میرنیوز
احمد اسماعیل زاده مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره روغنهای بالانسر که بهعنوان تنظیمکننده فشار خون و حاوی ویتامینهای A و D تبلیغ میشوند، توضیح داد: این روغن همان روغن کلزا است که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و در حال حاضر تبلیغ میشود. روغن کلزا، صرفنظر از برند و نام تجاری، به دلیل ترکیب خود روغنی بسیار مفید برای سلامت است. این روغن چهار ویژگی برجسته دارد که آن را به یکی از روغنهای مطلوب برای مصرف تبدیل کرده است.
نخست، اسیدهای چرب اشباع بسیار پایینی دارد. دوم، مقدار مناسبی از اسیدهای چرب تکباند غیراشباع که مشابه چربی موجود در روغن زیتون است، در ترکیب آن وجود دارد. سوم، نسبت مطلوبی از اسیدهای چرب امگا ۶ به امگا ۳ در آن دیده میشود و چهارم، جزو معدود روغنهای گیاهی است که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است. این چهار ویژگی باعث شده روغن کلزا بهعنوان روغنی مطلوب برای سلامت معرفی شود.
وی در خصوص ادعای سلامتبخش برای یک روغن تاکید کردند که بطور کلی مصرف روغنهای حاوی اسیدهای چرب امگا سه و امگا شش با توجه به اینکه میتوانند برای تأمین اسیدهای چرب ضروری به بدن کمک کنند برای سلامت مفید هستند. در مورد این امر که مصرف روغن میتواند قند و چربی خون را کنترل کند باید اضافه کرد که تولید کنندگان این روغن در این محصول از یک ترکیبی استفاده کرده اند که مطالعات پیشین اثربخشی آن ماده را برروی قند و چربی خون نشان داده اند. به علاوه قبل از این ادعا نیز یک کارآزمایی بالینی با این روغن که حاوی آن ترکیب خاص بوده انجام شده و در آن تحقیق دیده شده که بر روی کنترل قند و چربی خون مؤثر است. اما اینکه آیا میتوان صرفاً با انجام یک تحقیق این ادعا را مطرح کرد نکتهای است که باید از دوستان سازمان غذا و دارو پرسید. شاید بهتر میبود که بجای این ادعا در مورد این روغن، گفته میشد که این روغن علاوه بر داشتن اسیدهای چرب امگا سه و امگا شش، حاوی گاما اوریزانول است که این عامل شاید بتواند در کنترل قند و چربی خون کمک کننده باشد.
بررسی صحت غنیسازی روغنهای مایع با ویتامینهای E و D
اسماعیل زاده درباره صحت غنیسازی روغنهای مایع با ویتامینهای E و D اظهار کرد: روغنهای مایع موجود در بازار، به دلیل وجود اسیدهای چرب با چند باند غیر اشباع، به سرعت فاسد میشوند. برای جلوگیری از این مشکل، به تمامی این روغنها ویتامین E و آنتیاکسیدان اضافه میشود. بنابراین، حتی اگر بر روی بستهبندی محصول اشارهای به ویتامین E نشده باشد، تمامی روغنهای مایع حاوی این ویتامین و آنتی اکسیدانها هستند.
وی افزود: در مورد ویتامین D، سازمان غذا و دارو به برخی تولیدکنندگان مجوز داده است تا این ویتامین را به محصولات خود اضافه کنند. در صورتی که ویتامین D به روغن افزوده شود، تولیدکننده میتواند عبارت "غنی شده با ویتامین D" را بر روی بستهبندی درج کند. این محصولات به صورت آزمایشگاهی توسط سازمان غذا و دارو بررسی میشوند تا مطمئن شوند مقدار ویتامین D درجشده روی بستهبندی با میزان واقعی مطابقت دارد. بنابراین، روغنهایی که عبارت "غنی شده با ویتامین D" را بر روی بستهبندی دارند، مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند و مصرفکنندگان میتوانند به صحت این ادعا اطمینان کنند.
بررسی روغنها تحت نظارت وزارت بهداشت است
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان گفت: بررسی کیفیت و سلامت روغنها توسط سازمان غذا و دارو انجام میشود. این سازمان که یکی از ارگانهای زیرمجموعه وزارت بهداشت است، مسئولیت نظارت بر محصولات غذایی، از جمله روغنها، را بر عهده دارد. بر همین اساس، تمامی اقدامات مربوط به ارزیابی و تأیید سلامت این محصولات تحت نظارت وزارت بهداشت صورت میگیرد.
منبع : خبرگزاری مهر
ارتباط فعالیتهای تحریک ذهنی در زمان استراحت با سلامت بهتر مغز
سقط جنین جنایت است
معاونت علمی و فناوری پشتیبان قاطع اجرای سند رمز ارز بانک مرکزی
ضرورت توجه به حوزه علوم پایه در سیاستگذاریهای کلان
بازنگری در برنامه «غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال
دعوت از ایدهپردازان برای حل ناترازیها در کشور
آخرین تلاشهای تیک تاک برای ماندن در آمریکا
حمایت از تولید داخلی و حل بحران نقدینگی، اولویتهای اصلی سازمان غذا و دارو است
سند ساماندهی رمزارزها به دنبال تسهیل فعالیت و جلوگیری از اعمال سلیقه است
همایش علم و فناوری در برنامه هفتم پیشرفت برگزار میشود
فایرفاکس گزینه ردیابی نکردن کاربران را حذف می کند
سیمایی صراف: بخشی از نامطلوبی وضعیت علمی محصول مشکلات اقتصادی است
میزان سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی؛ راههای پیشگیری از سوختگی
محقق حوزه انرژیهای تجدیدپذیر جزو برترین پژوهشگران کشور قرار گرفت
سرمایهگذاری هلدینگ خلیج فارس در پروژه هوش مصنوعی معاونت علمی
مشوقهایی برای جذب طلاب به حوزه ایجاد شود
بازنگری در برنامه غنیسازی آرد با «آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال
تعیین مبلغ اضافه کاری پرستاران به کجا رسید؟
تحقیقات پایان سیاست فیلترینگ را نشان داده است
رشتهها و پژوهشهای علوم انسانی باید آسیب شناسی شود
برگزاری نمایشگاه کار دانشگاه علم و صنعت با ارائه بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی
نقش جشنواره فارابی در معرفی نظریههای برجسته علوم انسانی
معرفی برگزیدگان جشنواره فارابی؛ اعطای جایزه صلح به استاد آمریکایی
پهپادهای چینی مجهز به لیزر فلز بر می شوند
دانشگاهها در حل مسائلی مثل آلودگی هوا فعالتر باشند
ثبتنام آزمون ورودی جامعهالزهرا (س) آغاز شد
برگزیدگان جشنواره فارابی تقدیر شدند
کدام دانشجویان میتوانند در کنکور ۱۴۰۴ ثبت نام کنند
حال ناخوش توریسم سلامت ایران؛ ارزآوری هر گردشگر معادل ۵۰ بشکه نفت!
گلایه معاون وزیر علوم از عملکرد دانشگاهها در استفاده از ظرفیت قانون جهش دانش بنیان