میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا سلیمی، روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، در نشست خبری پانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبتهای ویژه و درد، گفت: در دوران کرونا تلاش کردیم تعامل همکاران به صورت مجازی دنبال شود، اما کنگرههای حضوری از اهمیت زیادی برخوردار است و از همین رو، امسال این کنگره با حضور همکاران برگزار خواهد شد.
وی افزود: بیش از ۱۵۰ مقاله به هیأت داوران ارائه شده است که برخی از مقالات به صورت پوستر ارائه میشود.
سلیمی ادامه داد: سخنرانانی از کشورهای دیگر خواهیم داشت و همچنین پرسش و پاسخ آنلاین با برخی از متخصصین خارجی خواهیم داشت.
وی افزود: بیش از ۳۰۰ نفر از اعضای هیأت علمی با ما همکاری خواهند کرد. یک سالن ویژه هم به همکاران پیراپزشکی اختصاص داده ایم.
سلیمی تاکید کرد: همچنین، کارگاههایی برای ارتقای مهارتها در طول برگزاری کنگره خواهیم داشت.
رئیس کنگره به هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: تأثیر هوش مصنوعی بر رشتههای بالینی، موضوعی است که در این کنگره به آن خواهیم پرداخت.
وی در ادامه به مهمترین مسائل روز رشته بیهوشی و مراقبتهای ویژه اشاره کرد و گفت: رشته تخصصی بیهوشی، یک رشته بالینی خیلی مهم در دنیا است، به طوری که نیاز جهان به این رشته رو به افزایش است.
سلیمی افزود: در یکی دو دهه اخیر دامنه کار متخصصین بیهوشی به خارج از اتاقهای عمل گسترش یافته است.
وی با عنوان این مطلب که بیش از ۵۰ درصد مردم دنیا به بیهوشی استاندارد دسترسی ندارند، گفت: متأسفانه میزان مرگ و میر ناشی از بیهوشی در کشورهای در حال توسعه بالا است.
سلیمی تاکید کرد: وضعیت روند بیهوشی در ایران نزولی است و اگر به همین روال پیش برویم، دچار بحران در رشته بیهوشی خواهیم شد.
وی با عنوان این مطلب که سه فاکتور در بحث مشکلات رشته بیهوشی دخیل است، افزود: اولین فاکتور، نیروی انسانی است. به طوری که سن مهاجرت از افراد جوان متخصص بیهوشی به سمت افراد میانسال و پیشکسوت میرود و این زنگ خطر جدی برای خروج سرمایههای ملی از کشور محسوب میشود.
سلیمی ادامه داد: نیامدن جوانها به رشته تخصصی بیهوشی، فاکتور دوم است. زیرا، به رغم کار سنگین بیهوشی، همکاران ما از درآمد و حمایت لازم برخوردار نیستند.
وی افزود: ضریب کارآیی سومین فاکتور است که بسیار پایین آمده و همکاران ما حداقل ساعت را کار کنند.
سلیمی با گلایه از فرسودگی تجهیزات بیهوشی در اتاقهای عمل، گفت: متأسفانه به خرید تجهیزات جدید در بیمارستانها توجه لازم نمیشود و خرید تجهیزات بیهوشی در اولویت بسیاری از بیمارستانها نیست.
وی از بیهوشی به عنوان رشته پایه و مادر نام برد و افزود: تجهیزات بیهوشی در ویترین بیمارستان قرار ندارد که این نگاه باید اصلاح شود.
سلیمی به تولید تجهیزات پزشکی در رشته بیهوشی اشاره کرد و گفت: تولید داخل باید با سختگیری صورت بگیرد تا توان رقابت با محصولات خارجی فراهم شود.
وی افزود: امروز داروهای بیهوشی در وضعیت مطلوب قرار دارد ولی بخشی از داروها با استرس تأمین میشود و هشدار میدهیم اگر به این موضوع توجه نشود، نمیتوان این شرایط را حفظ کرد.
سلیمی با اشاره به جانفشانی متخصصین بیهوشی در دوران کرونا، گفت: متأسفانه مسئولین خیلی زود این دوران را فراموش کردند. بیش از ۲۵ نفر از همکاران رشته بیهوشی در دوران کرونا شهید شدند که ۱۷ نفر آنها به عنوان شهید سلامت تأیید شده اند.
وی با انتقاد از استدلال نادرست برخی از مسئولین بیمارستانها در قبال تجهیزات بیهوشی، افزود: نگاه اقتصادی به تجهیزات پزشکی در بیمارستانها، باعث شده تا توجه بیمارستانها به سمت خرید تجهیزات و دستگاههایی باشد که برای آنها ایجاد درآمد میکند. در حالی که جان بیمار باید مهم باشد.
سلیمی تاکید کرد: انجمن بیهوشی نسبت به وضع موجود هشدار میدهد و نگران آینده رشته بیهوشی است. زیرا، تداوم چنین رویهای باعث خواهد شد بیهوشی تدافعی در آینده ما را تهدید کند.
وی افزود: انجمن بیهوشی بازوی کارشناسی در تصمیم گیری ها و سیاستگذاری ها است و ما پیش بینی میکنیم اگر به همین روال پیش برویم، شرایط بیهوشی در کشور وخیم خواهد شد.
در ادامه نشست خبری، سید سجاد رضوی ررئیس شورای سیاستگذاری کنگره و عضو انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران، با اشاره به تحریمها و کمبود منابع که پیش بینی بروز مشکلات را امکان پذیر میسازد، گفت: شرایط در حال سخت شدن است.
وی با اشاره به داروهای بیهوشی در کشور، افزود: داروهای مصرفی هیچ مشکلی ندارد و سازمان غذا و دارو اجازه نمیدهد داروهای فاقد کیفیت عرضه شود.
رضوی گفت: داروهای بیهوشی تولید داخل از استانداردهای لازم برخوردار هستند و قیمت دارو در ایران نسبت به کشورهای منطقه خیلی ارزان است اما کیفیت آنها قابل قبول است.
وی با اشاره به وجود استانداردهای بیهوشی در کشور، افزود: متأسفانه بعضی مراکز در اجرای استانداردهای بیهوشی، سلیقهای عمل میکنند.
رضوی با عنوان این مطلب که برخی مسئولان بیمارستانها سواد اتاق عمل و بیهوشی بیمار را ندارند، گفت: متأسفانه متخصصین بیهوشی حاشیه ایمنی ندارند.
پانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبتهای ویژه و درد، از سوم تا پنجم خرداد ۱۴۰۲ در مرکز همایشهای دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم