میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، صد و پانزدهمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به منظور بررسی چهار دستور در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و به دو صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به بیان نکاتی در مورد انتخابات و الگو بودن جامعه قرآنی در این عرصه اشاره کرد و گفت: حضور در انتخابات باید به هر طریقی که برای آحاد جامعه قرآنی ممکن باشد، صورت بگیرد. هر فرد قرآنی باید یک ستاد دعوت از مردم و اطرافیان خود باشد. اولویت اول حضور در انتخابات است. مقام معظم رهبری شاخصها را فرمودهاند و بر همان اساس، میتوانیم نسبت به انتخاب فرد مورد نظر اقدام کنیم.
بررسی امضای گواهینامههای تخصصی قرآن
در ادامه دستور اول این جلسه با عنوان «بررسی درخواست نحوه صدور و امضای گواهینامه تخصصی درجات سه و چهار قرائت قرآن» مطرح شد. بر اساس آنچه در مورد این دستور مطرح شد، درجه یک معادل دکتری، درجه دو معادل کارشناسی ارشد، درجه سه معادل کارشناسی و مدرک درجه چهار هم معادل مدرک کاردانی است.
در این بخش مهمترین مطالبی که بیان شد، به شرح زیر است:
- برای بسیاری از حافظان و قاریان، امضای مدرک حائز اهمیت است، اگر تغییری در سطح امضا صورت بگیرد، برای آنها اعتبار مدرک دچار مشکل خواهد شد.
- با توجه به اینکه ستاد راهبری طرح ملی حفظ در نظر دارد مدرک به حافظان عمومی قرآن اعطا کند، در آنجا مراتب پایینتر مدیریتی برای امضا در نظر گرفته شده است. اگر قرار باشد مدارک تخصصی هم در آن سطح به امضا برسد، این دو موضوع را دچار چالش اعتبار میکند.
- مدارک تحصیلی به امضای وزیر علوم میرسد، اگر مدارک اعطایی به حافظان و قاریان به امضای مسئول سطح پائینتر برسد، اعتبار آنها را از حیث همسطح بودن با مدرک تحصیلی دچار چالش میکند.
- سالانه حدود ۷۰۰ مدرک از سطح یک تا پنج به قاریان و حافظان اعطا میشود، تاکنون تسهیلاتی که برای آنها در نظر گرفته شده، اعطا نشده است. اگر سطح امضا هم پایین آورده شود، چندان مطلوب نخواهد بود و ضربهای به این مدارک است.
در نهایت و پس از بحث و بررسیهای متعدد از بین سه گزینه «امضای مدارک درجه یک و دو اصل و سایر مدارک مهر و امضا و از طرف بالاترین مسئول باشد»، «این موضوع در دبیرخانه ارزیابی قاریان مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد» و «تصویب پیشنهاد مطرح شده» مورد سوم به تأیید اکثریت رسید تا از این پس مدرک درجه یک و دو ارزیابی قاریان به امضای عالیترین مقام در شورای عالی قرآن و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدارک درجه سه و چهار نیز به امضای معاونهای مربوطه برسد.
بررسی تعریف مزایا برای دارندگان اجازهنامه قرائت
در ادامه این جلسه پیشدستوری با عنوان «بهرهمند شدن دارندگان اجازهنامه اقراء از مزایای مدرک درجه یک حفظ قرآن کریم» مطرح شد. این پیشنهاد از سوی یکی از بانوان فعال قرآنی کشورمان به دبیرخانه شورای توسعه ارائه شده و در نامهنگاریهای بین شورای توسعه و نهاد مربوطه مورد مخالفت قرار گرفته بود.
در این بخش نیز پس از طرح مباحث مختلف از سوی حاضران در جلسه، محمدعلی خواجهپیری، عضو حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی پیشنهاد داد، شورای عالی قرآن پیشنهاداتی ارائه دهد که بر اساس آن یک سری امتیازات و مزایا برای افرادی که صاحب اجازهنامه قرائت هستند، در نظر گرفته شود.
در نهایت نیز مقرر شد این موضوع در شورای عالی قرآن گردش کار شود و اگر آن شورا پیشنهادی برای اعطای امتیاز به دارندگان اجازه نامه قرائت دارد، آن را ارائه دهد تا پس از تصویب در قالب یک تبصره به آئیننامه ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم اضافه شود.
دومین دستور این جلسه، بررسی شرایط مؤسسات قرآنی در دوران کرونایی بود که برای چندمین بار در این جلسه مطرح شد. در این بخش به تعطیلی بسیاری از مؤسسات قرآنی در دوران کرونایی و چارهاندیشی برای این موضوع اشاره شد.
در ادامه اعضای جلسه به بیان برخی موارد پرداختند که اهم آن به شرح زیر است:
- تعامل با دولت برای رفع مواردی که به دولت مربوط است، مواردی همچون قبوض آب و برق
- چارهاندیشی برای مسئله فضا و اجاره مؤسسات
- ارائه راهکارهایی برای اقبال اجتماعی بیشتر به مؤسسات در دوران کرونا
- پیگیری جدی توانمندسازی مؤسسات از سوی اتحادیه
- ایجاد نگرش جدید به حوزه استارت آپها
- پیگیری بحث جامعةالقرآن و تعطیلی تعدادی از شعب آن در یک کار ویژه
- سکوت همه افراد و دفاع نکردن از جامعه قرآنی مسبب وضعیت فعلی است
- لزوم تشکیل کمیته صیانت از حقوق حرفهای و صنفی جامعه قرآنی
سابقه توانمندسازی مؤسسات
سومین دستور جلسه صد و پانزدهم مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی «بررسی شاخصهای پیشنهادی انتصاب مدیران امور قرآنی» بود. این دستور حدود پنج سال است در بایگانی دستور جلسات قرار دارد که با توجه به مطالبات صورت گرفته و به خصوص تغییر دولت در ماههای آینده باعث شده تا این دستور در اولویت بررسی قرار بگیرد.
معاونین وزیر، رؤسای سازمانهای قرآنی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، دبیران کمیسیونهای چندگانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، معاونان و مدیران کل معاونت قرآنی وزارت ارشاد، رؤسای مراکز امور قرآنی، مدیران شبکههای قرآنی صدا و سیما از جمله پستهای سازمانی مشمول این طرح است.
برخورداری از برنامه مبتنی بر اسناد بالادستی با مشارکتپذیری از نخبگان، اشتهار به اهلیت قرآنی، برخورداری از دانش، مهارت و تجربه در امور قرآنی، داشتن مهارت در یکی از حوزههای تخصصی سهگانه قرآنی، داشتن حداقل پنج سال سابقه مفید در امور قرآنی، از جمله شاخصهایی در نظر گرفته شده برای احراز تصدی مدیریت امور قرآنی است.
در نهایت مقرر شد اعضای جلسه به مطالعه بیشتر در مورد شاخصهای تعریف شده بپردازند و پیشنهادات خود را به صورت مکتوب به دبیرخانه شورا ارائه دهند تا در جلسه آینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی مورد بررسی قرار بگیرد.
چهارمین و آخرین دستور این جلسه ارائه گزارش اولیه اتحادیه مؤسسات قرآنی مردم نهاد درباره مصادیق فعالیتهای تصدی دولتی و راهکارهای توسعه مشارکت مردمی بود.
در پایان بررسی این دستور اعلام شد که دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی وظیفه خود برای طراحی چارچوبهای تصدیگری را انجام داده است، اتحادیه هم باید از این بعد فرایند را پیگیری کند. همچنین مقرر شد فرایندهای بعدی از طریق کارگروه مؤسسات کمیسیون تبلیغ و ترویج پیش برود. در نهایت نیز مقرر شد در جلسه بعد مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی گزارش دیگری از این فرایند ارائه شود.
منبع : خبرگزاری مهر
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است
رای دادگاه لاهه ننگی بر پیشانی اسرائیل جنایتکار است
گفتمان مقاومت در همه دنیا گسترش پیدا کرده است
مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند
انقلابی بودن ویژگی ممتاز بسیج است
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دشمن با حضور بسیج عقبنشینی میکند
تصویب قطعنامه ضدایرانی در سازمان ملل رسوایی بزرگی برای آنها است
تبعیت از اوامر ولی فقیه یکی از دلایل فائق آمدن بر مشکلات است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست