میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی، محمود حکمتنیا، حقوقدان و محقق اسلامی درباره اینکه جشنواره فارابی چقدر میتواند در تحول بنادین در علوم انسانی و تولید علم نقش آفرینی کند، گفت: برای پیشرفت و تحول در علوم انسانی و تبدیل شدن آن به لحاظ اقتصادی به یک محصول قابل رقابت در بازار باید در سطح حاکمیت طراحی و سازندگی انجام بگیرد. دانشگاهها، پژوهشگاه ها، اعضای هیات علمی و دانشجویان کارهای پژوهش میکنند و خروجی کار در قالب کتاب به انتشار میرسد و به جشنواره فارابی ارسال می شود.
وی اضافه کرد: جشنواره فارابی مبتنی بر خروجی علوم انسانی در قالب کتاب به بررسی آثار میپردازد. بخش کوچکی از علوم انسانی در این جشنواره بررسی میشود، بنابراین نمی توانیم از جشنواره انتظار تحول های چشمگیر داشته باشیم. جشنواره دارای نقش ممیزی است مثلا متوجه شویم که در قالب کتاب در چه سطحی قرار داریم و یا کشورمان اکنون در چه سطحی قرار دارد و بهترین اثر چیست.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره برای ایجاد انگیزه و احساس مثبت و ارزیابی کلی از روند خروجی کتاب، یک جشنواره موفق بوده است. اگر بخواهیم بار بیشتری به جشنواره تحمیل کنیم، باید برخی موارد در جشنواره تعریف شود.
این حقوقدان درباره جایگاه جشنواره فارابی در حوزه علوم انسانی در قیاس با سایر جشنوارههای این حوزه اظهار کرد: چند جشنواره تخصصی در کشور برگزار می شود. به عنوان نمونه جشنواره کتاب سال حوزه برگزار می شود که نویسنده باید حوزوی باشد اما این جشنواره محدودیت ذاتی دارد و برای حوزه تعریف شده است. ضمن اینکه جشنواره جلال آل احمد و جشنوارههای پراکنده زیادی هستند اما رویدادی که اولا در حوزه علوم انسانی باشد و دوم برند بین المللی داشته باشد، فارابی است. فارابی یگانه جشنوارهای است که در حوزه های علوم انسانی و برند بین المللی بهترین وضعیت را دارد.
این استاد دانشگاه با اشاره به یکی از مشکلات جشنواره فارابی تصریح کرد: مشکل فارابی با توجه به برند و ساختاری که دارد، این است که کمتر به رتبه دوم و سوم اهمیت میدهد. مثلا در برخی از جشنوارهها لیست نهایی از نامزدها اعلام میشود که نامزد بودن یک دستاورد مهم است. هدف جشنواره این است که وضعیت و آثار دیده شوند.
وی ادامه داد: جشنواره ها باید این توانمندی را داشته باشند که افراد بیشتری را معرفی کنند. ما تلاش می کنیم علوم انسانی را معرفی کنیم. ضمن اینکه جشنواره فارابی در حوزه رقابتی قوی عمل کرده چون فقط اثر یا یک برگزیده وجود دارد.
حکمت نیا در پاسخ به این سوال که آیا جشنواره فارابی میتواند به نیازهای عینی کشور پاسخ دهد؟ گفت: دو بحث وجود دارد. یکی اینکه در معیارهای ارزیابی این موضوع را لحاظ کند. جشنواره می تواند اعلام کند چه معیارهایی را برای سالهای بعد در نظر دارد و رابطه پیشینی را به جای پسینی در نظر بگیرد. برای رسیدن به یک اثر که نیاز عینی را برطرف کند، باید بگوییم دو سال بعد یعنی در سال ۱۴۰۴ دو محور ویژه و یک مدل تشویقی را درنظر دارد.
این استاد دانشگاه همچنین ادامه داد: جشنواره میتواند از بخش خصوصی هم استفاده کند. مثلا اعلام کند من در حوزه اخلاق پزشکی یک اثر برگزیده انتخاب خواهم کرد و شما این کار را بکنید. در خیلی از بخشهای تخصصی را می توان از برند فارابی استفاده کرد و حوزه های تخصصی را مطرح کنیم.
جشنواره بینالمللی فارابی با هدف انتخاب برترین آثار حوزه علوم انسانی و اسلامی در بخشهای مختلف ۱۹ تیر ۱۴۰۲ برگزار میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم