میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مریم قاسماحمد عضو شورای سیاستگذاری نوزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت، در خصوص مزایای برگزاری مجازی آزمون سراسری قرآن و عترت گفت: با توجه به شرایط کرونایی کشور عملاً امکان برگزاری آزمون نوزدهم طبق رویه سالهای گذشته ممکن نبود. به همین دلیل دستاندرکاران آزمون این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و شیوه برگزاری مجازی آزمون را که در یکی دو دوره اخیر هم در برخی رشتهها، آزموده شده بود، برگزیدند.
وی افزود: اگرچه برگزاری حضوری آزمون محاسن خودش را دارد و نوعی شور و نشاط معنوی را نیز با خود به ارمغان میآورد، با این وجود در شرایطی که ارائه شیوههای نوین آموزشی و آزمونها، البته به دلیل اوضاع کرونایی، شتاب بیشتری در سطح جهانی به خود گرفته، برگزاری آزمون مجازی در حوزههای قرآنی هم بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
قاسماحمد تاکید کرد: بدون شک ظهور فناوریهای نوین در جامعه جهانی و مزایای استفاده از آنکه با اقبال بسیار مواجه بوده، در جامعه قرآنی هم دیر یا زود میتواند زمینه ساز تحول و توسعه کیفی و کمی شود. توجه به مقتضیات، نیازها و ذائقه مخاطبان که بخشی از همین جامعه درگیر فناوریهای نوین هستند، امر مهمی است که باید در ارائه آموزههای قرآنی مورد توجه دستاندرکاران امور قرآنی قرار بگیرد.
وی افزود: شخصاً معتقدم که علاوه بر حوزه فناوریها در تمامی عرصههای قرآنی باید به ارتباط تنگاتنگ فضای علمی و اجرایی توجه کرد و دادههای علمی را با رویکردی میانرشتهای در عرصه فعالیتهای قرآنی کاربردی سازی کرد تا علاوه بر جلوگیری از روزمرگی در انجام فعالیتها با بهرهگیری از نتایج و دستاوردهای علمی به اثربخشی هرچه بیشتر در این فعالیتها دست پیدا کرد.
عضو شورای سیاستگذاری نوزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت خاطرنشان کرد: ما در سالهای گذشته تلاش بسیاری داشتیم تا شهرهای بیشتری را به عنوان مکانهای برگزاری آزمون در استانهای مختلف در نظر بگیریم اما عملاً برای شهرها و روستاهای با کمتر از ۳۰ شرکت کننده امکان برگزاری آزمون نداشتیم به همین دلیل حتی گاهی شرکتکنندگان در آزمون، با وجود ثبت نام، امکان حرکت از شهر یا روستای محل زندگی خودشان را به هر دلیل پیدا نمیکردند. در حالی که شرکت در آزمون مجازی با تمهیداتی که اندیشیده شده، انشاالله با سهولت بیشتری توأم خواهد بود.
وی عنوان کرد: علاوه بر سهولت و در دسترس بودن، با برگزاری آزمون مجازی میتوان هزینههای اجرایی بسیار شیوه حضوری را به فراهم ساختن زیرساختهای فنی آزمون سوق داد که هم در ارتقای محتوایی آموزشهای الکترونیکی قرآنی و هم راهبری و سنجش مؤسسات قرآنی میتواند مؤثر باشد.
قاسماحمد بیان کرد: یکی دیگر از ویژگیهای آزمونهای الکترونیکی و آنلاین این است که در حقیقت قبل از آنکه یک ابزار سنجش باشند، ابزاری آموزشی به شمار میآیند و بیشتر از آنکه کامل و بی نقص بودن آموزش را بسنجند، پیشرفت را اندازهگیری کرده و نمایش میدهند. این امر باعث میشود تا ویژگی استرسزا بودن موجود در فرآیند سنجش و به طور خاص در آموزههای قرآنی حذف و یا کمرنگ شود و کارکرد فرهنگسازی و کاربردی کردن این آموزهها در جامعه پررنگتر شود.
عضو شورای سیاستگذاری نوزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت در ادامه در مورد نقش آزمون در توسعه امر حفظ قرآن و توسعه رشتههای مفاهیم و معارف اهل بیت (ع)، گفت: به نظر میرسد در بررسی امر حفظ قرآن و توسعه آن در کشور، نقش فرهنگسازی و جریانسازی برای انس با قرآن مقدم باشد. وقتی انس با قرآن در کشور جای خودش را پیدا کرد قاعدتاً حفظ قرآن هم محقق میشود و توسعه لازم را پیدا خواهد کرد. به همین دلیل ما هم در چند سال اخیر تلاش کردیم تا در کنار توجه به توسعه حفظ به توسعه مفاهیم ناب قرآن کریم و معارف اهل بیت علیهم السلام نیز به خصوص با توجه به کارکرد و نقش آن در سبک زندگی اهتمام داشته باشیم. چنانکه مفاهیم کاربردی و تأثیرگذار در زندگی را به عنوان سرفصلهای این رشتهها تعیین کردیم. دعای مکارم اخلاق، خطبه متقین و … از جمله عناوینی است که میتوان در این زمینه مثال زد.
وی اظهار کرد: اگر فضای انس با قرآن در میان خانواده توسعه پیدا کند و چشمههای جوشان معارف کاربردی قرآن و تعالیم اهل بیت در زندگی افراد جاری شد، جایگاه حفظ قرآن هم در جامعه تقویت و توسعه لازم را پیدا خواهد کرد. باوجود این معاونت قرآن در توسعه حفظ تلاشهای بسیاری داشته چنانکه رشتههای متنوع حفظ در آزمون سراسری گنجانده شده و حمایت ویژه از حافظان رشتههای مختلف و حافظان کل در سالهای گذشته در دستور کار بوده است تا عامل انگیزه بخش مهمی برای شرکت علاقمندان در آزمون و حتی توسعه حفظ قرآن باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی قابل اعمال است
دبیر جشنواره نوآوری های تبلیغی «جنات» منصوب شد
ارتباط میان علم عصبشناسی با فرهنگ چیست؟
پدیدههای فرهنگی ایران معاصر، موضوع فرهنگپژوهی نبوده است
دومین رویداد «راویان افتخار» برگزار می شود
چهارمین اجلاس مهدویت و انقلاب اسلامی فراخوان مقاله داد
سازماندهی و توانمندسازی جلسات خانگی قرآن مورد توجه است
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی و برخی دیگر به طرق دیگر قابل اعمال است
اصول و روشهای ابلاغ پیامهای الهی با بهره گیری از هنر قرائت قرآن کریم
پیوند وجودی قاری با قرآن کریم چگونه رقم می خورد؟
در نظام اسلامی، حاکمیت در تبلیغ دین وظایف جدی دارد
حاج ابوالقاسم: «مصعب بن عمیر» فردی شاخص در امر تبلیغ دین بود
صالحی : دیپلماسی قرآنی را باید فعالتر کرد
باباخانی: بیش از ۸۰ درصد مردم با هیئت ها در ارتباط اند
حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد
فرهنگ میتواند نقد را از حالت انفعال و انحصار در آورد
خاموشی: ترویج سبک زندگی قرآنی عمده ترین هدف مسابقات قرآن است
نماهنگ «نحن حزب الله» با صدای ذاکرین اهل بیت (ع) منتشر میشود
همایش «میانداران جهاد ۴» ویژه شبکههای تخصصی هیئت برگزار می شود
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است