میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر تحریری در جلسه درس اخلاق که به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به نامه امیرمومنان علی (ع) به مالک اشتر به تبیین ویژگیهای رئیس قوه مجریه پرداخت و اظهار داشت: امام علی (ع) به مالک اشتر میفرمایند: من تو را به جایی فرستادم که چهار کار عمده را انجام دهی.
تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: حضرت برای تحقق این چهار امر مهم دستورات گوناگون کلی و جزئی را بیان میفرماید: میطلبد در انتخابات ریاست جمهوری به این چهار امر توجه شود تا بدانیم چه کسی را برای اقامه دین الهی انتخاب میکنیم؛ بنابراین برای یک انتخاب درست و سرنوشت ساز بصیرت و شناخت لازم است.
وی افزود: حضرت در این کلام مسلمانان را به این چهار شاخصه مهم سوق میدهند، شاخصههایی که به نوعی در ولی امر مسلمین به صورت کامل و جامع وجود دارد اما چون ولی امر مسلمین نمیتواند به صورت مستقیم در اداره جامعه اسلامی دخالت داشته باشد بحث ریاست جمهوری مطرح میشود تا فردی به عنوان رئیس جمهور اداره جامعه را با ارکانهای دیگری چون قوه مقننه و قوه قضائیه اداره کند؛ در واقع کسی که زمام اداره جامعه را به عهده میگیرد رئیس قوه مجریه است لذا امام علی (ع) میفرمایند محور اول باید ایمان و تقوای الهی باشد.
آیت الله تحریری با تاکید بر اینکه زمامدار جامعه اسلامی باید شخص مؤمن و متقی باشد تا بتواند دستورات دین الهی را در جامعه پیاده کند، گفت: در پرتوی پیاده کردن دستورات دین انسانها به سعادت می رسند، البته پیاده کردن دین الهی و ایمان متفرع است بر اینکه نشر فرهنگ دینی را در رأس قرار دهیم. حضرت میفرمایند اگر این معنا نباشد هم خود شخص به شقاوت میرسد و هم جامعه را به سمت شقاوت سوق میدهد.
تولیت مدرسه علمیه مروی بی تقوایی و بی ایمانی زمامداران و سردمداران جامعه اسلامی را مهمترین دلیل مشکلات مسلمانان بیان و عنوان کرد: میبینیم در جوامعی که رئیس جمهورها و حاکمان آنان به مساله دین بها نمیدهند و همواره از هوای نفسانی خویش تبعیت میکنند استقلال سیاسی، فرهنگی و نظامی در آن کشورها معنا ندارد اما در جمهوری اسلامی ایران به برکت معارف دقیق اسلام و اهل بیت (ع) ابتدائا به این استقلال دست یافت و به نوعی این استقلال در جامعه تحقق پیدا کرد.
وی با استناد به فراز دیگری از کلام امیرحکمت و بلاغت، اظهار داشت: حضرت در ادامه میفرمایند زمامداران جامعه اسلامی باید ناصر و یاری کننده دین خدا باشند و با دست، زبان و قلبشان به دین الهی خدمت کنند؛ حکومت دینی حکومت مردمی است و زمامدار جامعه علاوه بر صفات مطرح شده باید بتواند حیات قلبی مسلمانان را در پرتوی تحقق دستورات دین حفظ کند. از این رو رئیس جمهور باید در همه شوون زندگی دغدغه دین و تقوا داشته باشد.
آیت الله تحریری خاطرنشان کرد: از دیگر صفات محبت، رحمت و لطف به مردم است، زمامدار باید از لغزشهای کوچک مردم چشم پوشی کرده و با شرح صدر نسبت به امور گوناگون جامعه رسیدگی کند.
منبع : خبرگزاری مهر
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند