میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پذیرش ۳۲ شتابدهنده در این مرکز و حمایت از ایجاد ۸ فضای کاری اشتراکی را بخشی از برنامههای این مرکز در بازه زمانی ۱۲ ماه اخیر، رسیدگی به درخواستهای بیش از ۱۰۰ متقاضی راه اندازی شتابدهنده و همچنین ایجاد فضاهای کاری اشتراکی، قسمتی از دستور کار حوزه شتابدهنده ها در سال جاری است.
مهدی عظیمیان رئیس مرکز شتابدهی نوآوری در اینباره گفت: این مرکز فعالیتهای رسمی خود را از سال ۱۳۹۳ در پارک فناوری پردیس به عنوان یکی از نهادهای اجرایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز کرد. مرکز شتابدهی و نوآوری دو سرفصل اصلی را در اهداف خود قرار داده است که در طول سال قبل به صورت ویژهای برای اجرای آنها تلاش کرد. یکی از این سرفصلها، حمایت از برگزاری رویدادهای کارآفرینی با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی است که علی رغم محدودیت در منابع مالی، در سال جاری با استفاده از ابزار حمایت معنوی، صدور تاییدیه و مجوزها، سعی شد که در اقصی نقاط کشور این حمایتها باعث ایجاد انگیزه بیشتر در برگزاری این قبیل رویدادها شود.
توسعه کمی و کیفی شتابدهندهها
وی افزود: در سرفصل ایجاد استارت اپ توسعه کسب و کارهای نوپا، مرکز شتابدهی نوآوری، سعی کرد تا با توسعه کمی و کیفی شتابدهندهها، به تحقق این مهم کمک کند. بر این اساس، در سال ۱۳۹۸ از نظر کمی، تعداد شتابدهندههای دارای تاییده به ۵۵ عدد افزایش یافت.
عظیمیان افزود: از جنبه کیفی نیز این مرکز یک برنامه منسجم برای ارزیابی مستمر شتابدهندههای فعال در دست اجرا دارد که به صورت دورهای و در پایان هر فصل مورد ارزیابی قرار میگیرند که در آن تطبیق اقدامات و عملکرد شتابدهندهها با برنامههای مصوب ایشان مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس مرکز شتابدهی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به بسته حمایتی تدوین شده جهت حمایت از فعالیت این مرکز، اظهار کرد: این حمایتها از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بصورت تسهیلات و یا حمایتهای بلاعوض است.
وی ادامه داد:. بسته حمایت مالی در دو بخش تعریف شده است، یک سرفصل حمایت مالی شامل تسهیلاتی میشود که در قالب تامین هزینه رهن فضای کاری و به صورت قرض الحسنه به آنها پرداخت میشود. همچنین به ازای استارت آپهای موفق خروجی از شتابدهنده، مبالغ بلاعوضی نیز به شتابدهندههای عضو مرکز تخصیص مییابد که مبلغ مذکور حداکثر برای ۲۰ استارت آپ موفق خروجی پرداخت میشود.
عظیمیان در ادامه ضمن توضیح آمارهای تطبیقی سال ۱۳۹۸ نسبت به سال قبل از آن، گفت: تعداد شتابدهندههای کشور در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال قبل جهش قابل ملاحظهای داشته است، به گونهای که در حال حاضر تعداد ۱۲۰ شتابدهنده در صف انتظار اخذ تاییده برای فعالیت قرار دارند.
وی ادامه داد: این مسئله نشان میدهد ، تقاضا برای ایجاد شتابدهنده و فعالیت در زیستبوم، روند رو به رشدی داشته است، به ویژه آنکه منابع تخصیص یافته از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در سال ۱۳۹۸ با رشد همراه بود.
وی با توجه به تهیه طرح حمایت از ایجاد این فضاها توسط مرکز و تایید و ابلاغ آن توسط معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در سال جاری، بیان کرد: حمایت از فضاهای کار اشتراکی در سال جاری آغاز شده و در سال جدید، با رونق بیشتری همراه بود. مرکز شتابدهی نوآوری تا پایان سال جاری، ۸ فضای کار اشتراکی را به عضویت این مرکز در آورده و پیش بینی میشود که در سال ۱۳۹۹، مجموعاً بیست و پنج فضای کار اشتراکی، به عضویت این مرکز درخواهند آمد.
عظیمیان در توضیح برخی رئوس دستور کاری این مرکز در سال ۱۳۹۹، اظهار کرد: امیدوار هستیم در سال ۱۳۹۹ کماکان حمایت مالی از رویدادهای کار آفرینی را در برنامه داشته باشیم. همچنین رسیدگی و تایید درخواستهای عضویت شتابدهندههای متقاضی عضویت در این مرکز در سال جدید با اهتمام بیشتری پیگیری خواهد شد.
وی افزود: افزایش تعداد شتابدهندههای عضو مرکز شتابدهی نوآوری به نزدیک ۱۰۰ مرکز میتواند در توسعه کمی و کیفی زیست بوم و تولید استارت آپهای با کیفیت، نقشی موثر ایفا کند.
عظیمیان خط سیر تحول استارت آپها و تیمهای خلاق را اینگونه توضیح داد: معتقد هستیم، رویدادهای کار آفرینی، میتواند نقطه مناسبی برای آغاز راه و جوشش استارت آپها و تیمهای فناور باشد، این تیمها در قدم بعدی میتوانند در فضاهای کار اشتراکی حضور داشته باشند و پس از تکامل اولیه ایده و تیم، میتوانند در شتابدهندهها کار خود را پیگیری و تسریع نمایند که در نهایت، توسعه هر چه بیشتر این زنجیره به صورت طبیعی به غنای بیشتر این زیست بوم منتهی خواهد شد. در این بین بستههای حمایتی جنبی نیز، مانند حمایت از حضور در رویدادهای داخلی و خارجی در نظر گرفته شده است تا بتوان به استارت آپها کمک کرد که با کسب تجربیات جهانی، رشد سریع تر و با کیفیتتری را تجربه کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند