میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، «بررسی و بهینهسازی شرایط دارورسانی هدفمند استنشاقی با استفاده از نانوذرات بیوسنتزشده اکسیدآهن جهت درمان سرطان ریه» رساله دکتری ناهیده جعفری است، که با راهنمایی موسی محمدپور فرد انجام شده است.
جعفری با مدرک دکتری تخصصی مهندسی شیمی از دانشگاه تبریز درباره این طرح توضیح داد: در بین روشهای درمانی موجود، شیمیدرمانی علیرغم تمامی آسیبهای شناخته شدهاش، هنوز هم بخش ثابتی از درمان بسیاری از سرطانها و تومورها به شمار میرود. در این روش داروها به بیمار تزریق میشوند تا همراه جریان خون به سلولهای سرطانی برسند. همین باعث میشود دارو در سراسر بدن پخش شود و به بافتهای سالم بدن بیمار هم آسیب برساند. در نتیجه بیمار نه تنها دوز کافی را از دارو دریافت نکرده است، بلکه دچار آسیبهای تازهای نیز میشود.
وی افزود: علاوه بر این برخی ارگانها مانند ششها به دریافت خون کمتری نیاز دارند و همین استفاده از جریان خون را برای شیمیدرمانی آنها بسیاردشوار میکند، بنابراین روشی نیاز هست تا این عوارض به حداقل رسانده شوند.سیستم دارورسانی هدفمند مغناطیسی با هدف کاهش عوارض جانبی ناشی از مصرف داروها دارو را دقیقاً به ناحیه مورد نظر درون بدن میرساند.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: دارورسانی از طریق سیستم تنفسی یک تکنولوژی در حال پیشرفت است که در آن دارو با استفاده از تنفس به درون ریهها فرو برده میشود و از طریق سلولهای پوششی حفرهدار ریه وارد جریان خون میشود، تحویل دارو به ریهها با استنشاق یک روش درمانی هدفمند برای بیماریهای تنفسی است که باعث رسیدن دوز مناسب به منطقه آسیب دیده میشود. علاوه براین، استنشاقکنندههای قابل حمل، مصرف دارو را برای بیمار راحت میکنند.
وی تصریح کرد: امروزه به دلایل مختلفی مثل آلودگی هوا، استعمال دخانیات، شیوع ویروسهای جدید و متنوع، بیماریهایی دستگاه تنفسی مثل آسم، سرطان ریه، یا بیماری کویید ۱۹، بسیار رایج شده و آمار مرگومیر بالایی دارند.
وی تأکید کرد: این پژوهش دارورسانی استنشاقی به ریه را با استفاده از مدل سهبعدی پرینت شده، انجام داده است که طی آن نانوذرات اکسیدآهن با استفاده از ریزجلبک دونالیلا سالینا و آمینو اسید آسپارتیکاسید بیوسنتز میشوند تا علاوه بر کاهش اثرات سمیت آن، به دلیل وجود برخی مواد زیستی فعال اثرات ضدباکتریایی و ضدسرطانی نیز اعمال کنند. طی این روش، مجموعه دارو و نانوذرات تحت میدان مغناطیسی دقیقاً به محل آسیبدیده هدایت و در آنجا متمرکز میشوند. شرایط دارورسانی هم در نهایت بهینه میشوند تا بهترین اثرپذیری را در درمان بیماری ایجاد کند.
جعفری در پایان خاطر نشان کرد: از دستاوردهای این پژوهش، در درمان تمامی بیماریهایی که دستگاه تنفسی را درگیر میکنند میتوان استفاده کرد، علاوه بر این با تأیید نتایج مثبت در این مرحله، میتوان این نوع از دارورسانی را با استفاده از نانوذرات بیوسنتز شده و شرایط بهینه دارورسانی بدست آمده بر روی مدل حیوانی و درنهایت مرحله بالینی به اجرا درآورد.
منبع : خبرگزاری مهر
بدون مشورت پزشک حجامت انجام ندهید
خواص خاص آویشن؛ از درمان عفونت تا کنترل فشار خون
راهکاری برای افزایش طول عمر افراد مسن
تعامل وزارت بهداشت و پلیس راهور برای کاهش حوادث جادهای
خطرات پنهان هوای آلوده برای مادران باردار و نوزادان
آیین تجدید میثاق دانشگاهیان با آرمانهای امام خمینی (ره) فردا برگزار می شود
اجرای آئیننامه جدید استخدامی و رفع موانع اجرایی در دستور کار
پذیرش دانشجوی بدون آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه خواجه نصیر
واکسن Prevenar 20 را تزریق نکنید
طراحی نوآورانه دستگاه تشخیص برهمکنش مواد در دانشگاه تهران
برترین دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی معرفی شدند
این واکسن قاچاق را تزریق نکنید
اعزام هیئت تجاری ایرانی به نمایشگاه بینالمللی چایناپلاس ۲۰۲۵
ایران موفق به تولید داروهای سلتراپی و ژن درمانی شد
ارتقای ۳۳ پلهای جایگاه علمی کشور پس از انقلاب اسلامی ایران
قدردانی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از خدمات «سید حسن هاشمی»
ارتقاء ۳۳ پلهای جایگاه علمی کشور پس از انقلاب اسلامی ایران
مهلت انتخاب واحد و درخواست مهمانی برای دانشجویان پیام نور تمدید شد
دهمین دوره برگزاری «هفته آگاهی از مغز» برگزار میشود
بررسی کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی بازساختی در کنگره بینالمللی وانا
گوگل کارمندانش را برای اخراج آماده می کند
اولویت و مقدمه حل مشکلات نظام سلامت
هشدار یک جراح پلاستیک برای انجام روشهای غیر جراحی زیبایی
دانش و مهارت جراحان باید به روز شود
وضعیت شاخص سلامت روان کادر درمان مطلوب نیست
جشنواره غذا در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد
سازمان نظام روانشناسی بعد از انقلاب ۷۰ هزار عضو فعال دارد
جشن صنعتی شدن فناوری فضایی سال آینده برپا میشود
خوشه استارلینک با پرتاب ۲۲ ماهواره وسیع تر شد
سازمان نظام روانشناسی و مشاوره؛ بعد از انقلاب ۷۰ هزار عضو فعال دارد