میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مینا کاویانی گفت: تاریخ تهیه و مصرف بستنی را به حدود چهار قرن پیش از میلاد مسیح بر میگردد؛ در ابتدا نوعی بستنی یخی تهیه و مصرف میشد و به تدریج موادی مثل شیر، خامه، رنگ خوراکی و نظایر آن به بستنی اضافه شد و این دسر دارای تنوع بسیاری شد.
این متخصص تغذیه با اشاره به ویژگیهای تغذیهای بستنی گفت: به غیر از بستنی یخی که مخلوطی از شربتها، آبمیوهها، شکر و رنگهای مجاز خوراکی است، سایر انواع بستنی بر پایه شیر هستند.
وی افزود: بر این اساس بستنی را میتوان به عنوان محصول لبنی منجمدی تعریف کرد که از ترکیب و فرایند مناسب شیر، خامه و برخی فراوردههای لبنی همراه با شکر و مواد طعمدهنده به دست میآید و میتواند حاوی پایدارکنندهها، قوام دهندهها و رنگ خوراکی نیز باشد.
کاویانی ارزش غذایی بستنی را وابسته به ارزش غذایی مواد اولیهای دانست که در ساخت آن مصرف میشوند.
به گفته وی، چربی و پروتئین بستنی بیشتر از شیر است. در ضمن بستنی میتواند حاوی مواد غذایی دیگری مانند میوه، تخممرغ و شکر نیز باشد که این مواد ارزش غذایی بستنی را افزایش میدهند.
کاویانی خاطرنشان کرد: از آنجا که بستنی حدود دو برابر شیر چربی دارد و بیشتر از نصف مواد جامد آن قند (ساکاروز و لاکتوز) است؛ به ویژه اگر بستنی خامه داشته باشد، یک منبع غذایی سرشار از انرژی به شمار میرود.
این متخصص تغذیه مواد جامد بدون چربی بستنی را شامل پروتئین با کیفیت بالا، قند و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، گوگرد، کلسیم و فسفر برشمرد که برای رشد و سلامت انسان ضروری است.
وی یادآور شد: پروتئین موجود در بستنی میتواند در رشد و ترمیم بافتها مؤثر باشد. همچنین کلسیم و فسفر آن در سلامت دندان و استخوان نقش داشته باشد.
به گفته کاویانی، بستنی دارای برخی ویتامینهای گروه B و بستنیهای میوهای مقداری ویتامین C است که این ویتامینها در تنظیم واکنشهای بدن نقش داشته و یا عملکرد آنتی اکسیدانی دارند.
این متخصص تغذیه با توجه به نتایج پژوهشهای علمی به غنی سازی بستنی با مواد مغذی نظیر روی و اسید فولیک (از ویتامینهای گروه B) اشاره کرد و یادآور شد: ارزش غذایی بستنیهای غنی شده نسبت به بستنیهای ساده بیشتر است.
کاویانی با توجه به اینکه شیر یکی از مواد اولیه بستنی و محیط بسیار خوبی برای رشد میکروبها و ایجاد بیماری و مسمومیت است، تاکید کرد: هنگام انتخاب بستنی باید حتماً به پاستوریزه بودن و تاریخ مصرف آن توجه کرد.
به گفته وی، با توجه به اینکه بستنی یک ماده غذایی پُرانرژی است توصیه میشود که اعتدال در خوردن آن رعایت شده و تا حد امکان انواع ساده آن مصرف شود و این موضوع درباره کودکان هم صادق است.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: مصرف بیش از حد بستنی با داشتن مقدار قابل توجهی شکر و چربی میتواند باعث اضافه وزن، چاقی، دیابت، کاهش مقاومت بدن و افزایش خطر بیماریهای قلبی و عروقی شود.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه افزود: به دلیل اینکه بستنی حاوی شکر است باید بعد از مصرف آن حتماً دندانها و لثه را تمیز کرد تا مانع پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه شود.
وی با توجه به اینکه بستنیهای صنعتی معمولاً حاوی مواد افزودنی، رنگها، طعم دهندهها و مواد نگهدارنده هستند یادآور شد که مصرف زیاد آنها میتواند مضرات زیادی برای سلامت بدن داشته باشد. زیرا ممکن است زمینه ساز بروز حساسیت، التهاب و سایر بیماریها شود.
منبع : خبرگزاری مهر
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد