میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، ودود جوادی پروانه، با حضور در برنامه مادر کودک شبکه سلامت در توضیح آفت دهانی، گفت: آفت دهانی، زخم دردناکی است که در ۲۰ درصد افراد جامعه و در هر دو جنس دیده میشود، این زخمها در قسمتهای داخلی لبها، کف دهان، سطح زبان و سقف دهان اتفاق میافتد که معمولاً با ایجاد ضایعات فرورفتهای در مخاط دهان همراه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که علت بروز آفت چیست و آیا امکان پیشگیری از این بیماری وجود دارد، افزود: علت اصلی بروز آفت مشخص نیست، اما یکسری عوامل، فرد را مستعد ابتلاء به آفت میکند، که شامل ضربهها که به شکل مستقیم و یا گاز گرفتگی ناخودآگاه توسط خود شخص اتفاق میافتد، مواد محرک مانند انواع اسانسها و افزودنیهای غذایی، انواع مرکبات، نیترات داخل آب آشامیدنی و ابتلاء به بعضی از عفونتها: مانند ابتلاء به آبله مرغان، تبخال، ایدز، بیماریهای روماتیسمی، استرسها، تغییرات هورمونی، سندروم پیش از قاعدگی، علل ژنتیک و…، در بروز زخمهای آفت، تأثیر گذاراند.
وی یادآور شد: بعضی از مواد غذایی تحریک کننده هستند و افراد با مصرف این مواد غذایی دچار آفت دهانی میشوند. از این منابع مهم غذایی میتوان به شیر گاو، قهوه و شکلات، پنیر، سیب زمینی، مرکبات، آجیلها و دارچین، اشاره کرد، وی تصریح کرد: افراد مستعد به بروز آفت، باید از علل ذکر شده دوری کرد.
جوادی پروانه، کمبود مواد تغذیهای در افراد مبتلا به آفت را از دیگر عوامل تحریک کننده این بیماری دانست و گفت: ۲۰ درصد افرادی که آفت میزنند، کمبود آهن دارند. همچنین کمبود روی، ویتامین ب ۲، ب ۶، ب ۱۲، ویتامین دی، ویتامین ای و سلنیوم، میتواند باعث ایجاد و یا تشدید آفت شود.
این فوق متخصص روماتولوژی در پاسخ به این سوال که چه علائم همراهی در آفت دهانی، باعث شک در تشخیص میشود، گفت: آفت، تست تشخیصی ندارد و تنها با معاینه پزشک و خصوصیات ظاهری تشخیص داده میشود.
وی ادامه داد: زخمی که درد ندارد، خوب هم نمیشود و محدود به یک نقطه هم نیست، آفت نیست. اما زخمی که فرو رفته باشد (خاکستری، زرد یا سفید باشد) و هاله قرمز در اطراف آن وجود داشته باشد و مهمتر از همه، درد داشته باشد، آفت است.
جوادی پروانه تصریح کرد: زخمهای تاولی و آبکی آفت نیستند و ممکن است این ضایعات به دنبال بیماریهای ویروسی یا عفونی و یا حتی ناشی از بیماریهای خود ایمنی باشند.
وی گفت: آفتهای طول کشنده و و تکرار شونده ممکن است از عوارض بیماری ایدز باشند. سندروم بهجت و سندروم مارشال (تب بالا در فواصل مشخصی از ماه، همراه با غدد لنفاوی برجسته) همراه با آفت دهانی هستند، افتراق آفت ساده دهان با آفتهای به دنبال عوارض اینگونه بیماریها، اهمیت ویژهای دارد.
جوادی پروانه در پاسخ به این سوال، که چه آفتی نیاز به توجه ویژه دارد، گفت: اگر بیمار در کنار آفت علامتهای دیگری مانند: تب، بدن درد، درد مفصلی، بثورات جلدی، برجستگی غدد لنفاوی، اسهال و درد شکمی، تهوع و استفراغ و سردرد داشته باشد، آفتی است که نیاز به توجه خاص دارد. وی تاکید کرد؛ در آفت تکرار شونده در کودک، حتماً به متخصص روماتولوژی مراجعه کنند.
وی افزود: کودکانی که تمایل به خوردن و نوشیدن ندارند ممکن است آفت دهانی داشته باشند. بزرگترین مشکل در این زمان، کم آبی بدن است و کودک ممکن است، دچار تبعات کم آبی شود، با دیدن علائم بی اشتهایی در کودک، والدین داخل دهان کودک را به خوبی معاینه کنند و در صورت علائم آفت از مایعات خنک استفاده کنند تا کودک دچار کم آبی نشود.
منبع : خبرگزاری مهر
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است