میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نشست خبری نخستین مسابقه سراسری «جایزه سال استیکر» با حضور میثم عسگری مدیرعامل آیگپ و رئیس جشنواره، سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر این رویداد و بهرام عظیمی، رئیس هیأت داوران این مسابقه، پیش از ظهر امروز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
در این نشست، میثم عسگری رییس «جایزه سال استیکر» ضمن عرض تسلیت به مناسبت حوادث روزهای اخیر کشور گفت: ایده برگزاری این جشنواره از یک سال گذشته با تمرکز بر پیامرسان آیگپ شکل گرفت؛ ما دغدغههایی در فضای مجازی داریم که یکی از آنها مربوط به مبحث استیکرها است؛ اکنون در فضای مجازی با استیکرهایی مواجهیم که کاراکتر آنها حس خوبی را به ما منتقل نمیکند؛ چراکه یا غربی است یا شرقی و متعلق به فرهنگ بومی و ایرانی ما نیست؛ از این رو تصمیم به برگزاری چنین جشنوارهای گرفتیم.
وی با اشاره به اهدای جایزه تحت عنوان انتخاب مردمی به استیکر منتخب، افزود: از امروز آثار شرکتکنندگان را در پیامرسان آیگپ به معرض داوری و انتخاب مردمی خواهیم گذاشت و به خالق استیکر برگزیده، جایزه 5 میلیون تومانی اهدا خواهد شد.
عسگری بیان کرد: روز 30 دی ماه 1398، در کنار برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره، از موشن استیکرهای آیگپ نیز رونمایی خواهیم کرد که این برای نخستینبار در میان پیامرسانهای ایرانی اتفاق میافتد.
در بخش دیگری از این نشست، سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر «جایزه سال استیکر» با اشاره به هدف برگزاری جشنواره گفت: هدف ما تولید استیکرهای بومی و ایرانی است؛ البته دوست داشتیم برای واژه استیکرمترادف فارسی مناسبی پیدا کنیم اما در نهایت معادل مناسبی برای آن نیافتیم. اکنون در فضای مجازی با استیکرهای نامأنوس با فرهنگ ایرانی مواجهیم و لازم بود در این فضا تحولی رخ دهد.
وی با اشاره به کمّ و کیف فرایند داوری در این جشنواره گفت: جشنواره در دو مرحله داوری شد؛ در مرحله اول، باید استیکرهایی با پنج حالت خنده، گریه، دوستداشتن، عصبانیت و لایک توسط شرکتکنندگان ارسال می شد که این مرحله پس از ارسال آثار داوری شد؛ بدین ترتیب، از بین 131 مجموعه استیکر دریافتی، 50 مجموعه 5 استیکری تأیید و انتخاب شد و در ادامه فرصتی 17 روزه به شرکتکنندگان داده شد تا بتوانند مجموعههای خود را 20 تایی کنند. در این مرحله به همه 50 استیکر راهیافته، جایزه 2 میلیون تومانی اعطا شد.
شجاعی طباطبایی ادامه داد: برای ما مهم بود که آثار دریافتی تکراری نباشند و بر اساس گنجینه بومی اسلامی-ایرانی ما طراحی شده باشند. در مرحله داوری نهایی، نهایتاً 3 شرکتکننده برنده جوایز اصلی جشنواره خواهند شد که جوایز ما برای نفر اول 13 میلیون، نفر دوم 10 میلیون و نفر سوم 7 میلیون است.
وی در ادامه به تشریح دیگر ویژگیهای آثار مورد قبول جشنواره پرداخت و گفت: برای ما مهم بود که موضوعات علاوه بر داشتن ماهیتی بومی، از نشانههایی بهره بگیرند که برای عموم مخاطبان قابل فهم باشند و به درستی انتقال معنا کنند؛ وجود نوآوری و خلاقیت در طرحها، ملاک بعدیمان بود و سرانجام، استفاده از تکنیکهای مناسب برای خلق اثر، ملاک دیگرمان را تشکیل میداد.
این هنرمند کاریکاتوریست خاطرنشان کرد: اتفاقاتی از این دست باید استمرار پیدا کنند و برگزاری رویدادی چون جایزه سال استیکر، گام نوینی است که باید برای اجرای آن از پیامرسان آیگپ قدردانی کرد.
در بخش دیگری از این نشست، بهرام عظیمی رئیس هیأت داوران «جایزه سال استیکر» گفت: من از سال گذشته درگیر این جشنواره شدم. صحبتهای آغازینی که میان من و مسئولان جشنواره تبادل شد، بسیار پرشور و درجه یک بود اما راستش را بخواهید من در ابتدا امید چندانی نداشتم که این جشنواره، جشنواره کیفی و پررونقی شود؛ از این رو به موفقیت آن بدبین بودم.
وی ادامه داد: دلیل ناامیدیام این بود که موضوع مورد توجه جشنواره موضوع سختی است و طبیعتاً کار هنرمندان برای خلق اثر نیز بسیار سخت بود؛ من فقط نگران خروجیها بودم اما روزی که برای داوری آمدیم و کارهای هنرمندان را دیدیم، از کیفیت بالای آثارشان شگفتزده شدیم؛ آثار ارسالی کیفیت بسیار خوبی داشت و جشنواره به لحاظ اجرایی نیز در سطحی حرفهای برگزار شد.
عظیمی ادامه داد: ما برای انتخاب 50 مجموعه منتخب، با دشواریهای بسیاری روبهرو بودیم؛ با این وجود؛ تصور من این است که دستاورد این جشنواره از دستاورد جشنوارههای کارتون و کاریکاتور باحالتر باشد؛ چراکه شما اکنون کسی را پیدا نمیکنید که موبایل به دست نباشد و از استیکر استفاده نکند؛ بنابراین موضوع جشنواره فراگیری بسیار بالایی دارد.
این هنرمند کارتونیست اضافه کرد: در مجموع، تجربه حضور در این جشنواره برای من تجربه شگفتانگیزی بود و جالب اینکه بیشتر آثار شاخص توسط هنرمندانی ارسال شده بود که پیشتر در حوزه کاریکاتور و تصویرسازی ناشناخته بودند و این نخستینبار بود که در معرض آثارشان قرار میگرفتیم. خروجی این جشنواره از آن دست خروجیهایی است که در پایان میتوانیم با صدای بلند بگوییم که محصولاتی با کیفیت، مناسب و بومی ارائه کردیم.
وی با اشاره به ملاکهای داوری خاطرنشان کرد: در فرایند داوری برایمان مهم بود که هر اثر مفهوم را به درستی منتقل کند؛ جذابیت آثار نیز ملاک دیگری بود که به آن توجه داشتیم و در نهایت استیکری که نسبت به بقیه جذابتر باشد، جایزه اول این جشنواره را به خود اختصاص خواهد داد.
نمایشگاه آثار منتخب جایزه سال استیکر روز 28 دی ماه 1398 در فرهنگسرای اندیشه برپا خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند