میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، محققان دانشگاه "مک کوایر"(Macquarie) یک سیستم لیزر بهبود یافته ایجاد کردهاند که به تلسکوپهای نوری بزرگ کمک میکند تا دادههای دقیقتری را جمعآوری کنند.
تلسکوپهای نوری زمین با قطر زیاد اکنون به طور مرتب از ستارههای راهنمای مصنوعی ایجاد شده با پرتوی لیزر استفاده میکنند که در سطوح بالاتر جو ایجاد شدهاند. این ستارگان مصنوعی با استفاده از فیزیک نور تطبیقی به کاربران امکان میدهند ناهنجاریهای جوی نور عبوری از فضا را اصلاح کنند.
این ستارههای مصنوعی و سیستمهای لیزری برای حصول دادههای دقیق و برای برنامههای کاربردی و ارتباطات با زمین، در تصویربرداری و ردیابی زبالههای فضایی و در کل برای نجوم بسیار مهم هستند.
این اصل شامل استفاده از لیزر دقیقاً تنظیم شده برای انرژی دادن به اتم در لایه سدیم است که به طور طبیعی در مزوسفر و در ارتفاع حدود ۹۰ کیلومتری رخ میدهد. این اتمها نور لیزر را مجدداً بازتاب میدهند و به طور موقت یک ستاره مصنوعی درخشان ایجاد میکنند. تعداد زیادی از فناوریها برای این کار توسعه یافتهاند، اما تولید این طول موج خاص همواره یک چالش بوده است.
اکنون محققان مرکز تحقیقات فوتونیک دانشگاه مک کوایر(MQ) نشان دادهاند که لیزرهای "الماس رامان" روشی بسیار کارآمد برای تولید خروجی دقیق مورد نیاز هستند. آنها برای اولین بار لیزر الماسی با موج ۵۸۹ نانومتری پیوسته را برای کاربردهای راهنما نشان دادهاند.
این لیزر، قدرت و راندمان بالاتری نسبت به سیستمهای لیزری قبلی در نوع خود دارد.
این خصوصیات در حال حاضر با سایر رویکردها قابل رقابت است، اما اهمیت واقعی آن، این است که میتوان این فناوری را برای افزایش کیفیت ستارگان راهنمای آینده توسعه داد. الماس میتواند گرما و تحریف نوری ناخواسته را به سرعت از بین ببرد. این ترکیب مسیری را به سمت تولید پرتوهای ستارهای راهنمای قدرتمندتر فراهم میکند.
محققان پیشبینی میکنند که قابلیت انعطافپذیری آن، مانند انتقال انرژی لیزر به عنوان یکسری پالسهای نوری در چند میکروثانیه، برای سیستمهای نوری نیز سازگار خواهد بود.
مفهوم لیزر سدیم الماس علاوه بر مقیاسپذیری نیرو، برای تولید اشعهها در مدت زمان چند میکرو ثانیه با قدرت اوج بالا و قدرت متوسط نیز نویدبخش است تا بتواند ستارههای راهنمای بیشتری را از طریق سیستمهای نوری سازگار و همچنین سایر پیشرفتها تولید کند.
دکتر "ژوزونگ یانگ"، محقق اصلی این پروژه میگوید: برنامههای کاربردی به ستارههای راهنمای روشنتر با کاهش کشیدگی نور و نویز پسزمینه نیاز دارند و اینها جنبههایی هستند که به نظر میرسد روش لیزر الماس ما قادر به کمک به آنها است. رویکرد ما بسیار کاربردی است، زیرا خاصیت ذاتی عنصر الماس به این معنی است که لیزر در یک فرکانس باریک قابل اجرا است. این روش، طراحی ما را ساده نگه میدارد و دستگاه به طور بالقوه مقاوم و کم هزینه میشود.
لیزر الماسی در کلاس لیزرهایی به نام "لیزرهای رامان" قرار دارد و به جای انتشار تحریک شده، با پراکندگی تحریک شده کار میکند. محققان دریافتند که این تفاوت اصلی، لیزر را قادر میکند با پایداری کامل با فرکانس واحد و خالص کار کند.
محققان معتقدند ما به زودی شاهد لیزرهای الماسی در تلسکوپها در سطوح بالاتر خواهیم بود.
پروفسور "ریچ میلدن"، سرپرست این مطالعه میگوید: ما معتقدیم که رویکرد الماس یک سیستم جالب برای گسترش درخشندگی و کیفیت ستارگان راهنمای آینده را بهبود میبخشد. تعامل اتم و نور در لایه سدیم بسیار پیچیده است، اما این موضوع، فرصتهای جالبی را برای سازگاری با لیزرها برای تقویت عملکرد سیستمهای نوری بین زمین و فضا ایجاد میکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک