میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مریم کاشانیان درباره خطر آنفلوانزا در دوران بارداری و اهمیت واکسیناسیون اظهار کرد: تشخیص به موقع و انجام درمانهای بی خطر برای زنان باردار میتواند به کاهش علائم و کوتاه کردن دوره بیماری کمک کند. بهترین روش برای پیشگیری از آنفلوانزا، تزریق واکسن سالانه است که این واکسن در دوران بارداری بی خطر است.
وی با بیان اینکه آنفلوانزا یک بیماری شایع تنفسی است که در پاییز و زمستان شیوع مییابد، افزود: این بیماری در زنان باردار با شدت بیشتری بروز میکند و این به علت تغییرات فیزیولوژیک است که در طول بارداری در بدن مادر اتفاق میافتد.
جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیب طب مادر و جنین ادامه داد: این تغییرات شامل افزایش ضربان قلب مادر، نیاز به اکسیژن بیشتر، کاهش حجم تنفسی و تضعیف سیستم ایمنی بدن است که به همین دلیل این بیماری میتواند با شدت بیشتری در زن باردار بروز کند.
به گفته وی علائم آنفلوانزا در زنان باردار مشابه جمعیت عمومی و سایر افراد غیر باردار است که شامل تب (معمولاً ۳۷.۸ تا ۴۰ درجه)، سردرد، دردهای عضلانی، تنگی نفس، سرفه خشک، آبریزش از بینی، گلو درد و ضعف عمومی بدن میشود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تشخیص و شروع سریع درمان مناسب آنفلوانزا را مهم دانست و گفت: زنان باردار و نیز پس از زایمان اگر مشکوک یا مبتلا به آنفلوآنزای تأیید شده بودند باید فوراً درمان دریافت کنند. تستهای آزمایشگاهی تشخیصی آنفلوانزا نیز در این افراد مانند سایر بیماران پرخطر است.
وی با بیان اینکه زنان باردار در طول دوره بارداری و تا دو هفته بعد از زایمان در صورت ابتلاء به ویروس آنفلوانزا در خطر ابتلای شدیدتر به این بیماری قرار دارند، خاطرنشان کرد: تغییرات فیزیولوژیک در یک زن باردار او را مستعد بیماری شدیدتر میکند.
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران از واکسیناسیون به عنوان بهترین روش برای پیشگیری از ابتلاء به آنفلوانزا یاد کرد و افزود: به تمام زنان باردار توصیه جدی شود که واکسیناسیون آنفلوانزا را در هر سنی بارداری که هستند، حتماً انجام دهند.
کاشانیان تاکید کرد: به دلیل اینکه این بیماری با شدت بیشتر در زنان باردار رخ میدهد، در سال ۲۰۱۲ سازمان بهداشت جهانی، این گروه را از نظر واکسیناسیون آنفلوانزا در بالاترین اولویت پیشنهاد کرد تا بتوان از ابتلاء و یا شدت بیماری در آنها پیشگیری کرد.
وی تصریح کرد: ویروس آنفلوانزا از جفت عبور نمیکند یا اینکه به ندرت عبور میکند اما دیده شده که ابتلاء به این ویروس با وجود عدم عبور از جفت میتواند برخی عوارض را به دنبال داشته باشد. تب ناشی از آنفلوانزا، به خصوص در سه ماه اول بارداری، میتواند منجر به ایجاد برخی ناهنجاریهای مادرزادی مثل شکاف کام، نقایص لوله عصبی، هیدروسفالی و نقایص قلبی شود. خطرات دیگری که ابتلاء به این بیماری میتواند ایجاد کند، افزایش ریسک سقط جنین، زایمان زودرس، کمبود وزن جنین و تأخیر رشد داخل رحمی جنین و حتی مرگ جنین است البته این عوارض شایع نیستند اما احتمال ایجاد آنها وجود دارد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا میتواند حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد در زن باردار ایمنی ایجاد کند و در صورت ابتلاء به بیماری هم میتواند شدت آن را کاهش دهد، گفت: واکسیناسیون تا ۴۰ درصد ریسک بستری شدن، میزان مرگ جنین داخل رحم، میزان سقط و ریسک زایمان زودرس و رشد کم جنین داخل رحم را کاهش میدهد.
به نقل از وزارت بهداشت کاشانیان خاطرنشان کرد: غیر از آنتیبادی که از طریق جفت به جنین میرسد، حتی آنتیبادی که در شیر مادر ترشح میشود هم میتواند در دوران شیردهی در نوزاد محافظت ایجاد کند و میزان بستری شدن و مرگ و میر در اثر ابتلاء به آنفلوانزا در نوزادان تا شش ماهگی را هم به شدت کاهش دهد.
منبع : خبرگزاری مهر
ساخت دیپ فیک مستهجن در انگلیس جرم شد
وزیر ارتباطات: به دنبال هوشمندسازی انرژی در کشور هستیم
پایداری ارتباطات در روستاهای بخش «دژگاه» شهر «دهرم» استان فارس
پاسخ یک فناور به نگرانیها درباره شیوع ویروس جدید در چین
فقط ۲۸ درصد رشتههای علوم انسانی کد استخدامی دارند
تلویزیونهای اوال ای دی با هوش مصنوعی و رفرش ریت ۱۶۵ هرتز از راه رسید
تشکیل کارگروهی برای ارائه راهکارهای علمی در تغییر الگوی مصرف انرژی
یک نانوداروی تزریقی میتواند به سرعت خونریزی را بند بیاورد
طلای ناب سلامتی برای نوزاد و مادر
شایع ترین اشتباهاتی که در بیمارستان ها رخ می دهد
ردپای سلبریتی ها در ترغیب مردم به عملهای زیبایی دندان
حفظ اکوسیستم دریا با راهکار فناوری؛ قرارداد با کشتیرانی برای تجهیز کشتیها به «سیستم مدیریت آب توازن»
بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری
شاید سال آینده آزمایش های تخصصی بیماران حذف شود
ویتامین D از شکستگی یا افتادن در افراد مسن جلوگیری نمی کند
کدام افراد مستعد ابتلا به «زونا» هستند؟
سن ابتلای آلزایمر به ۴۵ سال رسید
تقویم انتخاب واحد نیمسال دوم دانشگاه آزاد اعلام شد
فراخوان ثبتنام در سومین دوره جشنواره قرآنی - فرهنگی و هنری شهید آوینی منتشر شد
هر جا محدودیت، فشار، جنگ و خیانت شکل گرفت محل تولد مقاومت است
ضرورت تمرکز بر شبکهسازی نخبگان و انتقال تجربیات به پژوهشگران جوان
شایع ترین ویروس تنفسی را بشناسید
انتصاب عضو شورای عالی برنامهریزی آموزشعالی
دو عامل تاثیرگذار در پیر شدن مغز
ثبتنام نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ آغاز شد
ثبتنام نهمین دوره طرح شهید احمدی روشن تا ۳۰ دیماه ادامه دارد
راهکار پژوهشگران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برای ناترازی انرژی
سقط جنین میتواند روابط زوجین را تحت تاثیر قرار دهد
رابط مغز و تراشه افکار را به گفتار رمزگشایی کرد
همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی برگزار میشود