میرنیوز

تشریح دستاوردهای متخصصین پوست و مو در دوران کرونا

تشریح دستاوردهای متخصصین پوست و مو در دوران کرونا 2023-05-14T19:34:10+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی یکی از فعالان و پیشتازان در دوران کرونا بوده و به صورت مستمر به فعالیت‌های خود ادامه دادند.

رضا رباطی متخصص پوست و مو، استاد رشته پوست و ریاست مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره دستاوردهای تحقیقاتی مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در این برنامه گفت: در سال ۱۴۰۱ قریب به ۲۰ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات پوست به اتمام رسید و مقاله حاصل از این طرح‌ها در مجلات معتبر بین المللی منتشر شد.

وی افزود: نزدیک به چهار سال با بحران کرونا مواجه بودیم که در این دوران ضربات سنگینی به سیستم پزشکی کشور وارد شد. اما درس‌های مثبتی هم برای علم پزشکی داشت. در این زمان تعداد زیادی طرح‌های تحقیقاتی مرتبط با کووید ۱۹، عوامل مرتبط با این بیماری و اثرات این ویروس بر دستگاه پوست که وسیع‌ترین قسمت بدن است، در مرکز تحقیقات انجام شد. در سال گذشته نزدیک به ۸۰ مقاله علمی- پژوهشی در مجلات معتبر بین المللی به چاپ رساندیم. اتمام طرح تحقیقاتی برخی از این مقاله‌ها مربوط به سال‌های قبل بوده اما ۲۰ طرح تحقیقاتی در سال ۱۴۰۱ به اتمام رسیده که تعدادی از این آن‌ها را به عنوان طرح‌های منتخب ارائه می‌نمائیم.

فهیمه عبدالهی مجد نفر اول بورد تخصصی پوست و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره میزان سطح ویتامین D۳ و روی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و تأثیر کمبود آن در ابتلاء به کرونا توضیح داد: یکی از طرح‌هایی که ما در دوران کرونا آن را مورد پژوهش و بررسی قرار دادیم میزان ویتامین D و روی در خون افراد مبتلا به کرونا و تأثیر کاهش سطح این دو ریزمغذی در تشدید ابتلاء به کووید ۱۹ بود.

وی درباره مراحل اجرای این پژوهش توضیح داد: ما این پژوهش را بر روی ۹۰ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا که در بیمارستان شهدای تجریش بستری شده بودند و تست PCR آنها مثبت بود، انجام دادیم و جواب آزمایش‌های این افراد را با آزمایش‌های ۹۵ فرد دیگر که جواب PCR آنها منفی بود، از نظر سطح ویتامین D۳ و روی مقایسه کردیم. طبق جواب این آزمایش‌ها سطح ویتامین D۳ و روی در بدن افراد مبتلا به کرونا به طور قابل توجهی از افراد سالم کمتر بود.

عبدالهی مجد افزود: در این پژوهش متوجه شدیم اگر سطح ویتامین D۳ در بدن پایین‌تر از ۲۵ باشد، ۸۱ درصد پیش بینی می‌شود که فرد استعداد به ابتلاء به کووید ۱۹ را دارد. همچنین اگر سطح روی در بدن پایین‌تر از ۸۶/۳ باشد با حساسیت ۹۳ درصد می‌توان پیش بینی کرد که فرد به کووید ۱۹ مبتلا می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم افرادی که سطح ویتامین D و روی بدن آنها پایین است، تحت درمان مکمل این دو ریزمغذی قرار بگیرند.

طرح بعدی که در مرکز تحقیقات مورد بررسی قرار گرفت، در مورد بیماری ویتیلیگو یا همان برص است.

عبدالهی مجد درباره این بیماری و تأثیر میزان ویتامین D خون بر تشدید این بیماری گفت: ویتیلیگو یکی از بیماری‌های مهمی است که ما در کلینیک پوست با آن برخورد می‌کنیم. این بیماری دارای یک علت مشخص نیست و عوامل متعددی از جمله ژنتیک و عوامل محیطی در ابتلاء به این بیماری نقش دارد. در این نوع بیماری نه تنها سطح ویتامین D در بدن بلکه گیرنده‌های ویتامین D در بدن نقش بسیار زیادی دارد. ما این پژوهش را میان ۹۰ فرد سالم و ۹۰ بیمار مبتلا به ویتیلیگو بررسی کردیم و متوجه شدیم به طور میانگین افرادی که دارای بیماری ویتیلیگو بودند سطح ویتامین D در بدنشان کمتر از حد معمول بود.

سحر دادخواه فر نفر اول بورد تخصصی پوست و هیأت علمی مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره طرح بررسی تغییرات ام. آر. آی مغز در بیمارانی که دچار بیماری خودایمنی تاولی پوست بولوز پمفیگویید هستند، گفت: این بیماری یک بیماری شایع پوستی در دنیا است و بیشتر در سنین بالا دیده می‌شود. در این پژوهش از مغز یک سری از افراد مبتلا در زمانی که بستری بودند ام. آر. آی گرفته و یافته‌های ام. آر. آی مورد بررسی قرار گرفت.

وی درباره علت بررسی این طرح اظهار کرد: علتی که باعث شد ما این طرح را انجام بدهیم این بود که در بیماری‌های خودایمنی ممکن است آنتی بادی در مقابل اجزای پوست ایجاد کند و این حساسیتی که در پوست ایجاد می‌شود ممکن است که در سیستم عصبی یا همان مغز و نخاع هم تغییراتی ایجاد کند.

دادخواه فر در ادامه درباره بیماری خودایمنی تاولی بولوز پفیگویید توضیح داد: این بیماری بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود و در این طرح برای اولین بار در سطح دنیا تعییرات ام. آر. آی مغزی در این بیماران مورد بررسی قرار گرفته است. بعضی از بیمارهای پوستی از جمله بیماری‌های خودایمنی تاولی فقط پوست را درگیر نکرده و ممکن است قسمت‌هایی مختلفی از جمله مغز را نیز درگیر کند. همچنین ممکن است خود بیماری یا درمان‌های بیماری روی سایر ارگان‌ها از جمله سیستم قلبی و عروقی یا دستگاه عصبی نیز تأثیر بگذارد.

وی تأکید کرد: بیماران دارای مشکلات پوستی نباید زخم‌ها و تاول‌هایی که هر روز بزرگ‌تر می‌شود را نادیده بگیرند و باید زودتر آنها را تحت نطر متخصص درمان کنند. چون ممکن است به غیر از مشکلات پوستی به سایر دستگاه‌های بدن از جمله سیستم عصبی مغزی آسیب وارد گردد.

دادخواه فر درباره طرح دوم خود در این برنامه بیان کرد: طرح بعدی درباره راهنمای بالینی انجام لیزر در انواع لکه‌های پوستی است. لکه‌های پوستی انواع و علت‌های مختلفی می‌توانند داشته باشند. تشخیص لکه‌های پوستی و درمان آن هم به عهده متخصص پوست است. اینکه در تبلیغات می‌گویند لکه‌های پوستی با مصرف یک کرم کامل از بین می‌رود و یک کرم روی انواع لکه‌های پوستی تأثیرگذار است صحت و حقیقت ندارد.

وی درباره لیزر انواع لکه‌های پوستی گفت: ما در این طرح با کمک مرکز تحقیقات لیزر یک راهنمای بالینی را طراحی کردیم تا اثر بخشی انواع لیزر که به صورت گسترده در کلینیک‌های پوست انجام می‌شود را بر روی لکه‌های پوستی مختلف بررسی کنیم. این کار را بر اساس متونی که در حال حاضر موجود است انجام دادیم. بر اساس پروتکل‌های این راهنمای بالینی باید به مطالعات مختلفی که در این زمینه انجام شده بود، امتیاز می‌دادیم که آیا واقعاً این نوع لیزر بر این لکه پوستی اثر دارد یا خیر؟ در این طرح درمان کک و مک و لکه‌های آفتابی با لیزر مورد بررسی قرار گرفته شده است.

دادخواه فر افزود: حتماً باید درمان این لکه‌های پوستی تحت نظر متخصص پوست و در کلینیک‌های مجهز انجام شود. درواقع لیزر کاری پیش پا افتاده‌ای نیست که هر کسی بخواهد انجام دهد. این کار کاملًا تخصصی است و نیاز به تبحر دارد. زیرا قبل از انجام لیزر شخص متخصص باید بداند که چه ضایعه‌ای را در چه ناحیه‌ای از بدن می‌خواهد لیزر کند؛ چراکه تشخیص درست ماهیت ضایعه پوستی در درمان صحیح آن بسیار مهم است.

حمیده مروج متخصص پوست و مو، فلوشیپ درماتوپاتولوژی، استاد و مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست تخصصی مرکز تحقیقات پوست بیمارستان شهدای تجریش درباره لیزر جوان‌سازی همراه با پی آر پی و تفاوت آن با عمل لیزر بدون پی.آر.پی گفت: پوست ایرانی‌ها معمولاً سبزه است و ممکن است در اثر لیزر دچار لکه‌هایی شود. معمولاً این افراد بعد از عمل لیزر یا جراحی پوستشان رنگ می‌دهد و دچار لک بعد از لیزر می‌شوند.

وی در ادامه بیان کرد: ما در این طرح بررسی کردیم که آیا اثربخشی یا عوارض لیزری که برای جوانسازی پوست انجام می‌شود با انجام پی.آر.پی تغییری می‌کند یا خیر؟ ما در این طرح، ابتدا بر روی کل صورت لیزر جوانسازی انجام دادیم و سپس بر روی نیمی از صورت پی آر پی نیز به شکل تصادفی انجام شد.

مروج درباره استفاده پی.آر.پی در این طرح توضیح داد: ابتدا از بیمار خون گرفته می‌شود و پلاسمای خون جدا می‌شود. سپس پلاکت‌های تغلیظ شده از خون به صورت موضعی بعد از انجام عمل لیزر بر روی پوست صورت به شکل موضعی استفاده می‌شود تا به واسطه منافذ ایجاد شده ثانویه به لیزر راحت تر جذب گردد. ما بعد از سه ماه از انجام این درمان‌ها متوجه شدیم پی.آر.پی نقاهت بعد از لیزر را کمتر می‌کند. همچنین از به وجود آمدن لکه‌های پس از لیزر جلوگیری خواهد کرد اما اثربخشی از نظر میزان جوانسازی تفاوتی بین دو سمت نشان نداد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است
2024-11-22T13:34:05+03:30
مدیر پژوهشی پژوهشکده جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، بر اهمیت درمان افسردگی به عنوان یکی از اختلالات شایع روانپزشکی تاکید کرد.

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
2024-11-22T13:07:18+03:30
نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور رئیس دانشگاه آزاد برگزار شد.

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
2024-11-22T13:07:18+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشاور رئیس دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
2024-11-22T12:00:41+03:30
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون داروهای ضدویروسی HIV که موجود هستند سبب به صفر رسیدن ویروس در خون می‌شوند.

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود
2024-11-22T11:47:20+03:30
رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی از برگزاری دهمین کنگره بررسی «سلامت در حوادث و بلایا» خبر داد.

نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد

نخستین کلوز آپ از ستاره  درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
نخستین عکس کلوزآپ از یک ستاره خارج از کهکشان راه شیری نشان می دهد این شی آسمانی در ساختاری عجیب پیچیده شده است.

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: مهلت درخواست‌های اجرای رشته و پذیرش متمرکز طلاب توسط حوزه‌های استانی و مناطق مستقل حوزوی تمدید شد.

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند
2024-11-22T08:53:59+03:30
افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی ...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
2024-11-22T08:53:58+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد
2024-11-22T08:27:32+03:30
مشاور وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت در کشور به طب سنتی و مکمل به عنوان یک واقعیت جامعه نگاه می‌کند و آن را به رسمیت می‌شناسد.

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
2024-11-22T08:27:31+03:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که باید هزینه سلامت را پایین بیاوریم، گفت: این فرآیند از طریق احیای سبک زندگی صحیح و تغذیه سالم امکانپذیر ...

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد
2024-11-22T08:27:31+03:30
گروهی از محققان ایرانی یک حسگر مبتنی بر هیدروژل جهت رصد آمونیوم آب ابداع کرده اند تا کیفیت محیط آبزیان را کنترل کنند.

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
2024-11-22T07:47:19+03:30
یک مطالعه جدید نشان می دهد که از هر پنج مورد تب دنگی یک مورد می تواند با تغییرات آب و هوایی مرتبط باشد و افزایش آتی این ویروس منتقله از طریق پشه اجتناب ناپذی...

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
2024-11-22T07:33:59+03:30
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بر اساس برآوردهای ارائه شده، علاوه بر حدود بیست هزار فوتی در سال، حوادث ترافیکی سالانه حدود پانصد تا هشتصد هزار م...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T07:20:43+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T06:54:00+03:30
وزیر علوم گفت: دراین چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده اند که این عدد نگران کننده ای است.

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
2024-11-21T17:07:18+03:30
وزیر علوم گفت: اطمینان می دهم که انتصاباتی که داشتم کار خودم بوده و غیرسیاسی ترین افراد را انتخاب کردم.

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
2024-11-21T16:00:38+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور به گزیده‌ای از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:33:58+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:20:38+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
2024-11-21T13:14:03+03:30
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم م...

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
2024-11-21T12:47:18+03:30
دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همک...

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد
2024-11-21T10:33:59+03:30
وزیر بهداشت گفت: مشکلات رزیدنت ها رفع خواهد شد.

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
2024-11-21T10:20:39+03:30
دانشگاه صنعتی شریف شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد بدون آزمون در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد.

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
2024-11-21T10:07:19+03:30
مهلت ثبت نام دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه علم و صنعت، تمدید شد.

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی
2024-11-21T09:53:59+03:30
دولت استرالیا لایحه‌ای با هدف ممنوعیت شبکه های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال به پارلمان ارائه کرد که شامل جریمه ای تا ۳۲ میلیون دلار آمریکا برای پلتفرم‌هایی...

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
2024-11-21T09:40:39+03:30
وزیر بهداشت گفت: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم.

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
2024-11-21T09:27:19+03:30
معاون آموزش اورژانس کشور گفت: موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی داشته اما تعداد فوتی‌های ناشی از این مسمومیت کاهش ۱۴ درصدی نسبت ...

هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی می‌شود

هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی می‌شود
2024-11-21T08:33:58+03:30
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی با هدف کاهش بار بیماری‌های غیر واگیر در کشور خبر داد.

رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی

رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
2024-11-21T08:20:39+03:30
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از پیشرفت‌های کم‌سابقه در افزایش ضریب نفوذ خدمات سیار، پهن‌باند و توسعه شبکه فیبرنوری خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)