میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، «خانه فناوری و نوآوری ایران در تاشکند» با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری و وزیر علم، آموزش عالی و نوآوری ازبکستان به صورت مجازی افتتاح شد.
روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در دیدار با ابراهیم عبدالرحمانف وزیر علم، آموزش عالی و نوآوری ازبکستان، در مراسم افتتاح خانه فناوری و نوآوری ایران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: اشتراکات و پیشینه فرهنگی و تاریخی دو کشور مبدأ و محرکی برای توسعه همکاریهای اقتصاد دانشبنیان است.
وی گفت: ازبکستان یکی از نزدیکترین کشورها از حیث فرهنگ تاریخ و اقتصادی به ایران محسوب می شود. دو کشور، از حیث تاریخی قرابتهای زیادی به یکدیگر دارند، به طور مثال دو شهر تاریخی سمرقند و بخارا در ادبیات ایران از جایگاهی ویژه برخوردار هستند. حتی مطالعات ژنتیکی نشان داده است که ازبکها مشابهتهای ژنتیکی عمیقی با ایرانیان دارند و این جنس قرابتها ریشهدار و عمیق، باعث میشود همکاریهای دو طرف از شکل و شیوه معمول، فراتر برود و همکاری و همافزاییهای جدی در ساحات اندیشهای، فرهنگی و مردمی، توسعه پیدا کند.
توسعه اقتصاد دانشبنیان در موضوعات و محورهای مشترک
وی با تأکید بر اینکه همکاریهای دوجانبه در زمینههای دانشی، کسب و کار و فناوری، بر مبنای اشتراکات اقتصادی دو کشور میتواند زمینه خوبی برای پیشرفت ایران و ازبکستان باشد، افزود: این دو کشور در زمینههای مختلف و متعددی، همسویها و اشتراکات اقتصادی دارند که از جمله آن میتوان به اقتصاد معدن و زنجیرههای وابسته به آن اشاره کرد، که هردو کشور در آن حوزه تجربیات و توانمندی دارند. اقتصاد کشاورزی و صنعت تولید پنبه برای تکامل زنجیره ارزش صنعت نساجی، از کشت تا تولید محصول، از دیگر محورهای همکاری دو طرف به شمار میرود.
دهقانی با اشاره به اینکه سلامت، درمان بیماریها، دارو و تجهیزات پزشکی میتواند یکی دیگر از محورهای این همکاری دوجانبه باشد، عنوان کرد: امیدوار هستیم با استفاده از ظرفیت خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان، این همکاریها توسعه بیابد و این خانه فناوری و نوآوری، نقطه کانونی تعامل دانشمندان، تبادل فناوریها و نوآوریها و همکاریهای اقتصاد دانشبنیان قرار بگیرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، مردم دو کشور را محور و نقطه کانونی تمامی همکاریهای میان ایران و ازبکستان دانست و افزود: علاقمندیهای مشترک و زیادی که در فرهنگ دو کشور وجود دارد، از جمله اینکه مفاخر ملی ادب ایران همچون حافظ در فرهنگ مردم ازبکستان از جایگاهی ویژه برخوردارند و از این سو سمرقند و بخارا به عنوان دو شهر تاریخی ارزشمند در کتابهای درسی ایران معرفی شدهاند، گردشگری نوآورانه و فناورانه میتواند یکی از محورهای تعامل دو کشور باشد.
دهقانی، با بیان اینکه ایجاد خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان علاوه بر ادامه مسیر همکاریهای قبلی زمینهساز همکاریهای دو طرف بر اساس موضوعات جدید خواهد بود، ادامه داد: آمادگی داریم علاوه بر استمرار و پیگیری توافقات قبلی، موضوعات و سرفصلهای جدید همکاری را تعریف کنیم. این همکاریها با محوریت توسعه اقتصاد دانشبنیان شکل میگیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، از اقتصاد دانشبنیان و همکاری شرکتها به عنوان محور و مبنای همکاریهای دو کشور گفت و ادامه داد: هر فناوری باید متناسب با توانمندی های اقتصادی و بازار آن کشور توسعه یابد و عنصر کسب و کارهای اقتصاد دانشبنیان در این توسعه نقشی مهم ایفا میکند؛ بر همین اساس، نقش آفرینی اقتصاد، تولید و شرکتهای دو کشور، بخش اصلی این همکاری است.
وی گفت: مثلاً فناوریهای هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و ماشینسازی میتوانند در تکمیل زنجیره ارزش و ارتقای تاباوری فناورانه حوزههایی همچون کشاورزی، معدن، نساجی و غیره، نقشی کلیدی ایفا کنند. اگر همکاریهای فناورانه فی مابین روی مزیتهای اقتصادی دو کشور سوار شود، قطعاً شاهد ارزش افزوده و دستاوردهای بیشتری خواهیم بود.
دهقانی با اشاره به علاقمندی ایران برای حضور و همکاری شرکتهای دانشبنیان ایرانی در ازبکستان و استفاده از ظرفیت شرکتهای ازبکستانی، ادامه داد: اگر زمینه تسهیل همکاریها با نزدیک شدن استانداردها به یکدیگر فراهم شود، قطعاً این همکاری توسعه خواهد یافت. مثلا در تسهیل ثبت دادههای دارویی از سوی ازبکستان، شرکتهای دانشبنیان ایرانی میتوانند حضور پررنگتری در بازار سلامت ازبکستان داشته باشند و همکاریهای فناورانه خوبی نیز در این حوزه رقم خواهد خورد.
وی افزود: بنابراین، اگر یک همکاری اقتصادی و توسعه بازار بین دو کشور شکل بگیرد، قطعاً همکاریها و تبادل تجربیات فناورانه خوبی نیز بین فناوران و دانشمندان ایران و ازبکستان شکل خواهد گرفت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری بیان کرد: تجربه موفق فناوری حذف آلودگی معادن توسط ایران در ازبکستان در حال اجرا است، نشان میدهد که همکاریهای پایدار و مبتنی بر اقتصاد، میتواند به همکاریهای توسعه فناوری و دانشمحور نیز منجر شود. اشتراکات فرهنگی و تاریخی و نزدیکی دو کشور می تواند تسهیل کننده همکاریها باشد.
دهقانی با اشاره به استمرار همکاریهای علمی، فناورانه و اقتصاد دانشبنیان دو کشور ذیل کمیته همکاریهای مشترک، ادامه داد: معتقدم این کمیته ضمن پیگیری موضوعات مصوب، همکاریها را تسهیل خواهد کرد و با عزمی که در طرف ازبکستانی میبینم، معتقدم که زیرکمیتهای با پیگیری مستقیم مقامات دو طرف، میتواند فعال تر و جدیتر از کمیته اصلی، به گسترش همکاریها کمک کند.
فصل جدید همکاریهای فناورانه ایران و ازبکستان در سایه دیدار رؤسای جمهور ایران و ازبکستان
ابراهیم عبدالرحمانف وزیر علم، آموزش عالی و نوآوری ازبکستان نیز در این دیدار با اشاره به توسعه همکاریهای علمی، فناورانه و شرکتهای دانشبنیان ایران و ازبکستان در سایه سفر رییسجمهوری این کشور به ایران گفت: در این دیدارها، ضمن تأکید و استمرار همکاریها و توافقات پیشین، مقدمات و زمینههای لازم برای همکاریهای بیشتر و گستردهتر فراهم خواهد شد.
وی برخی از محورهای همکاری را فناوریهای پیشرفته همچون انرژی، هوش مصنوعی، اطلاعات وارتباطات و حوزههایی چون کشاورزی، گردشگری و اقلیم دانست و افزود: آماده هستیم تا بر مبنای این محورها همکاری داشته باشیم. تبادل استادان و دانشجویان یکی دیگر از محورهای همکاری است که دو طرف میتوانند از این معبر از تجربیات دانشی و فناورانه یکدیگر بهره ببرند.
رحمانف، راهاندازی خانه فناوری و نوآوری ایران در شهر تاشکند ازبکستان را ماحصل تعاملات و پیگیریهای مجدانه دو کشور طی دو سال دانست و افزود: طی همکاریهای فناورانهای که از دو سال قبل میان ایران و ازبکستان شکل گرفت، ضرورت وجود مرکزی برای عرضه و تبادل دستاوردها و توانمندیهای فناورانه دو کشور احساس میشود که با فعال شدن خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان، امید داریم همکاریهای گستردهای بین شرکتهای دو طرف، طرفهای عرضه و تقاضای فناوری و دانشمندان دو کشور، شکل بگیرد.
وزیر علم، آموزش عالی و نوآوری ازبکستان با اشاره به شکل گیری کمیتهای ذیل کمیته مشترک همکاریها، برای بیان موضوعات راهبردی به ریاست معاونان علمی دو کشور گفت: در این زیرکمیته، با برگزاری مستمر جلسات، موضوعات مختلف نظیر ثبت دارو و سایر پیشنهادها مطرح و زمینه حل و فصل آن فراهم میشود. این زیرکمیته میتواند معبر و محل خوبی برای بیان موضوعات اصلی و پیگیری جدی موضوعات کلی همکاریها باشد.
رحمانف، یکی از سکوهای مناسب برای همکاری طرفین را برگزاری مناقصات برای پروژه های علمی و فناورانه دانست و افزود: این مناقصات میتواند شکل تازه ای از همکاریهای فناورانه میان دانشمندان و شرکت ها را ایجاد کند.
وی ابراز امیدواری کرد تجربه ایران در شرکت های دانش بنیان در ازبکستان به کار بسته شود و ۱۷ شرکت دانش بنیان فعال در ازبکستان بیشتر شوند.
انعقاد قرارداد ۱۰ میلیون دلاری در حوزه انرژی
گفتنی است خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان با هدف معرفی محصولات دانشبنیان، فناور و خلاق ایران به بازار این کشور، تعاملات دانشی و تسهیل فضای همکاری و توسعه بازار محصولات ایران و ازبکستان، در فضای ۴۰۰ متر مربعی شامل فضای کار اشتراکی، فضای جلسات و مذاکره و استقرار شرکتها در شهر تاشکند راه اندازی شد.
این خانه فناوری و نوآوری در دل یک ساختمان ۴ طبقه که ۳ طبقه از آن به فضای اشتراکی اختصاص دارد، قرار است میزبان شرکتهای دانشبنیان و فناور دو طرف برای همکاریهای تجاری و فناورانه باشد و در یک ساختار علنی معین و چارچوبهایی که دو دولت تعیین میکنند کار کند.
برخی از این تعاملات به نتیجه رسیده و زمینه صادرات محصولات دانشبنیان به ازبکستان را فراهم کرده است و در ادامه این خانه فناوری و نوآوری به سوی تسهیل و توسعه زیرساختها برای همکاریهای جدیتر فعالیتهای اقتصادی و فناورانه پیش می رود.
آی هیت تاشکند با سرمایه گذاری حدود ۴ میلیون دلاری سرمایهگذار بخش خصوصی، کار خود را آغاز کرده و در آغاز این فعالیت نیز، یک قرارداد همکاری فناورانه به ارزش ۱۰ میلیون دلار در حوزه انرژی، با همکاری شرکتهای دو طرف و ذیل حمایت این خانه فناوری و نوآوری منعقد شده است. ایجاد این خانه نوآوری در راستای مصوبات دیدار رئیس جمهوری ایران و ازبکستان است و زمینهساز گسترش و تسهیل همکاریهای دانشی، فناورانه و اقتصادی دو کشور خواهد شد.
منبع : خبرگزاری مهر
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند