میرنیوز

پیش‌بینی افزایش شرکت‌های دانش بنیان به ۱۱ هزار مورد تا پایان امسال

پیش‌بینی افزایش شرکت‌های دانش بنیان به ۱۱ هزار مورد تا پایان امسال 2023-08-26T11:47:49+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با حضور در برنامه تلویزیونی «صف اول»، با اشاره به نقش پررنگ تأکیدات و توجه مقام معظم رهبری به موضوع علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت ایشان از این حوزه‌ها، عنوان کرد: یکی از عوامل بالندگی و بلوغ امروز زیست‌بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان کشور، حمایت شخص مقام معظم رهبری است که حداقل سه دهه است بر گفتمان علم و فناوری تاکید داشته و با صدای رسا از جریان علم و فناوری کشور دفاع کرده‌اند که در مواردی کم نظیر و بی نظیر بوده است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر دهه‌های اخیر متخصصان و دانشمندان ایرانی در فتح قله‌های علمی و فناورانه گفت: ایرانی‌ها از دیرباز در علم، فناوری و نوآوری فعالیت داشتند و اکتشافات و اختراعات متعدد، تمدن‌های عظیم و یافته‌های علمی ارزشمند، نشان‌گر ذات علاقمند و کنش‌گر مردم این سرزمین در عرصه فناوری و نوآوری است. امروز شاهد تلاش‌ها و ثمرات این نگرش هستیم.

دهقانی، رویکرد علم و فناوری را یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم دانست و افزود: افزون شدن اقتصاد دانش بنیان به علم و فناوری که از ابتکارات رئیس‌جمهور دولت سیزدهم بود، نشان دهنده بلوغ عرصه علم و فناوری و توجه جدی دولت به ایجاد بازار و نقش آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه اقتصاد داخلی و تعاملات بین‌المللی است.

وی با اشاره به در اولویت قرار داشتن علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان پیشانی دیپلماسی عمومی دولت سیزدهم عنوان کرد: از آن‌جایی‌که علم و فناوری یک موضوع عمومی و قابل توجه و مورد علاقه همه ملت‌های دنیا است، یکی از محورهای خوب برای مذاکرات به شمار می‌رود؛ بر همین اساس، دیپلماسی علم و فناوری، یکی از پیشانی‌های تعاملات و مذاکرات دولت سیزدهم و از محورهای اصلی تعاملات در سفرهای رئیس جمهور است.

دهقانی افزود: خوشبختانه در این سفرها، استقبال و علاقمندی بسیار خوبی از سوی کشورهای میزبان نسبت به تعاملات علمی و فناورانه صورت گرفته است. طی چند سفری که رئیس جمهور را همراهی کردم این جدیت و اشتیاق را هم در دولت و هم در کشورهای میزبان مشاهده کرده‌ام؛ معتقدم حوزه علم و فناوری، می‌تواند یکی از محورهای اصلی مذاکرات و تعاملات بین‌المللی ایران و سایر کشورها باشد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، پیگیری مجدانه دولت سیزدهم برای تصویب و اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان و تدوین و اجرایی‌سازی آئین‌نامه‌های مرتبط با این قانون را نشان دهنده عزم جدی این دولت برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و مردمی سازی آن دانست و افزود: دولت سیزدهم مردمی از زمان آغاز فعالیت خود، به طور مجدانه پیگیر تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود و با جدیت از آن دفاع کرد و لایحه جهش تولید دانش‌بنیان در قالب قانون تصویب شد. اجرای این قانون و آئین‌نامه‌های آن که از دستاوردهای دولت است از آذرماه سال گذشته با جدیت اجرا می‌شود و همین امر می‌تواند اقتصاد کشور را تحول ببخشد.

دهقانی با اشاره به تعیین نقش دستگاه‌ها و همکاری برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان مبتنی بر وظایف و جایگاه هر دستگاه عنوان کرد: سال گذشته سازوکاری تمهید شد که آئین نامه‌ها با همکاری معاونت علمی و همه دستگاه‌ها برای اقداماتی که باید در راستای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان انجام دهند، تدوین شود که این آئین نامه‌ها مصوب شد و از سال گذشته در حال اجرا هستند.

وی با اشاره به این‌که مأموریت، نقش و جایگاه هر دستگاه مبتنی بر این آئین‌نامه و در راستای اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان مشخص است، افزود: وزارت نفت و اقتصاد در رتبه‌های اول و دوم اجرای این آئین نامه‌ها قرار دارند که یک بازار مناسب را در اختیار دانش‌بنیان‌ها قرار می‌دهد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به شگفت‌زدگی توأم با افتخار سران و دانشمندان کشورهای میزبان نسبت به توانمندی‌های فناورانه ایران گفت: کشورهای میزبان علیرغم این که از توانمندی فناورانه ایران اطلاع دارند، با شناخت و مشاهده این دستاوردها از نزدیک شگفت زده می‌شوند. اخیراً در نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان میزبان رئیس مجلس ویتنام بودیم که حین مشاهده این توانمندی‌ها به سطح بالای فناوری‌های ایران اذعان داشت و واکنش هیئت فناورانه همراه، شگفتی توأم با افتخار بود.

وی با اشاره به تعامل فناورانه با کشور اندونزی در امتداد سفر رئیس‌جمهوری کشورمان به اندونزی عنوان کرد: تعاملات بسیار خوبی در حوزه فناوری بین ایران و اندونزی صورت گرفته و چندین نشست تخصصی، در امتداد سفر رئیس‌جمهوری بین طرفین برگزار شده است. به زودی پذیرای یک هیئت صد نفره در قالب یک مدرسه تابستانی از اندونزی خواهیم بود.

دهقانی، عزت‌مندی و اقتدار را یکی از دستاوردهای توانمندی فناورانه دانست و افزود: ایجاد فرصت‌های همکاری مشترک از نتایج دیپلماسی فعال رئیس جمهوری و دولت سیزدهم است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به عزم جدی برای توسعه کمی و کیفی شرکت‌های دانش بنیان گفت: آنچه در عرصه شرکت‌های دانش بنیان باید به آن توجه کنیم این است که برای ایجاد حرکت در اقتصاد کشور باید به جرمی بحرانی در تعداد شرکت‌ها برسیم. یک موضوع دیگر که به آن توجه داریم و مد نظر مقام معظم رهبری نیز هست کیفیت این شرکت‌هاست.

معاونت علمی، یک نظام ارزیابی و حمایت دارد که برای رسیدن به کمیت و کیفیت، ارتقای جدی نظام ارزیابی دانش بنیان‌ها را در دستور کار قرار دادیم. این نظام جدید علاوه بر سطح فناوری شرکت‌ها به میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت‌ها نیز توجه جدی دارد که بر اساس این نظام جدید ارزیابی شرکت‌ها به سه دسته دانش بنیان نوپا، دانش بنیان نوآور و دانش بنیان فناور تقسیم می‌شوند.

وی افزود: این نظام جدید باعث شده است شرکت‌هایی که محصول نداشتند اما روی موضوعی مشخص به سوی مستقیم و متمرکز در مراکز نوآوری و پارک‌های علم و فناوری کار می‌کردند وارد چرخه حمایتی و زیست‌بوم دانش بنیان شوند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا، عنوان کرد: بر اساس نظام ارزیابی جدید، حمایت‌های خوبی به شرکت‌هایی می‌رسد که پیش از رسیدن به محصول به حمایت نیاز دارند. شرکت‌های دانش بنیان نوپایی که زیر پنج سال عمر دارند و در فرآیند حوزه تحقیق و توسعه کار می‌کنند می‌توانند از حمایت‌های دانش بنیانی برخوردار شوند.

دهقانی با اشاره به محول شدن بخشی از اختیارات معاونت علمی، در ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان به پارک‌های علم و فناوری تراز و توانمند گفت: در آغاز پنج پارک علم و فناوری معتمد و توانمند برای شروع، کار ارزیابی را انجام می‌دهند و تأیید نهایی توسط معاونت علمی انجام خواهد شد. این امر به افزایش سرعت دانش بنیان شدن شرکت‌ها کمک کنند.

وی یکی دیگر از راهکارهای افزایش کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان را حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ دانست و افزود: شرکت‌های بزرگ‌تر و توانمند را برای ایجاد شرکت‌های زایشی تشویق و حمایت می‌کنیم؛ این روش تأثیرگذار و کارآمدتری برای کشور است و در این روش، شرکت‌های منطبق با نیاز بازار، در دل شرکت‌هایی توانمند که بالغ شده‌اند و بازار را می‌شناسند شکل می‌گیرند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری عنوان کرد: پیش بینی این است که تا پایان سال تا ۱۱ هزار شرکت دانش بنیان را داشته باشیم و در سال آینده حتی به ۱۵ هزار شرکت هم برسیم.

دهقانی با اشاره به توسعه متوازن فناوری‌ها و بازار شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد: با توجه به نگرش جامعی که کشور در سال‌های گذشته داشته، از همه حوزه‌های فناوری دانشمندان و متخصصانی داریم، اما نگرش ما این است که رشد فناوری متناسب با نیاز کشور اتفاق بیافتد و اولویت بندی را در زمینه‌هایی قرار دهیم که کشور مزیت بیش‌تری دارد یا در واقع کشور نیاز جدی تری در آن حوزه‌ها دارد.

وی با اشاره به توجه جدی به حوزه‌های راهبردی و اولویت دار کشور در برنامه‌های ملی و ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی گفت: در حوزه اقتصاد دانش بنیان به حوزه غذا و کشاورزی توجهی ویژه داشتیم چرا که کشور برای تحقق امنیت غذا و کشاورزی باید در این حوزه دانش بنیان بشود. در حوزه‌هایی که مزیت داشتیم مانند نفت و معدن در توسعه فناوری گام برداشتیم و در توسعه اقتصاد دانش بنیان در حوزه‌هایی که عقب ماندگی‌هایی داشتیم مانند کشاورزی و غذا، حمایت‌های ویژه‌ای را آغاز کرده‌ایم.

دهقانی با اشاره به ظرفیت‌های حوزه سلامت شامل دارو، درمان و تجهیزات پزشکی گفت: حوزه دارو، درمان و تجهیزات پزشکی جز حوزه‌های دارای ظرفیت است و همچنین نفت و انرژی و فناوری اطلاعات از حوزه‌هایی هستند که طی سال‌های اخیر توجه جدی در دنیا به آنها صورت گرفته و کشور نیز در مسیر توسعه این فناوری‌ها گام‌های جدی برداشته است.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)