میرنیوز

سندی برای حل موانع حوزه‌ ژن‌درمانی و سلول‌درمانی تدوین می‌شود

سندی برای حل موانع حوزه‌ ژن‌درمانی و سلول‌درمانی تدوین می‌شود 2024-11-13T13:13:59+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دومین نشست تخصصی میز فناوری های نوین سلامت کمیسیون سلامت شورا با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر حسن ابوالقاسمی، دبیر کمیسیون سلامت شورا و جمعی از صاحب نظران حوزه سلامت برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین خسروپناه در این نشست در خصوص اهمیت تدوین اسناد راهبردی برای رفع موانع حوزه سلامت اظهار کرد: در دیداری که با برخی مسئولان حوزه سلامت داشتیم، پیشنهاد تدوین سندی برای حل موانع در حوزه‌هایی همچون ژن‌درمانی و سلول درمانی مطرح شد که مورد استقبال قرار گرفت و به کمیسیون سلامت ارجاع شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر تفاوت حکمرانی و حکومت‌داری گفت: یکی از دلایل عدم موفقیت اسناد سیاست‌گذاری، نگاه حکومتی به جای حکمرانی است. حکمرانی به معنای سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری و نظارت است و باید با مشارکت حداکثری نخبگان و دستگاه‌ها همراه باشد.

وی افزود: در تدوین اسناد باید تسهیل‌گری، شفافیت منابع و حل مسئله مورد توجه قرار گیرد و تمرکز صرف بر ساختار نداشته باشیم. اگر همه ارکان و نخبگان به‌درستی درگیر شوند، حل مشکلات با سهولت بیشتری امکان‌پذیر خواهد بود.

استاد خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با تأکید بر اهمیت شروع هر سند از مسئله، بیان کرد: برای تدوین اسناد راهبردی در حوزه‌هایی چون درمان‌های نوین، باید ابتدا مسائل را شناسایی کنیم. مسائل ما در حوزه‌های تولید دانش، فناوری، پیشگیری، درمان، و تعارض منافع باید به‌طور دقیق استخراج شوند. این شناسایی، مقدمه‌ای برای سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری است که بعداً قابل ارزیابی باشد.

وی افزود: ما با رویکرد نگاه توحیدی به عالم ، به‌دنبال تمدن نوین اسلامی هستیم. اسناد ما باید عملیاتی و ناظر به اجرا باشند و نظارت‌پذیری، اثربخشی و ارزیابی را در بر داشته باشند. سه مقوله‌ نظارت، ارزیابی و اثربخشی باید به‌صورت دقیق در سیاست‌گذاری‌ها لحاظ شود تا مطمئن شویم سیاست‌ها عملیاتی و مؤثر هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ضرورت حذف موانع فناوری‌های سلامت گفت: با برطرف‌کردن موانع، می‌توانیم خیرین را جذب کنیم تا در حوزه درمان‌های نوین سرمایه‌گذاری کنند، بدون اینکه دولت متحمل هزینه‌های اضافی شود. در میان خیرین کشور، افرادی هستند که می‌توانند با هزینه‌های قابل توجه به این حوزه ورود کنند، اما باید موانع برطرف شود تا با اطمینان از نتایج اقدامات لازم را انجام دهند.

وی با بیان اینکه تدوین اسناد راهبردی باید عملیاتی و مختصر باشند، ادامه داد: به‌جای اسناد حجیم و دشوار، یک سند کوتاه و شفاف که حاوی راهکارهای عملیاتی باشد، کارآمدتر است. من متعهد می‌شوم که تا زمانی که در این مسئولیت هستم، تدوین سند درمان‌های نوین با نظر متخصصان جلو برود و از مبانی به مسائل واقعی و راهکارهای عملی برسیم. همچنین باید مشارکت حداکثری نخبگان و دستگاه‌های مختلف نظیر معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وزارت بهداشت، و در بخش‌هایی حتی وزارت علوم را جلب کنیم تا در آینده از همکاری و اجرا حمایت کنند.

در این نشست، دکتر حسن ابوالقاسمی، دبیر کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد که کمیسیون سلامت به‌عنوان یک مرجع اصلی در سیاست‌گذاری و هدایت راهبردهای حوزه سلامت، می‌تواند نقشی مؤثر و تسهیل‌کننده در شتاب‌دهی به برنامه‌های توسعه‌ای و تحولی در نظام سلامت کشور ایفا کند. وی در ادامه به ضرورت توجه بیشتر به فناوری‌های تشخیصی نیز اشاره کرد و بیان داشت که ابزارهای نوین، از جمله تشخیص زودهنگام بیماری‌ها و آزمایش‌های ژنتیکی، قادرند بروز بیماری‌ها را در مراحل اولیه شناسایی کنند و در صورت استفاده گسترده از این فناوری‌ها، می‌توان از بسیاری از بیماری‌های مزمن و پرهزینه پیشگیری کرد.

وی در ادامه، با تأکید بر این که بهره‌گیری از فناوری‌های نوین همچون ژن‌درمانی، سلول درمانی، پزشکی بازساختی، و سلامت دیجیتال می‌تواند تحولات اساسی در نظام بهداشتی و درمانی ایجاد کند، اظهار داشت: امروزه فناوری‌های نوین همچون ژن‌درمانی و پزشکی بازساختی این قابلیت را دارند که بسیاری از فرآیندهای پیچیده درمان را بهینه کنند و هزینه‌های سنگین درمانی را کاهش دهند.

دبیر کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به اهمیت توسعه زیرساخت‌های لازم برای تولید داروهای حیاتی و نقش مهمی که بخش خصوصی می‌تواند در این مسیر ایفا کند، اشاره کرد و گفت؛ برای تأمین پایدار داروهای حیاتی، نیاز به زیرساخت‌های صنعتی مدرن داریم که قادر به تولید پلاسما و محصولات دارویی مشتق از آن باشند.

همچنین ایشان تصریح کرد: برای تأمین داروهای ضروری و حیاتی، باید به صنعت تولید پلاسما و محصولات دارویی مشتق از آن توجه بیشتری شود.

دکتر ابوالقاسمی افزود که دولت باید حمایت‌های قانونی و نظارتی لازم را از بخش خصوصی به‌عمل آورد تا این بخش بتواند با مشارکت فعال خود در تولید داروهای حیاتی، وابستگی کشور به واردات را کاهش دهد و در نهایت منجر به بهبود دسترسی بیماران به داروهای ضروری گردد.

وی بیان کرد که با حمایت از مشارکت بخش خصوصی، علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، امکان صادرات داروهای تولیدشده نیز فراهم می‌شود که به رونق اقتصادی کشور کمک کرده و آن را از منظر اقتصادی خودکفا می‌کند.

در انتها دکتر ابوالقاسمی تصریح کرد: در کمیسیون سلامت، میزهایی تخصصی ذیل آن سازمان یافته که یکی از مهمترین آنها، میز فناوریهای نوین سلامت است که با توجه به تاکید ویژه دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی بر بحث فناوریهای نوین سلامت تشکیل شده است که مسؤولیت این میز به آقای دکتر صرامی واگذار شد که یکی از وظایف این میز راهبردی، تدوین سند ملی درمانهای نوین و محصولات پیشرفته پزشکی است.

دکتر رامین صرامی فروشانی، رئیس میز فناوری‌های نوین سلامت ضمن تشکر از اعتماد و حسن نظر حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه به مجموعه پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی، اظهار داشت: دبیرخانه تدوین سند در این مجموعه مستقر است که با حمایت های ارزنده دکتر ابوالقاسمی دبیر کمیسیون سلامت و زحمات ستودنی دکتر جاویدی مدیراجرایی کمیسیون سلامت با تشکیل میز فناوری‌های نوین سلامت ذیل کمیسیون سلامت شورا، روند تدوین سند در قالب یک سازوکار حرفه ای آغاز شده که با امکان سازماندهی ساختار در قالب کمیته های تخصصی و بهره گیری بیشتر از ظرفیت نخبگان، یقیناً روند تدوین این سند ملی راهبردی تسریع و بر غنای آن افزوده خواهد شد.

دکتر صرامی در ادامه سخنان خود به طرح جدید کمیسیون سلامت برای تشکیل کمیته‌های تخصصی اشاره و خاطرنشان کرد: این کمیته‌ها، متشکل از متخصصان برجسته، در حوزه‌های مختلفی همچون ژن‌درمانی، سلول‌درمانی و پزشکی بازساختی فعالیت خواهند داشت و به عنوان یکی از وظایف نقش محوری آن‌ها در تدوین سند ملی فناوری سلامت خواهد بود.

وی تاکید کرد که هدف از تشکیل این کمیته‌ها، ایجاد یک سند جامع و راهبردی است که نیازهای مصرف‌کنندگان و فناوران را پاسخگو باشد و به‌عنوان یک نقشه راه برای آینده فناوری سلامت کشور، عمل کند.

این نشست با هدف ایجاد بستری برای هم‌اندیشی و تبادل نظر به منظور توسعه زیرساخت‌های فناوری سلامت و تدوین اسنادی جامع و کاربردی در این حوزه برگزار شد. سخنرانان بر اهمیت تدوین سند ملی فناوری سلامت، بازنگری در قوانین و مقررات و ایجاد بسترهای حمایتی برای فناوران و محققان تاکید کردند.

این نشست با حضور قریب چهل نفر از نخبگان فناوری های های نوین حوزه سلامت برگزار گردید که طی آن دانشمندان، محققین و مدیران این حوزه چون دکتر مصطفی قانعی، دکتر سعید سرکار، دکتر فریدون مهبودی، دکتر سیروس زینعلی، دکتر حسین قناعتی، دکتر اردشیر قوام زاده، دکتر میترا امینلو، دکتر عباس حاجی آخوندی، دکتر کیان آزاد منش نقطه نظرات خود را در باب مشکلات توسعه فناوریهای نوین مطرح نموده و تجربیات و راههای پیشنهادی را به اشتراک گذاشته و مورد بحث قرار دادند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

دولت بدون کمک مردم زمین‌گیر است

دولت بدون کمک مردم زمین‌گیر است
2024-11-14T19:20:39+03:30
سخنگوی دولت گفت: دولت به تنهایی کاملا زمین‌گیر است و با کمک مردم می‌تواند پیش برود.

ضرورت ایجاد رشته تحصیلی «روزنامه‌نگاری علمی» در ایران

ضرورت ایجاد رشته تحصیلی «روزنامه‌نگاری علمی» در ایران
2024-11-14T16:27:20+03:30
استاد ممتاز دانشگاه تهران با تاکید بر نقش خبرنگاران علمی در ترویج علم گفت: اگر علم بخواهد به زبان ساده دربیابد نیاز به خبرنگاران دارد بنابراین ایجاد رشته خبر...

فرهنگستان علوم نایب رئیس اتحادیه فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا شد

فرهنگستان علوم نایب رئیس اتحادیه فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا شد
2024-11-14T12:27:19+03:30
فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران به عنوان نایب رئیس اتحادیه فرهنگستان‌های علوم و مجامع علمی آسیا (AASSA) انتخاب شد.

مأموریت‌های پژوهش و فناوری ۳۲۰ گروه آموزشی دانشگاه تهران تعیین شد

مأموریت‌های پژوهش و فناوری ۳۲۰ گروه آموزشی دانشگاه تهران تعیین شد
2024-11-14T12:27:18+03:30
سند جامع اهداف پژوهش و فناوری گروه‌های آموزشی دانشگاه تهران، با همکاری جمعی از اعضای هیئت علمی تدوین و منتشر شد.

طب سنتی صرفاً گیاهان دارویی نیست/ از سه عنصر جمادات، حیوانات و گیاهان استفاده می کنیم

طب سنتی صرفاً گیاهان دارویی نیست/ از سه عنصر جمادات، حیوانات و گیاهان استفاده می کنیم
2024-11-14T11:47:19+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: طب سنتی صرفاً مختص به گیاهان دارویی نیست بلکه از سه عنصر جمادات، حیوانات و گیاهان هم می‌توان در گسترش این علم استفاده کرد.

جزییات آزمون انتخاب دفتریاری دفتر اسناد رسمی سال ۱۴۰۳ اعلام شد

جزییات آزمون انتخاب دفتریاری دفتر اسناد رسمی سال ۱۴۰۳ اعلام شد
2024-11-14T11:20:38+03:30
جزییات ثبت‌نام آزمون انتخاب دفتریاری دفتر اسناد رسمی سال ۱۴۰۳ اعلام شد. ثبت نام آزمون تا ۲۹ آبان ادامه دارد و آزمون در ۲۰ دی ماه ۱۴۰۳ برگزار می شود.

ساعت ۱۲ امشب آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۴

ساعت ۱۲ امشب آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۴
2024-11-14T11:07:18+03:30
مدیرکل روابط عمومی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور تاکید کرد: فرصت جدید ثبت‌نام در آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۴ امشب به پایان می رسد و این فرصت تمد...

خرید اینستاگرام و واتس اپ متا را به دادگاه کشاند

خرید اینستاگرام و واتس اپ متا را به دادگاه کشاند
2024-11-14T10:27:19+03:30
یک قاضی در واشنگتن درخواست های متا را برای رد کردن شکایتی مبنی بر ایجاد انحصار دربازار با خرید اینستاگرام و واتس اپ رد کرد اکنون پرونده به دادگاه ارجاع داده ...

این پروتئین باعث افزایش پارکینسون می‌شود

این پروتئین باعث افزایش پارکینسون می‌شود
2024-11-14T10:13:59+03:30
محققان تنوعی از پروتئین کلیدی را در بدن یافته اند که ممکن است گسترش بیماری پارکینسون در سلول های مغزی را تسریع بخشد.

نیکنام: کار وزارت بهداشت تسهیل گری و هماهنگی امور است

نیکنام: کار وزارت بهداشت تسهیل گری و هماهنگی امور است
2024-11-14T10:13:58+03:30
مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، با تأکید بر پتانسیل صنعت بهداشتی و آرایشی کشور برای ورود به بازار منطقه، گفت: کار وزارت بهداشت، تسهیل گری و هماهنگی...

مصرف بدون علت آنتی‌بیوتیک خطرناک است

مصرف بدون علت آنتی‌بیوتیک خطرناک است
2024-11-14T09:33:59+03:30
سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت سازمان غذا و دارو گفت: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها زمانی که بدن به آنها نیازی ندارد، می‌تواند خطرناک باشد و منجر به بروز مقاومت میکر...

رئیس جمهور برای پزشک خانواده تصمیم می‌گیرد

رئیس جمهور برای پزشک خانواده تصمیم می‌گیرد
2024-11-14T09:33:59+03:30
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت با بیان اینکه پزشک خانواده یک برنامه ملی است، گفت: نحوه اجرای برنامه را ستاد ملی اجرای برنامه به ریاست رییس جمهور تعیین خواهد...

لزوم آموختن مهارت‌های متناسب با کار طلبگی / مأموریت شریف روحانیت

لزوم آموختن مهارت‌های متناسب با کار طلبگی / مأموریت شریف روحانیت
2024-11-14T09:33:59+03:30
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه، طلاب جوان را به نهایت استفاده از عمر وجوانی توصیه کرد و گفت: شما می‌توانید به جامعه و به خصوص نسل جوان خدمت کنید؛ ب...

حمایت حوزه‌های علمیه از سند جامع مساجد / تشریح ۵ رکن اساسی مسجد

حمایت حوزه‌های علمیه از سند جامع مساجد / تشریح ۵ رکن اساسی مسجد
2024-11-14T09:33:58+03:30
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه در مورد همکاری نهادهای متولی امر مسجد در سند جامع مساجد گفت: مدیریت حوزه‌های علمیه صد در صد همکاری را با این طرح ان...

شبکه‌های اجتماعی از افسردگی پیشگیری می‌کنند؟

شبکه‌های اجتماعی از افسردگی پیشگیری می‌کنند؟
2024-11-14T09:07:19+03:30
محققان دریافتند استفاده از رسانه های اجتماعی ممکن است به پیشگیری یا کاهش علائم افسردگی در میان سالمندان و افراد مسن کمک کند.

ثبت نام وام شهریه مشروط به تامین اعتبار سازمان برنامه بودجه شد

ثبت نام وام شهریه مشروط به تامین اعتبار سازمان برنامه بودجه شد
2024-11-14T08:27:18+03:30
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: ثبت نام وام شهریه دانشجویان مشروط به تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه شد.

ممکن است شما هم به کرونا مبتلا باشید

ممکن است شما هم به کرونا مبتلا باشید
2024-11-14T08:07:18+03:30
یک بررسی جدید به کمک هوش مصنوعی نشان داده است که بیش از ۱ نفر از هر ۵ نفر احتمالاً از کووید طولانی مدت رنج می برند.

نخستین مدرسه ملی سردبیری و مدیریت مجلات علمی کشور برگزار شد

نخستین مدرسه ملی سردبیری و مدیریت مجلات علمی کشور برگزار شد
2024-11-13T16:07:19+03:30
نخستین مدرسه ملی سردبیری و مدیریت مجلات علمی کشور با هدف آموزش مهارت‌های لازم برای مدیریت و ارتقای مجلات علمی در محل ستاد وزارت علوم برگزار شد.

تخصیص امتیاز فرهنگی یا آموزشی برای حمایت از اساتید و دانشجویان جهادگر

تخصیص امتیاز فرهنگی یا آموزشی برای حمایت از اساتید و دانشجویان جهادگر
2024-11-13T16:07:19+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیشنهاد داد برای حمایت از دانشجویان، اساتید و کارکنان جهادگر بسته تشویقی تدوین شود و امتیاز فرهنگی یا آموزشی تخصیص یابد.

تفاهم نامه همکاری مشترک برای حمایت از بیماران خاص

تفاهم نامه همکاری مشترک برای حمایت از بیماران خاص
2024-11-13T15:40:42+03:30
تفاهم نامه همکاری مشترک هیأت امنای صرفه جویی ارزی و داروخانه‌های ۱۳ آبان امضاشد.

برگزاری اولین کنگره انجمن کاردیولوژی ایران در تهران

برگزاری اولین کنگره انجمن کاردیولوژی ایران در تهران
2024-11-13T15:13:58+03:30
جمعی از برجسته‌ترین اساتید و پژوهشگران حوزه قلب و عروق از ایران و سایر کشورها، در بیمارستان قلب شهید رجایی گردهم آمده اند.

تلاش مرکز ملی تحقیقات حلال برای تشخیص سریع متانول

تلاش مرکز ملی تحقیقات حلال برای تشخیص سریع متانول
2024-11-13T15:13:58+03:30
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: توسعه روش‌های تشخیص سریع متانول در مشروبات الکلی و پیشگیری از مسمومیت‌های جبران‌ناپذیر را نقشی مهم تلقی کرد...

شهیدی که جان ۳ بیمار را نجات داد

شهیدی که جان ۳ بیمار را نجات داد
2024-11-13T15:00:38+03:30
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: اعضای بدن شهید سعید پروین نژاد به ۳ بیمار نیازمند اهدا و یک عمل پیوند در زاهدان انجام و دو عمل هم در شیراز انجام خ...

پزشکیان: رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست

پزشکیان: رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست
2024-11-13T15:00:38+03:30
رئیس جمهور گفت: طرح دولت برای رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست بلکه موجب تقویت حکمرانی در این حوزه است.

تولید زیست چاپگر سه بعدی با نصف قیمت نمونه وارداتی

تولید زیست چاپگر سه بعدی با نصف قیمت نمونه وارداتی
2024-11-13T14:47:18+03:30
یک شرکت دانش بنیان نمونه ای از زیست چاپگر سه بعدی ماژولار را تولید کرده است؛ محصولی که از رهگذر تولید آن بیش از ۵۰ درصد صرفه جویی ارزی رقم خورده است.

با حضور معاون وزیر نیرو دوره مدیریت حرفه‌ای آب شهری افتتاح شد

با حضور معاون وزیر نیرو دوره مدیریت حرفه‌ای آب شهری افتتاح شد
2024-11-13T14:47:18+03:30
دوره مدیریت حرفه‌ای آب شهری با حضور رئیس دانشگاه شهید بهشتی و معاون وزیر نیرو در مرکز آموزش های تخصصی افتتاح شد.

مسئولیت تأمین سلامت روانی اتباع از وظایف وزارت بهداشت است

مسئولیت تأمین سلامت روانی اتباع از وظایف وزارت بهداشت است
2024-11-13T14:20:39+03:30
مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: وظیفه خدمت رسان‌ها و درمانگران این است که بیماران را بدون در نظر گرفتن ایرانی یا اتباع بودن درمان کنند.

استفاده اتباع از یارانه حوزه بهداشت و درمان

استفاده اتباع از یارانه حوزه بهداشت و درمان
2024-11-13T14:20:38+03:30
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:اگر یک اتباع به یکی از مراکز سلامت مراجعه کند، مانند یک ایرانی بدون داشتن بیمه، ویزیت می‌شود.

سرپرست دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه‌ منصوب شد

سرپرست دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه‌ منصوب شد
2024-11-13T14:20:38+03:30
سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی در حکمی سرپرست دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه را منصوب کرد.

جریمه مدیران شبکه های اجتماعی برای انتشار آگهی سلاح

جریمه مدیران شبکه های اجتماعی برای انتشار آگهی سلاح
2024-11-13T14:07:18+03:30
طبق طرح جدید دولت انگلیس، روسای شبکه های اجتماعی که نتوانند از نمایش آگهی چاقوهای غیرقانونی در پلتفرم هایشان جلوگیری کنند با جریمه ای ۱۰ هزار پوندی از سوی پل...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)