میرنیوز
دکتر علی رستمی در گفتوگو با ایسنا، درباره سندرم نفروتیک و پژوهشی که وی و همکارانش پیرامون آن انجام داده اند گفت: سندرم نفروتیک یک بیماری مزمن کلیوی است. از هر صد هزار نفر چهار الی پنج کودک به این بیماری مبتلا میشوند و این سندرم، موجب دفع پروتئین در ادرار میشود. مطالعه ی ما، یک مطالعه متا آنالیز بوده است. مطالعات متاآنالیز قویترین نتیجه را میدهند چرا که مجموع پژوهشهای دیگر هستند و نتیجه آن از مطالعات مستقل و انفرادی معتبرتر است.
وی درباره تاثیر نفروتیک بر بیماران گفت: به دلیل درمان های اختصاصی، سیستم ایمنی بیماران دارای سندرم نفروتیک ضعیف میشود و این بیماران، مخصوصا کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک، مستعد ابتلا به بسیاری از بیماریهای عفونی هستند.
رستمی درباره اهمیت مطالعه بر شیوع عفونت ادراری در کودکان دارای سندرم نفروتیک گفت: از آن جایی که سیستم ایمنی بدن این کودکان ضعیف است این عفونتهای ادراری میتوانند سیستمیک شوند و عوارض بدی را بر جای بگذارند. این که بفهمیم شیوع این عفونت چه قدر است بسیار مهم است.
رستمی درباره پژوهشهایی که تاکنون درباره شیوع عفونت ادراری میان کودکان دارای سندرم نفروتیک انجام شده، گفت: در این پژوهشها، بیش از ۶۰۰۰ کودک طی ۳۰ مطالعه و در ۱۲ کشور جهان بررسی شدند. ما این پژوهشها را برای این که به میزان شیوع عفونت ادراری دست یابیم بررسی کردیم.
عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری با بیان این که شناخت اپیدمیولوژیک یک بیماری میتواند به درمان بیماری و راههای کنترلی آن کمک کند، درباره تاثیر عفونت ادراری بر سندرم نفروتیک گفت: یکی از شایع ترین نوع عفونتها در کودکان، عفونت ادراری است. علت ایجاد عفونت ادراری برخی باکتریها و قارچها هستند که باعث تب، سوزش ادرار و برخی مشکلات دیگر میشوند. عفونت ادراری، میتواند باعث شکست درمان سندرم نفروتیک شود. به طور کلی عفونت ادراری، شدت سندرم نفروتیک را در کودکان بیشتر میکند.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد، میزان شیوع عفونت ادراری در کودکانی که دچار سندروم نفروتیک بودند ۲۱ درصد بود. هرچه سطح درآمدی یک کشور کمتر باشد، شیوع عفونت ادراری میان کودکان دارای سندرم نفروتیک بیشتر است. در آمریکا کمترین میزان شیوع وجود داشت ولی در کشورهای آسیایی این نرخ بالا است.
این استادیار انگلشناسی پزشکی درباره پژوهشی که در ایران درباره این موضوع انجام شده، گفت: در کشور ما فقط یک مطالعه در این زمینه انجام شده است و در همان مطالعه میزان شیوع عفونت ادراری در کودکان دچار سندرم نفروتیک ۳۸ درصد مشخص شده بود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری ادامه داد: بیشتر مقالات مورد بررسی، باکتریهایی که موجب ایجاد عفونت ادراری میشوند را بررسی کرده بودند و براساس آنها، باکتریهای اشرشیا کولی و کلبسیلا بیشترین شیوع را داشتند. اشرشیا کولی نوعی باکتری است که در عفونت ادراری بسیار شایع است. کلبسیلا هم باکتری پاتوژنی است که دچار شدن به عفونت آن میتواند عوارض زیادی را برای فرد مبتلا ایجاد کند.
وی در پایان با بیان این که این مقاله در Microbial Pathogenesis منتشر شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به این که شیوع این عفونت در بیماران مبتلا به سندرم نفروتیک بالا است، باید اقدامات پیشگیرانهای برای مبتلا نشدن به آن مخصوصا در کشورهای در حال توسعه در دستور کار قرار بگیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان