میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالرسول پورعباس در برنامه خبری شب گذشته مصوبه شورای عالی فرهنگی در زمینه کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ و برداشته شدن ممنوعیت انتخاب رشته پذیرفته شدگان کنکور ۱۴۰۲ را تشریح کرد.
سرپرست سازمان ملی سنجش و نظام ارزشیابی آموزش کشور امسال برای اولین بار هم داوطلبان سال ۱۴۰۲ و هم داوطلبان سال ۱۴۰۳ متقاضی انتخاب رشته هستند. سال گذشته تعداد زیادی از داوطلبان سال ۱۴۰۲ در دانشگاه قبول شدند و داوطلبان سال ۱۴۰۳ اعتراض داشتند که انتخاب رشته این دسته از پذیرفته شدگان ۱۴۰۲ موجب می شود ظرفیت ۱۴۰۳ دچار خدشه شود.
وی افزود: این اعتراضات وارد بود و ما به عنوان سازمان ملی سنجش پیشنهاداتی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کردیم که مصوب شد در سال ۱۴۰۳ به همان میزانی که داوطلبانی که در سال ۱۴۰۲ قبول شده اند و در سال ۱۴۰۳ انتخاب رشته می کنند، ظرفیت ویژه ای اضافه شود تا هر دو دسته از داوطلبان سال ۱۴۰۳ و داوطلبان سال ۱۴۰۲ از آن منتفع شوند.
پورعباس خاطرنشان کرد: مصوبه دیگری که شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور مصوب کرد این است که از سال ۱۴۰۴ تمام کسانی که در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در دوره های رایگان و غیررایگان قبول می شوند چه در دانشگاه ثبت نام کنند و چه ثبت نام نکنند، اجازه ندارند در سال بعد از آن در آزمون سراسری شرکت کنند و انتخاب رشته کنند و در صورتی که می خواهند رشته دیگری قبول شوند باید یک سال صبر کنند.
وی اظهار داشت: همچنین براساس این مصوبه تمامی دوره های روزانه در تمامی رشته ها (گروه های آزمایشی پنج گانه) مشمول این مصوبه می شوند و داوطلبانی که پذیرفته می شوند و چه ثبت نام کنند و چه ثبت نام نکنند حق شرکت در آزمون سراسری و انتخاب رشته مجدد در سال بعد آن را ندارند و باید یک سال فاصله داشته باشند.
سرپرست سازمان ملی سنجش یادآور شد: دو دسته اعتراض در روزهای اخیر وجود داشت که یک گروه افرادی بودند که در سال ۱۴۰۳ می خواستند رشته خود در ۱۴۰۲ را بهبود ببخشند و و یک گروه هم داوطلبان سال ۱۴۰۳ می گفتند که با انتخاب رشته پذیرفته شدگان ظرفیت ها محدود می شود که با این تدبیر مشکل حل شده است.
وی در پاسخ به موضوع تغییر تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور گفت: قرار است در آینده یک بازنگری در زمینه مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور صورت گیرد اما فرآیند تاثیر قطعی سوابق تحصیلی قطعا ادامه دارد. سال دوازدهم و سال یازدهم قطعا تاثیر سوابق تحصیلی خود را خواهند داشت. ممکن است درباره تاثیر سوابق تحصیلی سال دهم تعدیلاتی صورت گیرد. همچنین ممکن است درباره تاثیر ۶۰ درصدی سوابق در سال آینده تعدیلی صورت گیرد.
سرپرست سازمان ملی سنجش و نظام ارزشیابی آموزش کشور تاکید کرد: اصل تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور وجود دارد و از بین نمی رود.
پورعباس درباره هم ترازی نمرات کنکوری ها گفت: هم ترازی فقط امسال اتفاق می افتد چرا که سال گذشته تاثیر سوابق تحصیلی ۴۰ درصد بود و امسال تاثیر سوابق تحصیلی به ۵۰ درصد رسید. همین موضوع ترازهای کنکور را در دو سال غیرقابل مقایسه می کند. ضمن اینکه مطرح شده است که رتبه های بیشتر بوده دلیل اش وجود داوطلبان سال ۱۴۰۲ بوده و در واقع صف انتخاب رشته کنندگان سال ۱۴۰۳ توسط داوطلبان ۱۴۰۲ طولانی تر شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند