میرنیوز

از نامگذاری روز "زنان در ریاضیات" تا افتتاح "کرسی یونسکو"

از نامگذاری روز "زنان در ریاضیات" تا افتتاح "کرسی یونسکو" 2020-03-29T07:59:26+04:30

به گزارش ایسنا، یکی از نخستین برنامه‌هایی که در سال ۹۸ از سوی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به اجرا درآمد، سومین جشنواره "ترویج علم در پایان‌نامه‌های دانشجویی" بود. در این جشنواره دانش‌آموختگان هر یک از مقاطع ارشد یا دکتری که طی سال‌های ۹۶-۹۸ از پایان‌نامه خود دفاع کرده بودند، می‌بایست خلاصه‌ای از پایان‌نامه خود را در قالب ۲۰۰ الی ۴۰۰ کلمه (حدود یک صفحه) بنویسند و سپس به زبانی ساده و با استفاده از ابزارهای سمعی و بصری مورد نیاز خود، به حضار ارائه دهند.

از جمله اهداف برگزاری این جشنواره کاهش شکاف میان مردم و علم‌ورزان، جلب توجه دانشگاهیان و دانشجویان به چالش‌های پیش روی کشور و ارائه راه‌حل برای آن‌ها، تشویق دانشگاهیان به برقراری ارتباط مستقیم‌تر با مردم و جلب توجه عمومی به آموزش غیررسمی و یادگیری مادام‌العمر عنوان شد.  

وحید احمدی، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در این جشنواره که اردیبهشت ماه در دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد، ترویج علم در پایان‌نامه‌های دانشجویی را به برداشتن یک قسمت از دیوار علم- که بین دانشگاهیان و جامعه کشیده شده- تشبیه کرد و گفت: کشورمان سرمایه دانشگاهی بزرگی دارد که این سرمایه حدود یک میلیون پایان‌نامه (۱۴۰ هزار پایان‌نامه مقطع دکتری و باقی مربوط به کارشناسی ارشد) است و در راستای بهره‌مندی عموم از این سرمایه علمی باید پیوست یا خلاصه‌ای از پایان‌نامه‌ها به زبان عامه و همه‌فهم تهیه شود.

برگزاری کارگاه بین‌المللی سیاست‌گذاری علم و فناوری با حضور بیش از ۱۶ کشور عضو جنبش عدم تعهد

این کارگاه بین‌المللی سه‌روزه، خرداد ماه ۹۸ از سوی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و با همکاری مرکز علم و فناوری کشورهای غیرمتعهد و سایر کشورهای در حال توسعه (مرکز علم و فناوری NAM دهلی نو) در وزارت علوم برگزار شد.

از مهم‌ترین اهداف این کارگاه که با حضور بیش از ۱۶ کشور عضو جنبش عدم تعهد برگزار شد، می‌توان به شناسایی بعضی از سیاست‌های پژوهشی مشترک کشورهای عضو مرکز علم و فناوری NAM از جمله شناسایی سیاست‌های ایران و سایر کشورهای در حال توسعه، شناسایی موضوعاتی برای تحقیق و فرصت‌های مالی، کمک به ایجاد گروه‌های فعال و تاثیرگذار برای حمایت نهادی از فعالیت‌های نوآورانه در سطح ملی و روستایی و کمک به ایجاد شبکه‌های رسمی و غیررسمی از افراد ذینفع، از جمله سیاست‌گذاران، دانشگاهیان، نوآوران و دیگران اشاره کرد.

در این کارگاه صاحب‌نظران بین‌المللی به ارائه تجارب و یافته‌های علمی خود در حوزه‌های سیاست‌گذاری ترویج علم، نوآوری و فناوری پرداختند و از جمله مهم‌ترین موضوعاتی که به آن‌ها پرداخته شد، ارکان و فرآیندهای ترویج علم، مدل‌ها و چارچوب‌های نظری توزیع‌دهنده رابطه میان جامعه علمی و عامه مردم در فرآیند ترویج علم، بررسی روندهای جدید و سیاست‌گذاری منطبق با تحولات و ترندهای روز در حوزه ترویج علم و نیز حد و مرز دخالت دولت در حوزه ترویج علم بود. 

نام‌گذاری روز تولد مریم میرزاخانی به نام روز "زنان در ریاضیات"

روز "زنان در ریاضیات" سال ۲۰۱۹ میلادی برای نخستین بار در جهان و همزمان با سالروز تولد مریم میرزاخانی (۱۲ می مقارن با ۲۲ اردیبهشت) گرامی داشته شد.

