میرنیوز
احسان کیانخواه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تعیین دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی و انتظارات جامعه و فعالان حوزه فضای مجازی گفت: شورای عالی فضای مجازی باید نقطه کانونی در تصمیم گیری های مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی باشد و اصلی ترین کاری که دبیر باید انجام دهد شکل دهی به این اقتدار ساختاری در دستگاه های اجرایی در حوزه های متنوع مجازی اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست، دیپلماسی و حوزه های فناورانه است۔
وی افزود: سایبر با فرهنگ و ارزش درهم تنیده شده است. ساحت عالمگون سایبری ساحتی عظیم و گره خورده با حالات و عوالم فردی و اجتماعی جامعه است لذا ساخت سایبری به جهادی حکمت بنیان نیاز دارد.
پژوهشگر فضای مجازی با اشاره به معرفی دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی گفت: توقعی که از این جایگاه میرود نگرش حکمی در حل مسائل است. حکمت غرق نشدن در ظاهر و پوسته و دستیابی به ذات پدیده و فهم حقیقت شی است. مرکز ملی فضای مجازی دستگاه اجرایی و دورهای نیست. جایگاهی است که باید برای نظام و نظامسازی بماند، رشد یابد و بنیانها را درونزا کند.
وی افزود: لازمه این کار رصد و اکتشاف تحولات آینده با نگاه مبتنی بر پیشرفت است. باید ساختارها را با هم هماهنگ و یک همراهی و همگامی منسجمی در همه دستگاه های اجرایی ایجاد کرد. همچنین رصد و ساخت آینده ای مبتنی بر ارزش های خودمان باید مد نظر قرار گیرد.
پژوهشگر فضای مجازی در خصوص بایدها و نباید های شورا و مرکز ملی فضای مجازی اظهار کرد: از همه موثرین و نخبگان حوزه فناوری اطلاعات و فضای سایبری باید استفاده شود. لازمه ساخت آینده، شکل دهی به این جمع ها است و دبیر باید بتواند با جمع های مختلف ارتباط برقرار ارتباط کند و در تصمیماتش نظر دیگران را موثر بداند۔
کیانخواه در ادامه گفت: هماهنگی با بخش خصوصی و دولتی باید برقرار باشد و مهمترین مساله این است که فضای سایبر، صرفا فناوری اطلاعات نیست. دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی باید به این نکات توجه کند و از نگرش های بخشی جلوگیری کند۔
کیانخواه با تاکید بر اینکه باید همه قوانین و مقررات حوزه فضای مجازی در راستای مصوبات شورا و این مرکز فرماندهی سایبری باشد، گفت: قوه مجریه و قوه قضاییه باید همه ساختارها و دستورالعمل هایشان را به نفع اجرایی شدن مصوبات شورای عالی اصلاح و پایش کنند موضوعی که در آن غفلت شده است. یعنی مجلس بودجه تصویب می کند اما همچنان نگاهش، نگاه بخشی است لذا قوانین باید به نفع مصوبات شورا اصلاح شود۔
پژوهشگر فضای مجازی ادامه داد: تصویری روشن از آینده سایبری ایران نداریم یعنی نمی دانیم به کدام سمت پیش می رویم. در حالی که آینده باید مبتنی بر ارزش هایمان بازآرایی شود. ما نه آینده مشخصی داریم و نه فناوری که می سازیم گویای ارزش های ما است۔
کیانخواه با اشاره به ساختار مرکز ملی فضای مجازی افزود: ساختار معاونت های مرکز گویای عملیات واقعی مرکز است درنتیجه ساختار سازمانی مرکز باید اصلاح شود و دوم اینکه مرکز به یک مجموعه پژوهشی چابک برای عمل نیاز دارد. نکته سوم این است که مرکز باید مرجع تمام ساختارها و دستگاه های خصوصی، عمومی و دولتی در راستای رسیدن به سرآمدی باشد.
وی همچنین گفت: فضای سایبری به مثابه ظرفی برای تمدن آینده است ما باید بتوانیم در راستای تمدن سازی از فضای سایبری استفاده کنیم۔
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد