میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، عفونتهای بیمارستانی همزمان با گسترش بیمارستانها همواره یکی از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی بوده و با افزایش مدت اقامت بیمار در بیمارستان موجب افزایش ابتلاء و مرگ و میر از این عفونتها شده و در نتیجه هزینههای بیمارستانی را به شدت افزایش میدهد.
بیماران چنانچه بیش از سه تا پنج روز در بیمارستان بستری باشند تا حد بسیار بالایی در معرض ابتلاء به عفونتهای بیمارستانی هستند. این نوع عفونت در بیماران با علائم مختلفی بروز میکند که بارزترین و معمولترین علامت آن تب و لرز است و به نوعی علامتی دال بر عفونت خونی به شمار میرود. احتمال ابتلاء به این میکروبها در بخش مراقبتهای ویژه بیش از هر بخش دیگری مشاهده میشود به طوری که احتمال ابتلای بیمارانی که در این بخشها بستری میشوند، بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است و همین خطر مرگ و میر را بالا میبرد.
همچنین خطر مرگ و میر ناشی از عفونتهای بیمارستانی در بیشتر کشورها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است. میزان خطرناک بودن عفونت بیمارستانی بسته به میزان عفونت و محل عفونت داشته و میتواند پوست، خون یا دستگاه تنفس را درگیر کند که از راه توجه به بهداشت فردی و مکانی میتوان از آن پیشگیری کرد. البته نیز باید توجه داشت که استقرار طولانی مدت بیمار در بیمارستان نیز میتواند به این مسئله دامن بزند. لذا تشخیص و درمان به موقع، میتواند از بستری طولانی مدت و مقاومت آنتی بیوتیک و مرگ ناشی از عفونت بیمارستانی جلوگیری نماید.
کمال بصیری رئیس مرکز اورژانس بیمارستانی وزارت بهداشت، درباره میزان ابتلاء به عفونت بیمارستانی در ایران گفت: بر اساس آمارهای استخراج شده از سامانههای وزارت بهداشت، ۱.۵ درصد بیماران بستری در بیمارستانها، دچار عفونت بیمارستانی میشوند.
وی در پاسخ به اینکه مطابق شاخصهای سازمان جهانی بهداشت ابتلاء به عفونت بیمارستانی در ایران چند درصد تخمین زده میشود، افزود: عفونت بیمارستانی شاخص دیگری هم دارد، بر اساس این شاخص، فرد در صورتی که بین سه هفته تا سه ماه پس از ترخیص در بیمارستان دچار عفونت بیمارستانی شود، مورد عفونت بیمارستانی محسوب میشود.
بصیری ادامه داد: این شاخص در کشور ما به دقت پایش نمیشود، اما اگر بخواهیم بر اساس این شاخص آمار بدهیم، حدود ۵ درصد تخمین زده میشود.
وی گفت: میزان ابتلاء به عفونت بیمارستانی در بسیاری کشورها تا ۳۰ درصد گزارش شده است، در آمریکا و کشورهای توسعه یافته احتمال ابتلاء به عفونت بیمارستانی ۵ درصد گزارش شده است. سازمان جهانی بهداشت احتمال ابتلاء به عفونت بیمارستانی را ۸ تا ۱۰ درصد تخمین زده است.
این در حالی است که عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت گفته بود فقط بیمارستانهای بالا ۳۰۰ تختخوابی، یک پرستار کنترل عفونت بیمارستانی دارند.
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، در واکنش به تهدیدات عفونت بیمارستانی، گفت: از سالهای قبل در هر بیمارستان، کمیته کنترل عفونتهای بیمارستانی وجود داشته که باید ضوابط و استانداردها کاملاً رصد و کنترل شود.
وی افزود: یکی از برنامههای وزارت بهداشت، این است که بتوانیم با گسترش تجهیزات و امکانات مورد نیاز، بر کمیتههای عفونت بیمارستانی نظارت بیشتری داشته باشیم.
تعدادی از مرگهایی که در بیمارستانها رخ میدهد و یا اینکه بیمار بعد از ترخیص از بیمارستان، در منزل فوت میکند؛ میتواند ناشی از عفونتهای بیمارستانی باشد که از نگاهها پنهان میماند.
منبع : خبرگزاری مهر
مواجهه فعالانه حوزه علمیه در هوش مصنوعی
ضرورت توجه تصمیم گیران حوزه سلامت به مشکلات آزمایشگاههای تشخیص طبی
تفاهم مهم معاون علمی رئیسجمهور و رئیس کل بانک مرکزی در حمایت از زیست بوم فناوری دیجیتال
مهلت ثبتنام چهلودومین دوره دستیاری فوقتخصصی پزشکی تمدید شد
زمان ثبتنام در مرحله تکمیل ظرفیت دورههای علمی کاربردی به اول بهمن موکول شد
ایجاد شعبه دانشگاه شریف در سازمان ملل
۹۰۰ طلبه در طرح نظام جامع اندیشه اسلامی شرکت میکنند
قهوه مغز افراد مبتلا به بیماریهای قلبی را تقویت میکند
رصد ۷۰ شهاب در یک ساعت؛ «بارش شهابی ربعی» مهمان آسمان شبهای زمستانی در ایران
۵ آزمون ارزیابی ویژه گروه علوم پزشکی با حضور هزار داوطلب برگزار شد
زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم
آنتی بیوتیکها خطر زوال عقل را افزایش میدهند؟
تصمیم اشتباهی که حق مادری را میگیرد
آزمون کارشناسان رسمی دادگستری ۲۰ دی برگزار میشود؛ توزیع کارت آزمون از ۱۷ دی
۳ استان کشور در چاه جمعیتی قرار دارند
پیام پایان سال دوروف سانسور محتوا در اروپا را فاش کرد
چارچوب تبادل داده در نظام سلامت تدوین میشود
سرپرست دانشگاه صنعتی شیراز منصوب شد
خبر خوش برای بیماران نادر
اخبار جعلی شهروندان انگلیسی را برای هیچ و پوچ به خیابان کشاند
برنامه مشترک معاونت علمی و صندوق نوآوری برای حمایت از شرکتهای نوپا
ضرورت حکمرانی داده برای رفع انواع ناترازیها
کنسرسیوم مطالعات آینده هوش مصنوعی تشکیل شد
برگزاری دوره آموزش خلبانی پهپاد سمپاش برای مددجویان کمیته امداد
اوکراین پهپادهای رهگیری دشمن را آزمایش می کند
سه استان کشور در چاه جمعیتی قرار دارند
روند افزایشی مهاجرت متخصصان زنان نگران کننده است
پیرصالحی: اصلاح قیمت داروهای زیان ده آغاز شد
هشدار دستجردی درباره آینده جمعیتی کشور
پیام پایان سال تلگرام سانسور محتوا در اروپا را فاش کرد