میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تلویزیون در بخش کودک هم نتوانسته موفقیتهای قبلی را تکرار کند اما همیشه در مقوله نوجوان هم با مشکلات عدیدهای مواجه بوده است. حتی برخی موارد در شبکه تخصصی نوجوانان هم نتوانسته است کارهای مؤثر و پربینندهای را از خود به نمایش بگذارد.
سریالها، انیمیشنها و فیلمها هم نتوانستند انتظارات این قشر را برآورده کنند، در نتیجه تأثیرپذیری از الگوهای غربی و استفاده بیشتر از فضایمجازی، گویای این مسئله است که رسانه ملّی نتوانسته در این راستا کارنامه درخشانی برای خودش رقم بزند.
شبکه امید که قرار بود به عنوان شبکهای تخصصی به دغدغههای نوجوانان در حوزههای نمایشی، برنامهای و حتی پویانمایی بپردازد، این روزها به شبکهای همچون دیگر شبکههای تلویزیونی تبدیل شده است و سریالهای کرهای مثل "جواهری در قصر" و "متهم گریخت" و فیلمهای سینمایی نشان میدهد که مخصوص نوجوانان نیست. ضعفهای عمدهای که توجه جدّی مسئولین این شبکه و حمایت لازم از سمتِ مسئولین ارشد سازمان صداوسیما را به حوزه نوجوانان میطلبد.
روایت نماینده مجلس از مطالبه جدّی رهبر انقلاب
محمدتقی نقدعلی، نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگارخبرگزاری تسنیم، گفت: در سال 1395 رهبر انقلاب مطالبهای جدّی در خصوص برنامهسازی برای نوجوانان مطرح کردند و خواستار تولید برنامهای هنرمندانه در این زمینه شدند.
وی افزود: تاکنون عملکرد چندان مناسبی شاهد نبودهایم. البته این ضعف به دولت نیز بازمیگردد که حمایت مالی را از صداوسیما شاهد نیستیم. اما رسانه ملّی نیز میتواند از برخی برنامههایش بزند و برآورد آن را به ساخت برنامههای نوجوان اختصاص دهد.
نقدعلی مطرح کرد: شبکهای مختص نوجوانان راهاندازی شد اما متأسفانه رغبت و میل زیادی توسط نوجوانان به آن نشان داده نشد که قطعاً این عدم استقبال زیاد به نحوه تولید برنامههای جذاب و شاید برخی مدیریتها برگردد.
وی افزود: بیانیه را با همکارانمان در مجلس در همین راستا نگارش کردیم و تاکنون دهها امضاء برای آن جمعآوری شده است و بزودی این بیانیه در اختیار رسانهها گذاشته میشود. در این بیانیه آوردهایم که باید به نوجوانان اهمیت داد و مطالبات رهبر انقلاب در این خصوص زمین نماند.
نقدعلی در پایان خاطرنشان کرد: نوجوانان از برنامههایی هنرمندانه و جذاب استقبال میکنند و باید تولید آن در دستور کار قرار گیرد.
انتقاد جمعی نمایندگان مجلس/ سهمِ ناچیز نوجوان از صداوسیما
جمعی از نمایندگان مجلس، نسبت به ضعفِ توجه صداوسیما به نوجوانان در قالب بیانیهای تحت عنوان "ضرورت عملیاتی کردن مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص قشر نوجوان و رسانه" انتقاد کردند. این بیانیه را با حدیثی از امام صادق(ع) شروع کردند که «به آموختن حدیث به نوجوانانتان پیش از آن که منحرفین آنان را گمراه سازند، اقدام کنید.»
روایتی از دغدغههای رهبر انقلاب
مقام معظم رهبری(مدظله): چند روز پیش، جمعی از نوجوانها و جوانهای دانشآموز اینجا در حسینیّه بودند و برایشان صحبت کردم. یکی از آنها نامهای به من داد، دیدم حرف حسابی میزند؛ نوشته بود که در صداوسیما برای کودکان برنامه هست، برای بزرگها برنامه هست، برای ما جوانهای دبیرستانی برنامه نیست. دیدم راست میگوید، حرف درستی است. کدام برنامه را برای این جوان فراهم کردید که بتواند از آن استفاده روحی، استفاده فکری، استفاده دینی، استفاده علمی کند. البته برنامههای علمی در بعضی از شبکهها هست، اینها برنامه نیست؛ برنامهسازی باید بشود؛ هنرمندانه کار باید بشود.
نوجوانی یکی از مهمترین ردههای سنی است که همواره در احادیث معصومین(ع) و بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) یکی از سرنوشتسازترین دوران هر انسان معرفی میشود. نوجوانی دروازه ورود به جوانی و آغاز زندگی رسمی اجتماعی است، به همین دلیل است که کارشناسان و اساتید همواره نوجوانی را دوره شکلگیری شخصیت انسان و مهمترین دوره زندگی میدانند.
سالها است که کشور ما در مقابل هجمههای فرهنگی دشمنان قرار دارد و غالباً دشمنان نوجوانان و جوانان ما را نشانه گرفتهاند و سعی دارند با تغییر ارزشها، انحرافات اجتماعی، دینی و روحی آنان را از مسیر تعالی و پرورش ایرانی اسلامی دور کنند. دشمنان با تمام قوا به میدان آمدهاند و در این خصوص با بودجههای هنگفت از طریق بستر رسانه، فضای مجازی، کتاب و... سعی دارند که نوجوان ایرانی را به گونهای تربیت کنند و آموزش دهند که خودشان میخواهد و نوجوان عزیز و غیور کشور ما را از دین و انقلاب اسلامی دور کنند.
البته نوجوانان عزیز کشور همواره هوشیار بودهاند و در مقابل این جنگ نرم مقاومت قهرمانانه داشتهاند، همانگونه که دیدهایم در عرصههای مختلف انقلاب اسلامی، همواره نوجوانان و جوانان پیشگام بودهاند و در عصر معاصر نیز پیشگاماند. اما این موضوع از اهمیت کار، آموزش و تربیت نوجوانان نمیکاهد.
ضمن تقدیر از رسانه ملّی بابت اقدامات خوب و هنرمندانهاش در حوزههای مختلف، اما این رسانه به عنوان یکی از مهمترین دستگاههای فرهنگی کشور، باید همانگونه که مقام معظم رهبری(مدظله) فرمودند در راستای تولید آثار هنرمندانه برای نوجوانان اقدامات جدّیتری را در دستور کار قرار دهد. البته رسانه ملّی گامهای خوبی برداشته است و باید دولت در بودجه از آن حمایت کند تا رسانه ملّی بتواند نقش مهم خود را ایفا کند و بودجه این سازمان نباید محل گروکشی بین دولتها شود.
هم اکنون سهم بسیار کمی از آنتن رسانه ملّی متعلق به نوجوانان است و راهاندازی شبکه مخصوص نوجوانان نتوانست با اقبال بسیاری بین این قشر همراه شود، چرا که نوجوانان امروز نیازمند آثاری با کیفیت و هنرمندانهاند. همچنین سرمایههایی همچون انقلاب اسلامی، شهدا، بیانیه گام دوم و... از جمله ظرفیتهایی است که امکان بهرهگیری از آن در تولیدات نوجوانان هست و آنطور که باید و شاید به آن پرداخته نشده است.
صداوسیما که امروز در برنامههای گوناگون از بسترهای مختلفی همچون شبکههای اجتماعی استفاده میکند و توانسته قالب ترکیبی خوبی را به جامعه ارائه کند، در برنامههای نوجوان نیز میتواند از این بستر بهرهمند شود. اینجانبان حامل پیام نوجوانهای دیروز و امروزیم که خواستار توجه جدّیتر رسانه ملّی به این قشرند تا باری دیگر با تولیدات برنامههایی همچون نیمرخ، مشق دو، بدون توقف (شبکه دو)، فرش سپید، سپید پر رنگ، ششتاییها و... بتواند مهمان دیدگان نوجوانان باشد.
در برنامههای مذکور برخی اجتماعی، برخی مفرحانه و برخی سیاسی و بصیرتی است و این تنوع بیانگر نیاز نوجوانان به تولیدات متنوع است. اگر تولیدات فاخر و هنرمندانه برنامه تلویزیونی و آثار نمایشی برای نوجوانان در دستور کار قرار گیرد، قطعاً تأثیرات نامطلوب فضای مجازی کاهش پیدا میکند و از اقبال به سوی شبکههای غربی کم میشود.
انشاءالله همه متولیان امر با حمایت مادی و معنوی از رسانه ملّی، بتوانند این دستگاه مهم فرهنگی را در تولید آثار هنرمندانه مخصوصاً در حوزه نوجوان کمک کنند. لذا لازم است سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران در اسرع وقت تولید آثاری هنرمندانه و فاخر برای نوجوانان را در دستور کار خود قرار دهد. شایان ذکر است که دستگاهها و وزارتخانههای مختلفی در این حوزه وظیفه دارند که باید فعالانهتر عمل کنند.
در پایان با احادیث گهربار امام علی(ع) و امام صادق(ع) متن را به پایان میبریم. نوجوانان را دریاب زیرا که آنان سریعتر به کارهاى خیر روى مىآورند.دل نوجوان مانند زمین آماده است که هر بذرى در آن افشانده شود، مىپذیرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است