میرنیوز

از نامگذاری روز "زنان در ریاضیات" تا افتتاح "کرسی یونسکو"

از نامگذاری روز "زنان در ریاضیات" تا افتتاح "کرسی یونسکو" 2020-03-29T07:59:26+04:30

به گزارش ایسنا، یکی از نخستین برنامه‌هایی که در سال ۹۸ از سوی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به اجرا درآمد، سومین جشنواره "ترویج علم در پایان‌نامه‌های دانشجویی" بود. در این جشنواره دانش‌آموختگان هر یک از مقاطع ارشد یا دکتری که طی سال‌های ۹۶-۹۸ از پایان‌نامه خود دفاع کرده بودند، می‌بایست خلاصه‌ای از پایان‌نامه خود را در قالب ۲۰۰ الی ۴۰۰ کلمه (حدود یک صفحه) بنویسند و سپس به زبانی ساده و با استفاده از ابزارهای سمعی و بصری مورد نیاز خود، به حضار ارائه دهند.

از جمله اهداف برگزاری این جشنواره کاهش شکاف میان مردم و علم‌ورزان، جلب توجه دانشگاهیان و دانشجویان به چالش‌های پیش روی کشور و ارائه راه‌حل برای آن‌ها، تشویق دانشگاهیان به برقراری ارتباط مستقیم‌تر با مردم و جلب توجه عمومی به آموزش غیررسمی و یادگیری مادام‌العمر عنوان شد.  

وحید احمدی، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در این جشنواره که اردیبهشت ماه در دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد، ترویج علم در پایان‌نامه‌های دانشجویی را به برداشتن یک قسمت از دیوار علم- که بین دانشگاهیان و جامعه کشیده شده- تشبیه کرد و گفت: کشورمان سرمایه دانشگاهی بزرگی دارد که این سرمایه حدود یک میلیون پایان‌نامه (۱۴۰ هزار پایان‌نامه مقطع دکتری و باقی مربوط به کارشناسی ارشد) است و در راستای بهره‌مندی عموم از این سرمایه علمی باید پیوست یا خلاصه‌ای از پایان‌نامه‌ها به زبان عامه و همه‌فهم تهیه شود.

برگزاری کارگاه بین‌المللی سیاست‌گذاری علم و فناوری با حضور بیش از ۱۶ کشور عضو جنبش عدم تعهد

این کارگاه بین‌المللی سه‌روزه، خرداد ماه ۹۸ از سوی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و با همکاری مرکز علم و فناوری کشورهای غیرمتعهد و سایر کشورهای در حال توسعه (مرکز علم و فناوری NAM دهلی نو) در وزارت علوم برگزار شد.

از مهم‌ترین اهداف این کارگاه که با حضور بیش از ۱۶ کشور عضو جنبش عدم تعهد برگزار شد، می‌توان به شناسایی بعضی از سیاست‌های پژوهشی مشترک کشورهای عضو مرکز علم و فناوری NAM از جمله شناسایی سیاست‌های ایران و سایر کشورهای در حال توسعه، شناسایی موضوعاتی برای تحقیق و فرصت‌های مالی، کمک به ایجاد گروه‌های فعال و تاثیرگذار برای حمایت نهادی از فعالیت‌های نوآورانه در سطح ملی و روستایی و کمک به ایجاد شبکه‌های رسمی و غیررسمی از افراد ذینفع، از جمله سیاست‌گذاران، دانشگاهیان، نوآوران و دیگران اشاره کرد.

در این کارگاه صاحب‌نظران بین‌المللی به ارائه تجارب و یافته‌های علمی خود در حوزه‌های سیاست‌گذاری ترویج علم، نوآوری و فناوری پرداختند و از جمله مهم‌ترین موضوعاتی که به آن‌ها پرداخته شد، ارکان و فرآیندهای ترویج علم، مدل‌ها و چارچوب‌های نظری توزیع‌دهنده رابطه میان جامعه علمی و عامه مردم در فرآیند ترویج علم، بررسی روندهای جدید و سیاست‌گذاری منطبق با تحولات و ترندهای روز در حوزه ترویج علم و نیز حد و مرز دخالت دولت در حوزه ترویج علم بود. 

نام‌گذاری روز تولد مریم میرزاخانی به نام روز "زنان در ریاضیات"

روز "زنان در ریاضیات" سال ۲۰۱۹ میلادی برای نخستین بار در جهان و همزمان با سالروز تولد مریم میرزاخانی (۱۲ می مقارن با ۲۲ اردیبهشت) گرامی داشته شد.

پیشنهاد نام‌گذاری این روز که از سوی کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران مطرح شده بود، در جلسه عمومی بانوان اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان در ۹ مرداد سال ۹۷ به تصویب رسید و اولین "گرامیداشت روز زنان در ریاضیات" نیز ۲۲ اردیبهشت همزمان با سالروز تولد "مریم میرزاخانی" در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد و طی آن جمعی از نخستین بانوان فارغ‌التحصیل ریاضی و پیشکسوتان انجمن ریاضی ایران تقدیر شدند.

فعالیت‌های ترویجی موزه ملی علوم و فناوری ایران

موزه‌های علم و فناوری در دنیا در کنار نهادهای دیگر همچون مراکز علمی، نمایشگاه‌ها، جشنواره‌های علمی، همایش‌ها، انجمن‌های علمی و رسانه‌ها نقش مؤثری را در ترویج علم یا به عبارتی انتقال علم از لایه‌های بالاتر و تخصصی جامعه به لایه‌های پایین‌تر و عموم بازی می‌کنند.

در ایران نیز موزه ملی علوم و فناوری ایران از طریق نمایش تاریخ علم، دستاوردهای علمی، فرآیندهای علمی و ... در محل موزه و نیز برگزاری جشنواره‌های علمی و سایر برنامه‌ها نقش خود را در حوزه ترویج علم ایفا کرده است.

در آبان ماه سال ۹۸ و به مناسبت روز جهانی "علم در خدمت صلح و توسعه" (۱۰ نوامبر، ۱۹ آبان) و آغاز هفته ترویج علم در ایران موزه علوم و فناوری ایران با شهرداری تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند و به همین مناسبت جشنواره علم و عامه در محل باغ موزه قصر برگزار شد. در این جشنواره نهادهایی چون پژوهشگاه رویان حضور یافته و به معرفی دستاوردهای علمی خود به زبان ساده و همه فهم پرداختند.

از دیگر برنامه‌های ترویجی موزه علوم و فناوری ایران در سال ۹۸ می‌توان به برگزاری دو رویداد "جدولیف" و "جدولیوم" به مناسبت سال ۲۰۱۹، سال جهانی جدول تناوبی اشاره کرد. این موزه در اکتبر سال ۲۰۲۰ (اواخر مهر و اوایل آبان ۹۹)، میزبان نشست کمیته بین‌المللی موزه‌های علوم و فناوری (سیموست) با حضور ۷۰ کشور دنیا خواهد بود.

برنامه‌های هفته ترویج علم ۹۸ با محوریت "علم باز، برای همه"

هفته ترویج علم (از ۱۸ تا ۲۳ آبان ماه)  در تهران با برگزاری رویدادهای مختلفی همراه بود، مسئولان بسیاری در این حوزه به اظهارنظر پرداختند و وعده‌هایی نیز برای سال آینده داده شد.

در سال ۲۰۱۹، روز علم در خدمت صلح و توسعه به مضمون "علوم باز" اختصاص یافت؛ با این مضمون که علوم یا علم باز را ابزاری برای دسترسی بیشتر به علم قرار دهیم، فرآیندهای علمی را مشمول همه بدانیم و نیز از آن‌ها به مثابه ابزاری استفاده کنیم که خروجی علم را به راحتی در دسترس همه قرار می‌دهد.

در همین راستا برنامه‌های انجمن ترویج علم ایران در این هفته به موضوعات شناخت ایران‌زمین با محورهای آب و هوا و فرهنگ اختصاص داده شد و دلیل پرداختن به این موضوعات چنین عنوان شد که "بایستی افراد ابتدا از محیط پیرامون خود شناخت و آگاهی داشته باشند تا بتوانند درباره سایر موضوعات نیز اظهارنظر کنند."

طی این هفته صاحب‌نظران در نشست‌های تخصصی که در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، به موضوعات مهمی از جمله آینده‌پژوهی، آینده‌پژوهی در شرق، روزنامه‌نگاری علم، روزنامه‌نگاری محیط زیست، نقش رسانه در ترویج علم، ایده درهای باز دانشگاه و ... پرداختند.

همچنین در حوزه سیاست‌گذاری چنین عنوان شد که سال آینده برنامه مشخصی برای دانشگاه‌ها در حوزه ترویج علم تدوین می‌شود که بر مبنای اعطای نقش مسئولیت اجتماعی به دانشگاه‌ها خواهد بود؛ بر این اساس که ایفای نقش اجتماعی در حیطه مسائل اجتماعی از سوی دانشگاه‌ها مورد تشویق قرار گرفته و این موضوع در ارزش‌گذاری دانشگاه‌ها و اساتید لحاظ خواهد شد.

در پایان هفته ترویج علم سال ۹۸، مراسم اهدای جایزه ترویج علم از سوی انجمن ترویج علم ایران برگزار شد. این انجمن هر ساله از افراد یا سازمان‌هایی که بهترین و مؤثرترین فعالیت‌ها را برای همگانی‌ کردن علم، گسترش اندیشه و فرهنگ علمی در ایران و کاربرد علم در هر یک از سطوح زندگی اجتماعی انجام داده‌اند، تقدیر می‌کند که امسال از سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز به پاس تلاش در جهت ترویج علم و تشویق عموم به فعالیت و زمینه‌سازی برای ارتقای بینش و تفکر علمی در جامعه تقدیر شد. بیستمین دوره جایزه ترویج علم در حالی به بخش خبری علمی و دانشگاهی ایسنا اعطا شد که خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در بیستمین سال فعالیت خبری خود قرار داشت.

