میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها اشرافیگری و تجمل در تلویزیون بیداد میکند، بسیاری دلیلِ آن را آگهیهای خاص بازرگانی میدانند و برخی هم اعتقاد دارند به لباسهای آنچنانی مجریان برمیگردد. وقتی کارشناسان برنامههای اخلاقی و مذهبی آدرسِ سادهزیستی به جامعه میدهند و یا پیام برخی از سریالهای تلویزیونی، سادهزیستی و سبک زندگی ایرانی- اسلامی هست.
در این حال بیننده با تناقض و پارادوکسِ تبلیغات تلویزیون مواجه میشود. تبلیغاتی که خواه ناخواه سراغش میآید؛ وقت و بیوقت چه زمان تماشای برنامه پربینندهای یا سریالِ مورد پسند، باید بینندهاش باشد. تمامِ زمانهای تلویزیون و همه شبکهها، حتی در باکسهای رادیویی باید شنونده آگهیهایی باشیم که یا اغواگرند و یا آدرسِ زندگی لاکچری به مردم نشان میدهد.
مصادیق بارز هم دارند؛ چه قاببندیهای لاکچری، سبکهای زندگی مدرن و بالاشهری و چه تناقضِ آشکار در آگهیهای جدیدی که زیرنویس میکند این تبلیغات قبل از کرونا تولید شده است. در حالی که این رفتار غیرعاقلانه بیشتر اعتماد مخاطب را از بین میبرد و به لحاظ روانشناسی در ذهن مخاطب تأثیر منفی میگذارد و آن اثربخشی رسانهای را زیر سؤال میبرد.
برخی از کارشناسان هم مقصّر ترویج رفتارهای لاکچری، تجمل و اشرافیگری در تلویزیون را لباسهای آنچنانی مجریان میدانند که این روزها حتی برخی خانمهای چادری با تغییر زیاد در لباسهای هر برنامهشان و چادرهای گرانقیمت، این سؤال را برای مخاطب بوجود آوردند که واقعاً چطور در این شرایط اقتصادی چنین فضایی برای برخی وجود دارد بتوانند این لباسهای گران را تهیه کنند.
همانطور که پیش از این کاربرهای اجتماعی به برنامهای تلویزیونی این نقد را داشتند که اسباببازیهای کودکان، خانهها و بالکنهای آنچنانی، مبلمان گرانقیمت و چادر گلدارِ غیرمرسوم خانم مجری، بیشتر از هدف برنامه به چشم آمده! برنامهای که قرار است درباره سبک زندگی ایرانی- اسلامی حرفهای مهمی را برای مخاطبین داشته باشد.
برای واکاوی بیشتر به سراغ سودابه آقاجانیان مجری نامآشنای تلویزیون رفتیم که او به عنوان مجری محجبه و البته پیشتر به عنوان بازیگر سینما، تلویزیون و حتی نمایشهای تئاتر شناخته میشود. مجری که این روزها مثلِ برخی از کاربلدهای صداوسیما، در غیبت طولانی به سرمیبرد و حتی در مقام تهیهکننده هم مدتها است برای رادیو و تلویزیون برنامهای تهیه هم نکرده است.
برخی پارتی دارند!/ به ما گفتهاند که بازنشستهاید
مشروح این گفتوگو را در ادامه بخوانید:
* بگذارید ابتدا از اینجا شروع کنیم چرا غیبت شما به عنوان مجری و حتی تهیهکننده در صداوسیما آنقدر طولانی شده است؟
طبیعتاً کاری نمی دهند و آرامآرام از رده خارجمان کردهاند. به ما گفتهاند شما بازنشستهاید و به این بهانه که در صداوسیما به بازنشستگان کاری نمیدهیم ما را کنار گذاشتهاند. اما میبینیم کسانی با وجود بازنشستگی هم مدیرند و هم تهیهکنندگی به آنها داده میشود. حتماً آنها پارتی دارند!
بیشتر به سراغ "دورهمی" و "خندوانه" میروند
من هرازگاهی برای خواندن کتاب صوتی به ایرانصدا میروم و مناسبتی باشد رادیو نمایش؛ تهیهکننده شبکه چهار هم بودم اما از من میخواستند برنامه "پیشران" مشارکتی باشد سه چهار قسمت هم اسپانسر آوردم اما بیشتر حامیان مالی بیشتر تمایل دارند سرمایهشان را برای برنامههایی همچون "دورهمی" و "خندوانه" هزینه کنند.
تجمل گریبانِ تلویزیون را گرفته!!
* متأسفانه چندی است تجمل و اشرافیگری دامنِ تلویزیون را گرفته است. برخی بخش عمدهای از دلایل شدت و حدت این مسئله را در آگهیهای بازرگانی و بخشی نیز به لباسها و رفتارهای آنچنانی مجریان تلویزیون میدانند. نظر شما در این باره چیست؟
متأسفانه مصرفگرایی و تجملگرایی دامنِ همه را گرفته و آنقدر خریدار دارد که مدیران و دستاندرکاران هم به گسترش آن بها و میدان میدهند. برخی از مجریان هم برای ماندگاری در این عرصه، میکوشند از هر راهی برای دیده شدن استفاده کنند؛ روزی با لباسهای آنچنانی سرزبانها بیفتند و روزی هم رفتارها و پلاتوی خارج از عرف؛ اتفاقاتی که این روزها وایرال میشوند و به این واسطه سرزبان میافتند.
صداوسیما دنبالکننده فضایمجازی
یکی از اتفاقات تأسفآور زمانی است که صداوسیما خودش دنبالکننده فضایمجازی میشود. آنوقت دغدغههای مدیران، به سمت و سوی دیگری میرود و میتوانیم بگوییم در حال حاضر دغدغه سبک زندگی ایرانی- اسلامی بیشتر شوخی است. وقتی آگهیهای بازرگانی میبینیم که سرمنزل اصلیاش ترویج تجمل و اشرافیگری است.
چرا این آگهیهای آزاردهنده مجوز میگیرند؟
* چرا کسی به آگهیهای بازرگانی کاری ندارد و یا جلوی آن مجری که هر لحظه با لباسِ و چادرگرانقیمتی در برنامه حاضر میشود؟
برای من هم سؤال است که چرا این آگهیهای بعضاً آزاردهنده مجوز پخش میگیرند؟ آگهیهایی که نه تنها با سبک زندگی ایرانی- اسلامی تطابقی ندارد بلکه مخاطب را حسرت به دل میگذارد. این آگهیها مرا هم آزرده، چون همیشه پیام و دغدغهام سادهزیستی بوده و این آگهیها سبک زندگی دیگری را به مخاطب نشان میدهد.
همه تمرکز مجری روی وایرال شدن است
درباره مجریان و لباسها و رفتارهای آنچنانی هم اعتقاد دارم در این راستا هم با فقدان نظارت مواجهیم. برخی از مجریانی که بیش از تمرکز بر کارشان، دغدغه لایک و دیده شدن در فضای مجازی را دارند. حتی به دورنمایی میاندیشند که اگر اینجا نشد موقعیت دیگری برایشان فراهم باشد. به همین خاطر درباره هرچیزی اظهارنظر میکنند و در صفحهشان پُست میگذارند.
دلیل ورود بازیگران به آگهیهای بازرگانی چیست؟
* به نظر شما چرا بازیگران، پیام بازرگانی تبلیغ میکنند؟
همواره احساس میکنم هرکسی به آینده خودش فکر میکند و با دیدنِ این موقعیتها، باورم قویتر میشود که اصلاً کسی به مخاطب فکر نمیکند. چرا که فرصت مغتنم است از این راه کسب درآمد کنند و به نوعی آیندهشان را تضمین کنند.
دلم برای دهه 70 تنگ شده است
* دلتان برای چه روزهایی در تلویزیون تنگ شده است؟
همان اوایلی که آمدم سالهای 1369 و 1370. درست است محدودیتها زیادتر بود اما صفا، تأثیر کلام و اقبال آدمها زیادتر بود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
راهاندازی پویش قرائت سوره واقعه به مناسب میلاد حضرت علی (ع)
صد و هفتاد و چهارمین نشریه خیمه منتشر شد
ناگفته های زندگی و زمانه آیت الله سید جواد خامنهای در جدیدترین شماره خیمه
روز میلاد حضرت علی (ع) هیئت کجا برویم؟
پدر در سریالهای تلویزیونی همیشه متهم میشود؛ برای داشتن خانواده سالم، پدر باید سالم باشد!
دوره آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار میشود
ذکر مناقب امیرالمؤمنین(ع) زکات بدن و عقل است
دورهای آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار میشود
پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت بانوی قرآنپژوه
برگزاری محفل بزرگ بانوان قرآنی جهان اسلام در حرم رضوی
همافزایی فعالیتهای قرآنی در سه استان با تفاهمنامه مشترک میسر میشود
رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم منصوب شدند
انتشار ایده های فرهنگی مناسب برای برنامههای ویژه روز پدر در مساجد
حرم مطهر امام علی در آستانه ۱۳ رجب آذین بندی شد
چالشهای مدیریت مدرسه در ایران در نشستی بررسی میشود
سیزدهمین دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان برگزار شد
هوش مصنوعی به کمک علوم اسلامی میآید؟
پویش نذر اعتکاف آغاز به کار کرد
مرحله سوم نوزدهمین آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن برگزار میشود
فراخوان معرفی خادمان قرآن کریم اعلام شد
جشن میلاد حضرت علی(ع) در مجتمع امام رضا(ع) برگزار میشود
مخاطب و پیام عاملان حیاتی در تأثیرگذاری هیئت هستند
جولان فرقهها در زمانه حضرت جوادالائمه (ع)؛ تلاش امام در برخورد با آنها چه بود؟
استفتا از مراجع تقلید در خصوص احکام اعتکاف
جشن میلاد امیر المومنین(ع) در مرکز اسلامی امام علی(ع) سوئد برگزار می شود
مراسم اعتکاف در مرکز اسلامی مسکو برگزار می شود
بررسی اعتکاف نوجوانانه در برنامه قرارگاه شبکه قرآن و معار ف سیما
«اعتکاف» زیست در جهانی روحانی است
پنجاه درصد ثبت نام کنندگان برای اعتکاف امسال نوجوانان هستند