میرنیوز
علیرضا صادقی پور، در گفتوگو با خبرنگار مهر، گفت:
اختراع و به کارگیری آسیب شناسی دیجیتال (DP) نشان دهنده ظهور تغییری قابل توجه و به شکلی دگرگون کننده در حوزه علم آسیب شناسی است که طی این فرایند از فناوری پیشرفته برای افزایش دقت تشخیصی، کارایی و نیز سهولت دسترسی به همکاری و مشاوره مابین مراکز تشخیصی و تحقیقاتی استفاده میشود.
وی افزود: در این فرایند، با تبدیل اسلایدهای شیشهای سنتی به تصاویر دیجیتال با وضوح بالا، آسیب شناسان فرصت مییابند که مقاطع هیستولوژی نمونههای بافت را بر روی صفحه نمایش کامپیوتر، تجزیه و تحلیل کرده و از امکان انجام مشاوره از راه دور و برخورداری از نظر سایر آسیب شناسان بهره مند گردند.
صادقی پور در ادامه به مزایا و کاربردهای کلیدی آسیب شناسی دیجیتال اشاره کرد و گفت: افزایش قدرت تشخیصی، تصاویر دیجیتال تجزیه و تحلیل دقیق و منسجم را امکان پذیر میکنند، خطای انسانی را کاهش داده و دقت تشخیصی را بهبود میبخشند.
وی افزود: آسیب شناسی از راه دور (تله پاتولوژی)، آسیب شناسان میتوانند اسلایدهای دیجیتال موارد نادر و پیچیده را با اساتید خبره در سراسر جهان به اشتراک گذاشته و در زمانی کوتاه از نظرات مشورتی آنها بهره مند شوند.
صادقی پور اظهار داشت: ادغام با هوش مصنوعی، هوش مصنوعی با به کارگیری الگوریتمهای پیشرفته به شناسایی الگوها، پیشبینی نتایج، و نیز خودکارسازی وظایف معمول و تکراری کمک کرده و به این شکل قابلیتهای پاتولوژیست را افزایش میدهند.
وی افزود: تحقیق و آموزش پزشکی، پاتولوژی دیجیتال منبع ارزشمندی برای تحقیقات و آموزش پزشکی فراهم کرده و دسترسی آسان به بانک بسیار بزرگی از اسلایدهای دیجیتال برای مطالعه و آموزش را فراهم میسازد.
صادقی پور گفت: با ادغام هوش مصنوعی و پاتولوژی دیجیتال، هیستوپاتولوژی تشخیصی متحول میگردد. در این حالت با استفاده از یکسری الگوریتمها، تصاویر دیجیتال حاصل از اسکن کل سطح بافت تجزیه و تحلیل شده و بدین وسیله به آسیب شناسان در تشخیص نوع ضایعه و همچنین تعیین پیش آگهی بیماری کمک میکند.
وی افزود: این مدلها توافق در تشخیص یک ضایعه را بهبود میبخشند، تغییرات ظریف بافتی را شناسایی میکنند و دقت تشخیصی را افزایش میدهند. استفاده از هوش مصنوعی بار وظایف روتین و روزمره پاتولوژیست را سبک میکند، و از طرفی با استفاده از قدرت پردازش تصاویر، رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی را استاندارد کرده و بدین وسیله امکان تنظیم سریع گزارش تشخیصی نمونه بیماران در قالب تله پاتولوژی فراهم میگردد. از طرفی چالشهای پیش رو در این مسیر عبارتند از کیفیت دادهها، تفسیرپذیری اطلاعات ونیز تأیید استفاده از این روش توسط نهادهای نظارتی.
استاد گروه آسیب شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: ادغام هوش مصنوعی در هیستوپاتولوژی به طور قابل توجهی بر این شاخه علمی و تخصصی و نیز نیروی کار مورد نیاز آن تأثیر خواهد گذاشت. در این حالت استفاده از هوش مصنوعی در کنار پاتولوژی دیجیتال، نیاز به بررسی نمونههای هیستوپاتولوژی روتین توسط پاتولوژیست را مرتفع کرده و در این حالت به آسیب شناسان اجازه میدهد تا تمرکز خود را بر موارد پیچیدهتر بگذارند و بدین شکل در آیندهای نه چندان دور عناوین شغلی جدیدی همانند متخصصان هوش مصنوعی و همکاران آسیب شناس و هوش مصنوعی پدیدار خواهند شد.
وی افزود: در نهایت لازم است یادآوری گردد که در این گذار، آسیب شناسان میبایست مهارتهای مرتبط با هوش مصنوعی را کسب کرده و با ابزارهای هوش مصنوعی سازگار شوند. از طرفی، دسترسی جهانی به تخصص و حفظ ملاحظات اخلاقی در این حوزه نیز از عوامل کلیدی این تحول است.
بیست و ششمین همایش بینالمللی آسیب شناسی و طب آزمایشگاه و دوازدهمین همایش بینالمللی شاخه ایرانی آکادمی بینالمللی پاتولوژی، در روزهای ۱۱ تا ۱۳ مهر ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
این همایش برای شرکت کنندگان، دارای امتیاز بازآموزی است.
منبع : خبرگزاری مهر
گره زدن حوزه سلامت به منابع ناپایدار خطای استراتژیک است
کلیدی ترین ملاکهای انتخاب مدیران وزارت بهداشت/ اولویت با پاکدستی و صداقت است
مهلت ثبتنام آزمون اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری دوباره تمدید شد
مهلت ثبتنام پذیرش دورههای کاردانی دانشگاه علمی کاربردی تمدید شد
دانشگاههای علوم پزشکی مکلف به ثبت نام دستیاران بدون تضامین شدند
ابلاغیه آغاز سال تحصیلی به دانشگاهها ارسال شد
ورود با تاخیر دانشجویان جدید مدیریت شود/ هر رشته تا ۱۵ واحد مهارتی دارد
تخصیص سه هزار میلیارد تومانی دولت به دانشگاهها در آستانه آغاز سال تحصیلی
نظر فضانوردان درباره دلیل پایان یافتن ماموریت بویینگ به فضا
۵۰ درصد صرفهجویی در مصرف برق با الکتروموتور BLDC ایران ساخت
نگرانی ظفرقندی از حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی
ورود جدی معاونت علمی برای تامین منابع مالی شرکتهای آینده پژوه
دانش آموز بیمار در خانه بماند/ توصیههای پزشکی به والدین
سخنان ظفرقندی از کمبودها و چالش های بودجه سلامت
نماینده سهام دولت در هیات مدیره شرکت مخابرات ایران منصوب شد
دانش آموز بیمار در خانه بماند/ مسئول سلامت مدرسه در جریان باشد
شیوه انتخاب موضوع و بارگذاری تحقیقات در سامانه حوزه خواهران
پهپاد اوکراینی با قابلیت پرتاب موشک ضد تانک
واکنش سخنگوی اورژانس به حادثه فوت هوادار ملوان/ آمبولانس بخش خصوصی بوده است
ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
بازگشت برخی اساتید اخراجی به دانشگاه/ دانشجویانی که هفتههای گذشته تعلیق شدند، شکایت کنند
هوش مصنوعی وارد مدارس ایتالیا شد
ظرفیتهای قانونی برای افزایش سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی / کشورهای رقیب ایران در تولید علم
پروازهای هوایی با چاشنی اینترنت ماهوارهای
۱۶ دانشگاه برتر ابرچالشها و ابرفرصتها را شناسایی کنند/ آموزش عالی در اولویت ما قرار دارد
پروازهای هوایی با چاشنی اینترنت ماهواره ای
تولید تجهیزات آزمایشگاهی صنایع آرد و نان در کشور
مجوز برگزاری امتحان شفاهی پایه دهم در حوزه علمیه فارس صادر شد
بیش از ۶۵۰ هزار نفر در کنکور ۱۴۰۳ انتخاب رشته کردند/ آخرین آمار انتخاب رشته های بدون آزمون
کنسرسیوم مقابله با آلزایمر تشکیل شد