میرنیوز

میزگرد|چرا پس از عزل بنی‌صدر دشمنی‌ها با شهید چمران شروع شد؟/ برخی‌ها نگذاشتند کارهای شهید چمران بروز و ظهور پیدا کند

 میزگرد|چرا پس از عزل بنی‌صدر دشمنی‌ها با شهید چمران شروع شد؟/ برخی‌ها نگذاشتند کارهای شهید چمران بروز و ظهور پیدا کند 2021-06-21T10:18:36+04:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی به دلیل عدم شناخت صحیح از وضعیت دشمن و کمبود نیروهای مختصص نظامی، روزهایی نفس‌گیر و بسیار حساس بود. روزهایی که رزمنده‌‌ها با جان خود در برابر تانک‌ها و سرب‌های داغ بعثی ایستادگی کردند. در این روزها دلدادگان به امام خمینی(ره) برای دفاع از میهن و اسلام به جبهه حق علیه باطل شتافتند.  شهید مصطفی چمران یکی از دلداگان امام بود که عاشقانه پای آرمان‌های حضرت امام (ره) ایستاد و با تدبیر‌های بی‌نظیر خود سبب شد رژیم بعث نتواند در خاک کشورمان پیشروی کند.

لذا خبرگزاری تسنیم، به مناسبت سالروز شهادت این بزرگ‌مرد به ابعاد شخصیتی این شهید والامقام پرداخته و با همرزمان ایشان گفتگو کرده‌است. متن کامل این میزگرد را اینجا بخوانید:

شهید چمران , شهید , دفاع مقدس , جنگ ,

* برنامه شهید چمران برای پس از پایان دفاع مقدس چه بود؟

محمد نخستین از دوستان و همرزمان شهید چمران در میزگرد خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه در خصوص شهید چمران صحبت کردن بسیار سخت است، اظهار داشت: هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید از لحاظ اخلاقی با شهید چمران اختلاف داشت. چراکه ایشان بسیار انعطاف‌پذیر و در برابر اظهار نظرها بسیار با صبوری برخورد می‌کرد.

وی با بیان اینکه شهید چمران با افراد ناشناخته در دفاع مقدس نیز بسیار گرم و صمیمی احوالپرسی می‌کرد؛ یادآور شد: با توجه به تمام خصوصیات بارز شهید چمران، اما در برابر یک موضوع هیچ تغییری نمی‌کرد. یعنی اگر موضوع اعتقادی پیش می‌آمد بر سر آن پر قدرت ایستادگی می‌کرد. به خاطر دارم با توجه به اینکه بنده در رسته ادوات مشغول فعالیت بودم همواره از ایشان می‌خواستم تجهیزات برای ما فراهم کنند، اما ایشان با صبوری می‌فرمودند «ما با همین تجهیزات باید رژیم بعث عراق را به عقب برانیم. خودتان می‌دانید سپاه به تازگی شکل گرفته و ارتش هم چندین بار تسویه شده‌است برای همین ما باید آنقدر بجنگیم و شهید بدهیم تا عراق عقب‌نشینی کند.»

این همرزم شهید چمران به آینده‌نگری این شهید والا مقام اشاره کرد و گفت: ما از ایشان می پرسیدیم که اگر جنگ پایان یابد این افرادی که در جنگ های نامنظم در کنار شما هستند چه کارهایی باید انجام بدهند؟ که ایشان می‌فرمودند با توجه به این که این رزمنده‌ها از سراسر کشور جمع‌آوری شده‌اند، باید در مساجد خود جمع شوند و مشکلات شهر را حل کنند و اگر نتوانستند این مشکل را خودشان حل کنند در کنگره جنگ‌های نامنظم که به صورت سالانه برگزار خواهد شد حضور پیدا کرده و در آن جمع آن مشکل و معضل را عنوان کنند تا انشاالله بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.

* شهید چمران می‌گفت نباید به امام فشار بیاوریم بلکه باید باری را از روی دوش ایشان برداریم

نخستین ادامه داد: در آن زمان هیچ‌کس به دنبال پست و مقام نبود چراکه شهید چمران همواره تاکید داشت ما فقط باید مشکلات مردم را حل کنیم و ما می‌بینیم که بین بچه‌های جنگ‌های نامنظم نیز خودشان میان خودشان فرمانده تعیین می‌کردند.

وی با تاکید بر اینکه شهید چمران هیچ‌گاه در برابر عقیده خود انعطاف نداشت؛ افزود: به خاطر دارم از ایشان تقاضا کردیم زمانی که خدمت حضرت امام شرفیاب می‌شوند برای تجهیزات از ایشان یاری بخواهند که ایشان می‌گفت «ما نباید به امام فشار بیاوریم. ما نباید مشکلی بر مشکلات ایشان اضافه کنیم بلکه باید مشکلی را از دوش ایشان برداریم.»

پیشکسوت دفاع مقدس کسانی که مادی‌گرا بودند همواره با شهید چمران دشمنی می‌کردند، خاطرنشان کرد: پس از عزل بنی صدر، حضرت امام از شهید چمران درخواست کردند که به تهران بیاید. همه گمان کردند که امام می‌خواهد ایشان را رئیس جمهور کند و برخی از ریشه‌های بدبینی نسبت به ایشان آغاز شد. در حالیکه ایشان هیچگاه به سمت‌های دنیایی علاقه‌مند نبود و ما می‌بینیم زمانی که وزیر دفاع بود اسلحه به دست در کنار رزمنده‌ها حضور داشت.

شهید چمران , شهید , دفاع مقدس , جنگ ,

* چمران مانع سقوط اهواز شد/ شهید چمران معصوم نبود اما انگار کارهای معصومین را انجام می‌داد

قاسم صادقی از پیشکسوتان دفاع مقدس و راوی جنگ تحمیلی در ادامه این میزگرد با بیان اینکه شهید چمران معصوم نبود، تصریح کرد: شهید چمران نماد وحدت  در کثرت بود. چراکه ایشان سرپل ارتباطات و وحدت میان سپاه، ارتش و نیروهای مردمی بود. به خاطر دارم ایشان نزد ما در آبادان آمد و پس از مصافحه با شهید سیدمجتبی هاشمی به ایشان می‌گوید به خرمشهر بروید که خرمشهر در خطر است با وجود آنکه در آبادان بود اما آنچنان بینش نظامی داشت که تمام خطرات را ‌پیش‌بینی می‌کرد.

وی با بیان اینکه اگر شهید چمران با نیروهای داوطلب مردمی خود نبود اهواز سقوط کرده بود، یادآور شد: کتاب «بحران خلیج فارس» توسط دو نظامی آمریکایی نوشته شده‌است که در آنجا می‌گویند: اگر محاصره آبادان کامل شده بود قطعاً جمهوری اسلامی ایران نیز سقوط می‌کرد. لذا شهید چمران با اعتقاد راسخ خود -که از هیچ یک از آنها دست نکشید- با دستان خالی در برابر آنها ایستادگی کرد.

این راوی دفاع مقدس به یکی از فرمایشات شهید چمران مبنی بر اینکه «چرا ما باید همواره سرگذشت دیگران را بخوانیم، بلکه باید خودمون کاری کنیم که سرگذشت دیگران شویم»؛ اشاره کرد و گفت: این سخن شهید چمران بسیار با ارزش و گرانبهاست و همین سخنان و کارهای ایشان بود که باعث می‌شد برخی‌ها با ایشان زاویه داشته باشند. یعنی ایشان کارهایی را انجام می‌داد که حسادت آنها را برمی‌انگیخت.

این همرزم شهید سید مجتبی هاشمی ادامه داد: شهید چمران به جنگ‌های نامنظم در برابر رژیم بعث عراق به اعتقاد داشت اما برخی‌ها با این دیدگاه مخالفت می‌کردند.

* مخالفت‌‌ها با شهید چمران از کجا شروع شد؟/

صادقی نوع انتخاب فرماندهی در جنگ های نامنظم پرداخت و اظهار داشت: اگر کسی در شجاعت و ولایت پذیری خودش را نشان می‌داد، فرمانده بعدی آن دسته یا گردان بود و اینطور نبود که فرماندهی به صورت ابلاغیه صادر شود.

وی یکی از ویژگی‌های شهید چمران را به وحدت میان نیروها خواند و یادآور شد: شهید چمران همواره وحدت میان نیروها تاکید داشت اما برخی‌ها که در دل‌هایشان نفاق داشتند، این عمل ایشان را برنمی‌تابند. شاید برخی از آنها بسیار هم نزدیک بودند اما درد دل‌هایشان این اقدامات شهید چمران را قبول نداشتند.

این راوی دفاع مقدس ادامه داد:  برخی قبول نداشتند شخصی که الفبای نظامی‌گری را نخوانده است بر سر آنها قرار بگیرد و ما می‌بینیم که برخی از فرماندهان ارشد ارتش به دلیل اینکه در آمریکا آموزش دیده بودند دیدگاه شهید چمران را نمی‌پذیرفتند.

این رزمنده دفاع مقدس خاطرنشان کرد: شهید چمران از طرفی در آمریکا درس خوانده بود از طرف دیگر انقلابی شده بود و از طرفی دیگر وزیر دفاع شده بود، تمام این موضوعات باعث شده بود حسادت‌ها علیه ایشان برانگیخته شود برای همین این حسادت‌ها مانع شد شهید چمران بروز و ظهور پیدا کند اما در عین حال کارهایی را انجام داد که در نوع خود بی‌نظیر است.

شهید چمران , شهید , دفاع مقدس , جنگ ,

* شهید چمران دنبال آدم‌سازی بود نه آدم‌سوزی/

صادقی به ماجرای مخالفت شهید چمران با روحانی در مجلس بر سر انحلال ارتش اشاره کرد و افزود: این شهید والامقام با ژرف‌اندیشی خود در برابر این کار اشتباه ایستادگی کرد و معتقد بود هر منزل نیاز به یک قفل دارد و ارتش هم قفل کشورمان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ماجرای دیدار شهید چمران و سید مجتبی هاشمی پرداخت و گفت: در این دیدار -که تصویر آن را هم نشان دادم- قرار می‌شود جنگ‌های نامنظم این دو گروه در یک گروه ادغام شوند و با عملیات‌های خود دشمن را به مرزهای بین‌المللی عقب برانند چراکه نه ارتش و نه سپاه قادر نبودند شبیخون‌های قدرتمندی را به دشمن بزنند.

این رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه در این گروه‌ها افرادی تحصیل کرده مانند دکتر حبیب‌الله که تحصیل کرده آمریکا بوده نیز حضور داشت تا افراد خلافکار همچون شاهرخ ضرغام، اظهار داشت: شهید چمران دنبال آدم سازی بود نه آدم سوزی چراکه باور داشت آنها اگر بیایند دفاع مقدس را درک کنند خودشان لیدر خواهند شد. شهید چمران و شهید سید مجتبی هاشمی روح بسیار بزرگی داشتند برای همین باعث می‌شدند کسانی که در کنار ایشان حضور دارند نیز بزرگ شوند.

شهید چمران , شهید , دفاع مقدس , جنگ ,

*ماجرای حضور افرادی با قمه و پنجه بوکس در  دفاع مقدس/ اشراری که به برکت جنگ تحمیلی اصلاح شدند

قاسم صادقی در بخش دیگری از این میزگرد که به بهانه سالگرد شهادت شهید چمران برگزار شد، تصریح کرد: در روزهای ابتدایی جنگ بسیاری از افراد که ظاهرالصلاح نبودند، در برابر رژیم بعث عراق از کشورهای متعدد به جمع آنها پیوسته بودند، حضور داشتند. آنها جوانانی بودند که به عشق امام خمینی رحمة الله علیه با پنجه بوکس، دشنه، قمه و... در برابر سودانی‌ها که دو متر قد داشتند بدون تجهیزات می‌جنگیدند.

وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که روزهای ابتدایی جنگ حضور داشتند از شروران بودند که به عشق امام خمینی(ره) مشی خود را تغییر داده و علاقه‌مند به انقلاب اسلامی شده بودند و پس از آن بود که بچه بسیجی‌ها و حزب اللهی‌ها وارد معرکه شدند.

این راوی دفاع مقدس با بیان اینکه روزهای جنگ تحمیلی بسیار وسیع بوده که هر فرد قسمتی از آن را مشاهده کرده‌است؛ تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های شهید چمران عشق و علاقه ایشان به ابتکارات نظامی بود. در آبادان برای آنکه به بعثی‌ها نزدیک شویم -به دلیل دشت بودن- مجبور بودیم کانال بِکنیم و برای آنکه آنها متوجه کانال‌ها نشوند مجبور بودیم خاک‌ها را از طریق کانال به عقب باز گردانیم که آنها متوجه این کانال‌ها نشود. زمانی که شهید چمران به آبادان آمد و از این کانال‌ها مطلع شد گفت این خلاقیت شما ستودنی است.

شهید چمران , شهید , دفاع مقدس , جنگ ,

* ماجرای نفوذ شهید چمران به عمق دشمن/نحوه شهادت مغر متفکر

محمد نخستین از همرزمان شهید چمران در بخش دیگری از این میزگرد خاطره‌ای از شهید چمران اشاره کرد و گفت: تصویری وجود دارد که شهید چمران در حال دویدن می‌خندند. ماجرای این عکس آن است که من به همراه شهید چمران و جناب آقای رستمی برای شناسایی منطقه عملیاتی به عمق دشمن نفوذ کردیم.

وی ادامه داد: قرار بود سد خاکی که عراق ایجاد کرده بود را منفجر کنیم. زمانی که با قایق به آن منطقه رسیدیم. رژیم بعث شروع به تیراندازی کرد همچنین آن منطقه را بمباران کرد به محض اینکه قایق ایستاد. شهید چمران به همراه دو تن از همرزمان خود به منطقه رفت اما من و کاظم اخوان پس از پیاده شدن به دلیل حجم آتش روی زمین دراز می‌کشیدیم و به محض اینکه مقدار آتش کم می‌شد تا می‌آمدیم حرکت کنیم مجدداً مجبور بودیم روی زمین دراز بکشیم. مدتی از این زمان گذشت و ما نتوانستیم از روی زمین تکان بخوریم دیدم دکتر بازگشت و لبخند روی لب دارد و گمان کرده بود که ما مسیر را اشتباه رفته‌ایم زمانی که ما را دید به همرزمان گفت این دو عزیز اینجا خوابیده‌اند و برای همین بسیار خندید.

این همرزم شهید چمران در خصوص نحوه شهادت این شهید والا مقام بیان داشت: من در زمان شهادت شهید چمران حدود 500 متر -به دلیل آن که در کنارت ادوات بودم- از ایشان فاصله داشتم. اما دیده‌بان من، «سیروس بادبان» تعریف می‌کرد؛ شهید چمران برای سرکشی به منطقه دهلاویه  آمده بود و بچه‌ها در کنار او جمع شده بودند. رزمنده‌ها با ایشان احوال پرسی و در خصوص مشکلات نیز به ایشان نکاتی را یادآور می‌شدند. ظاهراً دشمن از حضور ایشان مطلع می‌شود و آن منطقه را بمباران می‌کند. یک خمپاره به پشت شهید چمران اصابت می‌کند که محافظین او از ناحیه صورت و فک به صورت جدی آسیب می‌بینند و به درجه رفیع شهادت نائل می‌شود دکتر نیز از ناحیه پشت سر مجروحیت پیدا کرده و شهید می‌شود.

نخستین ضمن اشاره به شجاعت شهید چمران در برابر دشمن گفت که شهید چمران در فاصله 30 متری با دشمن قرار داشت چه که شهید شدند.

گفتگو از محمد کربلایی اسماعیل

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار می‌شود

پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار می‌شود
2024-11-25T12:07:18+03:30
پویش سراسری بوسه بر دستان پدر در آستانه میلاد امام علی (ع) در مدارس سراسر کشور برگزار می‌شود.

شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد

شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
2024-11-25T12:07:17+03:30
ویژه‌نامه شماره ۱۷۲ فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت با عنوان «تبعیدی غربی» منتشر شد.

حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید

حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
2024-11-25T11:27:17+03:30
موسسه رسانه ای حرم مطهر علوی در نجف اشرف از انجام زیارت حضرت امیرالمومنین (ع) در  ایام فاطمیه به نیابت از تمامی مشتاقان خبر داد.   

نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد

نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
2024-11-25T11:13:58+03:30
نماهنگ حماسی «منتصرون» در پی جنایات این روزهای رژیم صهیونسیتی در غزه و لبنان از سوی مرکز موسیقی مأوا با نوای محمدحسین حدادیان منتشر شد

کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد

کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
2024-11-25T11:13:58+03:30
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی با حضور سرپرست گروه تواشیح بین المللی تسنیم برگزار شد.

دوره آموزشی تطبیق آموزه‌های قرآنی در زندگی برگزار می شود

دوره آموزشی تطبیق آموزه‌های قرآنی در زندگی برگزار می شود
2024-11-25T11:00:39+03:30
دارالقرآن حرم امام علی (ع) دوره آموزشی تطبیق آموزه‌های قرآنی در زندگی را برگزار می‌کند.

باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند

باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
2024-11-25T11:00:39+03:30
مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه از سنددار شدن ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه امسال خبر داد و گفت: ۱۳۰ هزار سند مالکیت وقفی داریم که از این تعداد...

قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست

قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
2024-11-25T10:07:18+03:30
در زمانی که مردان سکوت اختیار کرده و به تعبیر حضرت دوران کندی شمشیرها است؛ جهان اسلام شاهد یک کنش فعالانه زن مجاهد تراز اسلام است.

قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد

قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
2024-11-25T08:33:57+03:30
رمان سنگ قصه سربازی است به نام زرعه ابن ابان که در لشکر عمر سعد مقابل امام حسین (ع) ایستاد.

چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی 

چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی 
2024-11-24T16:13:57+03:30
کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل در ۲۰فصل با اشاره به فروپاشی درونی رژیم صهیونیستی توسط استاد عزمی عبدالحمید گردآوری و با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلام...

دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد

دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
2024-11-24T16:00:38+03:30
دفتر آیت الله مدرسی در محکومیت جنایت تروریستی ایادی استکبار بیانیه ای صادر کرد.

دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین‌ تکلیف می‌شود

دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین‌ تکلیف می‌شود
2024-11-24T15:20:38+03:30
جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی هفته جاری به منظور بررسی دو پیش دستور و چهار دستور برگزار می‌شود و در یکی از مهم‌ترین دستورها محل استقرار دبیرخانه ستاد راهبری ط...

تشرف برندگان پویش‌های «فجر عاشقی» و «سفیر آیه‌ها» به مشهد مقدس

تشرف برندگان پویش‌های «فجر عاشقی» و «سفیر آیه‌ها» به مشهد مقدس
2024-11-24T15:07:20+03:30
 ۱۷۰ برنده سفر زیارتی به مشهد مقدس در پویش‌های قرآنی فجر عاشقی و سفیر آیه‌ها که در ایام اربعین حسینی برگزار شد از ۲۹ آبان تا ۲ آذر به سفر زیارتی مشهد مقدس مش...

نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود

نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
2024-11-24T15:07:19+03:30
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» به همت اندیشکده برهان در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌شود.

مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود

مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
2024-11-24T15:07:19+03:30
نشست «روایت لبنان» به همت جمعی از مداحان، سخنرانان و فعالان هیئتی برگزار می‌شود.

نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار می‌شود

نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار می‌شود
2024-11-24T15:07:18+03:30
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» پنجشنبه هشتم آذرماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار می‌شود

نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار می‌شود
2024-11-24T15:07:18+03:30
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین‌ تکلیف می شود

دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین‌ تکلیف می شود
2024-11-24T15:07:17+03:30
جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی هفته جاری به منظور بررسی دو پیش دستور و چهار دستور برگزار می‌شود و در یکی از مهم‌ترین دستورها محل استقرار دبیرخانه ستاد راهبری ...

