میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سپهر فیضی، در آستانه برگزاری همایش چشم پزشکی با همکاری مراکز تحقیقات چشم دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران، بر اهمیت تشخیص سریع و درمان بهموقع این بیماری تأکید و آن را یکی از مشکلات جدی در حوزه چشمپزشکی دانست.
وی با اشاره به علائم اولیه زخم عفونی قرنیه از جمله درد، اشکریزش، حساسیت به نور و کاهش بینایی، گفت: در صورت عدم درمان به موقع، این بیماری میتواند به عوارض جبرانناپذیری منجر شود که در برخی موارد حتی باعث از بین رفتن کامل بینایی خواهد شد.
فیضی ادامه داد: برخی از عوامل خطر مهم در بروز زخم عفونی قرنیه شامل ضربههای چشمی، به ویژه ناشی از مواد گیاهی، آسیبهای شیمیایی، سابقه جراحیهای چشمی (مانند جراحیهای اصلاح عیوب انکساری)، استفاده از لنزهای تماسی و بیماریهای زمینهای چشمی مانند خشکی شدید چشم و دیستروفی قرنیه است.
وی افزود: عوامل میکروبی متعددی میتوانند باعث ایجاد زخم عفونی قرنیه شوند که شامل باکتریها (مانند استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس)، قارچها (کاندیدا، فوزاریوم)، ویروسها (تبخال چشمی، زونا) و تکیاختهها (آکانتاموبا) هستند. وی تأکید کرد که بیماری آکانتاموبا بهویژه در افرادی که از لنزهای تماسی استفاده میکنند و یا با آب استخر در تماس هستند، شیوع بیشتری دارد.
فیضی در خصوص روشهای تشخیص زخم عفونی قرنیه، گفت: معاینه با اسلیت لمپ و رنگآمیزی فلورسئین از مهمترین تکنیکهای تشخیصی هستند. همچنین، انجام نمونهبرداری از قرنیه و آزمایشهای میکروسکوپی و کشت میکروبی بهمنظور شناسایی دقیق عامل عفونت ضرورت دارد.
وی در خصوص درمان این بیماری، بیان کرد: بسته به نوع عامل عفونت، روشهای درمانی متفاوت است. برای زخمهای باکتریایی از آنتیبیوتیکهای موضعی قوی و در صورت لزوم از داروهای دیگر استفاده میشود. در زخمهای قارچی، درمان با داروهای ضدقارچ موضعی و خوراکی انجام میپذیرد. همچنین برای درمان زخمهای ویروسی مانند تبخال چشمی، از داروهای ضدویروس مانند آسیکلوویر استفاده میشود. در موارد شدید، ممکن است نیاز به پیوند قرنیه یا پیوند ملتحمه باشد.
دبیر علمی هفتمین همایش چشمپزشکی، با تأکید بر اهمیت پیشگیری از زخم عفونی قرنیه گفت: این بیماری یک اورژانس چشمپزشکی است که نیاز به تشخیص فوری و درمان مناسب دارد. توصیه میشود افرادی که در معرض خطر هستند، از جمله کشاورزان و کاربران لنزهای تماسی، به بهداشت چشمی خود توجه کرده و در صورت مشاهده علائم مشکوک، بهسرعت به چشمپزشک مراجعه کنند.
وی افزود: با وجود پیشرفتهای علمی در چشمپزشکی، هنوز در تشخیص و درمان بیماریهای چشمی چالشهایی وجود دارد. هفتمین همایش چشمپزشکی مشترک که با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران، انجمن چشمپزشکی ایران و اساتید برجسته دانشگاهها برگزار میشود، فرصتی است برای مرور تازههای علمی و بررسی چالشهای موجود در این حوزه.
دبیر علمی این همایش همچنین به اهمیت این همایش برای آشنایی با تکنولوژیها و تجهیزات جدید چشمپزشکی اشاره کرد و گفت: این همایش فرصتی مغتنم برای متخصصان و پژوهشگران است تا نوآوریهای خود را به اشتراک بگذارند و با همکاران خود در راستای پیشرفتهای جدید در این حوزه همکاری کنند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد؛ این همایش بتواند تأثیر مثبتی در ارتقای خدمات چشمپزشکی در کشور داشته و گامی مؤثر در بهبود سطح سلامت بینایی جامعه بردارد.
هفتمین همایش مشترک مراکز تحقیقات چشم دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران با همکاری انجمن چشم پزشکی ایران از ۱ تا ۳ اسفند ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای بین المللی شهید بهشتی برگزار میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
آزمایشگاهها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند
کلسترول خوب در ابتلا به آب سیاه چشم نقش دارد
کار کردن در دوره سالمندی برای سلامت مفید است
وزارت بهداشت به وزارتخانه پزشکان تبدیل شده است
ارتباطات در مناطق زلزلهزده حسینیه خوزستان پایدار است
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند
برنامه جامع سیاستهای کلان آموزش پزشکی تدوین و عملیاتی می شود
ارتقاء فناوریهای نوآورانه در صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان
۲.۷ میلیارد سابقه داده در اینترنت فاش شد
آمار متقاضیان آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ اعلام شد
ارتقای فرآوردههای نفتی با تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته
دیپ سیک آینده فناوری چین را روشن کرد
اینفوگرافیک نحوه پرینت و رفع نقص کارت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
آمادگی و هماهنگی کامل برای برگزاری آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری
جزئیات جلسه وزیر علوم با کمیسیون آموزش درباره قتل امیرمحمد خالقی
تاکید بر اجرای مفاد توافق جامع ایران و روسیه در همکاریهای علمی
سلامت مردم «خط قرمز» سازمان غذا و دارو است
دولت نتوانست انتظارات پرستاران را برآورده سازد
نقش نظارتی آزمایشگاه مرجع در حوزه غذا قابل کتمان نیست
مصرف کمتر سوخت و کاهش آلاینده با روغن موتور نانویی
وزیر علوم: امنیت اطراف شریف را از شهردار تهران مطالبه خواهم کرد
گوگل پلی هشدارهای کیفیتی برای اپها را نمایش میدهد
شایعترین بیماریهای شبکیه از نوزادی تا کهنسالی را بشناسیم
از کسری بودجه دارویار تا عهدشکنی تامین اجتماعی
اسامی ۱۵ دستگاه متقاضی جذب نخبگان مشخص شد
وزارت علوم بازداشت دانشجویان در تجمعات دانشجویی را تکذیب کرد
میوهای با خواص ضد سرطان
نحوه پاسخگویی به سوالات آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ مشخص شد
بررسی چالش های حوزه دارو؛ از کسری بودجه دارویار تا عهدشکنی تامین اجتماعی
مصرف ماست احتمال ابتلا به سرطانهای کُشنده را کاهش میدهد