میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، شرکت دانش بنیان دکتر غنوی در سال ۱۳۹۱ تاسیس شد و در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارد. این شرکت تاکنون مستندات سه داروی کروناسیف، دیکلودیپین و سیلدیپین را بر اساس ثبت اختراع بینالمللی به سازمان غذا و دارو ارائه داده است، که اسپری کروناسیف به تولید صنعتی رسیده است. کارخانه شرکت دارای سه بخش شامل نیمه جامدات، جامدات و بخش اتاق تمیز (Clean Room) است.
جلال الدین غنوی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان دکتر غنوی در توضیح طرح استفاده از سیاهدانه در درمان سرطان ریه گفت: در سال های اخیر، با توجه به تکامل همزمان گیاهان با بشر، استفاده از داروهای جدید بر پایه مواد طبیعی با استقبال زیادی روبرو شده است که نمونه آن داروی تاکسول (استخراج شده از پوست درخت سرخدار که در درمان سرطان پستان کاربرد دارد) است که با حداقل عارضه بر روی سلولهای سالم به خوبی سلولهای سرطانی را نابود میکند. از طرفی این داروها نسبت به داروهای شیمیایی ارزانتر بوده و عوارض کمتری دارند اما روش های انتقال ماده موثره این گیاهان به سلول های سرطانی هنوز یکی از چالش های اساسی است و تهیه ماده موثره به شکل خالص و در موضع خاص تاکنون جز موارد انگشت شمار استفاده نشده است.
وی ادامه داد: در دنیای امروزی، نسبت بیماران مبتلا به سرطان به کل جامعه به سرعت رو به افزایش است. در این میان، متاسفانه به دلیل استفاده از سیگار، قلیان و آلایندههای صنعتی، تعداد مبتلایان به سرطان ریه سیر صعودی دارد با توجه به تایید اغلب کشورهای دنیا درباره استفاده از گیاهان دارویی با اثربخشی اختصاصی بر روی مجاری تنفسی بر آن شدم تا از اثرات شناخته شده متعدد تیموکینون (ماده موثره اصلی گیاه سیاهدانه) بر روی سلولهای سرطان ریه و اثر آپوپتتیک آن که در ساختار ریه جهت حذف سلول های سرطانی، را در فرمولاسیون اسپری تنفسی استفاده کنم.
غنوی ادامه داد: از دیگر مزیتهای استفاده از این گیاه این است که در غلظت های سمیت سلولی (سیتوتوکسیسیته) بر روی سلول های سرطان ریه، هیچگونه اثر سمی بر روی سلولهای سالم (براساس اغلب مستندات چاپ شده) ندارد. از آنجایی که پایداری تیموکینون و نگهداری آن به عنوان دارو چالش بزرگی محسوب میشود، استفاده از روش اسپری لیپوزومال و دارورسانی هوشمند بر اساس ثبت اختراع بین المللیUS Patent No. ۹,۶۱۷,۵۶۲ به عنوان روشی بدیع که تاکنون در دنیا مشابهی ندارد، به ستاد «توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی» ارائه شد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان دکتر غنوی در خصوص اینکه تا کنون چه مراحلی از این طرح پیش رفته است، خاطرنشان کرد: استخراج روغن سیاهدانه پس از انتخاب بهترین بذر با استفاده از دستگاه Cold Press و پیش تیمار بذر سیاهدانه در نیتروژن مایع، انجام شد. نتایج با روش استخراج به کمک امواج میکرو ویو مقایسه شد و تخلیص تیموکینون با استفاده از تکنیکهای کروماتوگرافی و HPLC انجام گرفت. در ادامه، اثرات سمیت سلولی تیموکینون بر روی سلولهای سرطانی A۵۴۹ و سلولهای نرمال HGF بررسی شد. همچنین فرمولاسیون پیشرفته و هوشمند دارو و استفاده آن به شکل کاملا انحصاری در اسپری های تنفسی انجام شده و در مرحله انجام کارآزمایی بالینی در بیمارستان مسیح دانشوری است. این طرح تحت حمایت های مادی و معنوی ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی است.
این فعال فناور در پایان ابراز گفت: اعضای این تیم تخصصی شامل دو فیتوشیمیست، بیوتکنولوژیست پزشکی، انکولوژیست و فوق تخصص ریه هستند و اثر بالینی اسپری لیپوزومال تیموکینون را پس از دریافت مجوز بر بیماران مبتلا به سرطان ریه مورد آزمون قرار خواهند داد.
در صورتیکه این طرح، با موفقیت بر اساس نظر کمیته های تخصصی پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی و نیز مجوز کمیته اخلاق پزشکی ادامه یابد، پس از اخذ مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو به عنوان داروی مکمل در سبد دارویی بیماران مبتلا به سرطان ریه قرار خواهد گرفت.
منبع : خبرگزاری مهر
مواجهه فعالانه حوزه علمیه در هوش مصنوعی
ضرورت توجه تصمیم گیران حوزه سلامت به مشکلات آزمایشگاههای تشخیص طبی
تفاهم مهم معاون علمی رئیسجمهور و رئیس کل بانک مرکزی در حمایت از زیست بوم فناوری دیجیتال
مهلت ثبتنام چهلودومین دوره دستیاری فوقتخصصی پزشکی تمدید شد
زمان ثبتنام در مرحله تکمیل ظرفیت دورههای علمی کاربردی به اول بهمن موکول شد
ایجاد شعبه دانشگاه شریف در سازمان ملل
۹۰۰ طلبه در طرح نظام جامع اندیشه اسلامی شرکت میکنند
قهوه مغز افراد مبتلا به بیماریهای قلبی را تقویت میکند
رصد ۷۰ شهاب در یک ساعت؛ «بارش شهابی ربعی» مهمان آسمان شبهای زمستانی در ایران
۵ آزمون ارزیابی ویژه گروه علوم پزشکی با حضور هزار داوطلب برگزار شد
زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم
آنتی بیوتیکها خطر زوال عقل را افزایش میدهند؟
تصمیم اشتباهی که حق مادری را میگیرد
آزمون کارشناسان رسمی دادگستری ۲۰ دی برگزار میشود؛ توزیع کارت آزمون از ۱۷ دی
۳ استان کشور در چاه جمعیتی قرار دارند
پیام پایان سال دوروف سانسور محتوا در اروپا را فاش کرد
چارچوب تبادل داده در نظام سلامت تدوین میشود
سرپرست دانشگاه صنعتی شیراز منصوب شد
خبر خوش برای بیماران نادر
اخبار جعلی شهروندان انگلیسی را برای هیچ و پوچ به خیابان کشاند
برنامه مشترک معاونت علمی و صندوق نوآوری برای حمایت از شرکتهای نوپا
ضرورت حکمرانی داده برای رفع انواع ناترازیها
کنسرسیوم مطالعات آینده هوش مصنوعی تشکیل شد
برگزاری دوره آموزش خلبانی پهپاد سمپاش برای مددجویان کمیته امداد
اوکراین پهپادهای رهگیری دشمن را آزمایش می کند
سه استان کشور در چاه جمعیتی قرار دارند
روند افزایشی مهاجرت متخصصان زنان نگران کننده است
پیرصالحی: اصلاح قیمت داروهای زیان ده آغاز شد
هشدار دستجردی درباره آینده جمعیتی کشور
پیام پایان سال تلگرام سانسور محتوا در اروپا را فاش کرد