میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، روز دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲، با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، نکاتی را پیرامون مسائل و مشکلات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، مطرح کرد و در ادامه، برخی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دیدگاههای خود را بازگو کردند.
محمدعلی محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور، گفت: آنچه این روزها در جامعه اتفاق میافتد اعتراض مردم نسبت به کمبود دارو به ویژه داروهای بیماران خاص است. عدم همکاری دستگاهی و کوتاهی وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی باعث شده مردم برای تأمین داروی مورد نیاز خود با مشکلات زیادی روبهرو شوند. برای مردم فرقی ندارد که دارو در داخل تولید شود یا از خارج وارد گردد بلکه برای او تأمین دارو مهم است.
وی ادامه داد: مطالبات داروخانهها از حد خود گذشته است و سازمانهای بیمهگر همکاری ندارند. تسهیلاتی که قرار بود در اختیار صنایع و کارخانههای تولید دارو قرار گیرد محقق نشده است. باید با قید فوریت این موضوع با دستور شخص رئیس جمهور یا معاون اول دنبال شود. تأمین دارو و رفع دغدغه تولید کنندگان دارو باید با جدیت دنبال شود. در شأن نظام ما نیست که مردم برای تأمین دارو با مشکل مواجه شوند.
علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، در تذکر شفاهی، گفت: در گزارشی که کمیسیون بهداشت ارائه داد چندین موضوع حائز اهمیت است در وهله اول این گزارش نشان میدهد که بخشی از منابعی که وصول شده در هزینهکرد آن ابهام وجود دارد. سال گذشته ۷۳ هزار میلیارد تومان از محل درآمد یارانهها باید به وزارت بهداشت اختصاص پیدا میکرد که فقط ۱۳ هزار میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد به عبارت دیگر ۶۰ هزار میلیارد تومان منابع خلاف مصوبه مجلس شورای اسلامی در جایی دیگر هزینه شده است، چه کسی باید پاسخگو باشد این ۶۰ هزار میلیارد تومان که از محل یارانهها وصول شده است، کجا هزینه شده است.
وی افزود: از سوی دیگر بانک مرکزی به تعهدات خود عمل نمیکند. بنا بود ماهیانه ۳۰۰ میلیون دلار به وزارت بهداشت تخصیص یابد. سه ماه از سال گذشته و یک دلار نیز از این ۳۰۰ میلیون دلار به وزارت بهداشت پرداخت نشده است. از طرف دیگر ترک فعلهایی صورت گرفته که در قانون کاهش نرخ حقوق گمرکی مشهود است. وزارت صمت در مصوبه خود تقلیل حقوق گمرکی را مشروط به شروطی کرده از جمله اینکه تا قبل از ۲۵ خرداد تجهیزات وارد شده باشد و حقوق آنها نیز صادر گردیده باشد.
در همین حال، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: همچنان قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد و متأسفانه نگرانیها برای نمایندگان مجلس و مردم زیاد شده است.
وی افزود: باید تأمین و تخصیص به موقع منابع لازم برای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی وجود داشته باشد، در سال جاری از یک میلیارد و ۶۱ میلیون دلار ارز تخصیصی فقط ۶۰ میلیون دلار آن منجر به صدور حواله شده که به معنای تخصیص کمتر از ۱۰ درصد است. باید رئیس سازمان غذا و دارو از طریق رئیس بانک مرکزی پیگیر باشد که چطور میشود تخصیصهای دیگر صورت گیرد.
شهریاری با بیان اینکه همچنان مشکل پرداخت مطالبات مراکز درمانی و شرکتهای پخش به میزان نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان به قوت خود باقی مانده است، گفت: تأمین به موقع منابع مالی طرح دارویاری توسط سازمان برنامه و بودجه ضروری است. از ۷۳ همت مصوب سال گذشته فقط ۱۳.۴ همت پرداخت شده است. در سال جاری از ۶۹ همت مصوب مبلغی حدود ۵ همت پرداخت شده که که باید نزدیک به ۱۷ همت بود.
وی با تاکید بر لزوم تأمین نقدینگی موردنیاز شرکتها، افزود: قرار بود بانکها نزدیک به ۳۰ همت تسهیلات پرداخت کنند؛ بانک مرکزی میگوید ابلاغ کردیم ولی هنوز شرکتهای دارویی از این موضوع بهره مند نشدند.
عبدالحسین روحالامینی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه تفاوتی میان صحبتهای وزیر و برخی از مسئولان وجود دارد، گفت: وزیر در توضیحات خود میگوید که تنها یک حلقه از زنجیره است که این اشتباه است؛ ایشان حلقه نیست بلکه تولیت نظام سلامت است و باید به وظایفش عمل کند.
وی با اشاره به گزارش مسئولان گمرک از وضعیت دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: انبارهای گمرک تا سقف پر است اما کجا باید به این موضوع رسیدگی شود.
منبع : خبرگزاری مهر
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت