میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، مراسم بزرگداشت دکتر عباداله محمودیان استاد پیشکسوت دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف، عصر روز شنبه ۱۵ دیماه سال ۱۴۰۳در سالن جابربن حیان این دانشگاه، برگزار شد.
در ابتدای برنامه دکتر سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: خوشحالم که شاگردی با دکتر محمودیان را در کارنامه علمی خود دارم. در سال۱۳۷۴ اولین استاد بنده مرحوم محمودیان بود که درس ریاضی یک را با افتخار با ایشان گذراندم.
وی افزود: دکتر محمودیان با تلاش علمی خود نقش مهمی در تقویت و ارتقای علمی دانشگاه و گسترش علم و فناوری و کمک به توسعه همه جانبه ریاضیات در کشور ایفا کرده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: فقدان دکتر محمودیان ضایعه بزرگی به جامعه علمی کشور وارد کرد و جایگزین کردن فردی با ظرفیت بالای علمی ایشان شاید سالها و حتی قرنها به طول انجامد.
رئیس دانشگاه افزود: تربیت استعدادهای ریاضی و ترویج علم در کشور از جمله اقدامات دکتر عبادالله محمودیان استاد پیشکسوت دانشگاه صنعتی شریف بود.
دکتر موسوی در ادامه اظهار داشت: دکتر محمودیان همیشه برای من نمونه بارز اخلاقمداری، ایثار و فداکاری بود و زمانی که خبر بیماری و بستری شدن ایشان را در بیمارستان شنیدم، بلافاصله ادای دین کرده و برای ملاقات ایشان در بیمارستان حاضر شدم، اما متاسفانه طولی نکشید که خبر فقدان ایشان به بنده رسید و بسیار از این خبر دگرگون و متاثر شدم برای ایشان طلب آمرزش و مغفرت و برای خانواده ایشان صبر و سلامتی از خداوند مسئلت دارم.
در ادامه برنامه دکتر حمیدرضا فنایی رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی گفت: دکتر محمودیان در طول فعالیت علمی خود علاوه بر آثار، کتب و مقالاتی که داشتند بالغ بر ۱۰۰ سخنرانی علمی راجع به ترویج علم ریاضی ایراد کردند که در نوع خود بینظیر است.
وی افزود: چهره حمایتی و خیرخواهانه دکتر محمودیان همیشه زبانزد خاص و عام بود. ایشان همواره پیگیر امور دانشجویان المپیادی بود و بررسی مشکلات استادان و اعضای هیئت علمی را همواره در برنامه خود داشت.
دکتر فنایی افزود: در دوران ریاست دکتر محمودیان در دانشکده ریاضی، ایشان هرگز منتظر بخشنامه و مصوبه نمیماند و خود در لحظه امور مهم را مدیریت میکرد.
رئیس دانشکده ریاضی از استاد محمودیان به عنوان یک شخصیت علمی برجسته یاد کرد و افزود: وی علاقمند به مجادله علمی و اثبات مسائل ریاضی بود تا جایی که به گفته اطرافیانش حتی حین بستری در بخش آی سی یو بیمارستان با پرستاران و همکاران بخش به بحث علمی و حل مسائل ریاضی میپرداخت.
در ادامه برنامه دکتر سیاوش شهشهانی استاد دانشکده ریاضی دانشگاه نیز طی سخنانی به بیان خاطراتی از دکتر محمودیان پرداخت.
وی به سابقه آشنایی با زندهیاد محمودیان اشاره کرد و گفت: آشنایی من با ایشان به قبل از دوران انقلاب باز میگردد، از طریق یکی از دوستانم شنیده بودم زمان دانشجویی در دانشگاه تهران ایشان همیشه برای شاگرد اولی رقابت سختی با رقبای خود داشتند.
وی افزود: با استاد محمودیان همیشه بر سر تاریخ تولدمان بحث داشتیم. من اصرار داشتم که تاریخ تولدم با تاریخ تولد خیام همزمان است اما ایشان در تاریخ ۲۸ اردیبهشت به دنیا آمده بودند و به صورت مستند ثابت کردند که تاریخ تولدش با خیام ریاضیدان بزرگ دنیا یکی است.
در ادامه برنامه دکتر علی شریفیزارچی استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی به نقش حمایتگری دکتر محمودیان اشاره کرد و افزود: دکتر محمودیان استاد مریم میرزاخانی نابغه و اسطوره ریاضی دنیا بود و اولین مقاله مریم هم با همکاری دکتر محمودیان به چاپ رسید و قطعا این مهم یک اتفاق و شانس نبوده و همراهی و همدلی ایشان با دانشجویانش مثال زدنی است.
وی گفت: عیار هر انسان را باید در سختیها سنجید و دکتر محمودیان از جمله انسانهایی بود که همیشه در سختیها و مشکلات به عنوان یک دوست صمیمی حاضر بودند و زمانی که من خبر فقدان ایشان را شنیدم گویی پدر خودم را از دست دادم.
در ادامه مراسم دکتر بیژن ظهوری زنگنه ضمن تسلیت به جامعه علمی کشور و خانواده محمودیان به بیان خاطراتی از ایشان پرداخت.
وی به ویژگیهای اخلاقی دکتر محمودیان اشاره کرد و افزود: صراحت لهجه، پیگیری و سماجت در امور، همدلی با دانشجویان از نکات بارز شخصیتی ایشان بود.
در پایان این برنامه لوح تقدیری از سوی دبیر انجمن فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف به خانواده دکتر عباد اله محمودیان اهدا شد.
منبع : خبرگزاری مهر
آلودگی هوا ادامه یافت؛ اسپریهای تنفسی کمیاب شد
ساخت دیپ فیک مستهجن در انگلیس جرم شد
وزیر ارتباطات: به دنبال هوشمندسازی انرژی در کشور هستیم
پایداری ارتباطات در روستاهای بخش «دژگاه» شهر «دهرم» استان فارس
پاسخ یک فناور به نگرانیها درباره شیوع ویروس جدید در چین
فقط ۲۸ درصد رشتههای علوم انسانی کد استخدامی دارند
تلویزیونهای اوال ای دی با هوش مصنوعی و رفرش ریت ۱۶۵ هرتز از راه رسید
تشکیل کارگروهی برای ارائه راهکارهای علمی در تغییر الگوی مصرف انرژی
یک نانوداروی تزریقی میتواند به سرعت خونریزی را بند بیاورد
طلای ناب سلامتی برای نوزاد و مادر
شایع ترین اشتباهاتی که در بیمارستان ها رخ می دهد
ردپای سلبریتی ها در ترغیب مردم به عملهای زیبایی دندان
حفظ اکوسیستم دریا با راهکار فناوری؛ قرارداد با کشتیرانی برای تجهیز کشتیها به «سیستم مدیریت آب توازن»
بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری
شاید سال آینده آزمایش های تخصصی بیماران حذف شود
ویتامین D از شکستگی یا افتادن در افراد مسن جلوگیری نمی کند
کدام افراد مستعد ابتلا به «زونا» هستند؟
سن ابتلای آلزایمر به ۴۵ سال رسید
تقویم انتخاب واحد نیمسال دوم دانشگاه آزاد اعلام شد
فراخوان ثبتنام در سومین دوره جشنواره قرآنی - فرهنگی و هنری شهید آوینی منتشر شد
هر جا محدودیت، فشار، جنگ و خیانت شکل گرفت محل تولد مقاومت است
ضرورت تمرکز بر شبکهسازی نخبگان و انتقال تجربیات به پژوهشگران جوان
شایع ترین ویروس تنفسی را بشناسید
انتصاب عضو شورای عالی برنامهریزی آموزشعالی
دو عامل تاثیرگذار در پیر شدن مغز
ثبتنام نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ آغاز شد
ثبتنام نهمین دوره طرح شهید احمدی روشن تا ۳۰ دیماه ادامه دارد
راهکار پژوهشگران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برای ناترازی انرژی
سقط جنین میتواند روابط زوجین را تحت تاثیر قرار دهد
رابط مغز و تراشه افکار را به گفتار رمزگشایی کرد