پیشنهاد نام‌گذاری این روز که از سوی کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران مطرح شده بود، در جلسه عمومی بانوان اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان در ۹ مرداد سال ۹۷ به تصویب رسید و اولین "گرامیداشت روز زنان در ریاضیات" نیز ۲۲ اردیبهشت همزمان با سالروز تولد "مریم میرزاخانی" در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد و طی آن جمعی از نخستین بانوان فارغ‌التحصیل ریاضی و پیشکسوتان انجمن ریاضی ایران تقدیر شدند.

فعالیت‌های ترویجی موزه ملی علوم و فناوری ایران

موزه‌های علم و فناوری در دنیا در کنار نهادهای دیگر همچون مراکز علمی، نمایشگاه‌ها، جشنواره‌های علمی، همایش‌ها، انجمن‌های علمی و رسانه‌ها نقش مؤثری را در ترویج علم یا به عبارتی انتقال علم از لایه‌های بالاتر و تخصصی جامعه به لایه‌های پایین‌تر و عموم بازی می‌کنند.

در ایران نیز موزه ملی علوم و فناوری ایران از طریق نمایش تاریخ علم، دستاوردهای علمی، فرآیندهای علمی و ... در محل موزه و نیز برگزاری جشنواره‌های علمی و سایر برنامه‌ها نقش خود را در حوزه ترویج علم ایفا کرده است.

در آبان ماه سال ۹۸ و به مناسبت روز جهانی "علم در خدمت صلح و توسعه" (۱۰ نوامبر، ۱۹ آبان) و آغاز هفته ترویج علم در ایران موزه علوم و فناوری ایران با شهرداری تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند و به همین مناسبت جشنواره علم و عامه در محل باغ موزه قصر برگزار شد. در این جشنواره نهادهایی چون پژوهشگاه رویان حضور یافته و به معرفی دستاوردهای علمی خود به زبان ساده و همه فهم پرداختند.

از دیگر برنامه‌های ترویجی موزه علوم و فناوری ایران در سال ۹۸ می‌توان به برگزاری دو رویداد "جدولیف" و "جدولیوم" به مناسبت سال ۲۰۱۹، سال جهانی جدول تناوبی اشاره کرد. این موزه در اکتبر سال ۲۰۲۰ (اواخر مهر و اوایل آبان ۹۹)، میزبان نشست کمیته بین‌المللی موزه‌های علوم و فناوری (سیموست) با حضور ۷۰ کشور دنیا خواهد بود.

برنامه‌های هفته ترویج علم ۹۸ با محوریت "علم باز، برای همه"

هفته ترویج علم (از ۱۸ تا ۲۳ آبان ماه)  در تهران با برگزاری رویدادهای مختلفی همراه بود، مسئولان بسیاری در این حوزه به اظهارنظر پرداختند و وعده‌هایی نیز برای سال آینده داده شد.

در سال ۲۰۱۹، روز علم در خدمت صلح و توسعه به مضمون "علوم باز" اختصاص یافت؛ با این مضمون که علوم یا علم باز را ابزاری برای دسترسی بیشتر به علم قرار دهیم، فرآیندهای علمی را مشمول همه بدانیم و نیز از آن‌ها به مثابه ابزاری استفاده کنیم که خروجی علم را به راحتی در دسترس همه قرار می‌دهد.

در همین راستا برنامه‌های انجمن ترویج علم ایران در این هفته به موضوعات شناخت ایران‌زمین با محورهای آب و هوا و فرهنگ اختصاص داده شد و دلیل پرداختن به این موضوعات چنین عنوان شد که "بایستی افراد ابتدا از محیط پیرامون خود شناخت و آگاهی داشته باشند تا بتوانند درباره سایر موضوعات نیز اظهارنظر کنند."

طی این هفته صاحب‌نظران در نشست‌های تخصصی که در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، به موضوعات مهمی از جمله آینده‌پژوهی، آینده‌پژوهی در شرق، روزنامه‌نگاری علم، روزنامه‌نگاری محیط زیست، نقش رسانه در ترویج علم، ایده درهای باز دانشگاه و ... پرداختند.

