میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، به گفته دانشمندان هواپخش در دانشگاه "کالیفرنیا دیویس" از جمله "سیما اسدی" دانشمند ایرانی فارغ التحصیل از این دانشگاه، گفتار عادی توسط افرادی که بدون علامت اما ناقل کروناویروس هستند و به این ویروس آلوده هستند، ممکن است به اندازه کافی ذرات معلق در هوا تولید کند که منجر به انتقال این بیماری از راه هوا شود.
اگرچه هنوز مشخص نیست که این امر در گسترش و شیوع بیماری کووید-۱۹ چه اندازه تاثیر دارد، اما نیاز به اقدامات جدی برای حفظ فاصلهگذاری اجتماعی دارد تا ویروس شناسان، اپیدمیولوژیستها و مهندسانی که ذرات معلق در هوا و هواپخشها را مطالعه میکنند، این موضوع را به خوبی روشن کنند.
"ویلیام ریستنپارت" استاد مهندسی شیمی در دانشگاه کالیفرنیا دیویس گفت: هواپخشها به اندازه کافی کوچک هستند که بتوانند در هوا سفر کنند. بنابراین صحبت عادی، مقادیر قابل توجهی از هواپخشهای حاوی ذرات تنفسی ایجاد میکند.
این ذرات تنفسی حدود یک میکرون یا یک میکرومتر قطر دارند. آنها برای دیده شدن با چشم غیرمسلح بسیار کوچک هستند، اما به اندازه کافی بزرگ هستند که بتوانند ویروسهایی مانند آنفلوانزا یا کروناویروس جدید را با خود حمل کنند.
سال گذشته "ریستنپارت"، "سیما اسدی" و همکارانشان مقاله ای را منتشر کردند که نشان میداد افرادی که بلندتر صحبت میکنند، ذرات تنفسی بیشتری در هوا منتشر میکنند و این افراد تا ۱۰ برابر بیشتر از سایر افراد این ذرات را تولید میکنند.
محاسبه نحوه انتقال ویروسهایی مانند کروناویروس جدید از طریق هواپخش، نیاز به تخصص در زمینههای مختلف دارد. از نظر ویروس شناسی، محققان باید بدانند که چه تعداد ویروس در ریه وجود دارد، آنها چقدر راحت به شکل قطرات معلق در هوا در میآیند و چه تعداد ویروس برای انتقال عفونت مورد نیاز است.
دانشمندان هواپخش میتوانند بررسی کنند که این قطرات پس از تشکیل، چقدر میتوانند سفر کنند، چگونه تحت تأثیر حرکت هوا در یک اتاق قرار میگیرند و تاثیر جاذبه روی آنها چقدر است.
"ریستنپارت" و همکارانش نتیجه گرفتند که جامعه علمی حوزه هواپخشها باید در جهت مقابله با چالش فعلی ایجاد شده توسط کووید-۱۹ گام برداشته و همچنین به جهانیان در آماده سازی بهتر برای مقابله با بیماری های همه گیر اجتناب ناپذیر در آینده کمک کند.
"آنتونی فاوسی" رئیس بیماریهای عفونی در انستیتوی ملی بهداشت آمریکا به "فاکس نیوز" گفت: توصیههای مربوط به ماسکها تغییر خواهد کرد، چرا که برخی از اطلاعات جدید نشان میدهد که این ویروس حتی در مواقعی که مردم به صورت عادی نفس میکشند و صحبت میکنند و نه فقط با سرفه و عطسه، میتواند گسترش یابد.
تاکنون توصیه رسمی این بوده است که فقط افراد بیمار و همچنین افرادی که در خانه از آنها مراقبت میکنند باید ماسک بزنند.
اما اکنون "فاوسی" از طرف آکادمی ملی علوم آمریکا(NAS) نامهای را به کاخ سفید ارسال کرده است که شامل خلاصه تحقیقات اخیر در این زمینه است و لزوم استفاده از ماسک توسط همه افراد جامعه را گوشزد می کند.
وی گفت که اگرچه نتایج این تحقیقات هنوز قطعی نیست، اما نتایج موجود نشان میدهد که انتقال این ویروس از تنفس طبیعی نیز ممکن است.
تاکنون آژانسهای سلامت و بهداشت آمریکا گفته بودند که مسیر اصلی انتقال کروناویروس، قطرات تنفسی با قطر حدود یک میلیمتر است که هنگام عطسه یا سرفه توسط افراد بیمار در هوا منتشر میشود و این قطرات به سرعت در فاصله حدود یک متری از فرد بیمار به زمین مینشینند.
اما تحقیقات جدید نشان میدهد که این ویروس قطری بین یک میکرون یا یک میکرومتر دارد و در واقع این بیماری میتواند از طریق هوا نیز منتقل شود.
اگر این ویروس در هوا معلق بماند، جلوگیری از شیوع آن بسیار سختتر میشود و بهترین چاره آن، زدن ماسک توسط همه افراد جامعه است.
یک مطالعه جدید نشان داد که کروناویروس جدید میتواند تبدیل به یک هواپخش شود و تا سه ساعت در هوا باقی بماند.
محققان در هنگ کنگ و چین بر همین اساس در مطالعات خود اثر استفاده از ماسک را بررسی کردند و دریافتند که زدن ماسک برای جلوگیری از شیوع این بیماری مفید است.
البته از سوی دیگر، محققان چینی این نگرانی را مطرح کردند که تجهیزات محافظتی شخصی مورد استفاده کادر درمانی میتواند خود منبع ویروس موجود در هوا باشد.
آنها می گویند درآوردن تجهیزات محافظتی توسط کادر درمانی باعث می شود که ذرات آلوده دوباره در هوا معلق شوند. حتی اگر این ذرات بزرگتر از اندازه قابل تنفس باشند، میتوانند روی دست و بدن افراد بنشینند.
تاکنون سازمان بهداشت جهانی(WHO) نسبت به تهدید این ویروس از طریق هوا با احتیاط بیشتری عمل کرده بود.
این مطالعه در مجله Aerosol Science and Technology منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است