میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ترکو، توانایی بررسی شبکههای درون سیستم عصبی، به ابزارهایی محدود است که برای بررسی حجم زیادی از سلولها به صورت یکجا مورد استفاده قرار میگیرند. پژوهشگران بخش پژوهش مغز "موسسه ملی سلامت آمریکا" (NIH)، یک روش فوقالعاده سریع تصویربرداری سهبعدی ابداع کردهاند که امکان بررسی لایههای سهبعدی بیشتری را با کمترین آسیب به شبکه پیچیده سلولهای زنده فراهم میکند.
دکتر "ادموند تالی" (Edmund Talley)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، نمایشی از قدرت فناوریهای حوزه بررسی مغز در ارائه بینشهای جدیدی است که به نحوه رمزگذاری اطلاعات در مغز برای تولید احساس، افکار و عکسالعملها مربوط هستند.
پژوهشگران در این پروژه، میکروسکوپ موسوم به "اسکاپ" (SCAPE) را که در آزمایشگاه دکتر "الیزابت هیلمان" (Elizabeth Hillman)، استاد مهندسی پزشکی موسسه ملی سلامت آمریکا ابداع شده است، به کار گرفتند.
"هیلمان" گفت: میکروسکوپ اسکاپ، قابلیتی باورنکردنی برای پژوهشهایی دارد که در آنها باید حجم زیادی از بافتهای سلولی به صورت یکجا مورد بررسی قرار بگیرند. از آنجا که سلولها و بافتها در روش بررسی سهبعدی، سالم میمانند، این امکان فراهم میشود تا سوالاتی را که پیشتر بیپاسخ ماندهاند، پاسخ دهیم.
"اپیتلیوم بویایی" (olfactory epithelium) که در عمق بینی قرار دارد، از هزاران سلول عصب ساخته شده که هر یک، گیرنده خاصی را شامل میشوند که به عطر خاصی واکنش نشان میدهند. آزمایشی که با عطرهای خاصی انجام شده، نشان میدهد هنگامی که چیزی را بو میکنیم، گروه خاصی از سلولهای عصب فعال میشوند و رمزی را شکل میدهند که مغز آن را برای یک بوی خاص در نظر میگیرد. پژوهشگران در گذشته، تنها توانستند مقدار کمی از این ناحیه را مورد بررسی قرار دهند و روشهای مورد استفاده آنها میتوانست به بافتها صدمه بزند و به دشواری نتیجهگیری منجر شود.
این موضوع ثابت شده که اپیتلیوم بویایی میتواند یک هدف ایدهآل برای بررسی کاربرد اسکاپ باشد؛ زیرا سلولهایی که مسئولیت تشخیص بوها را بر عهده دارند، به صورت تصادفی پخش میشوند. این موضوع بدین معناست که برای نتیجهگیری در مورد الگوهای فعالیت سلولها، باید آنها را تا هر تعدادی که امکان دارد، بررسی کرد.
پژوهشگران با استفاده از اسکاپ توانستند هزاران سلول عصب را به صورت یکجا و در واکنش به بوهای متفاوت بررسی کنند. اگرچه آنها الگوهای سادهای را با این روش مشاهده کردند، اما هنگامی که دو یا سه بو با هم ترکیب میشوند، سیستم پیچیدهتری از سلولهای عصب واکنش نشان میدهند.
دکتر "استوارت فایراشتاین" (Stuart Firestein)، استاد "دانشگاه کلمبیا" (Columbia University) و از پژوهشگران این پروژه گفت: ما انتظار داشتیم که واکنش سلولهای عصب نسبت به این ترکیب، مانند واکنش آنها نسبت به بوهای معمولی باشد، اما به جای آن دریافتیم که با اضافه شدن دومین بو، تعاملات پیچیدهای شکل میگیرد.
نتایج این پژوهش نشان میدهند سیگنالهایی که به مغز میرسند، توسط این تعاملات پیچیده درون بینی منحرف میشوند و رمز متعلق به ترکیب بوها را تغییر میدهند تا با رمز بخشهای دیگر تفاوت داشته باشد. از آنجا که تقریبا همه بوهای اطراف ما ترکیبهای پیچیدهای دارند، شاید این مکانیسم بتواند نحوه تفکیک بوهای متفاوت را توضیح دهد.
"فایراشتاین" افزود: اسکاپ، مزایای قابل توجهی در این زمینه دارد؛ زیرا به ما کمک میکند تا بتوانیم ناحیه گستردهای را به صورت یکجا بررسی کنیم و رخدادهای مهمی که به ندرت اتفاق میافتند، ببینیم.
این پژوهش در مجله" Science" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
یک ماده دیگر از آییننامه فعالیت در حوزه تجهیزات پزشکی باطل شد
تصفیه پساب یکی از بزرگترین کارخانههای پروتئینی کشور با کمک «نانوحباب»
برترینهای مسابقه هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر معرفی شدند
ذخیره دادهها در الماس برای چند میلیون سال!
افرادی که با مهندسی و کمیت پژوهش بالا آمدند در جشنواره رازی برگزیده نشوند
استادیاران جوان دانشگاههای علوم پزشکی ۲ گرنت پژوهشی میگیرند
پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه انقلاب اسلامی منوط به ارائه رساله شد
ارتباط میلیونها مرگ با آلودگی هوا
دعوت از مسئولان حوزه ارتباطات تاجیکستان برای بازدید از نمایشگاه تلکام ایران
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی امروز پایان می یابد
آیا شلغم پنی سلین دارد
بازدید تاجیکستان از نمایشگاه تلکام ایران
توسعه فعالیتهای بنیاد ملی علم ایران تا سه سال آینده
فردا آخرین مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی سال ۱۴۰۳
عدم تصویب مزایای شغلی دستیاران در مجلس ضربه به آینده پزشکی ایران است
پذیرفته شدگان دکتری تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ از شرکت در آزمون سال بعد محروم شدند
هم افزایی آنتی بیوتیک و نانوذرات در مقابله با باکتری
هیچ واحدی از دانشگاه پیام نور منحل نشده است
واکنش وزارت بهداشت به ۱۰ هزار قدم پیاده روی روزانه
آئین نامه اجرایی «ابر دولت» تصویب شد
حراجی جمعه سیاه آمازون با اعتصاب کارگران بهم خورد
تصویب نشدن مزایای شغلی دستیاران در مجلس
تبدیل گرمای هدر رفته به برق، سادهتر و ارزانتر میشود
شبکه های اجتماعی برای کودکان استرالیایی ممنوع شد
کانادا شاکی گوگل شد
ضرورت نقشآفرینی طلاب نخبه در خدمت به جامعه
دیابتیها با خیال راحت این قند را مصرف کنند
آخرین وضعیت ماهوارههای هدهد و کوثر در فضا؛ انتقال تصاویر از ماهواره کوثر به زودی انجام میشود
دستور رئیس جمهور درخصوص برنامههای ۱۶ آذر دانشگاهها
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۱۲۵ تماس مزاحم داشت