همچنین در حوزه سیاست‌گذاری چنین عنوان شد که سال آینده برنامه مشخصی برای دانشگاه‌ها در حوزه ترویج علم تدوین می‌شود که بر مبنای اعطای نقش مسئولیت اجتماعی به دانشگاه‌ها خواهد بود؛ بر این اساس که ایفای نقش اجتماعی در حیطه مسائل اجتماعی از سوی دانشگاه‌ها مورد تشویق قرار گرفته و این موضوع در ارزش‌گذاری دانشگاه‌ها و اساتید لحاظ خواهد شد.

در پایان هفته ترویج علم سال ۹۸، مراسم اهدای جایزه ترویج علم از سوی انجمن ترویج علم ایران برگزار شد. این انجمن هر ساله از افراد یا سازمان‌هایی که بهترین و مؤثرترین فعالیت‌ها را برای همگانی‌ کردن علم، گسترش اندیشه و فرهنگ علمی در ایران و کاربرد علم در هر یک از سطوح زندگی اجتماعی انجام داده‌اند، تقدیر می‌کند که امسال از سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز به پاس تلاش در جهت ترویج علم و تشویق عموم به فعالیت و زمینه‌سازی برای ارتقای بینش و تفکر علمی در جامعه تقدیر شد. بیستمین دوره جایزه ترویج علم در حالی به بخش خبری علمی و دانشگاهی ایسنا اعطا شد که خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در بیستمین سال فعالیت خبری خود قرار داشت.

افتتاح کرسی یونسکو در ترویج علم با چشم‌انداز گفتمان‌سازی

کرسی یونسکو در ترویج علم به عنوان هفدهمین کرسی دانشگاهی یونسکو در ایران و به میزبانی مرکز تحقیقات علمی کشور، دی ماه ۹۸ افتتاح شد. کرسی‌های یونسکو، ارگان‌های ملی یا منطقه‌ای هستند که فعالیت‌های آن‌ها پیرامون یک موضوع خاص علمی (در اینجا ترویج علم) متمرکز شده است.  ریاست این کرسی را دکتر اکرم قدیمی، رئیس انجمن ترویج علم ایران بر عهده دارد.

وحید احمدی، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در مراسم افتتاحیه این کرسی، چشم‌انداز آن را گفتمان‌سازی در عرصه ترویج علم و شبکه‌سازی گفتمان‌ها عنوان کرد و گفت: منفعت این کرسی این است که از طریق آن می‌توانیم از مجاری و محمل‌های بین‌المللی استفاده کرده و صدای خود و مخاطبان‌مان را به دنیا اعلام کنیم. همچنین پیام‌ها و ارتباطات بین‌المللی را به مجموعه‌های داخلی برسانیم.

آغاز به کار اولین کارگروه کرسی با عنوان "زن و علم"
تقدیر از بانوان برگزیده در دانشگاه الزهرا (س)

کارگروه "زن و علم" کرسی یونسکو در ترویج علم، نخستین رویداد "گفتمان پیشرو علمی: ایده‌ها و تجربه‌های زنان در علم و فناوری" را اواخر بهمن ماه ۹۸ -همزمان با هفته بزرگداشت مقام زن و مادر و روز جهانی "زنان و دختران در علم" در دانشگاه الزهرا(س) برگزار کرد.

طی این مراسم در دو بخش دانش‌آموزی و اعضای هیئت علمی، از بانوان دارای ایده‌های علمی و فناورانه تقدیر شد.

در پایان این مراسم همچنین از "شبکه علمی متخصصان" به عنوان یک بانک اطلاعاتی از متخصصان، اساتید، محققان و اعضای هیئت علمی کشور رونمایی شد.

این شبکه شناخت جامع و دقیق از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشور را به خصوص شناخت ظرفیت متخصصین، پژوهشگران و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی ارائه می‌کند. 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

همگانی کردن علم در اروپا سابقه‌ای طولانی دارد و ضرورت پرداخت به ترویج علم در جامعه مدرن به خوبی احساس می‌شود. خوشبختانه این موضوع در جامعه ایرانی نیز از سوی مسئولان امر جدی گرفته شده، اما هنوز با تحقق آن به‌ویژه با شعار "علم باز، برای همه" فاصله زیادی داریم. یکی از پیش‌نیازهای ترویج علم در جامعه، رفاه همگانی و تحقق عدالت آموزشی است.

و اما از جمله نهادهایی که می‌توانند قدم‌های مؤثری در همگانی‌سازی علم بردارند، دانشگاه‌ها هستند. چه بسا که در چند سال اخیر بر ضرورت برداشتن دیوارهای دانشگاه‌ها یا اصطلاحاً مرز دانشگاه با عموم مردم، در قالب برنامه‌هایی همچون "روز درهای باز" دانشگاه تأکید شده است.

در همین راستا سحر کوثری، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در گفت‌وگویی با ایسنا طی هفته ترویج علم ضمن پرداخت به الزامات شکل‌گیری زیست‌بوم ترویج علم در کشور،  بر نقش انجمن‌های علمی در ترویج علم تأکید و این پیشنهادات را مطرح کرد که در قدم اول، موضوع ترویج علم در اسناد توسعه دیده شده و به عنوان یک اقدام عملیاتی نیز، "دفاتر ترویج علم" در دانشگاه‌ها ایجاد شوند.

با توجه به اینکه در هفته ترویج علم سال 98 هیچ برنامه‌ای از سوی دانشگاه‌ها به مناسبت این هفته برگزار نشد، به نظر می‌رسد یک اقدام عملیاتی در دانشگاه‌ها بتواند نقش آن‌ها را در همگانی‌سازی علم پررنگ‌تر کند.

در پایان، امیدوار هستیم از طریق اجرایی شدن برنامه‌های نهادهای متولی ترویج علم در کشور در لایه‌های سیاست‌گذاری، راهبردی و عملیاتی، جامعه ایرانی بتواند به تدریج شعار "علوم باز، برای همه" را محقق کرده و از این طریق گامی در راستای تحقق عدالت آموزشی و اهداف توسعه‌ای خود بردارد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
2024-11-23T13:53:59+03:30
یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور موفق به بومی سازی دستگاه ویسکومتر با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده که یک ابزار دقیق و کارآمد برای اندازه‌گیری ...

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
2024-11-23T13:40:41+03:30
پاویون منطقه بین‌المللی نوآوری ایران با حضور ۷ شرکت عضو این منطقه در هجدهمین نمایشگاه صنعت معدن آغاز به کار کرد.

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
2024-11-23T13:40:41+03:30
جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری‌های پیشرفته در زمینه چاپ چهار بعدی جایگاه نخست را در میان کشورهای جهان اسلام به خود اختصاص داده است.

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی
2024-11-23T13:40:40+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی موفق به بومی‌سازی فناوری پیشرفته هدایت لیزری ماشین آلات راه‌سازی و سدساز...

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود
2024-11-23T13:40:40+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مورد تبدیل دستیاری به شغل گفت: پیش‌بینی ما این است که این مصوبه از سال آینده اجرایی شود؛چراکه تصویب آن در مجلس و طی م...

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
2024-11-23T12:47:21+03:30
محققان مرکز (NYU) Langone Health برای نخستین بار در جهان جراحی کاملا رباتیک پیوند ۲ ریه را انجام دادند.  

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
2024-11-23T11:40:42+03:30
بر اساس اعلام پایگاه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، هشت عنوان نشریه علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی در میان نشریات برتر (Q۱) کشور قرار گرفت.

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
2024-11-23T11:40:42+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کرد که با همکاری دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر، آزمایشگاه‌های ملی متمرکزی ایجاد شود.

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
2024-11-23T11:14:03+03:30
رئیس دانشگاه، اعضای هیأت رئیسه و دانشگاهیان دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج پیامی صادر کردند.

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود
2024-11-23T11:00:38+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: المپیاد علمی حوزه‌های علمیه در دو مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود.

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
2024-11-23T10:47:20+03:30
یک پژوهشگر مستقل وب ایرانی با اشاره به آیکون دلار در یک پروفایل ویژگی جدید ایکس را برملا کرده و به نظر می رسد ایلان ماسک نیز آن را تائید کرده است.

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
2024-11-23T10:20:39+03:30
هیات منصفه دادگاهی در ایالت تگزاس آمریکا به «سامسونگ الکترونیکس» دستور داد ۱۱۸ میلیون دلار غرامت به «نت لیست» (تولید کننده حافظه رایانه) پرداخت کند.

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است
2024-11-23T10:20:39+03:30
معاون سابق حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: بازنگری مصوبه غیر کارشناسی سازمان ملی سنجش و نظام ارزشیابی کشور ضروری است.

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
2024-11-23T10:07:18+03:30
رئیس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران گفت: جای رشته فقه مقاومت در حوزه‌های علمیه خالی است و باید به آن پرداخته شود.

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
2024-11-23T10:07:18+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به حساسیت‌هایی که در مورد پذیرش و جذب طلاب وجود دارد گفت: در پذیرش طلاب باید با حفظ کیفیت، ابداع و نوآوری هم داشته باشیم.

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
2024-11-23T09:54:00+03:30
متخصصان هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی را توسعه دادند و با این اقدام زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور مجهز به یک سنجه دقیق و یکپارچه بر...

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
2024-11-23T09:53:59+03:30
گرافجت تکنولوژیز با راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی پرکاربرد، در تلاش است تا ارزش افزوده‌ بیشتری از این پسماند فراوان در مالزی ایجاد کند.

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد
2024-11-23T09:53:59+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در حکمی سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران را منصوب کرد.

شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم

شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
2024-11-23T09:53:58+03:30
رئیس دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد همواره شهریه پزشکی را ۸۰ تا ۱۰۰درصد پردیس دانشگاه تهران محاسبه می‌کند و ملاک تعیین شهریه رشته پزشکی و دندان پزشکی برای ما...

یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ می‌زند!

یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ می‌زند!
2024-11-23T09:40:42+03:30
شنیده ها حکایت از این موضوع دارد که در روزهای گذشته یک ویروس ناشناخته با علائم نگران کننده، در شهر مشاهده شده است که بیشتر، کودکان را درگیر می کند.

استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود

استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
2024-11-23T09:27:20+03:30
سازمان هوانوردی فدرال آمریکا(FAA) پیش نویسی از ارزیابی پیشنهاد اسپیس ایکس برای افزایش تعداد پرتاب و فرود موشک ها در مقر بوکاچیکا این شرکت را منتشر کرده است.

شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم

شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
2024-11-23T09:27:19+03:30
رئیس دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد همواره شهریه پزشکی را ۸۰ تا ۱۰۰درصد پردیس دانشگاه تهران محاسبه می‌کند و ملاک تعیین شهریه رشته پزشکی و دندان پزشکی برای ما...

انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت

انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
2024-11-23T09:14:02+03:30
طبق گزارش رگولاتوری انگلیس، احتمالا اپل از نوآوری در مرورگرهای موبایل جلوگیری می کند. این گزارش توصیه کرده در گزارشی جدید  سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل...

چک‌های برگشتی داروخانه‌ها ۲ برابر شد

چک‌های برگشتی داروخانه‌ها ۲ برابر شد
2024-11-23T08:47:18+03:30
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، از افزایش چک های برگشتی داروخانه های کشور خبر داد.

ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته

ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
2024-11-23T08:47:18+03:30
رئیس سازمان اورژانس استان تهران گفت: در هفته گذشته مجموع ۲۴ هزار و ۴۱۱ ماموریت مرکز ارتباطات ۱۱۵ اورژانس استان تهران ثبت شد.

تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیه‌ها را جدی بگیرند

تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیه‌ها را جدی بگیرند
2024-11-23T08:07:19+03:30
عضو هیئت علمی علوم‌پزشکی دانشگاه شهید بهشتی درخصوص تغذیه دوران شیردهی مادران توصیه‌هایی را ارائه داد.

دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد

دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
2024-11-23T07:53:58+03:30
سرپرست مرکز امور بین الملل دانشگاه پیام نور گفت: امکان ثبت نام و تحصیل در دانشگاه پیام نور فقط از طریق سازمان سنجش آموزش کشور انجام می شود، فریب موسسات آموزش...

مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند

مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
2024-11-23T07:40:39+03:30
سرپرست امور خدمات سرپایی و بستری سازمان غذا و دارو، به اهمیت پیشگیری از مقاومت میکروبی اشاره کرد و گفت: باید از همین امروز برای مقابله با این بحران جهانی اقد...

درمان خارش در بیماری‌های کبدی

درمان خارش در بیماری‌های کبدی
2024-11-23T07:40:39+03:30
یک فوق تخصص کبد، درباره درمان خارش در بیماری های کبدی، نکاتی را متذکر شد.

آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد

آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
2024-11-23T06:47:18+03:30
رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت آب کشور توضیح داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)