میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که این روزها بحث بر سر هزینههای سلامت در مجلس و دولت بالا گرفته و هر کدام از نمایندگان قوای مقننه و مجریه، از دیدگاه خود به دفاع از حوزه سلامت میپردازند؛ اما در کف جامعه و بین مردم، اوضاع سلامت خوب نیست.
کمبودهای دارویی، گرانی قیمت داروها، افزایش هزینههای درمان و…، دست به دست هم داده تا اوضاع سلامت روز به روز بدتر شود. این در حالی است که بودجه سلامت، با آنچه که خواسته و نیاز وزارت بهداشت است؛ همخوانی ندارد.
طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، کاهش پرداختی از جیب مردم را یکی از مهمترین تکالیف وزارت بهداشت در برنامههای توسعه و پیشرفت کشور دانست و گفت: در برنامه ششم و هفتم توسعه، وزارت بهداشت مکلف بود که پرداختی از جیب مردم را به ۲۰ درصد برساند و به ازای هر درصد کاهش پرداختی از جیب، بین ۶ تا ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار باید تأمین شود که برای رسیدن به این هدف حداقل به ۱۸۰ تا ۲۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
در همین حال، بودجه دارویار نیز با توجه به مشکلاتی که مردم در حوزه دارو دارند، چندان رضایتبخش نیست، به طوری که مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو، مدعی شده است برای اینکه هزینههای دارویی از جیب مردم بالا نرود، حداقل بودجه مورد نیاز برای دارویار در سال آینده، ۱۸۰ هزار میلیارد تومان است.
اما، آنچه مسلم است اینکه بودجهای که برای سلامت به تصویب میرسد، با خواستهها و نیازهای وزارت بهداشت، فاصله زیادی خواهد داشت. بنابراین، میتوان حدس زد و پیش بینی کرد که اوضاع حوزه سلامت در سال آینده، بهتر از سال ۱۴۰۳ نخواهد بود.
محسن فتحی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از اینکه نارضایتی مردم از حوزه سلامت افزایش یافته و وزارت بهداشت در این رابطه منفعلانه عمل میکند، گفت: مردم به صورت مداوم مشکلات حوزه سلامت از جمله کمبود دارو و تعلل در پرداختها را به نمایندگان مجلس منعکس میکنند و ما هم وظیفه داریم مشکلات مردم در تمامی حوزهها از جمله حوزه سلامت را پیگیری کنیم.
وی افزود: نظام سلامت به ویژه در سالهای گذشته جزو حوزههایی بوده که توانسته خدمات ارزندهای را به مردم ارائه کند و دولتها از این حوزه بیشترین بهره را بردهاند اما متأسفانه در این دولت که رئیس آن پزشک است، شاهد اقدامات مناسبی برای بهبود وضعیت سلامت مردم نیستیم. در حالی که انتظار داشتیم نظام سلامت با مدیریت پویا و چابک، اقدامات مؤثری انجام دهد و برنامههایی برای حل و فصل برخی از مشکلات حوزه سلامت داشته باشد. اما متأسفانه شاهد هیچ گونه تلاشی از سوی مسئولان ارشد وزارت بهداشت نیستیم و همچنان مشکلات کمبودهای دارویی و تأخیر در پرداختها پابرجاست و رضایتمندی کادر درمان حاصل نشده است.
فتحی یادآور شد: از سویی مردم رضایت چندانی از این حوزه ندارند و شاهد دریافتهای خارج از عرف و زیرمیزی توسط برخی پزشکان از بیماران هستیم؛ وزارت بهداشت چه برنامهای برای برخورد با زیرمیزی و کنترل این معضل دارد.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با یادآوری اینکه حوزه سلامت به عنوان مهمترین رکن کسب رضایت مردم باید اقدامات مؤثری را برای بهبود خدمات سلامت انجام دهد، گفت: متأسفانه وزارت بهداشت به معنای واقعی کلمه برای رفع مشکلات حوزه سلامت منفعلانه عمل میکند و هیچ برنامهای برای رفع کمبود دارو و تسریع در پرداختها به کادر درمان ندارد در این رابطه ضروری است وزارت بهداشت و دولت به دغدغههای مردم در حوزه سلامت توجه کنند.
وی با بیان اینکه منافع مردم برای ما در اولویت است، ادامه داد: به عنوان وکیل مردم نهایت اهتمام خود را برای رفع نگرانیها و دغدغههای آنها به کار خواهم برد و پیگیریهای لازم را خواهم داشت و تلاش خواهیم کرد وزارت بهداشت به ریل اصلی خود بازگردد و منشأ رویکردهای مثبت در قبال مردم باشد؛ از رئیس جمهور پزشک هم درخواست داریم پای کار بیاید و گام مؤثری برای رفع مشکلات مردم در این حوزه بردارد.
به نظر میرسد، اگر دولت نتواند اوضاع آشفته سلامت را کنترل کند و شرایط را به نفع مردم و بیماران بهبود نبخشد؛ باید منتظر روزهای سختتری برای سلامت باشیم. این در حالی است که حوزه سلامت را باید متفاوت با سایر حوزهها و بخشهای دیگر نگاه کرد. زیرا، سلامت مردم شوخی بردار نیست.
در همین حال، بررسیها نشان میدهد که در شرایط کنونی، بیش از ۵۰ درصد هزینههای درمان و بستری، بالغ بر ۷۰ درصد هزینههای دارو و نزدیک به ۹۰ درصد هزینههای دندانپزشکی؛ از جیب مردم و بیماران پرداخت میشود. در حالی که قرار بود بر اساس برنامههای توسعه کشور، حداکثر پرداختی از جیب مردم بابت هزینههای سلامت، ۳۰ درصد باشد که متأسفانه هرگز به این عدد نزدیک نشده ایم.
منبع : خبرگزاری مهر
مراسم بزرگداشت روز دانشجو فردا در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار میشود
جلسات هیات اجرایی جذب دانشگاهها تا معرفی افراد جدید باید تشکیل شود
نگهداری ایمن نمونههای آزمایشگاهی با فریزرهای منفی ۸۶ درجه ایرانی
دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران باید در سطح ملی تأثیرگذار باشد
تقدیر از مرضیه برومند و اکبر زنجانپور در دانشگاه تهران
نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مدارس علمیه خواهران قم برپا میشود
اعطای جایزه صلح دوستی به یک محقق خارجی در جشنواره فارابی
سهم ۵ درصدی محصولات دانشبنیان از صادرات کشور
تقدیر از مرضیه برومند و اکبر زنجانپور
۱۵ درصد قربانیان تصادفات کودکان هستند
مشاور عالی وزیر بهداشت: افزایش ظرفیت پزشکی بدون زیرساخت، آسیبزا است
تعیین میزان پذیرش فلوشیپ پزشکی سال ۱۴۰۳ در مرحله تکمیل ظرفیت
افزایش ۵ درصدی مسمومیت با گاز CO در پاییز
بعد از کرونا «باکتریهای آینهای» حیات را تهدید میکند
قطار پرسرعت باید در کشور راهاندازی شود
مدیران فناوری سرکیسه را برای ترامپ شل کردند
فروش آیفون ۱۴ تا پایان ۲۰۲۴ در اروپا متوقف می شود
برنامههای هفته پژوهش دانشگاه جامع انقلاب اسلامی اعلام شد
فراخوان حمایت از پایان نامهها و رسالههای دانشگاهی و حوزوی
ابلاغ ۵ مأموریت مهم به پژوهشگران حوزوی
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۶ هزار ماموریت انجام داد
حمله به آمارهای نادرست دارویی کشور
آلودگی هوا باعث مرگ زودرس میشود
جشنواره فارابی سه شنبه با حضور رئیس جمهور برگزار می شود
نقش انجمنهای علمی پزشکی در ارتقای سلامت جامعه
ما تلاش میکنیم فضای رشد علوم انسانی را در جامعه فراهم کنیم
خط تولید انبوه قطار ملی مترو افتتاح شد
اپل و گوگل برای فیلتر تیک تاک آماده میشوند
عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر پژوهشگر برتر ارتباط با صنعت شد
بسیاری از شرکتهای دارویی ایران با CPR زنده اند