و ناشران ادبی کشورهای مختلف می‌دهند تا آثار کشور خودشان را منتشر کنند. خیلی از ناشران ما که خودشان را آزاده، روشنفکر و غیر دولتی معرفی می‌کنند، با چاپ آثار همین ادیبان خارجی به نان و نواهای خوبی می‌رسند. من معتقدم که فرهنگ‌فروشی از خاک‌فروشی و مین‌فروشی به مراتب خطرناک‌تر است. برخی از این آدم‌ها محتوا را فدای سود مالی می‌کنند.

بله، اگر اثر ارزشمندی است، اشکال ندارد اما برخی از این آدم‌ها واقعاً در حد و اندازه نویسندگان و شاعران خود ما نیستند، بعد آنطور حمایت می‌شوند که حتی کاندیدای نوبل هم می‌شوند و برخی از چهره های قابل  اعتنا در همین ایران ما هستند که هرگز در طول حیات شان برای مردم کشور خودشان هم شناخته نمی‌شوند چه برسد به کشورهای دیگر. این اتفاق تلخ مخصوصاً در کشورهایی که با ویروس بدخیم سلبریتی‌ها روبرویند، بسیار فاجعه‌آمیز خواهد بود.

ایران ما نیز تا وقتی که نام هنرمند را به سلبریتی جماعت می‌دهند، هنر مظلوم خواهد بود و در مظلومیت خود خواهد ماند. کرونای واقعی به اعتقاد من در عرصه فرهنگ همین سلبریتی جماعت هستند. حتی بعضی‌ از این افراد، اخیراً نویسنده و شاعر هم شده‌اند و چه آثار لوچ و خنده‌داری هم به اسم شعر و قصه بیرون داده‌اند.

یک جریان بسیار خطرناک ادبی هم در جاهایی مثل ویکی‌پدیا و ... ریشه کرده و تلاش می‌کنند برخی از ادیبان انقلاب را به زعم خودشان کوچک کنند و برخی از سلبریتی‌های ادبی را بالا ببرند. متأسفم برای پایگاه‌هایی که نویسنده‌هایش عقده‌های سیاسی خود را در آن خالی می‌کنند؛ در صورتی که باید پایگاه علمی باشد نه جای عقده‌گشایی.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...

دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است

 دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است
2024-04-14T11:05:20+03:30
گلرخسار صفی‌اوا گفت: من در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا از جمله مسکو، فرانکفورت و... شرکت کرده‌ام، اما به نظرم هیچ نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب ت...

افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟

 افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟
2024-04-14T11:05:19+03:30
معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید گفت: هنوز مقدار افزایش حقوق ایثارگران مشخص نشده اما تا آخر فروردین اعلام خواهد شد.

دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب

 دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب
2024-04-14T11:05:19+03:30
امروز بنی‌اسرائیل در غزه آن خباثت نهفته در خود را که سبقه در گذشته سیاه‌شان دارد، آشکار کردند و آتشی که در گذشته برای سایر پیامبران و ملت‌ها روشن کرده بودند...

یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه

 یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه
2024-04-14T11:05:18+03:30
روزگاری در موسیقی پاپ ایران اعلام شد که حامد همایون در پنج ماه ۲۳۹ کنسرت برگزار کرده است؛ آماری که از رکوردی عجیب روایت داشت؛ اما در نهایت سرنوشت حامد همایو...

صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد

 صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد
2024-04-14T11:05:18+03:30
مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت صادرات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به برخی از کشورها را جزو مهمترین برنامه‌های این مجمع در سال جدید خواند.

قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد

 قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد
2024-04-14T11:05:17+03:30
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به لازم‌الاجرا بودن قانون حجاب در کشور و لزوم مکانیزه بودن مواجهه با هنجارشکنان گفت: کسانی که به موضوع عفاف و حجاب در کش...

تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت

 تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت
2024-04-14T11:05:17+03:30
افزایش نرخ ارز پس از دو هفته دامن بازار کاغذ را نیز گرفت،‌بر این اساس قیمت کاغذ تحریر در بازار افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد

 سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد
2024-04-14T11:05:16+03:30
براساس آمارهای ثبت‌شده از میزان استقبال از فیلم‌های درحال اکران در تعطیلات پایان هفته قبل ۳۵۳۰۰۰ هزار نفر برای دیدن فیلم مورد علاقه خود در هفته سوم فروردین ...

شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند

 شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند
2024-04-14T11:05:16+03:30
پس از سده نهم هجری شاعران متعددی با تخلص عطار ظهور کردند که اتفاقاً بسیاری از آثار منسوب به عطار نیشابوری، از برکات حضور آنهاست.

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!

 «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!
2024-04-14T11:05:15+03:30
«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰میلیون بازدیدکننده رسید.

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

 مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید
2024-04-14T11:05:15+03:30
مهرداد صدقی از انتشار کتاب "آبنبات لیمویی" در ادامه مجموعه طنز خود خبر داد و گفت: این کتاب آخرین اثر از مجموعه "آبنبات‌ها" خواهد بود.

عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

 عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
2024-04-14T11:05:14+03:30
مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید

 دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید
2024-04-14T11:05:14+03:30
یهودیانِ بنی‌نضیر چنان مغرور و از خود راضی بودند که تکیه‌گاهشان دژهای نیرومند و قدرت ظاهری‌شان بود، اما از آنجا که خدا می‌خواست بر همه روشن کرد که چیزی در ب...

حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران

 حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران
2024-04-14T11:05:14+03:30
جمعی از شاعران کشور در حمایت از عملیات "وعده صادق"، تازه‌ترین سروده‌های خود را به این موضوع اختصاص دادند.

گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل

 گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل
2024-04-14T11:05:13+03:30
نغمه مستشار نظامی در تازه‌ترین سروده خود از عملیات «وعده صادق» پاسخی به حمله جنگنده‌های ارتش اسرائیل به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق حمایت کرد.

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)