۴۰ مربی جلسات قرآن دانش‌آموزی مدرک مربی گری دریافت کردند

۴۰ مربی جلسات قرآن دانش‌آموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
2024-11-24T14:13:58+03:30
به همت قرارگاه جلسات خانگی قرآن نخستین دوره تربیت مربی دانش‌آموزی خراسان رضوی برگزار و ۴۰ مربی و معاون پرورشی مدارس این شهرستان با فراگیری آموزش‌های لازم مد...

سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند

سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
2024-11-24T12:13:57+03:30
سعیدی نژاد گفت:با تاکید بر اینکه نوجوانان باید رهپویان افتخارات و راویان افتخار و پیشرفت کشور باشند،گفت:نوجوان امروز ما با استعداد و توانمندی های خود باید ب...

سعیدی نژاد: مادران داستان‌های تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند

سعیدی نژاد: مادران داستان‌های تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
2024-11-24T11:20:38+03:30
سعیدی نژاد گفت:با تاکید بر اینکه نوجوانان باید رهپویان افتخارات و راویان افتخار و پیشرفت کشور باشند،گفت:نوجوان امروز ما با استعداد و توانمندی های خود باید ب...

کتابی که از شاخص‌های تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید

کتابی که از شاخص‌های تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
2024-11-24T11:07:17+03:30
کتاب «مبانی نظری و عملی طب ایرانی تا پایان قرن پنجم هجری» در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در...

جایزه سیاست‌گذاری، تقدیر از فعالیت‌های حل مسئله در کشور است

جایزه سیاست‌گذاری، تقدیر از فعالیت‌های حل مسئله در کشور است
2024-11-23T16:20:38+03:30
رئیس دبیرخانه دائمی جایزه ملی سیاستگذاری گفت: جایزه ملی سیاست‌گذاری ارزیابی و تقدیر از فعالیت‌های حل مسئله در کشور به روش اندیشکده‌ای است.

همایش تجلیل از مداحان حماسی‌خوان و شعرای حماسی‌سرا برگزار شد

همایش تجلیل از مداحان حماسی‌خوان و شعرای حماسی‌سرا برگزار شد
2024-11-23T15:40:41+03:30
اولین همایش «هیئت و حماسه» برای تجلیل از مداحان حماسی‌خوان و شعرای حماسی‌سرا هم‌زمان با گرامیداشت هفته بسیج و یاد و خاطره شهدا و حماسه‌آفرینان عرصه مقاومت، ب...

دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟

دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
2024-11-23T15:27:20+03:30
شبکه رادیویی معارف در برنامه «پرسمان مهدوی»، پیرامون دشمن امام زمان عج به نام دجّال به پرسش ها پاسخ گفت.

چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟

چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
2024-11-23T15:27:19+03:30
شبکه رادیویی معارف در برنامه «مبنا» دلیل پیروی از ائمه(ع) را تبیین کرد، که چرا ما باید از آنها تبعیت کنیم.

برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه

برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
2024-11-23T15:00:37+03:30
حجت‌الاسلام شیخ حسین انصاریان در ایام عزاداری فاطمیه دوم در سه مجلس منبر می‌رود.

دجال کیست؟

دجال کیست؟
2024-11-23T11:40:38+03:30
شبکه رادیویی معارف در برنامه «پرسمان مهدوی»، پیرامون دشمن امام زمان عج به نام دجّال به پرسش ها پاسخ گفت.

همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار می‌شود

همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار می‌شود
2024-11-23T11:13:58+03:30
همایش ملی فلسفه فرهنگ با برگزاری پنل های تخصصی روز سه شنبه ششم آذر در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد

کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
2024-11-23T11:13:58+03:30
کتاب «مجموعه چکیده مقالات اولین همایش ملی فرهنگ شهرت؛ تحولات هنر، رسانه و جامعه» منتشر شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)