میرنیوز
احسان آریانیان رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت مراکز داده در کشور گفت: در طرح کلان معماری شبکه ملی اطلاعات که مرکز ملی فضای مجازی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تکلیف کرده راه اندازی و ایجاد حداقل سه قطب مرکز داده در سه استان مقرر شده که ما انجام این کار را در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیگیر هستیم. در حال حاضر در مشهد، اصفهان و منطقه ویژه پیام قطب مراکز داده نهایی شده است.
وی افزود: در حال حاضر در منطقه ویژه پیام ۲۰۰ رک آماده شده و سرویس میدهد و برنامه شأن این است که تا پایان سال مراکز داده را به ۱۰۰۰ رک برسانند و توسعه دهند.
آریانیان در ادامه با بیان اینکه در هر کدام از قطبهای مراکز داده حداقل تا سال آینده، زیر ساختهای ۱۰۰۰ رک آماده ارائه سرویس خواهند بود گفت: آب، برق، گاز و زیرساختهایی که نیاز است یک مرکز داده داشته باشد را دولت آماده میکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نمیتوان آمار دقیقی از مراکز داده در کشور داد افزود: آمار رسمی مطمئن وجود ندارد برای اینکه ایجاد یک مرکز داده هیچ محدودیتی نداشته و ندارد و هر کس میتواند برای خودش مرکز داده ایجاد کند.
رئیس کمیته مرکز داده و مدیریت محتوای شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات در ادامه در خصوص برنامههای وزارت ارتباطات برای نظم دهی به مراکز داده و حوزه خدمات ابری در کشور گفت: ما در کمیته مرکز داده یک مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات را آماده کردیم که قرار است به تصویب برسد، این مصوبه ارائه خدمات را در کشور در حوزه خدمات ابری و مرکز داده نظم و سامان میدهد. براین اساس تمامی فراهم کنندگان مراکز داده و خدمات ابری خودشان را معرفی میکنند و در واقع شناسنامه دار میشوند. در نهایت میتوان متوجه شد که چقدر در کشور مرکز داده داریم.
آریانیان در ادامه به تخمین تعداد مراکز داده در کشور در پژوهشگاه ارتباطات اشاره و عنوان کرد: ما در پژوهشگاه تخمین زدیم حدود ۴ هزار رک در کشور داریم که تا سال ۱۴۰۶ تصمیم داریم با توجه به نیازهایی که در کشور وجود دارد و نیازهای فناوریهای جدید به ۱۰ هزار رک افزایش دهیم.
وی به شناسنامه دار شدن این مراکز اشاره کرد و گفت: مراکز داده بخش خصوصی و دولتی باید در نظام ممیزی و رتبه بندی مرکز داده شرکت کنند، سازمان فناوری اطلاعات این کار را شروع کرده و فراخوان این موضوع را هم از ۲ سال پیش داده بود ارزیابی و رتبه بندی و شناسنامه دار کردن بخش خصوصی را بر اساس استاندارد بین المللی را انجام میدهد که حدود ۱۲ شرکت در بخش خصوصی این کار برایشان انجام شده و در حال حاضر رتبه بندی و شناسنامه دار هستند.
آریانیان گفت: شناسنامه دار شدن مراکز دولتی نیز چند ماه پیش شروع شده و به همین منظور همایشی برگزار شد تا این موضوع برای بخش دولتی هم تبیین شود و آنها هم بر اساس بند و تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱، مرکز داده شأن را رتبه بندی کنند.
وی در پایان گفت: زیرساخت اطلاعاتی مراکز دادهای که توسعه داده میشوند در حال توسعه است و زیر ساخت ارتباطی موضوعی دیگری است که اگر بخواهیم مراکز داده را بهم وصل کنیم باید از زیر ساخت ارتباطی استفاده کرد. در نتیجه میتواند گفت زیر ساخت اطلاعاتی و ارتباطی در کنار یکدیگر قرار میگیرند و کل زیر ساخت کشور را میسازند.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد