میرنیوز
مسعود حافظی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص صادرات محصولات شرکتهای دانش بنیان طی سالهای اخیر و تبیین جایگاه دفتر توسعه کسب و کار گفت: شرکتهای دانش بنیان می توانند برای گسترش فناوری هایشان در راستای صادرات محصولاتشان از تسهیلات معاونت علمی و فناوری بهره مند شوند.
وی افزود: مرکز تعاملات بینالملل علم و فناوری معاونت علمی که بازوی صادراتی معاونت علمی محسوب میشود نیز برای تحقق این مهم به سراغ شرکتهایی می رود که میتوانند صادرات خوبی داشته باشند؛ این مرکز در حد توان خود تسهیلات صادرات شرکتهای دانش بنیان را فراهم می کند و تا حد امکان موانع موجود صادراتی را از جلوی پای آنها بر می دارد.
معاون دفتر توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری با بیان اینکه دو نوع آمار صادرات رسمی و غیر رسمی برای محصولات شرکتهای دانش بنیان منظور می شود، گفت: عمدتا شرکتهای فناور در حوزه فناوری اطلاعات و تولیدکننده محتوا که محصول محور نیستند و صادرات و واردات ارز آنها در گمرک ثبت نمی شود جزء آن دسته ای حساب می شوند که نمی توانیم آماری از فروش آنها داشته باشیم؛ ضمن اینکه تعدادی از این شرکتها به دلایل تحریمی و ضوابطی که در کشور وجود دارد به صورت غیر رسمی فعالیت می کنند و فروش خارجی خود را ریالی انجام می دهند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، خریدار خارجی با پرداخت ریالی و ترخیص با کارت غیر متفرقه بازرگانی از یک شرکت دانش بنیان ایرانی کالایی خریداری می کند که این موضوع قابل رصد و کنترل ما نیست.
رشد صادراتی شرکتهای دانش بنیان طی ۴سال
حافظی با اشاره به آمار صادرات محصولات دانش بنیان طی ۴ سال اخیر گفت: از سال ۹۴ تاکنون از میان ۵۰۰۰ هزار شرکت دانش بنیانِ تأییدِ صلاحیت شده، ۴۱۵ شرکت دانشبنیان طی این سالها دارای رکورد صادرات رسمی هستند که تعدادی از آنان از رشد صادراتی مطلوبی برخوردار بوده است. برداشت ما بر این است که تعداد شرکتهای صادراتی دانشبنیان حداقل دوبرابر تعداد موجود است، یعنی طی این سالها نزدیک به ۸۰۰ شرکت دانش بنیان، صادرات رسمی و غیر رسمی داشته اند.
معاون دفتر توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی با اشاره به میزان صادرات شرکتهای دانش بنیان طی سالی که گذشت (سال ۹۸)عنوان کرد: بر اساس آخرین آمار می توان گفت عدد صادرات سال ۹۸ عددی معادل حدود ۴۰۰ میلیون دلار توسط ۲۵۰ شرکت دانش بنیان بوده است.
بیشترین سهم صادرات در حوزه دارو
وی با اشاره به حوزه ای که بیشترین صادرات را بر اساس ارزش دلاری در سال ۹۸ داشته است گفت: «دارو و تجهیزات پزشکی (شامل داروهای شیمیایی، داروهای نانو، زیست فناوری)»، «مواد پیشرفته، پلیمر، مواد و رزین شیمیایی»، «ماشین آلات و تجهیزات صنعتی» از حوزه هایی بوده اند که به ترتیب بیشترین صادرات را در این سال به خود اختصاص دادهاند.
کشورهای مخاطب محصولات شرکتهای دانش بنیان
حافظی با اشاره به کشورهای هدف صادرات محصولات دانش بنیان در سال ۹۸ گفت: کشورهای همسایه ایران در منطقه و کشورهای آسیای میانه از جمله کشورهای مخاطب محصولات شرکتهای دانش بنیان ایران بودهاند؛ کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس بازار اصلی صادراتی بوده اند؛ البته به صورت محدود نیز به افریقا و اروپا محصولات دانش بنیان صادر شده است.
وی تاکید کرد: البته ما در معاونت علمی و فناوری الزامی برای یکپارچه کردن آمار رسمی و غیر رسمی نداریم بلکه تمام هدف این است که کمک کنیم این شرکتها محصولات خود را صادر کنند حتی در این راستا تسهیلات و سرویس هایی به آنها ارائه می شود.
به گفته حافظی، سرویس های ارائه شده معمولا از جنس تقویت توان صادراتی شرکتهای دانش بنیان است؛ در حال حاضر نزدیک به ۴ هزار خدمت توانمند سازی و توسعه بازار به ۲۵۰۰ شرکت ارائه شده است که اگر حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفائی هم به آن اضافه شود، عدد قابل توجهی خواهد شد.
منبع : خبرگزاری مهر
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت