میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه چالمرز، پژوهشگران سوئدی، ماده جدیدی شبیه به لاستیک ابداع کردهاند که ویژگیهای منحصر به فردی دارد و میتواند جایگزین خوبی برای بافت انسانی در مراحل فناوری پزشکی باشد. این ماده جدید میتواند تحول مهمی در زندگی انسانها ایجاد کند.
با پیشرفت محصولات حوزه فناوری پزشکی، تقاضا برای مواد طبیعی که مناسب ادغام با بدن هستند، بالا میرود. به کار بردن این مواد در بدن، خطرات بسیاری از جمله عفونت حاد را به همراه دارد؛ در نتیجه نیاز به مواد جدیدی که سازگاری بیشتری با بدن دارند، به شدت احساس میشود.
پژوهشگران "دانشگاه چالمرز" (Chalmers University) سوئد، ترکیباتی را در این ماده جدید به کار بردند که میتوانند عملکرد خوبی در بدن داشته باشند.
این پژوهشگران با طراحی دوباره ترکیببندی این ماده طی فرآیندی موسوم به "نانوساختاربندی" توانستند ویژگیهای منحصر به فردی را به ماده ببخشند. هدف پژوهشگران این بود تا مادهای محکم مانند استخوان ابداع کنند اما با نتایج شگفتآوری رو به رو شدند.
دکتر "آناند کومار راجاسخاران" (Anand Kumar Rajasekharan)، استاد علوم مواد و از پژوهشگران این پروژه گفت: تبدیل شدن نتیجه کار به یک ماده بسیار نرم، انعطافپذیر و لاستیک مانند، ما را شگفتزده کرد.
نتایج این پژوهش نشان دادند که این ماده لاستیک مانند میتواند کاربردهای بسیاری داشته باشد و به خاطر داشتن ویژگیهایی مانند کشش، قابلیت پردازش و دوام، به سادگی در فرآیندهای پزشکی به کار برود.
"مارتین اندرسون" (Martin Andersson)، استاد شیمی دانشگاه چالمرز و سرپرست این پژوهش گفت: نخستین کاربرد مورد نظر ما، استفاده از این ماده در سوند ادرار است. این ماده را میتوان به گونهای ساخت که از رشد باکتری پیشگیری کند و به همین دلیل، ماده مناسبی برای کاربردهای پزشکی باشد.
ساختار این ماده، به آن کمک میکند که آنتیباکتریال باشد و کار خود را به شیوهای طبیعی و غیرسمی انجام دهد. این ماده میتواند به پپتیدهای ضدمیکروبی که پروتئینهای کوچکی در سیستم ایمنی هستند، متصل شود و بدین ترتیب، نیاز به آنتیبیوتیک را از بین ببرد.
از آنجا که این ماده جدید را میتوان با تزریق کردن انتقال داد، نیاز به جراحیهای قوی برای بازسازی قسمتهایی از بدن برطرف میشود. این ماده پس از تزریق میتواند ساختار لاستیک مانند خود را در بدن شکل دهد. همچنین میتوان این ماده را با کمک چاپ سهبعدی، به صورت ساختارهای مورد نیاز ارائه داد.
این ماده به خاطر ویژگیهای منحصر به فرد خود، گزینه مناسبی برای انتقال دارو خواهد بود. پزشکان میتوانند دارو را روی این ماده بارگذاری کنند و آن را در مراحل درمانی برای بهبود و کاهش التهاب به کار ببرند. با وجود این قابلیتها، دیگر نیازی نیست که دارو به کل بدن منتقل شود؛ در نتیجه بسیاری از عوارض جانبی بروز پیدا نمیکنند. از آنجا که این ماده، غیرسمی است، ضرری برای سلامت بیمار به همراه ندارد.
راجاسخاران افزود: ما در حال حاضر به صورت تمام وقت با یک شرکت تازه تاسیس موسوم به "آمفریا" (Amferia) همکاری میکنیم تا پژوهش خود را به مرحله صنعتی شدن برسانیم. این ماده، بسیار امیدوارکننده است و میتواند مزایای اجتماعی بسیاری به همراه داشته باشد.
این پژوهش، در مجله "ACS Nano" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم