میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، در دیدار و گفتگوی محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان و گابریلا خیمنس، معاون علمی و فناوری، آموزشی و بهداشتی رئیس جمهور ونزوئلا، یادداشت تفاهم همکاری مکمل بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا در زمینههای علمی، آموزش دانشگاهی، تحقیقاتی و فناوری به امضای طرفین رسید.
این یادداشت تفاهم مکمل با هدف گسترش و توسعه همکاری بین دو کشور در زمینههای علمی، آموزش دانشگاهی، تحقیقاتی و فناوری بر اساس اصول برابری، احترام متقابل به حق حاکمیت و عمل متقابل، مطابق با نظام حقوقی مربوطه دو کشور به امضا رسید و زمان اجرای آن پنچ سال است.
بر اساس این تفاهمنامه، طرفها در گستره صلاحیتها و متناسب با تواناییهای خویش از طریق برنامهریزی و توسعه برنامهها و طرحهای آموزش فنی و حرفهای شامل آموزش فنی، حرفهای و آموزش دانشگاهی، تربیت و ارتقای استعدادها در محورهای خودکفایی غذایی؛ علوم دارویی و تجهیزات پزشکی؛ آموزش؛ ورزش؛ علوم اجتماعی و مدیریت سیاستهای عمومی در جهت تأمین رفاه؛ همکاری و همبستگی خود را در زمینههای علمی، آموزش دانشگاهی، تحقیقاتی و فناوری گسترش داده و تقویت خواهند کرد.
همچنین مدیریت منابع طبیعی، محیط زیست و تنوع زیستی، هیدروکربنها، فرآوردههای پتروشیمی و مهندسی معدن؛ فناوریهای صنعتی؛ مخابرات، فناوری اطلاعات و ارتباط، زیرساختها، راه آهن، مهندسی دریایی و مهندسی عمران؛ گردشگری؛ نوع فرهنگی و مشارکت بین فرهنگی؛ تأمین مالی و اجرای پروژه؛ زیست فناوری؛ فناوری نانو؛ و سایر حوزهها که با توافق متقابل بین طرفین تعیین خواهد شد محورهای همکاری خواهد بود.
به منظور تضمین تبادل و همکاری متقابل در حوزههای ذکر شده، طرفها تفاهم مینمایند که از تبادل آموزشی و آموزش آکادمیک برای تکثیر و تخصیص اجتماعی دانش در هر یک از پروژهها و برنامههای توسعه یافته در هر حوزه حمایت کنند.
اشکال همکاری یکپارچه و مکمل
تماس میان مؤسسات دولتی و شرکتهای دولتی و خصوصی به ویژه شرکتهای دانشبنیان طرفها که در بخشهای آمده در ذیل این یادداشت تفاهم فعالیت دارند. اجرای مشترک و هماهنگ پژوهش، نوآوری و یا برنامههای توسعهای و یا مطالعات با اولویتهایی که با تفاهم بین طرفها تعیین شده است؛ و اجرای مشترک و هماهنگ فعالیتهای اجتماعی شدنِ دانش و فناوریهای جدید از شیوههای همکاری دو کشور هستند
اشکال همکاری یکپارچه و مکمل
تماس میان مؤسسات دولتی و شرکتهای دولتی و خصوصی به ویژه شرکتهای دانشبنیان طرفها که در بخشهای آمده در ذیل این یادداشت تفاهم فعالیت دارند. اجرای مشترک و هماهنگ پژوهش، نوآوری و یا برنامههای توسعهای و یا مطالعات با اولویتهایی که با تفاهم بین طرفها تعیین شده است؛ و اجرای مشترک و هماهنگ فعالیتهای اجتماعی شدنِ دانش و فناوریهای جدید از شیوههای همکاری دو کشور هستند.
در این تفاهمنامه پیش بینی شده است طرفین نسبت به ساماندهی سمینارها، کارگاهها و مطالعات آموزشی. اجرای برنامههای تبادل برای تکنسینها و متخصصان؛ تبادل کوتاهمدت و بلندمدت دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و منابع انسانی دانشگاه به منظور ارتقای آموزش استعدادها، پژوهش و پیوند اجتماعیِ سیستمهای آموزش دانشگاهی دو کشور، ایجاد و گسترش شبکههای مؤسسات دانشگاهی با نگاه مشترک بین دو کشور، ارتقا و تبادل دانشجو، اساتید و کارمندان دانشگاهها جهت آموزش زبانها و توسعه مطالعات بین فرهنگی میان ایران و ونزوئلا، شامل آموزش زبان فارسی و اسپانیایی در مراکز آموزش دانشگاهی هر دو کشور اقدام کنند.
ایجاد کمیته مشترک همکاری
جهت بررسی اجرای این یادداشت تفاهم مکمل، طرفها کمیته مشترک علمی، آموزشی و فناوری ایران و ونزوئلا را فعال خواهند کرد و میتوانند گزارشها و پیشنهادهایی را در این زمینه ارائه کنند.
کمیته مشترک همچنین پیشرفت اجرای کلیه توافقات منعقد شده بین دو کشور در چارچوب این یادداشت تفاهم مکمل را بررسی کرده و اقداماتی برای اطمینان از اجرای سریع و فعال همکاری انجام خواهد داد.
منبع : خبرگزاری مهر
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید