میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات جالبی به رهبری شرکت میکروپورتکنولوژیز (Micropore Technologies)، دانشگاه استراسکلاید (University of Strathclyde) و چند مرکز تحقیقاتی دیگر در حال انجام است که بر روی نقش و چگونه تاثیر هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی بر توسعه و تولید واکسنها و داروهای مبتنی بر mRNA تمرکز دارد. این پروژه به صورت یک برنامه پیشگامی و با بودجه بیش از ۴۴۰ هزار پوند از سوی Innovate UK انجام میشود که در آن به بررسی فرآیندهای سریعتر در پزشکی ژنومیک میپردازد و در آن تحلیل DNA برای درک ساختار ژنتیکی به منظور درمان سرطان، بیماریهای نادر یا تولید واکسنهای جدید به صورت ویژه مورد بررسی قرار میگیرد.
این مطالعه بر روی آزمایش نانوذرات لیپیدی متمرکز است که RNA را برای انتقال به سلولها کپسوله میکنند. RNA که در تمام سلولهای زنده وجود دارد، به بدن امکان میدهد سلولها را بسازد یا به چالشهای ایمنی پاسخ دهد، در حالی که mRNA دستورالعملهای ژنتیکی را برای ایجاد سلولها حمل میکند.
این کنسرسیوم توسط شرکت میکروپورتکنولوژیز (Micropore Technologies)، هدایت میشود که یکی از شرکتهای تولیدکننده دارو است. محققانی از دانشگاههای نورثومبریا، تیساید و استراسکلاید نیز در این پروژه همکاری دارند.
پروفسور ایوون پری، رئیس مؤسسه داروسازی و علوم زیستپزشکی دانشگاه استراسکلاید، اظهار داشت: «این تحقیق پتانسیل ایجاد تحول در توسعه و تولید داروهای ژنومیک را دارد. هدف ما این است که با اعمال یادگیری ماشینی به این فرآیندهای پیچیده، پیشرفتهای قابل توجهی در سرعت و اثربخشی درمانها ایجاد کنیم. ما خوشحالیم که تخصص خود را در آزمایش نانوذرات به این برنامه همکاری اضافه میکنیم.»
پروفسور وی لوک وو از دانشگاه نورثومبریا، استاد یادگیری ماشینی، چالشها و اهداف این مطالعه را چنین توضیح داد: «توسعه داروهای ژنومیک پیچیده است و کپسولهسازی اسیدهای نوکلئیک درون نانوذرات محافظ، احتمالاً حیاتیترین مرحله در فرآیند تولید است. طراحی تجهیزات فرآیند، رویکرد عملیاتی، فرمولاسیون و محصول فعال، همه بر رفتار این داروهای درونسلولی تأثیر میگذارند و رویکردهای فعلی برای درک این رفتارها بسیار زمانبر است. این موضوع مانعی برای توسعه و تولید بهموقع و موفق داروهای درونسلولی با استفاده از نانوذرات ایجاد میکند.»
او افزود: «هدف ما این است که از یادگیری ماشینی برای شناسایی و یادگیری این روابط پیچیده استفاده کنیم و مدلهایی بسازیم که بتوانند توسعه فرمولاسیون را تسریع کنند. این امر بهبودی چشمگیر در سرعت و کارایی پیشرفت داروهای ژنومیک از مرحله کشف تا کاربرد واقعی در پیشگیری و درمان بیماریها ایجاد خواهد کرد.»
شرکت میکروپورتکنولوژیز که بهدلیل فناوری Advanced Crossflow شناخته شده است، مدلهای یادگیری ماشینی را همراه با محققان دانشگاهی برای افزایش کارایی فرمولاسیون دارو بهکار خواهد گرفت.
دیو پالمر، مدیر فنی میکروپورتکنولوژیز گفت: «ما مشتاق همکاری با شرکای خود هستیم تا از یادگیری ماشینی برای تسریع توسعه اولیه در مقیاس آزمایشگاهی و مسیر تولید استفاده کنیم و فرآیند تولید را بهبود بخشیم و در نهایت داروهای ژنومیک جدید را بسیار سریعتر از گذشته به مرحله استفاده برسانیم.»
منبع : خبرگزاری مهر
یورش به خانهها در آلمان برای پاکسازی فضای مجازی
زنگ خطر ورود ویروس «فلج اطفال» به ایران
ورود وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
الماس ۴۰ برابر قدرتمندتر از نمونه واقعی ساخته شد
رئیس جمهور از برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی رازی تقدیر کرد
احتمال برخورد سیارک قاتل زمین با ماه
آزمایشگاهها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند
کلسترول خوب در ابتلا به آب سیاه چشم نقش دارد
کار کردن در دوره سالمندی برای سلامت مفید است
وزارت بهداشت به وزارتخانه پزشکان تبدیل شده است
ارتباطات در مناطق زلزلهزده حسینیه خوزستان پایدار است
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند
برنامه جامع سیاستهای کلان آموزش پزشکی تدوین و عملیاتی می شود
ارتقاء فناوریهای نوآورانه در صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان
۲.۷ میلیارد سابقه داده در اینترنت فاش شد
آمار متقاضیان آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ اعلام شد
ارتقای فرآوردههای نفتی با تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته
دیپ سیک آینده فناوری چین را روشن کرد
اینفوگرافیک نحوه پرینت و رفع نقص کارت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
آمادگی و هماهنگی کامل برای برگزاری آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری
جزئیات جلسه وزیر علوم با کمیسیون آموزش درباره قتل امیرمحمد خالقی
تاکید بر اجرای مفاد توافق جامع ایران و روسیه در همکاریهای علمی
سلامت مردم «خط قرمز» سازمان غذا و دارو است
دولت نتوانست انتظارات پرستاران را برآورده سازد
نقش نظارتی آزمایشگاه مرجع در حوزه غذا قابل کتمان نیست
مصرف کمتر سوخت و کاهش آلاینده با روغن موتور نانویی
وزیر علوم: امنیت اطراف شریف را از شهردار تهران مطالبه خواهم کرد
گوگل پلی هشدارهای کیفیتی برای اپها را نمایش میدهد
شایعترین بیماریهای شبکیه از نوزادی تا کهنسالی را بشناسیم
از کسری بودجه دارویار تا عهدشکنی تامین اجتماعی