میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مینا کاویانی گفت: تاریخ تهیه و مصرف بستنی را به حدود چهار قرن پیش از میلاد مسیح بر میگردد؛ در ابتدا نوعی بستنی یخی تهیه و مصرف میشد و به تدریج موادی مثل شیر، خامه، رنگ خوراکی و نظایر آن به بستنی اضافه شد و این دسر دارای تنوع بسیاری شد.
این متخصص تغذیه با اشاره به ویژگیهای تغذیهای بستنی گفت: به غیر از بستنی یخی که مخلوطی از شربتها، آبمیوهها، شکر و رنگهای مجاز خوراکی است، سایر انواع بستنی بر پایه شیر هستند.
وی افزود: بر این اساس بستنی را میتوان به عنوان محصول لبنی منجمدی تعریف کرد که از ترکیب و فرایند مناسب شیر، خامه و برخی فراوردههای لبنی همراه با شکر و مواد طعمدهنده به دست میآید و میتواند حاوی پایدارکنندهها، قوام دهندهها و رنگ خوراکی نیز باشد.
کاویانی ارزش غذایی بستنی را وابسته به ارزش غذایی مواد اولیهای دانست که در ساخت آن مصرف میشوند.
به گفته وی، چربی و پروتئین بستنی بیشتر از شیر است. در ضمن بستنی میتواند حاوی مواد غذایی دیگری مانند میوه، تخممرغ و شکر نیز باشد که این مواد ارزش غذایی بستنی را افزایش میدهند.
کاویانی خاطرنشان کرد: از آنجا که بستنی حدود دو برابر شیر چربی دارد و بیشتر از نصف مواد جامد آن قند (ساکاروز و لاکتوز) است؛ به ویژه اگر بستنی خامه داشته باشد، یک منبع غذایی سرشار از انرژی به شمار میرود.
این متخصص تغذیه مواد جامد بدون چربی بستنی را شامل پروتئین با کیفیت بالا، قند و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، گوگرد، کلسیم و فسفر برشمرد که برای رشد و سلامت انسان ضروری است.
وی یادآور شد: پروتئین موجود در بستنی میتواند در رشد و ترمیم بافتها مؤثر باشد. همچنین کلسیم و فسفر آن در سلامت دندان و استخوان نقش داشته باشد.
به گفته کاویانی، بستنی دارای برخی ویتامینهای گروه B و بستنیهای میوهای مقداری ویتامین C است که این ویتامینها در تنظیم واکنشهای بدن نقش داشته و یا عملکرد آنتی اکسیدانی دارند.
این متخصص تغذیه با توجه به نتایج پژوهشهای علمی به غنی سازی بستنی با مواد مغذی نظیر روی و اسید فولیک (از ویتامینهای گروه B) اشاره کرد و یادآور شد: ارزش غذایی بستنیهای غنی شده نسبت به بستنیهای ساده بیشتر است.
کاویانی با توجه به اینکه شیر یکی از مواد اولیه بستنی و محیط بسیار خوبی برای رشد میکروبها و ایجاد بیماری و مسمومیت است، تاکید کرد: هنگام انتخاب بستنی باید حتماً به پاستوریزه بودن و تاریخ مصرف آن توجه کرد.
به گفته وی، با توجه به اینکه بستنی یک ماده غذایی پُرانرژی است توصیه میشود که اعتدال در خوردن آن رعایت شده و تا حد امکان انواع ساده آن مصرف شود و این موضوع درباره کودکان هم صادق است.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: مصرف بیش از حد بستنی با داشتن مقدار قابل توجهی شکر و چربی میتواند باعث اضافه وزن، چاقی، دیابت، کاهش مقاومت بدن و افزایش خطر بیماریهای قلبی و عروقی شود.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه افزود: به دلیل اینکه بستنی حاوی شکر است باید بعد از مصرف آن حتماً دندانها و لثه را تمیز کرد تا مانع پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه شود.
وی با توجه به اینکه بستنیهای صنعتی معمولاً حاوی مواد افزودنی، رنگها، طعم دهندهها و مواد نگهدارنده هستند یادآور شد که مصرف زیاد آنها میتواند مضرات زیادی برای سلامت بدن داشته باشد. زیرا ممکن است زمینه ساز بروز حساسیت، التهاب و سایر بیماریها شود.
منبع : خبرگزاری مهر
مقایسه میزان قطعی اینترنت در ۳ اپراتور/ شاخصهای کیفیت شبکه اعلام شد
جزییات ارائه دروس عمومی دانشجویان علوم پزشکی/ابلاغ درس «علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت» از مهر ۱۴۰۳
ارتباط نمک و بیماری ام اس/ رنگ مو باعث کاهش بینایی زنان
حال مجروحان لبنانی در تهران با ثبات است
جزییات پذیرش دانشجو در آزمون سراسری ۱۴۰۴/ تعیین سهم کنکور و سوابق تحصیلی
آمادگی وزارت بهداشت برای ارسال دارو و تجهیزات به لبنان
راهکار نانو برای تجزیه یکی از سرسخت ترین آلایندههای محیط زیست
اعلام اسامی متقاضیان بینالمللی تحصیل در دانشگاه علامه
تسریع در اجرای تکالیف مرتبط با زیستبوم فناوری و نوآوری در برنامه هفتم
آییننامه دریافت جواز تلبس در حوزه علمیه تهران
توجه به ارتقای کیفیت باید در اولویت دانشگاه تهران قرار گیرد
اسامی عطرهای غیرمجاز اعلام شد
وزن استاندارد کولهپشتی مدرسه/ بروز اختلالات اسکلتی دانش آموزان
قدردانی نایب رئیس مجلس شیعیان لبنان از کادر سلامت ایران
سوپرشارژ کردن سلولهای بدن به مقابله با سرطان کمک کرد
انفجار پیجرها؛ هشداری برای امنیت تجهیزات دیجیتال در کشورها
تمدید مهلت انتخاب رشته در مقاطع کاردانی ناپیوسته و کارشناسی آزاد
ابراز همدردی حوزههای علمیه و علما با مردم لبنان
انفجار پیجرها؛ هشداری برای امنیت تجهیزات دیجیتال درکشورها
اروپا با پیشنهاد گوگل برای تجزیه شرکت موافقت نکرد
مواد شیمیایی سمی از بسته بندی مواد غذایی وارد بدن انسان می شوند
ورود تیم بسیج جامعه پزشکی به لبنان
مشاور وزیر ارتباطات در توسعه ارتباطات روستایی منصوب شد
اعزام ۸ چشم پزشک و یک تیم پرستاری به لبنان
معاون حقوقی وزارت بهداشت ابقا شد
جانشین وزیر بهداشت منصوب شد
اختلال مقطعی اینترنت ربطی به وزارت ارتباطات نداشت/ خطای انسانی در بخش نگهداری عامل قطعی ارتباط
توسعه همکاریهای مشترک بین ستاد اجرایی فرمان امام و وزارت علوم
مهلت ثبت نام و انتخاب رشتههای بدون آزمون دانشگاهها برای آخرین بار تمدید شد
زمینشناس ایرانی عضو کمیته اجرایی اتحادیه بینالمللی علوم زمین شد