میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازدانشگاه آزاد اسلامی، مراسم رونمایی از پوستر پنجمین رویداد ملی کرسی های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
جهان بین در این مراسم با بیان اینکه شروع بحث کرسی های آزاداندیشی به سال ۱۳۸۱ برمی گردد، گفت: در این سال مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای انجمن اهل قلم مطرح کردند که اگر بخواهیم در زمینه گسترش و توسعه واقعیِ فرهنگ و اندیشه و علم حقیقتاً کار کنیم، احتیاج داریم به اینکه از مواهب خدادادی و در درجه اوّل آزاداندیشی استفاده کنیم. این پیام مقام معظم رهبری در سال بعد نیز مورد تأکید قرار گرفت و رفته رفته مفهوم آزاداندیشی در شکل کرسی آزاداندیشی متعین شد و نهایتاً در سال ۱۳۸۵ در ۵۹۶ امین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی ضرورت راه اندازی کرسی های آزاداندیشی مصوب شد.
وی با بیان اینکه کرسی های آزاداندیشی از اهمیت زیادی برخوردار است، اظهار کرد: در آیات قرآن کریم حدود ۳۰۰ آیه وجود دارد که افراد را به تعقل، تفکر، تدبر و آزادی اندیشه دعوت می کند و حتی مثالهایی برای تفکر مطرح شده است. یکی از این نمونه ها آیه ۱۸ سوره زمر است. «فبشر عبادی الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولَئِکَ الَّذِینَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُولَئِکَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ».
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: خداوند در این آیه می فرماید کسانی که به اقوال مختلف گوش می کنند و بهترین راه را انتخاب می کنند، کسانی هستند که خداوند آنها را هدایت کرده و آنها صاحب خرد هستند. این فرمایش خداوند نیز به خوبی بیانگر اهمیت آزاداندیشی است.
جهان بین با بیان اینکه اهمیت آزاداندیشی در نهج البلاغه نیز آمده است، خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) در مفهوم آزادی اندیشه و بیان تأکید دارند و از عموم بیانات نهج البلاغه می توانیم متوجه شویم که اگر آزادی اندیشه و بیان نباشد، کبر حاکمان، افزایش خطای حاکمان و نفاق و دورویی جامعه به بار خواهد آمد.
وی تصریح کرد: براساس فرازهای نهج البلاغه حضرت علی (ع) بر آزادی مسئولانه تأکید می کنند، آزادی مسئولانه یعنی افراد در برابر آزادی خود مسئولیت پذیر بوده و سخن به حق و مشورت به عدل داشته باشند. ما نیز در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال آزادی مسئولانه هستیم و برای رسیدن به این آزادی مسئولانه باید فرهنگ گفت وگو به جای فرهنگ مجادله نهادینه شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: لازمه آزادی مسئولانه در بیان و قلم، آزادی اندیشه و فکر است.
جهان بین در ادامه با اشاره به موانعی که پیش روی برگزاری کرسی های آزاداندیشی بوده است، گفت: این موانع در ۴ حوزه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ساختاری قابل بررسی است. از جمله این موانع می توان به ذهنیت عدم وجود آزادی در دانشگاه ها (حوزه سیاسی)، ترس از توهین، مورد قضاوت قرار گرفتن، ضعف دانشجویان در استدلال و انتقاد و احساسی شدن (حوزه فرهنگی)، عدم شناسایی واقعی جایگاه کرسی ها در بین دانشجویان و اساتید و مشارکت پایین (حوزه اجتماعی) و نبود آیین نامه قوی(ساختاری) اشاره کرد.
وی ادامه داد: بحمدالله دانشگاه آزاد اسلامی توانست در چهار دوره گذشته این موانع را با آگاهی رفع کرده و کرسی های آزاداندیشی را به خوبی برگزار کند، ما در بحث های ساختاری، آیین نامه قوی تبیین کردیم تا کرسی ها با توجه به هر موضوعی جداگانه برگزار شود. همچنین در دانشگاه آزاد اسلامی یک متولی خاص برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی در نظر گرفته شد. در این کرسی ها دانشجویان و اساتید بسیار زیادی همکاری می کنند، یکی دیگر از دلایلی که باعث شد کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی موفق شود، رقابتی کردن آن بود.
جهان بین با بیان اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی در موضوع برگزاری کرسی های آزاداندیشی تلاشهای فراوانی صورت گرفته است، افزود: بحمدالله در این کرسی ها فهمیدند اگر حرفی بزنند کسی با آنها برخوردی نخواهد داشت. این یک نکته بسیار مهم است. کرسی های آزاداندیشی در کشور یخ زده بود و دانشگاه آزاد اسلامی توانست یخ آن را باز کند.
وی با بیان اینکه برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار مورد اقبال دانشجویان قرار گرفته است، گفت: در دوره اول این کرسی ها ۱۵۰۰ تیم در این رویداد شرکت کردند که این عدد در دوره چهارم به ۸ هزار تیم رسید. همچنین عدد ۶ هزار دانشجو شرکت کننده در اولین رویداد کرسی های آزاداندیشی در چهارمین دوره به ۳۲ هزار نفر رسید. این نشان دهنده اقبال دانشجویان و موفقیت این رویداد است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: این گونه وفاق شکل می گیرد. وفاق با گفت وگو و با رسمیت شناخت افراد شکل می گیرد.
منبع : خبرگزاری مهر
مواجهه فعالانه حوزه علمیه در هوش مصنوعی
ضرورت توجه تصمیم گیران حوزه سلامت به مشکلات آزمایشگاههای تشخیص طبی
تفاهم مهم معاون علمی رئیسجمهور و رئیس کل بانک مرکزی در حمایت از زیست بوم فناوری دیجیتال
مهلت ثبتنام چهلودومین دوره دستیاری فوقتخصصی پزشکی تمدید شد
زمان ثبتنام در مرحله تکمیل ظرفیت دورههای علمی کاربردی به اول بهمن موکول شد
ایجاد شعبه دانشگاه شریف در سازمان ملل
۹۰۰ طلبه در طرح نظام جامع اندیشه اسلامی شرکت میکنند
قهوه مغز افراد مبتلا به بیماریهای قلبی را تقویت میکند
رصد ۷۰ شهاب در یک ساعت؛ «بارش شهابی ربعی» مهمان آسمان شبهای زمستانی در ایران
۵ آزمون ارزیابی ویژه گروه علوم پزشکی با حضور هزار داوطلب برگزار شد
زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم
آنتی بیوتیکها خطر زوال عقل را افزایش میدهند؟
تصمیم اشتباهی که حق مادری را میگیرد
آزمون کارشناسان رسمی دادگستری ۲۰ دی برگزار میشود؛ توزیع کارت آزمون از ۱۷ دی
۳ استان کشور در چاه جمعیتی قرار دارند
پیام پایان سال دوروف سانسور محتوا در اروپا را فاش کرد
چارچوب تبادل داده در نظام سلامت تدوین میشود
سرپرست دانشگاه صنعتی شیراز منصوب شد
خبر خوش برای بیماران نادر
اخبار جعلی شهروندان انگلیسی را برای هیچ و پوچ به خیابان کشاند
برنامه مشترک معاونت علمی و صندوق نوآوری برای حمایت از شرکتهای نوپا
ضرورت حکمرانی داده برای رفع انواع ناترازیها
کنسرسیوم مطالعات آینده هوش مصنوعی تشکیل شد
برگزاری دوره آموزش خلبانی پهپاد سمپاش برای مددجویان کمیته امداد
اوکراین پهپادهای رهگیری دشمن را آزمایش می کند
سه استان کشور در چاه جمعیتی قرار دارند
روند افزایشی مهاجرت متخصصان زنان نگران کننده است
پیرصالحی: اصلاح قیمت داروهای زیان ده آغاز شد
هشدار دستجردی درباره آینده جمعیتی کشور
پیام پایان سال تلگرام سانسور محتوا در اروپا را فاش کرد