افتتاح کرسی یونسکو در ترویج علم با چشم‌انداز گفتمان‌سازی

کرسی یونسکو در ترویج علم به عنوان هفدهمین کرسی دانشگاهی یونسکو در ایران و به میزبانی مرکز تحقیقات علمی کشور، دی ماه ۹۸ افتتاح شد. کرسی‌های یونسکو، ارگان‌های ملی یا منطقه‌ای هستند که فعالیت‌های آن‌ها پیرامون یک موضوع خاص علمی (در اینجا ترویج علم) متمرکز شده است.  ریاست این کرسی را دکتر اکرم قدیمی، رئیس انجمن ترویج علم ایران بر عهده دارد.

وحید احمدی، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در مراسم افتتاحیه این کرسی، چشم‌انداز آن را گفتمان‌سازی در عرصه ترویج علم و شبکه‌سازی گفتمان‌ها عنوان کرد و گفت: منفعت این کرسی این است که از طریق آن می‌توانیم از مجاری و محمل‌های بین‌المللی استفاده کرده و صدای خود و مخاطبان‌مان را به دنیا اعلام کنیم. همچنین پیام‌ها و ارتباطات بین‌المللی را به مجموعه‌های داخلی برسانیم.

آغاز به کار اولین کارگروه کرسی با عنوان "زن و علم"
تقدیر از بانوان برگزیده در دانشگاه الزهرا (س)

کارگروه "زن و علم" کرسی یونسکو در ترویج علم، نخستین رویداد "گفتمان پیشرو علمی: ایده‌ها و تجربه‌های زنان در علم و فناوری" را اواخر بهمن ماه ۹۸ -همزمان با هفته بزرگداشت مقام زن و مادر و روز جهانی "زنان و دختران در علم" در دانشگاه الزهرا(س) برگزار کرد.

طی این مراسم در دو بخش دانش‌آموزی و اعضای هیئت علمی، از بانوان دارای ایده‌های علمی و فناورانه تقدیر شد.

در پایان این مراسم همچنین از "شبکه علمی متخصصان" به عنوان یک بانک اطلاعاتی از متخصصان، اساتید، محققان و اعضای هیئت علمی کشور رونمایی شد.

این شبکه شناخت جامع و دقیق از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشور را به خصوص شناخت ظرفیت متخصصین، پژوهشگران و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی ارائه می‌کند. 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

همگانی کردن علم در اروپا سابقه‌ای طولانی دارد و ضرورت پرداخت به ترویج علم در جامعه مدرن به خوبی احساس می‌شود. خوشبختانه این موضوع در جامعه ایرانی نیز از سوی مسئولان امر جدی گرفته شده، اما هنوز با تحقق آن به‌ویژه با شعار "علم باز، برای همه" فاصله زیادی داریم. یکی از پیش‌نیازهای ترویج علم در جامعه، رفاه همگانی و تحقق عدالت آموزشی است.

و اما از جمله نهادهایی که می‌توانند قدم‌های مؤثری در همگانی‌سازی علم بردارند، دانشگاه‌ها هستند. چه بسا که در چند سال اخیر بر ضرورت برداشتن دیوارهای دانشگاه‌ها یا اصطلاحاً مرز دانشگاه با عموم مردم، در قالب برنامه‌هایی همچون "روز درهای باز" دانشگاه تأکید شده است.

در همین راستا سحر کوثری، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در گفت‌وگویی با ایسنا طی هفته ترویج علم ضمن پرداخت به الزامات شکل‌گیری زیست‌بوم ترویج علم در کشور،  بر نقش انجمن‌های علمی در ترویج علم تأکید و این پیشنهادات را مطرح کرد که در قدم اول، موضوع ترویج علم در اسناد توسعه دیده شده و به عنوان یک اقدام عملیاتی نیز، "دفاتر ترویج علم" در دانشگاه‌ها ایجاد شوند.

با توجه به اینکه در هفته ترویج علم سال 98 هیچ برنامه‌ای از سوی دانشگاه‌ها به مناسبت این هفته برگزار نشد، به نظر می‌رسد یک اقدام عملیاتی در دانشگاه‌ها بتواند نقش آن‌ها را در همگانی‌سازی علم پررنگ‌تر کند.

در پایان، امیدوار هستیم از طریق اجرایی شدن برنامه‌های نهادهای متولی ترویج علم در کشور در لایه‌های سیاست‌گذاری، راهبردی و عملیاتی، جامعه ایرانی بتواند به تدریج شعار "علوم باز، برای همه" را محقق کرده و از این طریق گامی در راستای تحقق عدالت آموزشی و اهداف توسعه‌ای خود بردارد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)