میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن دالبند، با اشاره به محدودیت در مراجعه به مراکز دندانپزشکی در دوران شیوع کرونا، اظهار کرد: یکی از کارهایی که با ریسک بالای انتقال ویروس کرونا همراه است، عملهای دندانپزشکی است.
وی با اشاره به وجود ویروس در بزاق دهان افراد مبتلا ادامه داد: اعمال دندانپزشکی یا از طریق خون، تماس و آلودگی فضا بعد از ویزیت بیماران مختلف میتواند احتمال انتقال بیماری را افزایش دهد.
رئیس دانشکده دندانپزشکی ادامه داد: با توجه به این مسئله در طول مدت شیوع کرونا دندانپزشکان تنها خدمات اورژانسی مربوط به دهان و دندان را ارائه میدهند و بهتر است که در این مدت افراد برای مراقبت از سلامت دهان و دندانهای خود تلاش بیشتری کنند.
دالبند با تاکید بر ضرورت دقت در مسواک زدن دندانها یادآور شد: افراد باید برای مسواک زدن زمان مناسب را اختصاص دهند و از دهان شویه برای افزایش بهداشت دهان خود استفاده کنند.
وی در ادامه محدودیت در مصرف خوراکیهای شیرین را توصیه کرد و افزود: فراد با خود مراقبتی میتوانند درمانهای انتخابی و غیر اورژانسی دندانپزشکی را به تعویق بیندازند.
رئیس دانشکده دندانپزشکی تاکید کرد: بعضی از خدمات دندانپزشکی مانند زیبا سازی دندانها، درمانهای ایمپلنت و بسیاری از جراحیها نباید در زمان شیوع کرونا انجام شود، زیرا خطر ابتلاء به ویروس جدی است.
دالبند درباره نحوه استفاده از دهان شویه برای مراقبت از سلامت دندانها توضیح داد: وضعیت فیزیکی استفاده از دهان شویه ها و مسواک بسیار مهمتر از وضعیت شیمیایی آن است، یعنی اگر افراد حتی با محلول آب و نمک ساده اقدام به شست و شوی دهان خود کنند کفایت میکند.
وی با بیان اینکه اگر دهان شویه حاوی فلوراید باشد بهتر است، اضافه کرد: افراد باید به روش صحیح مسواک زدن و همچنین اختصاص وقت مناسب برای مسواک زدن توجه کافی داشته باشند.
این متخصص جراحی فک و صورت، با اشاره به ضرورت استفاده از نخ دندان توضیح داد: افراد باید ابتدا با روش درست اقدام به استفاده از نخ دندان کنند، سپس با مسواک دندانها را تمیز کنند و در آخر با یک دهان شویه نسبت به شست و شوی دهان خود اقدام کنند.
دالبند درباره اقدامات اورژانسی در دندانپزشکی اظهار کرد: سه اقدام اورژانسی در دندانپزشکی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به دردهای دندانی اشاره کرد که ممکن است به علل مختلف ایجاد شود و شایعترین آن پوسیدگی دندان است که علائمی همچون درد خود به خودی، تشدید درد با مصرف آب گرم و سلب آرام و قرار بیمار است.
وی افزود: در چنین مواقعی لازم است که بیمار به دندانپزشکی مراجعه کند تا با اقداماتی همچون برداشتن قسمتی از عصب و یا پانسمان از میزان درد او کاسته شود.
دالبند، عفونتهای دهان و دندانی را یکی دیگر از اقدامات اورژانسی دندانپزشکی عنوان کرد و افزود: این عفونتها بسیار خطرناک محسوب میشوند و افراد به ویژه درمورد کودکان باید دقت کنند که در صورت وجود تورم روی لثهها، اطراف دهان و دندانها و زیر فک حتماً به دندانپزشکی مراجعه کنند.
رئیس دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی کنترل خونریزی را یکی دیگر از اقدامات اورژانسی مربوط به دندانپزشکی دانست و گفت: گاهی اوقات برخی از افراد به ویژه بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپرین مصرف میکنند به دلایل مختلف دچار خونریزیهای دهانی میشوند، در چنین مواقعی افراد باید به دندانپزشکی مراجعه کنند.
دالبند با بیان اینکه افراد باید قبل از مراجعه به دندانپزشک با مراکز دندانپزشکی مشاوره انجام دهند، تاکید کرد: افراد باید قبل از مراجعه به دندانپزشکان شرح حال خود را ارائه دهند تا متناسب با نوع مشکل به بیمارستان و یا کلینیکهای دندانپزشکی ارجاع داده شوند.
رئیس دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی درباره خدمات دندانپزشکی این دانشکده توضیح داد: این دانشکده دارای دو مرکز مشاوره ارائه خدمات دندانپزشکی است که در طول روز به صورت تلفنی پاسخگوی سوالات مردم است.
وی ادامه داد: این دو مرکز حتی در ایام تعطیل نیز ارائه خدمت میکنند و در هفتههای اخیر تعداد قابل توجهی مراجعه کننده برای اعمال اورژانسی داشته اند.
دالبند به همکاران دندانپزشک خود توصیه کرد از انجام خدمات اورژانسی دریغ نکنند اما عملهای غیر اورژانسی را در طول دوران شیوع کرونا لغو کنند زیرا این خطر دو سویه است و هم بیمار و هم دندانپزشک در معرض ابتلاء به کرونا قرار دارند.
وی با تاکید بر احتمال بالای انتقال ویروس کرونا از طریق خدمات دندانپزشکی افزود: این ویروس ضریب انتقال بالایی دارد و وسایل دندانپزشکی از جمله انواع متهها میتوانند باعث ائروسل (انتقال از طریق هوا) شود و با توجه به قطر بسیار کوچک این ویروس و عدم استفاده از ماسک مقابل دهان بیمار دندانپزشکی احتمال بیماری زایی افزایش مییابد.
منبع : خبرگزاری مهر
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور
تولد پنج قلوها در اهواز
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود