میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، قاسم عموعابدینی در نشست تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی نوبت دوم کنکور ۱۴۰۲ در محل پژوهشگاه شیمی گفت: کنکور سراسری کار بسیار مهمی است و نکته مهم این است که ما زحمات پشت پرده این کار بزرگ را نمی بینیم. اینکه عده زیادی درگیر طراحی سئوال هستند و ۶ ماه حتی از قرنطینه خارج نمی شوند. ما تنها یک روز برگزاری کنکور را می بینیم که داوطلبان آزمون می دهند.
معاون وزیر علوم یادآور شد: برگزاری کنکور دو هدف برای کشور به همراه داشته است. یک اینکه آزمونی را در استانداردهای جهانی به منظور غربالگری داشته باشیم. هدف دیگر اعتبارسنجی و ایجاد اعتماد به سنجش دانشجو بوده است. خیلی تلاش شده است که این اعتماد را به گونه ای خدشه دار کنند.
وی اضافه کرد: نمونه اش هم جرائم سایبری است که سعی می کنند از ظرفیت های تکنولوژی استفاده کنند تا به آزمون خدشه وارد کنند اما از این سو هم در وزارت علوم تلاش شده است که جلوی این اتفاقات گرفته شود و با استفاده از تکنولوژی این کار انجام شود.
عموعابدینی با اشاره به فعالیت های مشترک آموزشی میان وزارت علوم و سازمان سنجش گفت: از جمله این فعالیت ها می توان به میزان ظرفیت پذیرش دانشجو و غربالگری منصفانه برای پذیرش دانشجو در دانشگاه ها اشاره کرد.
وی گفت: دانشگاه ها در زمان برگزاری آزمون ها، مراقبت کنند که فعالیت های دانشگاهها کمترین تداخل را با آزمون ها داشته باشد. دانشگاه ها باید در زمینه اعتماد سازی و برگزاری آزمون مشارکت فعال داشته باشند.
معاون وزیر علوم یادآور شد: درست است که در برگزاری آزمون های کشوری، سازمان ها و نهادهای دیگری مثل وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد کمک می کنند اما این موضوع از اساس بر عهده نظام آموزش عالی است. امیدواریم که همه دانشگاه ها دست به دست هم دهند تا یک آزمون باکیفیت را برگزار کنند و میان مردم اعتماد سازی صورت گیرد.
وی با اشاره به تغییرات دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری گفت: از امسال تعداد زیادی از کدرشته های جدید در زمان انتخاب رشته با عناوین شغلی اعلام می شود. در واقع به داوطلب اعلام می شود که این کدرشته هم شغل دارد و بورسیه می شود. تعدادی از دانشگاه ها با صنعت و جامعه قراردادهایی بسته اند که صورت بندی این کدرشته ها در دفترچه انتخاب رشته اعلام می شود.
عموعابدینی اضافه کرد: این کار سال گذشته به صورت نمونه در یزد انجام شد و تعدادی از داوطلبان با رتبه های خوب پذیرفته شده اند و اکنون هم با صنعت و جامعه کار می کنند و بورسیه شده اند. برخی از آنها استعداد درخشان بودند و با کمک بنیاد ملی نخبگان بورسیه شده اند.
وی خاطرنشان کرد: از امسال رتبه های زیر ۲۰۰ کنکور سراسری اگر وارد رشته های خاص علوم پایه، کشاورزی و علوم انسانی شوند، تا دوره دکتری مستقیم تحصیل می کنند و از سال اول حقوق می گیرند و بورسیه می شوند و اگر کیفیت آموزشی خود را حفظ کنند شغل شان تضمین شده است.
معاون آموزشی وزارت علوم از آغاز آمایش اشتغال برای کدرشته های مختلف در مقاطع کاردانی و کارشناسی خبر داد و گفت: تعدادی از کدرشته هایی که شغل ندارند، امسال محدود شده اند. البته حذف نشده اند چون ممکن است در جای دیگری این کدرشته ها بکارگرفته شوند، اما امسال پذیرش دانشجو نخواهند داشت. اگر لازم شد و صنعت و جامعه نیاز خود را به آن کدرشته محل اعلام کرد پذیرش دوباره برقرار می شود.
وی افزود: پذیرش در کدرشته محل های بدون شغل محدود می شود و منظور یک کدرشته در یک دانشگاه است و منظور یک رشته به طور کلی نیست.
عموعابدینی اظهار داشت: این تغییرات به منظور بهره وری بهتر رشته های تحصیلی انجام شده تا داوطلبان بتوانند رشته هایی را انتخاب کنند که در فضای اشتغال قرار گیرد.
منبع : خبرگزاری مهر
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم