میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، محمد سعید سیف مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم درباره نامگذاری سال ۹۹ به نام سال جهش تولید و بایدها و نبایدها در تحقق این شعار یادداشتی برای خبرگزاری مهر نوشت.
در این یادداشت آمده است: «طی سالهای اخیر سرمایه گذاری ها و برنامه ریزی های گستردهای برای بهبود و پیشرفت شرایط علمی و فناوری در کشور صورت گرفته است. مسلماً هدف اصلی از این مسیر بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور است و اگر نتوان بهره برداری مناسبی از این توان علمی در این مسیر انجام داد، کشور با خسران و ضرر جدی روبرو میشود.
بر این اساس نامگذاری سال قبل به عنوان رونق تولید و سال جاری به عنوان جهش تولید یک ضرورت بوده و لازم است کشور به صورت جامع از سرمایه گذاریهای قبلی در جهت تولید بیشتر و بهتر استفاده کند. اگر اهداف متعددی مانند رفع بیکاری، رفع وابستگی از درآمدهای نفتی و موارد مشابه را در نظر بگیریم خواهیم دید که اکثر آنها به نوعی زیرمجموعه تولید محسوب میشوند و در صورت بهبود کمیت و کیفیت تولید در کشور میتوانیم شاهد تحقق بسیاری از اهداف دیگر نیز باشیم.
در این راستا توجه به چند نکته ضروری بوده و امید است در همین ابتدای سال با لحاظ کردن این موارد برنامه های موثر و جامعی با کمک همه ذی نفعان تدوین و به مورد اجرا گذاشته شود.
۱- تولید شامل بسیاری از عوامل و مباحث بوده و صرف تولید یک قطعه و ابزار را نباید مشمول این امر دانست؛ تولید میتواند شامل همه فعالیتها و اقداماتی باشد که باعث میشود ارزش افزوده بیشتری در کشور تولید شده و عملاً این موضوع باعث افزایش درآمد ملی و ایجاد توانمندیها و مزیتهای جدید در کشور میشود؛ بر همین اساس حوزه کشاورزی، صنعت، حمل و نقل، علوم انسانی و هنر و همه موارد مشابه باید مورد دقت و ارزیابی برای اثربخشی و مشارکت بهتر در این مسیر قرار گیرند.
۲- مشکلات قبلی ایجاب میکند به صورت گستردهتری از تنوع جغرافیایی، اقلیمی و نژادی کشور استفاده و استانهای کشور به صورت جدی و هدفمند در یک برنامه جامع ولی حتی الامکان به صورت مستقل مزیتهای استانی و منطقهای را مد نظر قرار داده و هم افزایی مناسبی در هر استان در طول سال جاری برای جهش تولید در هر استان فراهم شود.
۳- رشد جدی علم و فناوری طی دهههای اخیر و سرعت بسیار بالای آن ایجاب میکند که همه برنامهها، اقدامات و راه حلها بر پایه به روز ترین علوم و فناوریها صورت گیرد. پشتوانه گسترده علمی کشور در دانشگاهها و در تمامی حوزههای مدیریتی، علوم اجتماعی، کشاورزی، فنی و مهندسی و علوم پایه میتواند کمک مؤثری در این راستا باشد و امید است از همین ابتدای سال، هماهنگی مؤثری بین توان علمی و اجرایی کشور ایجاد شود.
۴- صنایع و حوزههای مختلف اجرایی در محیط و شرایط بین المللی متفاوتی فعالیت میکنند؛ بر این اساس نسخههایی شاید دیگر قابل تکرار نبوده و ضروری است در هر حوزه متخصصین، صاحبان صنایع و تشکلهای تخصصی سریعتر دست به کار شده و راهکارهای تخصصی را استخراج و ارائه کنند. انتظار میرود مسئولان و دولتمردان نیز از این گونه پیشنهادات استقبال و خرد جمعی را ملاک اصلی برای تصمیم گیری های نهایی قرار دهند.
۵- گلوگاهها و مشکلات مشترک بسیاری در محیط کسب و کار کشور به صورت دسته بندی شده طی سالهای گذشته مشخص شده و به نظر میرسد اگر همین موارد سریعتر در دستور کار قرار گیرد و دولت و مجلس موانع فوق را سریعتر رفع کنند، محیط بهتری در کارآفرینی و توسعه کسب و کار برای کشور فراهم شده و بستر لازم برای جهش تولید مهیا میشود.
۶- جامعه بزرگ دانشگاهی کشور میتواند در قالب روشها و برنامههای مختلف نقش علمی بر بهبود و گسترش تولید برعهده بگیرد. خوشبختانه این برنامهها و به نوعی حلقههای زنجیر طی سالهای گذشته شکل گرفته و امید است در سال جاری شاهد اتصال مناسب آنها به یکدیگر و شکل گیری زنجیره علم تا عمل یا علم تا ارزش باشیم.
پایان نامههای تحصیلات تکمیلی، فرصتهای مطالعاتی اعضای هیئت علمی در جامعه و صنعت، کارآموزیها و کارورزی دانشجویان، رویدادهای کارآفرینی، هستههای فناوری، شرکتهای دانش بنیان و بسیاری موارد دیگر این ظرفیت را دارند که نقش و وظیفه مشخصی بر عهده گرفته و در حوزههای مختلف صنعتی و اجرایی تأثیرات مفیدی بر جای بگذارند.
در پایان امیدوارم دانشگاهیان همچون همه صحنههای مشابه وظیفه خطیر خود را در این سال مهم درک و با تمام توان در بهبود شرایط تولید در کشور به صورتهای مختلف مشارکت کنند.»
منبع : خبرگزاری مهر
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است