میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشار گزارشی از خبرگزاری تسنیم مبنی بر تبدیل شدن خانه پدری جلال آل احمد، داستاننویس معاصر و خالق آثاری چون «مدیر مدرسه»، به پاتوق معتادان متجاهر واکنشهای مختلفی را در پی داشت. از جمله اینکه، این مسئله در شورای شهر تهران مطرح و بنا به گفته مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران، به وزیر گردشگری در این خصوص تذکر داده شد و پیشنهاداتی نیز در شورای شهر مبنی بر خرید این ملک توسط شهرداری و تبدیل کردن آن به یک پاتوق فرهنگی مطرح شد.
با وجود این موج، خبرها حکایت از آن دارد که خانه پدری جلال آل احمد که در واقع خانهای به یادگارمانده از دوره احمد شاه قاجار است، همچنان با بیتوجهی مسئولان در بلاتکلیفی به سر میبرد. این ملک که در حال حاضر در دست میراث فرهنگی است، قرار بود با بازسازی به پاتوقی برای اهل فرهنگ و هنر تبدیل شود، اما فعلاً پاتوق معتادان متجاهر شده که شب از سرمای زمستان به آن پناه برده و با روشن کردن آتش خود را گرم میکنند. بنا بر گزارشی که در شورای شهر تهران مطرح شده، این خانه در حال حاضر به دلیل رفتوآمد معتادان، به مکانی پر از زباله تبدیل شده است؛ با این حال مسئولان امر تأکید میکنند که نمیتوانند برای نگهداری از هر یک از این اماکن، نگهبانی قرار دهند.
اما ماجرا به همینجا ختم نشد. گزارشها حکایت از این دارد که خانه پدری جلال، اکنون محل فروش یکی از موادفروشان معروف منطقه است. محمدحسین دانایی، از بازماندگان خاندان آل احمد، در یادداشتی کوتاه که در اختیار خبرگزاری تسنیم، قرار داده از این موضوع خبر داده و نوشته است: تازهترین خبر راجع به وضعیت خانه پدری مرحوم جلال آل احمد که باید دسته گل تازه حافظان میراث فرهنگی کشورمان به شمار برود، حاکی از آن است که خانه مرحوم آیت الله حاج سید احمد طالقانی (آل احمد) در تهران که در اثر بی توجهی مسوولان و تعرض افراد بی خانمان و معتاد، به محل انباشت و تفکیک زباله تبدیل شده بود، طی روزهای اخیر عملاً به پاتوق یکی از موادفروشها به نام "امیر چلچله" تبدیل شده و هیچ اقدام بازدارندهای هم در این مورد دیده نشده است.
عین خبر مزبور که توسط یکی از بازماندگان آن مرحوم ارسال شده، بدین شرح است: «سلام، من چند روز پیش بازار بودم. از محلیها در مورد خانه پرسیدم. گفتند که چوب و تخته را معتادها بردند و سگ بردند داخل خانه و آدرس شخصی به نام امیر چلچله را هر کس میگیرد، آدرس خانه را میدهند. شده پاتوق فروش مواد و کسی هم نیامده تا الآن سر بزند!»
این در حالی است که خانه پدری جلال که در خیابان خیام واقع است، خانهای بود که در دوران رضا شاه، محل اجتماع علما و روحانیون تهران و مکان برگزاری جلسات سری علیه سیاستهای سرکوبگرانه استبداد رضاشاهی بود. مرحوم آیتالله حاج سید احمد طالقانی(آل احمد) که صاحب این خانه، یکی از علمای معروف و متنفذ تهران و پیشنماز مسجد پاچنار و لباسچی بود که از سال 1310 ساکن این منزل بود؛ خانهای که محل رشد و پرورش نویسندهای شد که از او با عنوان یکی از تأثیرگذاران در ادبیات داستانی ایران یاد میکنند.
بیتوجهی به مواریث فرهنگی در ایران، موضوع جدیدی نیست. هر از چندگاهی رسانهها از زخمهایی که به دلیل بیتوجهی مسئولان بر پیکره فرهنگ ایران وارد میشود، گزارش میدهند، اما «آنچه البته به جایی نرسد، فریاد است».
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