میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، دوازدهمین نشست «دانشگاه، خانه گفتوگو» با موضوع نقش استادان در تحقق شعار سال با حضور دکتر سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و جمعی از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست که در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین محمد شریفانی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع، دکتر محمد قربانی گلشنآبادی معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی و جمعی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، اساتید حاضر به ارائه مباحثی درخصوص نقش اساتید در تحقق شعار سال با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» پرداختند.
در ادامه، دکتر خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این جلسه با تشکر از دکتر طهرانچی برای فراهم کردن نشست هماندیشی اظهار کرد: در طراحی راهکارهای برون رفت از مسائل کشور همواره به دنبال یک تعامل بین نهاد سیاست گذار و نهاد دانش و پژوهش بوده ایم، گاهی مواقع نهاد دانش و پژوهش را از طریق سفارش موضوعات، قراردادها و پروژهها با نهاد سیاستگذار مرتبط میکردیم تا استادان پس از تحقیقات لازم، جواب را به سیاستمداران انتقال دهند.
خاندوزی تاکید کرد: بده بستان علمی و پژوهشی یعنی اینکه سیاستگذار به آن نیاز دارد یعنی چگونه دانشگاهیان به حل مسائل کشور کمک کنند؟ و از طرفی هم چگونه سیاست گذاران دستاوردهای دانشگاهیان را به کار گیرد؟
وزیر اقتصاد ادامه داد: علاوه بر این، مسئله تربیت نیروهای نخبهای که دانشگاه بتواند تولیدکننده آنها باشد تا آنها در اختیار سیاستگذاران قرار بگیرد، بخش دیگری از ارتباط دانش و پژوهش با سیاست گذاران است. در وزارت اقتصاد و دارایی در دولت جدید تلاش کرده ایم چند مسیر را به صورت همزمان طی کنیم یعنی در پرورش نیروهای نخبه ارتباط شکل گیرد تا فاصله بین نظریات تدریس شده با مسائل کشور از بین برود.
وی افزود: همچنین تلاش کرده ایم اندیشکدهها و پژوهشکدههای اقتصادی را با یکدیگر مرتبط کنیم تا کار جمعی تقویت شود و دیگر عملکرد فردی مدنظر نباشد و در این زمینه هم موفق شدیم. همچنین تلاش کردیم که اقتصاد از معنای خاص بیرون بیاید و از فضای علوم اجتماعی کشور در این زمینه کمک بگیریم و ۴ تا ۵ نشست هم در این حال و هوا برگزار کردیم.
وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: سیاست اقتصادی گاهی در کشور شکست میخورد گاه به این علت است که سیاستگذار ملاحضات اجتماعی آن را در نظر نمیگیرد و میخواهد به صورت انتزاعی مسائل را حل کند که در حوزه سیاسی هم به همین ترتیب است.
خاندوزی ادامه داد: باید از انباشت پژوهش پیشینیان در عرصههای سیاستگذاری اقتصادی و از نظرات وزرا استفاده کنیم که در یک سال و نیم گذشته توانسته ایم هر فصل نشستهای مختلفی برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: باید دربهای نهادهای سیاستگذاری کشور را به شکل ویژه باز کنیم، البته فارغ التحصیلان دانشگاهی در تمام ارگانها مشغول به فعالیت هستند و تراز دانش آموختگان که در دستگاههای دولتی هستند وضعیت خوبی دارد، اما این موضوع به معنای بی نیازی از انباشت دانش کشور نیست و تذکر این موضوع به سیاستگذاران امری مهم است و نیازمند کمک ظرفیت جامعه دانشگاهی در قانون برنامه توسعه هفتم هستیم، ظرف یک ماه آینده در دولت مورد استفاده قرار میگیرد و سپس وارد مجلس شورای اسلامی میشود، برنامه هفتم تنها مختص چند وزارتخانه نیست، بلکه باید از ایدههای مخالف در جهت حل مسائل استفاده کنیم، اساسا توان بروکراتیک کشور به میزانی نیست که ۲۰۰ ماده بنویسیم و وقتی وارد عمل میشویم میبینیم که نصفی از آن به ثمر نمینشیند بلکه باید به سمت برنامههای اولویت گذاری شده با اهداف مشخص حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: در وزارت اقتصاد و دارایی قادر هستیم تا مسائل کشور به دست حکمرانی اقتصادی توأم با هوشمندی و نگاه عدالت حل شود، در غیر اینصورت نمیتوانیم در عمل و حل مسائل سیاسی کشور پیش برویم.
خاندوزی افزود: برای موفقیت در ۵ سال آینده نیازمند نظرات جمعی ارگانهای دولت هستیم، در غیر اینصورت انتظاراتمان محقق نمیشود. تا زمانی که برای رفع مسائل کشور و رسیدن به اهدافمان سوار مسئله نظام اطلاعات و دادههای اقتصادی نشویم و برنامههای خود را ندانیم نتیجه نمیبینیم.
منبع : خبرگزاری مهر
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)